Ako slušne poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Ahojte, možno trochu hlúpa otázka, ale ako SLUŠNE poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Príklad, často sa u nás po práci zastaví svokor na kávu, len pracuje ako stolár a príde k nám stále v montérkach... Piliny ostávajú všade. Na zemi mi to nevadí, vysávač povysáva, no na tom gauči sa to drží zubami nechtami. Mám na gauči deky, tie periem 2x týždenne, a aj tak sa piliny dostanú aj pod ne.
Celkovo nie som zvyknutá ani v rifliach, v ktorých som bola napr. u lekára alebo aj v obchode sadnúť na gauč, nie to ešte na posteľ. Neviem si ale predstaviť nútiť návštevu, nech sa u nás prezlieka do domáceho 😅 je tu nejaká iná možnosť, ktorá mi uniká?
P.S. neriešila by som to až tak, ale gauč je nový a nebol lacný, chcem, aby ostal pekný čo najdlhšie.
Vopred ďakujem.
A ja neviem ako vy damy,ale nam ked odchadza navsteva,tak viem vzdy povedat,ze dakujeme za navstevu,zabavili sme sa,dobre sme pokecali,vidime sa nabuduce.A pri zabuchnuti dveri si neviem predstavit ist rychlo vsetko pobrat a oprat to po nich,pripadne vydrhnut zem po ktorej chodili.A verim tomu,ak by som to aj robila a ludia by sa to dozvedeli,viac by k nam neprisli...
@drahomirrra to je fakt cez davat ludom taketo diagnozy a ani ich nepoznat. Hadam zakladne hygienicke navyky by mal mat kazdy normalny clovek. Mne je skor zle kolko je tu humusakov, ktorym nevadi si pomaly do postele lahnut v gatiach v ktorych predtym sedeli v autobuse🤮 a pred nimi tam bol bezdak v prestanych iba ususenych gatoch...🤮🤮🤮🤮
@aceris Tak po tomto co si napisala,tak uz si myslim aj ja,ze je to na diagnozu.Vyšinuta hlava potrebuje len odbornika!To si kde prosim ta nabrala,ze si tu niekto laha do postele v nohaviciach,v ktorych sedel v autobuse a pred nim tam sedel bezdak. 🙈 Akoze odpadavam.Kolko bezdakov sa nonstop vozi v autobuse?Ti su radi,ze naskrabu na cigarety.
Ja sa vozim iba vo svojom aute a taktiez vsetci nasi znami a rodina chodia len autami.Nikto sa nestretava so ziadnymi bezdakmi a uprac si to prosim ta radsej v tej hlave,tam mas tiez radny bordel!
@dididudu no ako.vidis automaticke umytie ruk po prichode zvonku je pre vela ludi scifi..ja sa cudujem, ze mas este energiu tu ludom vysvetlovat svoj postoj k hygiene..podla mna si uplne normalna, ako aj ja a kto si to nemysli, ma vobec nezaujima. A to sa tu este nezacala riesit kuchyna a varenie..to.by sa este len zvrhlo...nech si kazda robi vo svojej domacnosti ako.chce a neuraza druhe, ktore nezdielaju jej nazory a postoje
@pink_lady tak ale hadam sudny clovek toto neurobi, ze sa uvelebi na gauci v spinavych monterkach.. a ak sudny nie je, zase je v poriadku ho upozornit.. plus navsteva v spinavych monterkach u mna este nebola.. a tiez ak to nie je navsteva, ale robotnici, preco by vobec mali na gauc sadat..
@beataxxx tak psickari su uplne v ... 😂 Ach ten humus, co my musime mat doma... Tych patogenov na gauci. Ved ten pes tam sedi s holym zadkom aj predkom.. 🤪
A preco by vam nieco malo byt? Ved v rodine s normalnymi hyg.navykmi predsa kontakt so psom prave prispieva k zvysovaniu immunity deti..
Inak od kedy mam psa, mam pocit, ze podlahu umyvam v kuse 😂 (decka mu neutieraju po umyti dobre nohy, tak robi mokre packy...)
@aceris tak ako je extrem lahnut do postele v celodennom ufulanom obleceni, tak je opacny extrem chytat dobre, ze nie infarktove stavy po tom, co na gauci sedela navsteva v rifliach.
Ani jedno, Ani druhe nema nic spolocne so zakladnymi hyg. navykmi..
