Ako slušne odmietnuť nevhodné svadobné šaty?
Ako slušne odmietnuť svadobné šaty? S budúcou svokrou sme určitý čas boli na nože teraz ako znak zmierenia mi darovala svoje vlastné svadobné šaty, aby som ich mala na sebe na našej svadbe. Sú strašné, zozltnuté. Pre niekoho môže byť retro in, ale nie toto. Moje argumenty že mám inú postavu, že je to priveľký dar čo nemôžem prijať ako keby ani nepočula. Som bezradná
To je len dobre, ze to nemyslel vazne. A s akym vysvetlenim si jej tie saty vratila? Ze kvoli comu? To ma celkom zaujima 😀. Ale tak aspon si sa ich zbavila 😉
Take sa este robi? Jemine..ako za trest...mne vzdy niekto z muzovej rodiny chce nanutit svoje retro veci, naposledy na svadbu kde sme boli vsetci ako hostia...20-30rocne saty, ked ja mam uplne inu predstavu....tak som povedala ze uz mam vyhliadnute co si kupim a koniec debaty
@hope87 to sama neviem. Doma pred zrkadlom som si nacvičila čo jej poviem. Lenže keď som tam po práci došla ona už vedela, bola naštartovaná, jazyk nabrúsený. Proste katastrofa. Ten môj to povedal otcovi, otec vnukovi čo u nich býva, ona to započula.
No maaarnost, tak to ozaj nedopadlo bohvieako...snad budes mat prilezitost jej to normalne vysvetlit, aby nebola napaprcena az do Vasej svadby a na nej. Inak mna by poriadne vytocilo, keby moj chlap taku vec pusti do eteru skor, ako to ja poriesim a este aj ocovi 😕
Panenku na nebi a preco sa s nou vlastne dohadujes?
Vezmem saty, pri navsteve polozim na gauc, poviem "dakujem, ja uz som si saty kupila" a odchod. Absolutne sa s nou nevybavuj, si dospela osoba,tak proste konaj za seba! Ty nie si povinna obliekat sa do toho co svomra nakaze! Nemas 5 rokov a ona nie je tvoja mama!
Ouuú, tak...ad 1. Nechaj ju v tom, že saty si oblečies... pristel nech je diskretny a nech neprezradza tajomstvo.ty si pozicaj podla svojich predstav.
Ad 2. Skus zvazit tu svadbu s nim. Precitaj si vela diskusii ohladne manzela a svokry, pribehy zien a mozno este stihnes vcas odhalit aka buducnost ta pri nom caka.....
Ach ľudkovia asi ste mali pravdu, nič z toho nebude 😭
z čoho, ako? da ti ich či nedá?
a to si rada teraz či plačeš, či svokra zatrhla svadbu, ked nejdeš v jej šatach ??
Aj by som chcela on už nie, zase sa nechal ovplyvniť blbými rečami matky..
co by si chcela?
Buď rada , že to vieš skôr ,že máš materin cecok ,ako až po svadbe a deťoch.Zdvihni sa a nájdi si rozumného a samostatného chlapa
tak ale ked je takto ovplyvnitelny matkou v tak zasadnych veciach ako je svadba, neviem, či toto je vhodny chlap celkovo
zrely muz by mal vytvorit citovy ramec pre zivot zeny s nim, tak aby hladali v com sa citia dobre. tento chlap co ti nevie ani pomoct aby si si sama mohla vybrat saty v akych sa citis dobre, tak asi nebude pre teba dobry. je mozne ze aj v inych veciach by na teba nebral ohlad. jedine ze by ste to isli vykomunikovat k nejakemu odbornikovi, aby aj on vedel co je to naplneny vztah.
A to si predstav, ze este nie ste zobrati, aky mamičkar a ake peklo po svadbe by si so svokrou mala, lebo tvoj muž sa vždy na stranu mamy postaví..
No marnost. Ked uz chlap zenu poziada o ruku, ma to mat nejaku vahu, je to druh vyznania toho, ze ten chlap vie, ze chce s tou zenou stravit zvysok zivota preto, ze ju miluje aj so vsetkymi jej chybami. Toto je neskutocne smiesne a zaroven smutne, ako sa jeden chlap moze nechat ovplyvnit mamou. Zrazu zrusil svadbu po rozhovore s mamou? Co ti povedal? Ako ti to vysvetlil? A ty by si stale aj chcela? Zobud sa dievca, brat si chlapa, ktory sa necha odhovorit od svadby vlastnou mamou? Toto nie je laska. Resp. je...ale k vlastnej mame, nie k tebe. A teda akoze ostavate spolu ale brat sa nebudete?
Bud rada... hore hlavu, vykasli sa na neho a najdi si ineho. alebo aj ziadneho, hocico je lepsie ako chlap ovplyvnitelny matkou. Hocico.
@hope87 žeby kvôli šatám?
Ale ved toto je velka urazka, ked odvolal svadbu. To akoze uz nechce s tebou stravit zvisok zivota? Si mu dobra len na zabavu, ale zavazky uz s tebou uz nechce. Co, uz ma pochybnosti ci si ta prava? To by velmi poznacilo moje city k nemu.
