icon

Ako slušne poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?

silvia1996
30. mar 2023

Ahojte, možno trochu hlúpa otázka, ale ako SLUŠNE poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Príklad, často sa u nás po práci zastaví svokor na kávu, len pracuje ako stolár a príde k nám stále v montérkach... Piliny ostávajú všade. Na zemi mi to nevadí, vysávač povysáva, no na tom gauči sa to drží zubami nechtami. Mám na gauči deky, tie periem 2x týždenne, a aj tak sa piliny dostanú aj pod ne.

Celkovo nie som zvyknutá ani v rifliach, v ktorých som bola napr. u lekára alebo aj v obchode sadnúť na gauč, nie to ešte na posteľ. Neviem si ale predstaviť nútiť návštevu, nech sa u nás prezlieka do domáceho 😅 je tu nejaká iná možnosť, ktorá mi uniká?

P.S. neriešila by som to až tak, ale gauč je nový a nebol lacný, chcem, aby ostal pekný čo najdlhšie.

Vopred ďakujem.

aceris
3. apr 2023

@lacibo niektori to dodnes nevedia😒

karolina196
3. apr 2023

@lacibo Takze podla teba je zvysok domacnosti,co nesuhlasi s prehnanou sterilitou humusacka??

sisaka
3. apr 2023

@lacibo jasné a tí, čo nenútime návštevy umývať si ruky, prezliekať sa do teplákov a vymieňať ponožky, nesterilzujeme po nich každé miesto, ktorého sa dotkli, alebo si nedajboh sadli sme humusaci žijúci v špine.

mircalla
3. apr 2023

Moja babka bola taka - vsade decky, nikam si nesadaj, nic nechytaj....stale vsetko sledovala jak FBI
Tiez sa prezliekam do domaceho oblecenia. Ale buzerovat navstevy....to je take nesexy taketo zeny....viac nesexy je uz len lakomost.

vla_dan
Odpoveď bola odstránená
anickaaa6aaa
3. apr 2023

@sisaka mne to zaváňa toto uz nejakou chorobou...

dididudu
3. apr 2023

@anickaaa6aaa nie to dieťa sa každý deň umýva a návšteva neviem kde všade sa váľa s tým oblečením

dididudu
3. apr 2023

@lacibo jasné každý má svoj názor, svoju domácnosť, ale príde mi to až humusacke ozaj ako niektorí fungujú...

dididudu
3. apr 2023

@karolina196 papuče periem tak isto... A s tými dovolenkami to je pravda tak isto aj v nemocnici no bohužiaľ ale nieje to moja domácnosť ja hovorím o domácnosti a nie ako to funguje na hoteloch

pink_lady
3. apr 2023

@vla_dan tak před intimnymi chvilami je tiez normalna hygiena 😜 ci ty si z tych co si po hajzli neumyva ruky?

vla_dan
Odpoveď bola odstránená
karolina196
3. apr 2023

@dididudu Aha,tak pardon s tymi papucami.Potom je to ok.Ja som nadviazala na tu dovolenku len kvoli tomu,ze to vyzera,ze je tam strach z nejakych virusov,ktore vam mozu doniest navstevy,preto som opisala ako to je na dovolenke.A takisto ako si napisala ty,aj v nemocniciach.A co je podla teba humusacke fungovanie?Vysvetlite mi to jedna alebo druha.Ja a moja rodina si vzdy umyjeme ruky,ked prideme z vonku a podla vas su ludia humusaci,ked nebuzeruju svoje navstevy,aby si pri prichode hned umyli ruky?Toto je podla vas humusacka domacnost?
Si zober,ze ja vsade chodim autom a moje auto absolutne nikto nesoferuje a mam v aute aj antibakt.gel a viem si dokonca aj po nakupoch tym gelom vybrhlit ruky.A aj volant si viem raz za cas pretriet prostriedkom na kozu,ale to uz v ramci toho,ked si upratujem auto cca 1x do tyzdna.Chces povedat,ze som HUMUSAČKA,ked si zo svojho domu sadnem do svojho cisteho auta a pridem k tebe a omylom si neumyjem ruky?Toto je podla vas humusactvo?

mircalla
3. apr 2023

@dididudu Prepac, ale ty si pripad obsedantno - kompulzivnej poruchy jak vysity.
Je to diagnoza a sedi na to teba presne. Samozrejme si to zrejme neuvedomujes, vobec sa nejdem s tebou hadat ani nic, s chorym clovekom to nema zmysel
Ale ako pisu bavi, ono je to skutocne diagnoza, a takto sa to vola.

dididudu
3. apr 2023

@karolina196 to nejde o vírusy ale o tú predstavu kde všade sedeli s tými nohavicami a ja si potom doslova mám holou onou sadnúť na taký gauč? A netvrdím že si humusacka

dididudu
3. apr 2023

@mircalla nehadam sa, možno to je nejaká diagnóza ale mne to nevadí muž je rád že ma vždy čisto a poriadok tak isto 🙂

mircalla
3. apr 2023

@dididudu Zato ty musis prezivat peklo. Zijes v neustalom strachu a strese. Zahlcujes tym svoju mysel a vkuse to riesis.

