Ako slušne poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Ahojte, možno trochu hlúpa otázka, ale ako SLUŠNE poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Príklad, často sa u nás po práci zastaví svokor na kávu, len pracuje ako stolár a príde k nám stále v montérkach... Piliny ostávajú všade. Na zemi mi to nevadí, vysávač povysáva, no na tom gauči sa to drží zubami nechtami. Mám na gauči deky, tie periem 2x týždenne, a aj tak sa piliny dostanú aj pod ne.
Celkovo nie som zvyknutá ani v rifliach, v ktorých som bola napr. u lekára alebo aj v obchode sadnúť na gauč, nie to ešte na posteľ. Neviem si ale predstaviť nútiť návštevu, nech sa u nás prezlieka do domáceho 😅 je tu nejaká iná možnosť, ktorá mi uniká?
P.S. neriešila by som to až tak, ale gauč je nový a nebol lacný, chcem, aby ostal pekný čo najdlhšie.
Vopred ďakujem.
@lacibo Takze podla teba je zvysok domacnosti,co nesuhlasi s prehnanou sterilitou humusacka??
Moja babka bola taka - vsade decky, nikam si nesadaj, nic nechytaj....stale vsetko sledovala jak FBI
Tiez sa prezliekam do domaceho oblecenia. Ale buzerovat navstevy....to je take nesexy taketo zeny....viac nesexy je uz len lakomost.
@sisaka mne to zaváňa toto uz nejakou chorobou...
@anickaaa6aaa nie to dieťa sa každý deň umýva a návšteva neviem kde všade sa váľa s tým oblečením
@karolina196 papuče periem tak isto... A s tými dovolenkami to je pravda tak isto aj v nemocnici no bohužiaľ ale nieje to moja domácnosť ja hovorím o domácnosti a nie ako to funguje na hoteloch
@dididudu Aha,tak pardon s tymi papucami.Potom je to ok.Ja som nadviazala na tu dovolenku len kvoli tomu,ze to vyzera,ze je tam strach z nejakych virusov,ktore vam mozu doniest navstevy,preto som opisala ako to je na dovolenke.A takisto ako si napisala ty,aj v nemocniciach.A co je podla teba humusacke fungovanie?Vysvetlite mi to jedna alebo druha.Ja a moja rodina si vzdy umyjeme ruky,ked prideme z vonku a podla vas su ludia humusaci,ked nebuzeruju svoje navstevy,aby si pri prichode hned umyli ruky?Toto je podla vas humusacka domacnost?
Si zober,ze ja vsade chodim autom a moje auto absolutne nikto nesoferuje a mam v aute aj antibakt.gel a viem si dokonca aj po nakupoch tym gelom vybrhlit ruky.A aj volant si viem raz za cas pretriet prostriedkom na kozu,ale to uz v ramci toho,ked si upratujem auto cca 1x do tyzdna.Chces povedat,ze som HUMUSAČKA,ked si zo svojho domu sadnem do svojho cisteho auta a pridem k tebe a omylom si neumyjem ruky?Toto je podla vas humusactvo?
@dididudu Prepac, ale ty si pripad obsedantno - kompulzivnej poruchy jak vysity.
Je to diagnoza a sedi na to teba presne. Samozrejme si to zrejme neuvedomujes, vobec sa nejdem s tebou hadat ani nic, s chorym clovekom to nema zmysel
Ale ako pisu bavi, ono je to skutocne diagnoza, a takto sa to vola.
@karolina196 to nejde o vírusy ale o tú predstavu kde všade sedeli s tými nohavicami a ja si potom doslova mám holou onou sadnúť na taký gauč? A netvrdím že si humusacka
@dididudu Zato ty musis prezivat peklo. Zijes v neustalom strachu a strese. Zahlcujes tym svoju mysel a vkuse to riesis.
Mne sa skôr zdá čudné si s holou sadnúť na gauč, veď tie tekutiny pôjdu prec asi ťažšie než nejaké piliny z gatí, nie? A paci sa mi, ako téma pokročila, MK nikdy nesklame haha
@bluka2 Uz to chapem. Ak by som si bezne sadala holou onou na gauc, tiec by mi vadilo ze si nan hocikto iny sadne v pracovnych nohaviciach.😝
@andreatytler 🤣🤣🤣
Konečne sme sa dostali k pointe 😂
@bluka2 to som nemyslela doslova... Len aby si niekto vedel predstaviť že čo mi vlastne na Tom vadí... Jednoducho niekto príde v rifliach v ktorých sedel niekde na káve, vo vlaku, v buse, alebo ja neviem kde a nikto nevie kto pred ním tam sedel, niekto komu možno unikal moč alebo nejaký bezdomovec, feťák, hocikto a dotyčný príde s takou ritou si sadnúť na môj gauč kde ja večer sedím a kukám tv, Čistá osorchovana, prichystana ísť do postele. Len tá predstava mi je nechutná a nie to ešte robiť
@dididudu Pockaj pockaj.Nerozumiem.Ty si vasu navstevu predstavujes kde vsade s tymi nohavicami sedeli?To si potom robis ty sama taketo predstavy.Co ked dotycny clovek prave obliekol doma ciste rifle,sadol do auta a isiel k vam.Ja sa napriklad prezliekam do cisteho,ked ideme na navstevu,dokonca sa aj po celom dni viem aj osprchovat,ked mi to cas dopraje,ale nie kvoli bakteriam,ale pre to,ze chcem zmenit outfit a obliect sa aj na dane stretnutie a chcem aj pekne vonat.😅Ale nikdy by mi nenapadlo,ze by som to ja vyzadovala od nasich navstev.Ako pridu,tak pridu,nezaujima ma,ci sa prezliekli tesne pred prichodom k nam.A deky na gauci mame aj my,a tiez ich aj perem,ale nie kvoli nim.
@karolina196 napríklad svokra chodí ku nám autobusom takže viem že sedela na tej sedačke lenže jej to samej doplo má podobný názor ako ja tak nosí k nám tepláky a vždy sa prezlečie... Je to podľa mňa úplne normálne mne sa to proste hnusi aby som večer čistá sedela na gauči na ktorom sedela návšteva a potom som šla taká do postele...

@lacibo niektori to dodnes nevedia😒