Teraz mas jedinecnu moznost urcit pravidla v akych budete zit. Ak povolis teraz, budes naveky vydierana nim a jeho mamou.
@karolinakr zeby som tomu neverila, ze len kvoli satam? Ved sama autorka zo zaciatku pisala, ze o tom vedel, ze nechce tie saty a ze si ju este doberal, ze jej ich mama upravi na postavu. On sam to povedal vlastnemu ocovi, ktory to mame prezradil skor, ako autorka prisla so satami, ze ich ide vratit.
Ked sa dvaja lubia, neexistuje, ze chlap odvola svadbu kvoli tomu, ze jeho snubenica si odmietne obliect "100ročné" svadobne saty po jeho mame. Fakt by ma zaujimalo, ze co mu natarala, resp. co povedal, ze preco rusi svadbu.
On sa nenechal ovplyvniť rečami matky, on je chybný . Keby bol normálny chlap, pošle matku niekam. Je to vaša svadba a celu vám ju organizuje matka akoby sa ona vydávala. To si chceš zničiť život? S takým chlapom a svokrou? Vieš aké budeš mat peklo, keď prídu vnúčatá? Aj tvoje deti ti bude ona vychovávať, hrať ti na nervy a ty mozes drzat tak hubu a krok. To prečo sa držíš takého blbca? Najlepsi čas na rozchod. Maj rozum a sebaúctu. Veď s tebou zamerajú ako so špinavou handrou. Svokra chce z teba ešte aj na vlastnej svadbe urobiť šaša z tých šatách a ty im to žerieš. Už 2 sestry má rozvedené, ty si myslíš, že ako s takým chlapom skončíš? Ta chvíľu budeš tiež rozvedená. Neznič si život blbcami a nepristupuj na ich nezmyselne podmienky. Sú ďaleko lepší chlapi od toho tvojho.
@denkatn
A čo potom, keď prídu deti? A svokra bude do nich pchať rezne a klobásy namiesto príkrmov, natlačenú ju tam bude mať pri vnucati každy deň a len pocuvat ako všetko zle robí a aká je neschopná. Veď oni si s nou nevedia dať rady ani kvôli debilným šatám, svokra ani nemá záujem prijať, keď jej niekto povie nie. Nebude skákať podľa jeho matky, nechá ju samú slobodnú matku s deťmi. Ako teraz kvôli šatám. Autorka akurát môže ísť smer psychiatria, takto sa nechať psychicky deptať takým blbcom. Aby ma niekto svadbou vydieral, aby som na vlastnej svadbe vyzerala ako chudera v storočných šatách a oni si z nej urobili submisívneho šaša. To čo je ten jej syn zo zlata? No srala by som na takého. Žiadna svadba, žiaden vzťah.
@katkami123 ano, takto to chodi potom v zivote. ako si pisala, presne taky zivot im svokra zariadi. tam by sa natiskala este moznost, odstahovat sa velmi daleko od svokrovcov, do Anglicka alebo Australie, ale mozno ma aj svoju rodinu nevesta, tak to nespravi. neviem ako vyliecit nezreleho chlapa. niekto kto velmi chce a vzdelaval by sa vo vztahovych veciach by potom dokazal postavit manzelku na prve miesto, ale niekto kto ani netusi ze robi nieco zle. a ci by chcel to zmenit? a ci by sa mu to podarilo keby chcel? ale laska ma ruzove okuliare a malokto je dokonaly. tak to je ten zivot, ze dokonale riesenie neexistuje, ked mas niekoho rada v srdci, tazko sa s nim rozides z rozumu..
@denkatn
Normálny chlap by kvôli matkiným šatám svadbu nezrušil. Autorka je slepá, zaľubená, nechce vidieť, že si vybrala debila. Láka ju len vidina svadby v bielych šatách. Neuvedomuje si ako si zničí s ním život. A manipulovať sa dá aj cez telefón, aj keď sa odstahujú, niekedy je to ešte horšie, mat za deň aj 5 telefonátov. Už 2 rozvody v tej rodine majú, autorka nechce vidieť realitu.
@katkami123 po väčšej hádke má vyhodili z bytu, od soboty bývam u kamarátky. Nedvýha mi ami telefón. Bývalá suseda mi povedala, že bol 2dni ožratý, pritom ja som ho takého nikdy nevidela. Dosť so si poplakala.Ľúbim ho,.ale zrejme je koniec
Nemáš naozaj za čím smútiť, buď rada že sa ukázal teraz a ty si si nepokazila ďalších xy rokov života.

@denkatn ale mna to nezaujima ako cloveka, ak som raz dohodnuta, nie som s nou sama, chlap pocuje co som povedala, tak poviem co si myslim. Sama sa s takymito ludmi ani nerozpravam, prave pre to, ze si potom vymyslaju. Vyhnem sa tomu, ze potom mam sa vyhovarat a vymyslat. A mam svedkov co som povedala, ak bude robit sceny, je to len a len jej problem a hanba. A popravde, ak mam cely zivot bojovat tajne so svokrou a vymyslat uskoky a klamstva a blbosti = dakujem neprosim. To si treba preskakat a ukazat mantinely este pred zavazkami.