https://www.neuraxpharm.com/sk/poruchy/obsedant...

bluka2
3. apr 2023

Mne sa skôr zdá čudné si s holou sadnúť na gauč, veď tie tekutiny pôjdu prec asi ťažšie než nejaké piliny z gatí, nie? A paci sa mi, ako téma pokročila, MK nikdy nesklame haha

dididudu
3. apr 2023

@mircalla ja neprežívam vôbec peklo 🤣 ja zbožňujem poriadok a keď je všetko tak ako má byť a hlavne čisté... Keby to nechcem tak to nerobím 🙂

andreatytler
3. apr 2023

@bluka2 Uz to chapem. Ak by som si bezne sadala holou onou na gauc, tiec by mi vadilo ze si nan hocikto iny sadne v pracovnych nohaviciach.😝

bluka2
3. apr 2023

@andreatytler 🤣🤣🤣
Konečne sme sa dostali k pointe 😂

dididudu
3. apr 2023

@bluka2 to som nemyslela doslova... Len aby si niekto vedel predstaviť že čo mi vlastne na Tom vadí... Jednoducho niekto príde v rifliach v ktorých sedel niekde na káve, vo vlaku, v buse, alebo ja neviem kde a nikto nevie kto pred ním tam sedel, niekto komu možno unikal moč alebo nejaký bezdomovec, feťák, hocikto a dotyčný príde s takou ritou si sadnúť na môj gauč kde ja večer sedím a kukám tv, Čistá osorchovana, prichystana ísť do postele. Len tá predstava mi je nechutná a nie to ešte robiť

karolina196
3. apr 2023

@dididudu Pockaj pockaj.Nerozumiem.Ty si vasu navstevu predstavujes kde vsade s tymi nohavicami sedeli?To si potom robis ty sama taketo predstavy.Co ked dotycny clovek prave obliekol doma ciste rifle,sadol do auta a isiel k vam.Ja sa napriklad prezliekam do cisteho,ked ideme na navstevu,dokonca sa aj po celom dni viem aj osprchovat,ked mi to cas dopraje,ale nie kvoli bakteriam,ale pre to,ze chcem zmenit outfit a obliect sa aj na dane stretnutie a chcem aj pekne vonat.😅Ale nikdy by mi nenapadlo,ze by som to ja vyzadovala od nasich navstev.Ako pridu,tak pridu,nezaujima ma,ci sa prezliekli tesne pred prichodom k nam.A deky na gauci mame aj my,a tiez ich aj perem,ale nie kvoli nim.

bluka2
3. apr 2023

@dididudu ja som mala raz takého frajera (krátko). Tomu sa po 2hodinovom lete už triasli ruky, lebo si ich akože z toho špinavého lietadla nemohol poriadne umyť a odľahlo mu až po návšteve WC niekde v príletovej hale.... Len mi to napadlo, dúfam, že až takto nie

dididudu
3. apr 2023

@karolina196 napríklad svokra chodí ku nám autobusom takže viem že sedela na tej sedačke lenže jej to samej doplo má podobný názor ako ja tak nosí k nám tepláky a vždy sa prezlečie... Je to podľa mňa úplne normálne mne sa to proste hnusi aby som večer čistá sedela na gauči na ktorom sedela návšteva a potom som šla taká do postele...

dididudu
3. apr 2023

@bluka2 jezisi to vôbec niesom taká že rýchlo dezinfekcia a neviem čo mne ide jedine o ten gauč pretože na ňom sedím večer osprchovana v nočnej košeli a potom idem do postele... Koľko krát to mám ešte napísať ja neviem robíte tu zo mňa psychicky labilneho človeka 🤣🤣🤣🤣

bessie12
3. apr 2023

@dididudu este aby som sa na návšteve prezliekala 😳🤦‍♀️ vďaka za normálnych kamarátov a rodinu aspoň v tomto smere

dididudu
3. apr 2023

@bessie12 ona sa prezlieka lebo chce a vie čo za indivíduá chodia v autobuse a hádam si nesadne na gauč alebo deťom na posteľ v takých nohaviciach... Kde deti tak isto sa valaju čistí osorchovani v pyžamách...

bessie12
3. apr 2023

@dididudu nám po gauči behajú mačky, deky na ňom nemáme a občas aj s holým zadkom sadneme. Hlavne pri určitej činnosti..

dididudu
3. apr 2023

@bessie12 to hovorím o svokre áno?? Keď príde ja neviem strýko alebo krstni rodičia detí jasné že sa neprezliekaju ale to je taká návšteva raz za čas.. svokra tu je ako doma... Po takej návšteve čo je raz za čas hneď ako odídu stiahnem deky dole z gauča a dám ich oprať ...

bessie12
3. apr 2023

@dididudu a ja píšem o tom ako to u nás máme 🤷‍♀️