Ako slušne poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Ahojte, možno trochu hlúpa otázka, ale ako SLUŠNE poprosiť hostí, aby nesadali na gauč v pracovnom/celodennom oblečení?
Príklad, často sa u nás po práci zastaví svokor na kávu, len pracuje ako stolár a príde k nám stále v montérkach... Piliny ostávajú všade. Na zemi mi to nevadí, vysávač povysáva, no na tom gauči sa to drží zubami nechtami. Mám na gauči deky, tie periem 2x týždenne, a aj tak sa piliny dostanú aj pod ne.
Celkovo nie som zvyknutá ani v rifliach, v ktorých som bola napr. u lekára alebo aj v obchode sadnúť na gauč, nie to ešte na posteľ. Neviem si ale predstaviť nútiť návštevu, nech sa u nás prezlieka do domáceho 😅 je tu nejaká iná možnosť, ktorá mi uniká?
P.S. neriešila by som to až tak, ale gauč je nový a nebol lacný, chcem, aby ostal pekný čo najdlhšie.
Vopred ďakujem.
@silvia1996 do kuchyne navsteva, ked je spinavy.
Aj mne vadi, ked moj manzel pride spinavy, lebo robil okolo domu, a sadne v tych nohaviciach od blata ci oleja na gauc ci nebodaj na postel 🤦♀️...uz som ho naucila, ze toto proste nie a musi sa prezliect. Ked je od pilin, tak to rovno do kupelne vytrepat a sup do pracky oblecko. On je z RD tak zvyknuty ze sa neprezliekali asi, ale ja z bytovky mam ine oblecko do mesta, ine na doma a ine na doma po vonku na pracu.
Ked je normalne oblecko z mesta, tak to neriesim, iba fakt viditelne spinave.
By ma inak kleplo prat prehoz kazdy tyzden, nieto 2xdo tyzdna 🤦♀️ ...ja i bez toho periem v lete kazdy den, v zime 3x po 2 pracky...a dno kosa nikde 🤷♀️
Piliny by mi vadili.. Ale ten zvysok.. No a predstav si ze teraz ako píšem tento koment ležím na posteli v rifliach.. U teba by uz nastala zástava srdca asi.. Aj u zo par tebe podobných zien..
Ma hneď napadli Indické domácnosti, tí radi balia takéto “cennosti” ako gauče do fólii. 😅🤣
@silvia1996 ja ti rozumiem, presne viem, co myslis. Tiez sme tak zvyknuti a oblecenie pocas dna menime a na gauc v celodennom a zaspinenom, po sporte, po praci nesadame. An, gauc mi ma sluzit a nie ja jemu, ale nebudem kazdy rok menit gauc a chcem, aby nejako vyzeral.
prehoz nemavam, len vyslovene, ked pridu deti na navstevu a viem, ze sa bude kadeco jest, aj na gauci, tak ano, dam prehoz, nebudem ho po kazdej navsteve tepovat
@silvia1996 Mne to tiez vadi a rozumiem tomu co pises. Mne hrozne vadi ak dakto sadne aj v rifliach, v ktorych predtym sedel v autobuse, ci u lekara. Kto vie ci tam predtym nesedel daky bezdomovec. Kto to tam ochrchlal a okaslal...potom si sadne u mna a ja ci deti si tam polozime tvar. Ci nebodaj deti si tam kolkokrat polozia keks pri vyliezani....🤮 Ked prisla korona, tak sme svokre aj mojej mame vysvetlili, ze kludne mozu hocico a hocikde s detmi sa valat, jasit, ale chceme aby sa prezliekli po prichode. Naucili sa. Ked dojdu na par hodin sa pohrat, tak sa prezliekaju do teplakov. Bud si donesu, alebo si obcas par tyzdnov nechaju u nas v skrini.
