icon

Ako slušne poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?

silvia1996
30. mar 2023

Ahojte, možno trochu hlúpa otázka, ale ako SLUŠNE poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Príklad, často sa u nás po práci zastaví svokor na kávu, len pracuje ako stolár a príde k nám stále v montérkach... Piliny ostávajú všade. Na zemi mi to nevadí, vysávač povysáva, no na tom gauči sa to drží zubami nechtami. Mám na gauči deky, tie periem 2x týždenne, a aj tak sa piliny dostanú aj pod ne.

Celkovo nie som zvyknutá ani v rifliach, v ktorých som bola napr. u lekára alebo aj v obchode sadnúť na gauč, nie to ešte na posteľ. Neviem si ale predstaviť nútiť návštevu, nech sa u nás prezlieka do domáceho 😅 je tu nejaká iná možnosť, ktorá mi uniká?

P.S. neriešila by som to až tak, ale gauč je nový a nebol lacný, chcem, aby ostal pekný čo najdlhšie.

Vopred ďakujem.

dididudu
3. apr 2023

@bessie12 nuž každý ako si spraví tak ma..zvieratá majú mať svoj pelech a nie sa váľať po gaučoxh a posteliach ale to je môj názor 🤣

dididudu
3. apr 2023

@bessie12 nemá to význam sa tu hádať .. nech si ma každý ako chce... Nech sú ľudia chorí na hlavu, ako ste označili aj mňa a nech su tí nie chorí, ktorým nevadia špinavé rite na ich gaučoch 🤣

dadis
3. apr 2023

Mne ani nikdy nenapadlo sa doma prezliekat do "cisteho", ale do "pohodlneho". Jedine deti, ked sa hrali v piesku, na ihrisku, tak sa vyzliekali este pred dverami, povytriasali piesok a sup do sprchy rovno. Aka je sanca, ze si v kaviarni alebo autobuse sadnes po niekom inkontinentnom? 🤭 To by ma fakt zaujimalo. A bat sa, se si sadnem na lavicku po bezdomovcovi? Ved ak tam aj kedysi sedel, tak je to davno dazdom zmyte. By som niektorym zenam odporucila ist dobrovolnicit do nemocnice, vymienat misy, plienky, umyvat chorych, prevazovat hnisave rany, vylievat dreny, vymienat vrecka na moc, stomicke vrecka...

bessie12
3. apr 2023

@dididudu áno majú svoj pelech, ale spia s nami v posteli, na gauči ci na stoličke. Osobne si neviem predstaviť, že by som behala s čistiacimi prostriedkami alebo vysávačom/ mopom každú chvíľu, len aby sa neobjavili nejaké baktérie. Hnusi sa mi ta predstava žiť v sterilnom prostredí. Ale každý nech si žije ako chce. 🤷‍♀️

bessie12
3. apr 2023

@dididudu ja sa nehadam, ale diskutujem 🙂

bluka2
3. apr 2023

@dididudu to nebolo v zlom. Inak veľmi úspešný muž, príjemné vystupovanie, zarába fakt také sumy, že wow. Len ma toto, nie je to psychická labilita mať OCD. Každopádne ja nie som žiaden odborník, ale na neho si vždy spomeniem. Lebo on mal tiež špeciálne pravidlá na svoj drahy gauč, konkrétne nemohlo sa tam jesť...

vla_dan
Odpoveď bola odstránená
katka533
3. apr 2023

@dididudu ja nechápem ,co sa tu navazaju do vás ,ja to mam presne rovnako, tiež večer ležím v pyzame na gauči, ci to ludom nevadi, ze po niekom tak sedia v špine,to mi nejde do hlavy

dididudu
3. apr 2023

@bessie12 jezisi prečo každý hovorí o bakteriach??? Už mám alergiu normálne na takéto zakomplexovane ženy ktoré silou mocou potrebujú komentovať každý príspevok aj keď sa ich netýka a musia rýpať a určovať ľuďom diagnózu..

dididudu
3. apr 2023

@bluka2 ty si si mala urobiť doktorát a ísť určovať diagnózy 🤣🤣🤣

dididudu
3. apr 2023

@katka533 oni stále hovoria o bakteriach 🤣🤣🤣 majú vlastný svet nech si komentujú čo chcú

mircalla
3. apr 2023

@dididudu Ale prezivas...Vsak mas stres uz len z toho, co niekto zaspini. Neviem, ci pracujes, asi nie. Stravit cely zivot nekonecnym upratovanim domacnosti asi nebude ziadne terno.
Mam sice rada poriadok, ale nie posadnutost.

dididudu
3. apr 2023

@vla_dan mužov ehm si nedávam do huby určite taký zaprdeny z celodenných treniek.. keď mi ho už otrci tak ho má čistý umytý a ja tak isto neotrcim neumytu keď už sa tu idem baviť ako z nižšej vrstvy...

aceris
3. apr 2023

@mircalla mam pocit ze som citala takmer vsetky prispevky ale nevsimla som si kde to tak strasne preziva🤔 sak len napisala co jej vadi a preco....

vla_dan
Odpoveď bola odstránená
dididudu
3. apr 2023

@mircalla ja niesom v žiadnom strese chodila som do práce teraz som na materskej a predstav si mám čas na deti na muža na svoje veci 😚 to že niekto nedokáže z polovice toľko urobiť alebo respektíve aspoň navariť a bežné upratať je podľa mňa choré a nie to že ja mám vždy všetko tip top a nemusím sa hanbiť keď mi príde nečakaná návšteva

dididudu
3. apr 2023

@vla_dan a kto tu hovorí o bakteriach?? Tu je normálne skupinka zakomplexovaných bakteriovych ľudí.. ja som nikde nepovedala že mi ide o baktérie a vírusy

mircalla
3. apr 2023

@dididudu Necakana navsteva, ktora sa prezlieka do domaceho oblecenia a dezinfikovanych papuc...