Mozno by bolo na mieste sa zamysliet, ako dlho sa patogeny dokazu udrzat nazive na textiliach a v akom pocte.
Lebo tvarit sa, ze cesta autobusom je hazard so zdravim, je naozaj na hrane..
Ale ak si niekto potrebuje komplikovat zivot prehnanou hygienou a strachovanim sa, co vsetko nebezpecne by mohla taka navsteva dovliect do bytu, do toho ma nic.. 😁
@lacibo veď už to tu píšem aj ja niekoľkí krát načo niektoré ženy komentujú za každú cenu všetko čo vidia,do každej jednej rypu... A ešte tu určujú diagnózu a urážajú že mám psychickú poruchu... Každý má iné návyky, inú domácnosť a nech si každý žije svoj život a keď si budú aj srat na kuchynskej linke s prepáčením už sa fakt neviem normálne ani vyjadriť na niektoré ženy ...
@dididudu @lacibo Umyvanie ruk je totalna samozrejmost. Napriek tomu je rozdiel mat poriadok a rozdiel nieco cistit ci prat po kazdom pouziti atd.
Samozrejme su humusaci, ale vy ste ten nezdravy extrem z druhej strany, aspon podla mna. Zrejme nechodite do prace a mate mrte casu. Tymto koncim tuto debatu. Zivot nie len o domacnosti a upratovani, ale aj o zazitkoch. Ja som za nejaku zlatu strednu cestu.
@dididudu Naco si taka expresivna. To, ze nemam problem si polozit nohy na vlastnu sedacku, neznamena, ze som nehygienicka a mam "nasrate na linke". Ak nemas otvorene rany na nohach, tak obavat sa si na nu sadnut po navsteve je ozaj prehnane. Nemoze sa ti nic stat, na nohach mas kozu, ktora tvori barieru pred infekciami. Ale chapem, ze to je psychicke. Ja si napriklad odmietam sadnut na kreslo alebo sedacku v hotelovej izbe, alebo ked som prenajimala byt, na tu sedacku som mala blok si sadnut. Je to len v hlave 😀..uz to dookola nepreberajme 😀❤️
@dididudu prepac,ale tebe pride normalne,ked tu stale dookola niekto omiela autobusy a bezdomovcov?To si akoze co myslite,ze v akej komunite sa tu akoze pohybujeme?Ano,su ludia,co cestuju autobusmi,ale mat nonstop v hlave,ze prave na tom mojom mieste sedel bezdak,tak to je chore.
A co sa tyka ruk,od vsetkych som tu zaregistrovala,ze si ruky umyva po prichode z vonku,len odmietame buzerovat navstevy,ak tak neurobia.Ja si myslim,ze cestou k nam sa v riti nesparali a vacsina prichadza autami alebo su to povacsine susedia,ktori odbehnu zo svojho domu.A neuraz sa,niekde si spomenula,ze vela navstev nemavate..No,preco asi...
@beronsche Hazard so zdravim 🤣🤣🙈 A este k tomu hazard s cudzim zdravim 😁
@silvia1996 poprosiť a dať klasickú obyčajnú bielu bavlnenú plachtu, tá sa dá asi lepšie zapraviť aj vyprášiť
@karolina196 a kde byvas? V BA kazdy jeden raz co vojdem do autobusu tak je tam minimalne jeden bezdak!
@beronsche velmi sa mylis. Je to o zakladnych hygienickych navykoch. Priklad: moji svokrovci cestuju len autobusom, vzdy ked pridu najprv vyhladkaju rukami moje deti po tvarickach alebo urobia brm brm na pusu. Kym ich ruky umyt neposlem, tak im to nenapadne. Teda svokra sa uz troska chyta, svokor nie. Ale! Nerobi im problem sadnut hned po prichode detom na vankus do postele, ale do svojej nikoho nepustia. Sak na navsteve sa moze vsetko. Preto sme s muzom zaviedli prezliekanie. A necitime sa za to choro.
@karolina196 co ja prezrntujem? Iba to, že po ludoch o ktorich fakt viem že nie sú čistý (monterky, 5h cesta vlakom) buď utriem gauč alebo operirm deku.NEROBIM to např po susede ...(,priklad). Proste ak vitm že niekto přišiel z prostredia nie čistého (,vlak) tak opeřem, utřem. Normálka. Ale ano aj medzi matkami sú humusacky - ktoré u doktora na zemi po ktorej ludia chodia v topankach nechají stvornozkovat dieta, olizovat zem...videla som na vlastne oci minuly tyzden. Alebo decko zablatene, s kilom piesku v topankach, blatom na topankach d*bnu do fusaku do kocara- realita na ihriskach. Tot vsio k tejto teme.
