icon

Ako slušne poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?

silvia1996
30. mar 2023

Ahojte, možno trochu hlúpa otázka, ale ako SLUŠNE poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Príklad, často sa u nás po práci zastaví svokor na kávu, len pracuje ako stolár a príde k nám stále v montérkach... Piliny ostávajú všade. Na zemi mi to nevadí, vysávač povysáva, no na tom gauči sa to drží zubami nechtami. Mám na gauči deky, tie periem 2x týždenne, a aj tak sa piliny dostanú aj pod ne.

Celkovo nie som zvyknutá ani v rifliach, v ktorých som bola napr. u lekára alebo aj v obchode sadnúť na gauč, nie to ešte na posteľ. Neviem si ale predstaviť nútiť návštevu, nech sa u nás prezlieka do domáceho 😅 je tu nejaká iná možnosť, ktorá mi uniká?

P.S. neriešila by som to až tak, ale gauč je nový a nebol lacný, chcem, aby ostal pekný čo najdlhšie.

Vopred ďakujem.

beronsche
4. apr 2023

@dididudu preco by sa mala diskusia ukoncovat?
Ked to diskutujuce bavit, nech sa diskutuje hoc do nekonecna.. 😉

dididudu
4. apr 2023

@zabka1000 ja tiež nechodím na návštevy tam kde sa mi doslova hnusi čo i len vstúpiť a nie si u nich sadnúť na gauč... Bože ženy za každú cenu si potrebujete presadiť svoje

babulkomale
4. apr 2023

@dididudu a ked ides von niekde si sadnut a su tam stolicky alebo kresla v kaviarni alebo na terase, ako to riesis? Lebo tam sedeli pred tebou stovky ludi, v lete je to opotene, otlacene spotene zadky, chrbty a ruky aj nohy a niektori ludia si hole spinave chodidla vykladaju na tie podsedaky a rypu si tam v chodidlach a nechtoch.

zabka1000
4. apr 2023

@dididudu ja som ti to len otočila naopak,že tiež to môže byť niekomu nepríjemné...nerypem...

aceris
4. apr 2023

@babulkomale tam si predsa nasledne nesadne v nocnej koseli...staci po prichode domov hodit veci do prania

dididudu
4. apr 2023

@babulkomale prídem domov a osprchujem sa aký problém?? Poprípade nohavice smarim oprať.. neprídem domov a určite sa taká z vonku nezvalim na gauč alebo na posteľ ako trištvrte žien z tejto diskusie

dididudu
4. apr 2023

@zabka1000 tak nech nechodia mne tiež u niektorých ľudí by bolo nepríjemné tak tam nechodím 🙈🙈🙈🤣

bessie12
4. apr 2023

@aceris veci, ktore by boli vyprate a ciste, v tomto pripade nohavice, tak po jednom pouziti by som to znovu mala hodit do pracky ???

aceris
4. apr 2023

@bessie12 no a? Ja to tak robim hlavne po navsteve lekara. Ak idem len na kavu, tak to co som mala prehodim dakde na stolicku(v ziadnom pripade nedam do skrine), obleciem este na druhy den a po tom to uz ide do pracky...

bessie12
4. apr 2023

@aceris tak nohavice periem resp. menim len raz za tyzden. Svetre a mikiny podla toho v akom stave su. Tricka menim denne. Tak isto aj uteraky. Tie menim kazdy druhy / treti den. To si neviem predstavit menit tak casto veci a ani ich tolko nemam, aby sa to dalo.

dididudu
4. apr 2023

@aceris presne to aj ja tak robím máme veci ktoré sme mali oblečené len chvíľu tak ho prehodíme cez sluhu a oblečieme aj na ďalší deň určite nedám do skrine také veci medzi čisté .. tak isto bundy mám v skrini na vesiakoch čisté oprate ako náhle ju už oblečiem naspäť do skrine nedám iba na vešiak kde máme bundy ktoré nosíme bežné až po podarí ich naspäť vrátim do skrine..

dididudu
4. apr 2023

@bessie12 bože staraj sa o seba per si veci keď aj raz za mesiac je to každého osobná vec koľko má veci ako často si ich perie...

bessie12
4. apr 2023

@dididudu ty co mas za problem ?? Nevyskakuj prosim ta. Vediem normalnu diskusiu.

dididudu
4. apr 2023

@bessie12 to isto 🤣🤣🤣🤣

bessie12
4. apr 2023

@dididudu ty si vazne chora osoba. Daj sa liecit a neoznacuj ma viac.

bessie12
4. apr 2023

@aceris neber to tak, že mi to vadí alebo ze rypem, len ma tento prístup k takymto veciam zaujal. Pretoze osobne nepoznam nikoho, kto by to takto robil.

dididudu
4. apr 2023

@bessie12 ja nechápem prečo si ty začala označovať mňa, keď som sa vyjadrila autorke... Ty si sa začala navážať do mňa a choď robiť doktorku keď si taká odborníčka na diagnózy

bessie12
4. apr 2023

@dididudu pokial si si nevsimla, tak diskutujem s inou uzivatelkou tohto fora ty odbornicka ....
Vyslovene provokujes k hadke.