dididudu
3. apr 2023

@mircalla nekonečné upratovanie?? Ráno vstanem hodím práčku povysavam to robím každý deň 3x do týždňa zmyjem dlážku prach beriem s vysávačom čo je na Tom orehnane?? Mám to za 20 min hotové keďže to robím každý deň... Jasné keď niekto upratuje raz za týždeň alebo dva tak strávi celý deň s upratovaním 🤣🤣

dididudu
3. apr 2023

@mircalla nečakaná návšteva sa neprezlieka, prezlieka sa len svokra, po nečakanej návšteve zhodim deky a dám oprať a papuče niesu dezinfikovane ale oprate v práčke.. milujem ľudí ako si ty ktorí si neustále prekrucaju veci na svoju pravdu 🤣🤣

ali08
3. apr 2023

@maminkadeticiek no niečo na tých rifliach je, sú napustené rôznymi farbami a ver mi zeta farba vie pustiť, mame kozenny gauč a naozaj ostal nám modry potom ako som sedela na ňom v rifliach avobec TK nešlo dole, teraz, tam mam poťah taky co zakryje celý gauč a na kreslach mam deky

dadis
3. apr 2023

@dididudu Aj ja vysavam 2-3x tyzdenne, gauc tiez, ale deky na nom nemam. Ved to, ze si normalne bez vycitiek sadame na gauc, neznamena, ze sme humusaci 😀. Ten gauc je viac "spinavy" od prachu, co na neho sadne, nez z prenesenej spiny na nohaviciach.

mircalla
3. apr 2023

@dididudu Dobre, mne uz staci. Taketo domace putky ci gazdinky ma nikdy nebrali. Myslim, ze nepotrebujem vediet detaily kazdeho procesu pratia ci cistenia, mam aj ine zaujmy ako domacnost. Svoj nazor som vyjadrila.

dididudu
3. apr 2023

@dadis nejdem sa už fakt vyjadrovať, nemá to význam 😊 ja som na nikoho neutocila napísala som len autorke ako to robím ja a všetci sa tu začali do mňa navážať.. veď nech si má každý čo chce mne to je fuk...

dididudu
3. apr 2023

@mircalla aj ja som vyjadrila autorke a ty si sa začala navážať do mňa .. ja mám tiež svoje veci ktorým sa venujem to upratovanie denne mi zabije 20 minút a to keď príde návšteva raz za mesiac po ktorej stiahnem oprať deky si myslím že choré nieje ... Chorá si ty lebo potrebuješ rýpať do druhých

dididudu
3. apr 2023

Normálne neviem či sa mám smiať alebo plakať nad tým čo ste zo mňa urobili za to že stiahnem po návšteve deku a dám ju oprať.. určili ste mi diagnózu že mám strach z baktérií a samé výmysli. Ženy spamätajte sa a starajte sa každá sama o seba a o svoju domácnosť a nerieste hlúposti...

karolina196
3. apr 2023

@dididudu Tak s tou svokrou mi to pride normalne.Nic na tom zvlastne ja nevidim,je to vasa rodina.A nevidim ani nic zle,ak je niekto proti tomu,aby boli zvierata na posteli alebo na gauci.U mna by to tiez nepreslo,ale ak to ini povoluju,tak na tom tiez nic zle nevidim.Je to ich clen rodiny a u druhych mi to absolutne nevadi.
Joj,zas nerobte z nas zakomplexovane.Ja osobne som sa s tymto nikdy nestretla,ze po navsteve by som mala vsetko ako keby dezinfikovat.Neucili ma to doma,neucili ma to v skolke,neucili ma to v skole a nikdy som to ani nevidela v ziadnom filme,v ziadnom serialy a ani v ziadnom dokumente.Americania sa dokonca ani nevyzuvaju,dokazu sa v teniskach valat aj po posteliach,co mne pride nepochopitelne,kedze vo vacsine domacnosti maju aj koberce.A v zivote ma nenapadlo na nejaku slavnu herecku alebo herca povedat,ze je to humusak,pretoze maju taku kulturu..

dadis
3. apr 2023

@dididudu Nam to je len smiesne, ze toto robi niekto este v tejto dobe 😀. Lebo zakryty gauc mala moja babka, teraz moji rodicia a ja sa len na tom uskrnam 😆😉. Je to pre mna v rovnakom "suplicku" ako cipkovana decka na TV, ovladacka v sacku, vystlana linka takym mastnym vzorovanym papierom, ci gumeny obrus. Neviem si pomoct 🙈🤭🤣

bessie12
3. apr 2023

@dididudu ja som ti žiadnu diagnózu nedala. Napisala som len to co si o tom celom myslím. Nemusíš sa hneď rozčuľovať 🤦‍♀️ a zakomplexovana nie som.

mircalla
3. apr 2023

@dadis Moja babka to robila tiez. Mala peknu sedacku a dala na nu take nechutne deky alebo dokonca igelit istu dobu. Vzdy ked prisla navsteva mi to bolo za nu trapne
Na stol sa tiez nemohlo nic polozit bez nejakej podlozky.