icon

Svokra vždy zabudne na moje narodeniny. Ako to riešiť?

Dnes o 09:08

Ahojte.
S mužom sme spolu 13 rokov. Pri sviatkoch, narodeninách a meninách som to vždy bola ja, kto na všetko myslel – aj pri mojich rodičoch, aj pri jeho. Včera som mala narodeniny a svokra mi opäť nezablahoželala. Nečakám darčeky, ale úprimne, jedna správa by ju nezabila.
O to viac ma to zamrzelo, že v pondelok má narodeniny náš syn, jej vnuk, a viem, že na neho určite nezabudne. Môj muž mi len povie, že ju nemám riešiť, že ona je jednoducho taká.
Lenže mňa už úprimne nebaví stále dávať, vymýšľať a myslieť na všetkých. Preto som sa rozhodla, že tento rok to nechám na mužovi. Ak bude chcieť svojej mame kúpiť niečo na Deň matiek alebo na narodeniny, nech sa páči – ale ja to už robiť nebudem. A povedala som mu to otvorene.
Neviem, či to vidím príliš citlivo, ale mrzí ma, že na mňa sa opakovane zabúda. Kedysi, ešte keď sme neboli manželia a nemali syna, bola ku mne svokra úplne iná. Veľa sa zmenilo po narodení syna, najmä keď som sa pri výchove rozhodla robiť veci po svojom a neprijala všetky jej rady, napríklad nechať dieťa vyplakať. Vždy som však k nej bola slušná, jej názory som si vypočula, len som sa rozhodovala podľa seba.
Naozaj preháňam, keď už nechcem byť tá, ktorá na všetko myslí aj za druhých? Ďakujem

rozculena
Dnes o 09:19

ona nezabúda,ona sa ti mstí.Si to konečne uvedom a prestaň riešiť narodeniny a meniny a všetky sviatky,čo sa týkajú jej.
Do postavenia,že na všetko myslíš ty,si sa nanominovala sama.Načo? Prílišná iniciatíva je niekedy na škodu.

anonym_801745
Dnes o 09:28

@anonym_autor nemyslim si, že zabudne.. skôr ti tým dava najavo nezáujem, tiež by som to už nerobila

januska12323
Dnes o 09:37

@anonym_autor mala si to myslenie za muža zastaviť hneď na začiatku. Má hlavu na krku aj kalendár nech si to rieši sám. Ale teda mňa by to neurazilo ak by som nerobila oslavu. Dodatočne ti želám všetko najlepšie.

anonym_948b64
Dnes o 09:39

Tiež neviem na čo myslíš za druhých a ešte aj za dospelého chlapa

anonym_635e8f
Dnes o 09:50

@anonym_autor tiež by som to nechala tak. Buď by som jej zablahoželala o tri neskôr 😄 alebo vôbec.

autor
Dnes o 09:56
@januska12323

@anonym_autor mala si to myslenie za muža zastaviť hneď na začiatku. Má hlavu na krku aj kalendár nech si to rieši sám. Ale teda mňa by to neurazilo ak by som nerobila oslavu. Dodatočne ti želám všetko najlepšie.

@januska12323 Skoro každý rok oslavujeme so synom spoločne buď grilujeme na záhrade alebo sme doma a prichystám jedlo, tortu, občerstvenie. Oslava je zväčša v nedeľu. Svokra zablahoželá synovi, dá mu darčeky a mňa nerieši, som pre ňu vzduch. Samozrejme si však riadne naloží, dá si aj dupľu, niečo vypije aj domov dostane výslužku.

Ok, tak ja jej tento rok tiež nezablahoželám ani nič nekúpim. Chcela som muža odľahčiť, keď riešil stavbu domu a v podstate riešenie darčekov ostalo na mne aj keď dom je dávno dokončený😅.

anonym_2c1ad5
Dnes o 10:00

@anonym_autor Ja som s mužom 20 rokov a mne svokra nikdy nezablahoželala ani na meniny. Ona neoslavuje a ja to rešpektujem. Ona, keď má meniny alebo narodeniny aj deň matiek, ja jej kúpim a muž jej to ide zaniesť. Keby nie mňa tak muž ani nevie,.že má svokra sviatok. Mne to nevadí.

anonym_6d073e
Dnes o 10:29

Prečo si myslíš že zabúda? Lebo podľa mna nezabúda. Kašle na teba

taktotedanie
Dnes o 10:30

@anonym_autor prilis to prezivas
Pises, ze nic necakas tak preco aj nejaku spravu? Ju to nezabije ale ani teba?
Absolutne nepodstatna vec
Prilis si to beries k srdcu
Nechces to riesit a starat sa o sviatky a darceky pre druchych? Tak to nerob, neviem kde je problem a kde je napisane, ze to riesit musis akurat ty
Povedala si to muzovi? Povedala.. myslim, ze v tomto bode je to najlepsie vypustit z hlavy a nezaoberat sa za mna naozaj somarinami ako je toto
A mimochodom..podla mna len “ze si odmietla nechat dieta vyplakat”- tam problem nebol ale evidentne je tam toho viac..takze sa prestat zaoberat takymi malichernostami a prestan byt jesitna , svet sa netoci len okolo teba , nezalezi jej na tebe? A co.. preco to mas potrebu riesit, nerozumiem

jaond19
Dnes o 10:44

@anonym_autor ona nezabúda, ona ti dava najavo svoj postoj k tebe. A ty ako blazon myslis na blaho vsetkych okolo. Najblizsia oslava? By som zobrala decká na cely den do zoo, po ceste v cukrarni zakusok a ziadne ze nakrmte sa vsetci u nas doma a este sa napakuj aj domov. Zacni mysliet aj na seba. Je to vrcholne trapne ze ti ani ruku zo slusnosti nepodá, moj muz by sa teda na to ozval....

