icon

Ako slušne povedať nájomníčke, aby upratala?

19. jan 2020

Chcem sa poradiť ako povedať mladej babe, najomnicke, aby upratala? Kúpila som si byt, komplet sme ho prerobili od podláh až po strop, stierky, elektriku, vodu, kúpeľňu, proste všetko. Byt sme za pomoci realitky prenajali mladej babe s dietatom. Vyzerala seriózne. Nechcela som, aby mala pocit, že ju stále kontrolujem, tak som tam tak často nechodila. Je v tom byte 4 mesiace, ale ten byt vyzerá akoby tam bola 5 rokov. Až mi bolo do plaču. Ja chápem, že steny sa pri malom dietati uspinia, s tým nemám problém. Ale... Byt bol nový a komplet zariadený novým nábytkom. Vytacajú ma také veci ako: utečena kuchynská linka - ako vyliala sirup a neutrela to, celá skrinka lepkava, stoličky v kuchyni - flakate, tie opierky také čierne, že sa mi hnusilo opret sa, nárocky som nechala na gauči deky a poprosila ju, že ak sa jej aj tie deky nepáčia, nech by tam dala iné, ale bolo by fajn, keby tam boli, lebo ta sedačka stala kopu peňazí a nechcem, aby sa zničila. Samozrejme deky boli dole, dieťa pilo mlieko, fľašku hodilo na tu sedačku a ona sa len usmievala. Hovorím jej haloooo, ta sedačka. Ze no, a co. Vytieklo na ňu to mlieko a to samozrejme smrdí. V kúpeľni vodný kameň, v rohoch sa chytá pleseň, čo aj keď možno za to nemôže, tak ale vyčistím to. Podlaha flakata, ta handru nevidela od kedy som to ja umývala, práčka, ktorá má 4 mesiace je celá čierna, zafrkana, osuchana, vôbec nevyzerá ako nova. Ja neviem, ale tak, keď som u niekoho, snažím sa udržiavať poriadok, veci čisté. Zvlášť si dávam pozor, keď to nie je moje. Ide mi o to, aby nebola k tomu taka ľahostajná, ale udržiavala to tam čisté v rámci možností. Lebo mne to ozaj príde tak a sak to není moje, kašľať na to. Chápem aj to, že každá upratuje ináč, jedna uprace lepšie to, druhá to, ale tu sa vyslovene neupratuje. Ako jej slušne povedať, nech to dá do poriadku? Co by ste robili vy? A poprosím komentáre - nemala si si tam dávať mladú babu s dietatom, keby ste si odpustili. Aj takí ľudia musia niekde bývať, a už je tam, platí pravidelne, inak slušná osoba, takže taketo polemizovanie je úplne zbytočné. Ďakujem.

Strana
z8
zuzkalujza
21. jan 2020

Moja dcéra bola tiež 2 roky v nájme v novučičkom prerobenom byte a mali normálne dodatok k zmluve v ktorom sa zaviazala, že bude byt udržiavať v čistote a majiteľka je oprávnená toto námatkovo kontrolovať, samozrejme v ich prítomnosti. Tiež tam mali zakotvené, že pokiaľ by čistota bytu nezodpovedala štandardu bude majiteľkou najatá profesionálna služba na vyčistenie bytu, pričom nájomca je povinný uhradiť náklady s tým spojené. Prišlo mi to vtedy divné, no viem, že ten byt nestál málo a aj vybavenie bolo kvalitné. Po prečítaní tvojho príspevku mi to už pripadá v pohode takýto dodatok 🙂

zuzuliennka1
21. jan 2020

@veronaela nikto jej nenapisal, ze mat bordel je pri dietati ok... hold mala smolu na najomnika, ale urcite to len kvoli dietatu nie je patova situacia. zmluva o najme sa da uzatvorit dvoma sposobmi, a ta sa uzatvara, az ked uz viem, kto mi tam cca ide byvat... lebo najomnik moze byt hocijaky, ale evidente sa voci tomu da zabezpecit, takze ked to pani majitelka konzultovala s pravnikom, tak hadam uzavreli zmluvu podla zakona (nie podla OZ), kde sa taketo veci riesit daju

katrin69
3. feb 2020

Niečo na gauč som našla... Ale asi ho už tým veľmi nezachránite

https://www.youtube.com/watch?v=6oaFq4jDsog
robodracica
24. nov 2021

Táto som našla v mojom byte ktorý prenajimam rok a pol. Taký menší výcuc z lahôdok čo som tam našla. A to som bola prosím pekne ohlásená na kontrolu bytu.

anjika44
24. nov 2021

Pozrite si na youtube - "Máte doma uklizeno?"....toto je ešte ok.

zuzuliennka1
24. nov 2021

@robodracica kks 😟😟 my sme odchadzali z prenajmu po 4 rokoch a byt som upratala tak, ze sa rovno mohli nastahovat dalsi, bol po nas v lepsom stave, ako sme ho prebrali, na sporaku ani smietko, spary vycistene, chladnicka vydezinfikovana,… zasnem co za prasce toto po sebe nechaju

amelie2017
24. nov 2021

@zuzuliennka1 presne, aj ja tak. Este mi majitelka hovorila, ze ona mala firmu na upratovanie zajednanu, ale ze ju zrusi, ze nie je co upratovat. Inak to je uzasne, upratovat prazdny byt.

jeliz59
24. nov 2021

@robodracica ja by som ju ja neviem no humus no minimálne vynadala fuj špina

robodracica
24. nov 2021

@jeliz59 nechci počuť aké tituly najhrubsieho zrna odo mňa dostala. Vraj sa držala zmluvy. V zmluve je napísané že byt pri odovzdávaní musí byť upratany, a ona by vraj upratala deň predtým ako by išla preč. Takže dámy do zmluvy treba napísať že treba aj priebežne upratovať, ináč vám z bytu urobia chliev hoväda. A to dáma ani nepracuje, decko v škôlke, a manžel chodí domov raz za mesiac na par dni lebo pracuje v ČR..

vroni
24. nov 2021

@robodracica, nemyslíš vážne, že v tomto niekto dokáže žiť? Ja som teda bordelar a prasa, ale toto je sakra vela aj na môj žalúdok...

jeliz59
24. nov 2021

@robodracica za dobrotu na zobrotu mala si smolu na humusacku po ktorej si dostala ešte aj wecko zahumusovane

joannita
24. nov 2021

@robodracica ja presne toto iste. Podnajomnik mi odovzdal byt v rovnakom stave ako na tvojich foto a tvrdil ze toto je upratane. Ztrhla som mu 50e z kaucie, lebo tolko ma stala upratovacia sluzba

Strana
z8