Ak ale dojdu len na skok, na kavu a nebehaju detom do izby, tak to neriesim a prekusnem to aj na tom gauci.🙈
@aceris Uff, tak to je divne, aby sa babky u mna prezliekali. To je to stavanie deti na piedestal. Moje deti boli naucene, ze si pred jedlom umyli ruky a jedli za stolom, ziadne behanie s jedlom po byte a pokladanie jedla kade-tade po sedacke, nez aby som navstevy do teplakov nutila prezliekat 🤦♀️
@silvia1996 prečo ho usadzas do obývačky ked je špinavý? Ak sa tam hrnie sám, tak mu na rovinu povedať, že v pracovnom nech si na gauč nesada, že to nejde vyčistiť . Ináč pre mňa úplne zvláštna téma, lebo nám ešte nikto v pracovnom na návštevu neprišiel.
@silvia1996 ok si naucena sa prezliekat, ale on nie je doma a neprezlcie sa do domaceho teda, mas tam deku, peries ju 2 x do tyzdna, ak tinro vadi, ako pisu sedte v kuchyni. A teda neviem, ked ti pride navsteva ako mozes vediet kolko nepral rifle a ake su spinave a sadaju ti tam
@silvia1996 tak daj pod tu deku este igelit, to by sa uz nemalo zapichnut. Alebo mu vysvetli to o tych pilinach, hadam pochopi.
Ja moc tým pilinam zo svokra neverím, po tomto opise si skôr myslím, že tu svokor a “jeho piliny” nebudú problém. my mame tiež pekný gauč, ale deky na neho nedávame s manzelom sme sa zhodli, ze je to otrasné. Otepujem, keď treba. Ale načo ti je ten krásny gauč, keď ho máš obchádzaný dekami? To mozes mat pod tými dekami kľudne aj zo sociku 50- rocny a nikto neuvidí rozdiel, všetko pod dekami. Inak, dnes už ľudia nechodia týžden v tom istom, na konci dňa ide všetko na pranie.
Tiež neznesiem, že niekto v rifloch, v ktorých chodil cely deň kadetade sadne na môj gauč, na ktorom ja ležím večer v nočnej košeli alebo moje nahé dieťatko kým ho prebalujem mimo jeho izby.. takze keď príde ktokoľvek okrem rodiny a najbližších kamosov dávam deky a tie potom hodím do pračky a necítim sa za to vinná, retardovaná alebo nepotrebujem ísť do domova dôchodcov a podobné perly, ktoré tu padli 🤦🏻♀️ ale veď ako inak, nič iné som ani nečakala 🫣
@katkami123 aaaaale chodia. By si sa cudovala. A nie ze 70 + ( ale aj takyy.) Kludne aj mladi v lete aaa v tom istom tricku x dní. Ze ku mne dojdu z prace ,,spinavy" je ok. Ale nie ze niekolko dni v tom istom
Ja mam v robote na stolicke osusku a podla zakaznikov menim, a doma na gauci deky, lebo sa mi to páči, gauc je sivy , fadny. Takto si ho ozivim podla nalady. A kedze mame tiez zvieratka aj vnutri, tiez uch casto perem
@vero96 Kazdy mame iny standard a pohlad na hygienu. Ja by som na gauci napriklad neprebaliváa bez podlozky 🤷♀️. A ludia pochopte, ak sa o ten gauc nebudete otierat sliznicami (usta, vagina a pod.), tak sa z gauca nemate ako nakazit. Predpokladam, ze gauc 1x tyzdenne prevysavnete, obcas pretepujete, tak robit tu dramu z navstev a davat na gauc deky, ako nase stare matere je jednoducho zbytocna nadpraca. Uzivajte si zivot a pokojne si na tom gauci aj zasexujte, ved to nie je sterilny operacny stol.
@dadis amen 😁
Ja mam rada cistotu a aj vonu v domacnosti.Milujem,ked je domacnost upratana,ale toto je podla mna na hlavu,aby som riesila ako zamedzit navstevam sadat si u mna doma na gauc,lebo su v rifloch.Ok,tiez by mi bolo proti srsti keby mi pride niekto riadne upoteny zo sportu alebo z nejakej praci,keby bol totalne zapraseny alebo spinavy,tak toto by ma asi porazilo,ale riesit oblecenie navstevy,ktora na vonok vyzera cisto,tak to by ma v zivote nenapadlo.A to,ze bol niekto u dr. a hned sa neprezliekol?OMG,to su normalne monkovske zalezitosti.