Tak ja napriklad co sa tyka umytia ruk to pozadujem aj od navstev. Ale zatial sa mi nestalo, ze by to niekoho nenapadlo. Ak by sa to stalo poviem nieco v style, nech sa paci tu je kupelka, mozete si umyt ruky a predpokladam, ze si ich umyju
@pink_lady To cakas, ze tie topanky budu vonku cistit od blata ci utierat handrickou a potom daju do fusaka? Len sa pytam....Ja ked som davala deti naspat do fusaka do sportaka potom ako si pobehali som nemala zo sebou vonku cistiace prostriedky ci handru na cistenie topanok ani nahradne topanky. Ci ich vyzujes? Vsak fusak periodicky periem, takze si neprezuvam, ked behaju vonku a nasledne idu do fusaka
A ja by som este dodala ako sa tu vela z vas ohana, ze maju cisto napriek tomu, ze im nevadia gate po mhd, lekaroch atd. Nie je cisto ako cisto. Uz som videla ako niekto utiera dlazku a hned na to kuchynsku linku(podotykam v domacnosti so psom..a napriek tomu, ze som psickar je to podla mna hnus)...to mi hlava neberie. A to ked som bola v ich domacnosti som mala pocit ze maju cisto.
@aceris ja pisem, ze povazujem za divne, ak niekto ma problem nechat navstevu sadnut na gauc, pretoze su vo svojom dennom obleceni a neprezliekli sa.
Ty zase o neumyvani ruk a dotykani sa detskych tvari a ust tymi rukami a o sadani na vankus na posteli.
Fakt v tom nevidis rozdiel?
Po posteli sa nedovolim valat nikomu, Ani v domacom, pouzivame prehozy.
Umyvanie ruk je zakl.hyg.standard.
Ale chranit gauc pred oriflovanym zadkom nie je..
@karolina196 pretože radšej idem von si sadnúť niekam ako chodít po bytoch po návštevách... Nie každý hnije s návštevami pred tv doma... Niesom za takéto dennodenne navstevovacly keď príde niekto raz za čas to mi úplne stačí. My nie sme domasedi 🤣
@aceris Ja ked o sebe pisem,ze mam cisto,tak myslim aj hygienicky cisto.
Myslis,ze utiera jednou a tou istou handrou zem a kuch.linku?Ja mam v domacnosti kopec handier a handriciek a kazda sluzi na nieco ine.A ked varim,hlavne ked narabam s masom,tak linku nastriekam dettolom a utriem kuch.papierovou utierkou.A mam dokonca ant.sprej s vonou na tkaniny,ktorym obcas,ked ma napadne v tyzdni-cez vikend nastriekam na gauc,takze ked ja hovorim,ze mam cisto,tak to tak aj je a myslim,ze u vela ludi.
Pouzivat jednu handru na vsetko u mna nehrozi.A zo skolskych cias si pamatam ako som videla jednu pani upratovacku pouzivat jednu handru na wcko a aj na umyvadla a nechci vediet ake bolo poradie..
Mal by sa tento príspevok zmazať lebo sú tu dva druhy žien ktorých názory sa nestotožňujú a nie a nie ukončiť diskusiu...
@dididudu Ok,berem.V byte to nemusi byt az take pohodlne,ale my sme v dome a neviem kde si nabrala,ze hnijeme pred TV?Mame aj terasu,ludia normalne na dome griluju,bavia sa a telku sme k tomu nikdy nepotrebovali.
@aceris Zakladne hygienicke navyky su vec jedna, to co tu predvadzaju zeny je vec druha. A presne znakom tejto disgnozy je to, ze taky clovek okamzite utoci a ma pocit, ze vsetko je iba cierne a biele. Tzn, kto nie je ako ony, je zakonite humusak. 😊😊 Klasicka OCD.
@karolina196 tak dom je dom ja mám byť takže radšej idem von

A v tejto teme, dievky je poriadne vidno, ake je znedbane zdravotnictvo na Slovensku. Tolko dusevnych poruch pokope a neliecenych obsedantno - kompulzivnych zenskych, ktore si na dovazok o sebe myslia ake su cistotne a ony su chore - to som este nevidela. Fakt smutne, kolko ludi by potrebovalo liecbu.