aceris
4. apr 2023

@bessie12 ja sa o takychto veciach bezne ani s nikym nezhovaram, takze neviem kto ako to ma. Je to ich vec. Neriesim. Neuveris ale moj muz chodi aj tyzden v jednych gatiach(niekedy viac ak ma medzitym homeoffice). Jeho vec. Nerozkazujem mu. Ked sa po prichode prezlecie do teplakov, nemam dovod to riesit.

bessie12
4. apr 2023

@aceris jasné. Kazdy to ma ináč zaužívané 🙂

aceris
4. apr 2023

@bessie12 ja som napriklad bola na postel citliva odjakziva. Mama tomu sama nerozumela ako si tu postel chranim a aj vlastnu mamu z nej vyhadzujem. Gauc prisiel az s vlastnou domacnostou a ked muz velice nastojil na dake veci aj v inych miestnostiach ako v spalni..zacalo sa mi to hnusit a rozmyslala som v com sme na nom kedy sedeli😅 s prichodom deti som uz aj tuto aktivitu nedokazala prekusnut bez ohladu na tom kto v com na nom sedel, lebo deti sa na nom valaju tvarou... A tak postupne sa to nabalilo az som nasla sposob ako fungovat. Ak by k nam vsetky navstevy chodili len autom, tak mozno ani nezacnem riesit nikdy tieto veci.

bessie12
4. apr 2023

@aceris kazdy ma nejaku tu "uchylku". Ja napriklad musim mat vzdy cistu toaletu a sprchu 😀 ale na druhej strane neupratujem to denno denne ( to by som sa zblaznila z tolkeho upratovania ), ale 2x tyzdenne s chlorom.

lolita555
4. apr 2023

Je to len gauč kašli na to,svokor je hádam vzácnejší ,a áno milujem poriadok 😉

andreatytler
4. apr 2023

@dididudu Pravdu mas, ty nepises ze posielas navstevu umyvat ruky... to som si pospajala s inym prispevkom, prepac. Nemyslela som moju otazku v zlom, len sa snazim pochopit ako zijes, lebo tie "rifle na gauci" su pre mna (a vsetkych ludi co poznam) velmi odlisny, az radikalny, nazor. Preto ma zaujima ci ti to nesposobuje problem.

andreatytler
4. apr 2023

@laila22 Aha, no deti chapem ze posles umyt ruky, ale dospeleho cloveka by som sa neodvazila poslat. Ja som mala hrozny pocit aj poslat otca sa osprchovat ked bol u nas na navsteve na 2 tyzdne.

sisaka
4. apr 2023

@andreatytler ani ja by som sa neodvážila poslať hosťa umyť si ruky 😅. Stretávame sa so seberovnými, stredná vrstva, žiadny humusaci, čo nemajú doma mydlo, alebo tečúcu vodu, v živote ma nenapadlo, žeby niekto prišiel s nejakými zahumusenymi rukami na návštevu. Ešte nám teda nikto nič nedovliekol a radšej by som riskla nejakú chorobu ako povedať návšteve vitajte, tam na ľavo je kúpeľňa, bežte si prosím umyť ruky, kým mi tu niečo chytíte… Si predstav, že pri uvitani ste si už ruky aj tak podávali, tak teraz všetci utekate do kúpeľne sa dezinfikovať 🤦‍♀️
Mám pocit, že mnohí tu by mali ísť na dovolenku niekde do Indie, aby pochopili, čo je špina.

lacibo
4. apr 2023

@mircalla to ty odkial vies ze ja nepracujem a stale iba cistim?..z toho, ze som vyjadrila nazor a postoj? ..nesud a nemaj predsudky..lebo sa moze stat, ze aj teba budu posudzovat bez objektivnych znalosti, aka v skutocnosti si a nemusi ti to byt príjemné..prajem Ti krásny deň

laila22
4. apr 2023

@andreatytler ja nemám problém otcovi povedať, nech sa vyzuje, resp. prezuje... 😉Máme všetci dobré vzťahy, občas niekto ohrnie nos, ale nikto sa neuráža.. 🙂 zas si nemyslí, že vždy všetkých posielam umývať ruky.. ale keď mám na to svoj dôvod tak áno.. 🙂 A nie nemyslím si o nich, že sú humusaci.. Ani ja nie som humusačka a keď niekde prídem umyjem si ruky..

lacibo
4. apr 2023

@laila22 aj ja..len idem kamoske do bytu ( my sme v dome) a drzim sa zabradlia, otvorim vchodove dvere, automaticky si u nej umyjem ruky predtym ako sa zacnem dotykat jej deti..to.iste ona u mna..prideme zo zahrady dovnutra..aj ona umyje ruky sebe aj detom..a vyzlecie im vrchne gate..aby sa nevalali po izbe mojej dcery v gatiach zvonku..samozrejmostou je ustlana postel prikryta prehozom..ak by si na nu sadali..a aj kvoli pohosteniu treba mat ciste ruky..ked idu jest ..je to nornalne hygienicke spravanie..ziadna fobia, ktora si mysli opak, je to jej vec, mna nepresvedci, nechapem, ze ma niekto vobec presviedcat druheho, ze si nemusi udrziavat svoje telo a domacnost v standarde aky jemu a rodine vyhovuje

laila22
4. apr 2023

@lacibo vnímam to rovnako ako ty. Pre mňa sú to samozrejme veci. J