Damy,a vas chlap si moze aspon prdnut na tom gauci?? 🤣
@anita6666 😀 😀
s tym lustrom to si uplne zabila 😀
A este damy.Zaujimalo by ma ako riesite vase deti,ked im pridu kamarati?Kam ich zatvarate?Vacsinou sa deti hraju v detskej izbe kde su aj postele a na 100% sa po nich valaju.To ako riesite?Tak,ze radsej k vam nikto nechodi alebo ako?
@karolina196 moj muž ako malý musel periny schovať do postele , a na posteľ vystrieť deku ,lebo n plachte sa v domácom nebála iba v pyžame. A teda aj my mame deky,svokra spokojná že aký sme cistotni,LA eja tie deky pred spaním nedávam dole z lenivosti ,proste spím na Tom,keď spím u detí v izbe.
@evica17 Ano,tak je to podla mna super,ze su periny schovane a da sa na postel nejaky pekny prehoz a decka sa tam mozu valat,ale ja som sa to skor pytala kvoli tomu,ze ked niekomu vadi,ze si navsteva sadne v rifloch na gauc,tak im potom musi celkovo vadit aj to,ze sa deti valaju na posteli aj ked tam nemaju periny a je tam prehoz.Pochybujem,ze niektora mama prezlieka svoje deti 100x za den len kvoli tomu,ze deti navstivia 3 roznych kamaratov za den.
Cudujem sa,ze to svokra sameho od seba nenapadne,ale tak tomu treba povedat,aby sa oprasil a ponuknut mu miesto na stolicke a podlozit pod neho nejaku deku,noviny alebo hocico,nech mu dopne,co spravil. Ale s tymi argumentami o navstevach sa mi rozum pozastavuje. To je nejaka fobia zo spinu,bacilov. Jasne,ze doma sa prezleciem,ked odniekial pridem,ale v duchu nadavat na navstevu,to je prehnane. Ja mam takuto fobiu z bosych noh. Hnusi sa mi,ked nam v lete chodia bosymi nohami a nedajboze,ak si vylozia bose nohy na sedacku. Nevravim nic,ale pomyslim si svoje. Ja vsade nosim nahradne ciste ponozky a obuvam si ich na navsteve,lebo sa mi hnusi stupit bosou nohou a hnusia sa mi aj navstevne paouce,ktore kazdy pouziva pri navsteve. Mam to po otcovi. Ten ma u nas tiez papuce,ktore su len jeho 🤣
@karolina196 prd je uz na rozvod
Ja rozmyslam, ci doma nespravim tak, ze obalim foliou aj postel a budeme spavat na zemi😅😅😅
@silvia1996 zdravim
V špinavých monterkach nie ale v bežných veciach z prace, z obchodu, zo školy áno. Ved nie sú špinavý od blata.....
Gauč je pre nás na relax, ked sa uspini mame tepovac. Určite by som deky neprala 2x ta týždeň.
Nepreháňaj s tou čistotou zoderes sa.
Ja si myslím ze asi ešte nemáš deti. Potom pochopíš co deti dokážu a nie len na gauči ale v celom dome. No zodrala by som si ruky keby som mala stále po nich všetko drhnúť.
Možno to teraz vyznelo ze sa u nás nič neuprace ale práve naopak tiež beham po dome a upratujem ale čo z toho keď za 1den je to ako pred tým 😀

@silvia1996 Vies o tom,ze si mozes raz za rok,pol roka najat niekoho kto ti ten gauc vytepuje a vzdy bude ako novy?Keby som tvoja znama a pridem ta pozriet rovno z roboty v obleceni,ktore som mala od rana,tak ma nepustis sadnut na gauc alebo pustis a v duchu pocas mojej navstevy budes z toho mimo?