icon

Ako slušne odradiť svokru od zasahovania do výchovy?

12. mar 2026

Ahojte,
idem si po radu ešte kým na to mám čas :D som tehotná o 2 mesiace mám termín...bude to naše prvé bábo, bude to aj prvé vnúča. Začínam si všímať čudné názory a rady svokry na výchovu ktoré mi už teraz podsúva a ktoré sa mi nepáčia. Zatiaľ sme jej na všetky tieto "čudné" výchovné rady s manželom vždy nejako humorne odpovedali ale začína to byť intenzívnejšie a a vytvára to vo mne napätie , čo bude po pôrode? Nechcem sa s ňou na tom pohádať a pokaziť vzťahy ani nechcem aby som jej zabránila mať vzťah s vnúčatkom ale jednoducho nechcem aby malú hocičím krmila, aby mi diktovala ako ju obliekať, čo jej kúpiť, ako ju uspávať..
Ako ste Vaše svokry slušne uzemnili? :D

Strana
z3
autor
13. mar 2026
@anonym_ae4eb6

@anonym_autor Niektorym svokram po narodeni vnucata prepne. A maju pocit, ze to je ich dieta a nie vnuca. Preto chcu vsetko nakupovat, do vsetkeho sa starat. A rodicom dietata davaju povely, ako sa maju starat. S vnucatom chcu byt non stop, lebo ho beru ako svoje dieta.
Moja svokra napr. nechala volat sa jednym svojim vnucatom mama (1-2 roky mal, ked si ho zobrala na strazenie od syna druheho). A taka bola hrda a vravela nam, mama ma vola, a maly povedal mama, a ona hned tu som 🤦‍♀️. Jej druhy syn, moj muz jej hned vravel, ved mu normalne povedze ze nie si mama, ale babka. A svokra len hihihaha...

@anonym_ae4eb6 presne tak to máme ...že keď jej aj na rovinu povieme že toto nech nerobí, toto sa nám nepáči, toto nechceme..ona sa zasmeje a vôbec to nezoberie vážne, hihihihaha na všetko

autor
13. mar 2026
@anonym_80fe79

@anonym_autor a uz si jej to takto povedala? Ak si ona nedava pozor na jazyk a spravanie moze to ocakavat aj od teba. Uprimnost niekedy nie je na skodu.
Kazdy raz vybuchne ked pretecie pohar. Niekedy je lepsie povedat narovinu a priamo.

@anonym_80fe79 veeľa krat sme jej už povedali veci na rovinu aj ja aj manžel, nie tak aby sa urazila ale myslím že dosť rázne ale fakt tá reakcia je taká že sa smeje z toho a nemá to žiadny dopad....že sa rozprávame napríklad o krmení ja jej poviem že nechcem aby malej dávala sladkosti a podobne kým jej ja nepoviem že môže a ona povie : veď ty nebudeš vedieť čo s ňou budem robiť keď s ňou budem sama

crazy_cat_lady
13. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_80fe79 veeľa krat sme jej už povedali veci na rovinu aj ja aj manžel, nie tak aby sa urazila ale myslím že dosť rázne ale fakt tá reakcia je taká že sa smeje z toho a nemá to žiadny dopad....že sa rozprávame napríklad o krmení ja jej poviem že nechcem aby malej dávala sladkosti a podobne kým jej ja nepoviem že môže a ona povie : veď ty nebudeš vedieť čo s ňou budem robiť keď s ňou budem sama

@anonym_autor tak by som jej nato povedala, ze ked bude mst taketo reci, tak s dietatom sama nebude a nebude ho ani vidat.. a uvidis, aka bude reakcia

anonym_80fe79
13. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak jej povedz ze sa postaras o to aby s nou sama nebola. Respekt musi byt vzajomny. Inac ro nema vyznam.

marca12
13. mar 2026

Pevne nervy ti prajem. Sucasne matky,svokry su blaznive. Vidim to aj na mojej mame,svokre,v okoli... na svoje deti nemali cas a idu si to vynahradzat na vnucatach a myslia si,ze vychova je ich ulohou. Su az neprijemne dotierave a natlakove. Clovek je rad,ked sa mu dostane pomoci,ale takej prirodzenej nie ako to mnoho dnesnych starych rodicov robi,ze si na vnucatach kompenzuju nedostatky vychovy svojich deti.

anonym_002088
13. mar 2026

@anonym_autor babka vy ste si svoje vychovali, my si urobíme po svojom
Túto jednu vetu dokola , nič naviac
A stále dokola

anonym_857223
13. mar 2026

@anonym_autor ja vidim svokru raz za dva mesiace a stačí mi 😅 vy sa načo navštevujete tak často? 😳

katecameron
13. mar 2026

Ešte ste to nestopli?
Tak uz teraz je to zle

svetlonos
14. mar 2026
@anonym_autor

@svetlonos svokra má ešte stále svoje dieťa ktoré má 9 rokov... (mala ho v neskoršom veku) myslím že ešte vie čo to je starať sa o dieťa 🙂 len neviem prečo sa viac stará o to moje ešte nenarodené ako o svoje :D

@anonym_autor
Lebo malé bábo je roztomilé, neodvrava. A nech radšej kupuje dcére, tobôž izbu zriaďovať, to tak!

Strana
z3