anonym_2765dd
Dnes o 10:47

Neblahozelam a nechcem aby mne blahozelali. Muz sa stara o darceky pre svoju matku, ja ak si spomeniem, kupim nieco aj mimo sviatku, ale presne kupovanie na urcite sviatky neznasam. Premaham sa este pri detoch, ale pri dospelych to mam uplne na haku. Fakt neznasam to darcekivanie, lebo sa musi lebo ma narodeniny, meniny, svateho a co ja viem este co. Mozno ani svokra nechce aby si jej blahozelala, dietatu zablahozela - to je to najdolezitejsie, u dospelakov je to uz fakt o nicom

anonym_a29494
Dnes o 10:55

Ach boze, zas tu vacsina zien vymysla scenare a domysla si 🤣. Vies, ono kazdy ma priority niekde inde. To, ze ti nezablahozela, nemusi znamenat nic zakerne ani umyselne. Proste aj moji vlastni rodicia mi zabudnu velakrat zablahozelat a vobec to neriesim, nie je to pre mna podstatne. Samozrejme, neries uz tie chystacky a darceky, ako si robila doteraz, lebo potom mas zbytocnu potrebu, aby sa ti to adekvatne vratilo.

anonym_167b82
Dnes o 10:58

@anonym_autor nezabudne, neboj. Robí to naschvál

sense
Dnes o 11:03

Za mňa by som to vyriešila ako ty. Ty svojim rodičom. Resp tvojej strany rodiny a muž nech svojim. Pretože ťa chápem, nejde o dar ale o podanie ruky.

katkazatka
Dnes o 11:09

Ignoruj aj ty ju.

mariska1989
Dnes o 11:10

@anonym_autor od tohto roku som sa takto zachovala aj ja . Nekupujem svokrovcom. Chce nech kupi muž

domkakvet
Dnes o 11:19

@anonym_autor neries to, co si na jej gratulacie odkazana?

anonym_83d801
Dnes o 11:22
@anonym_a29494

Ach boze, zas tu vacsina zien vymysla scenare a domysla si 🤣. Vies, ono kazdy ma priority niekde inde. To, ze ti nezablahozela, nemusi znamenat nic zakerne ani umyselne. Proste aj moji vlastni rodicia mi zabudnu velakrat zablahozelat a vobec to neriesim, nie je to pre mna podstatne. Samozrejme, neries uz tie chystacky a darceky, ako si robila doteraz, lebo potom mas zbytocnu potrebu, aby sa ti to adekvatne vratilo.

@anonym_a29494 tato isto nezabuda, robi to naschval.
Ja si neviem predstavit, ze robim oslavu synovi a pridu mu gratulovat a mne by nedoniesli aspon bonbonieru alebo jeden kvet, ked vedia, ze som mala tiez sviatok. Normalni ludia si spomenu, zvlast v takomto pripade.

ivett1
Dnes o 11:34

Ja by som sa ozvala, keď príde na synovu oslavu, že či zabudla?, kde mám darček?, veď včera som mala narodky? ...nech povie, prečo to robí..ale to som ja...😊 nemám rada "dusno" v rodine ...

zmrzlinka2021
Dnes o 11:41

@anonym_autor

Tvoj manžel aký má k tomu postoj?

anonym_0ce996
Dnes o 11:46

Nema ta rada. Ale myslim, ze ziaden darcek od nej nie je jediny sposob jej ingnoracie, vsak?

simsalabim
Dnes o 11:53
@anonym_autor

@januska12323 Skoro každý rok oslavujeme so synom spoločne buď grilujeme na záhrade alebo sme doma a prichystám jedlo, tortu, občerstvenie. Oslava je zväčša v nedeľu. Svokra zablahoželá synovi, dá mu darčeky a mňa nerieši, som pre ňu vzduch. Samozrejme si však riadne naloží, dá si aj dupľu, niečo vypije aj domov dostane výslužku.

Ok, tak ja jej tento rok tiež nezablahoželám ani nič nekúpim. Chcela som muža odľahčiť, keď riešil stavbu domu a v podstate riešenie darčekov ostalo na mne aj keď dom je dávno dokončený😅.

@anonym_autor tvoj muz by jej mal tvoje narodeniny pripomenut a vysvetlit jej, co je slusne.

sara07
Dnes o 12:02

neriešila by som
nech zabuda, a tvoje rozhodnutie že čo jej kupit k sviatkom bude čisto len v režii manžela 👍

guiseppinka
Dnes o 12:10

My sme 16 rokov svoji. Narodeniny a meniny mam den po sebe, svokra mi gratulovala asi 3x. Raz iba k meninam o tyzden neskor, lebo obratila kalendar a nasla, ze som mala meniny. Kolko mam rokov nevie vobec. Svagrina mi gratulovala za cely cas asi 2x aj darcek som dostala a svagor ani raz. Mna by prakvapilo, keby mi zagratulovala, lebo ona a datumy a celkovo terminy nejdu dokopy.. moj muz je taky isty - ten sa musi silno zamysliet, aby si spomenul. Mam to ako postupku, tak rozmysla, co je skor a pri roku tiez tuho premysla... on si svoje datumy pamata, lebo to su "sproste" datumy😂

Ale vypoveda to vsetko o danych ludoch. Moja babca zavola a zagratuluje aj muzovi (obcas aj kus neskor), ale ozve sa... pri nasich deckach je to tiez uz pobiednejsie, ale zase je s nimi velmi malicko a tych pravnucat uz teda par ma...