Ako slušne "vyhodiť" návštevu?
Ahojte :( som desne zufalaa uz ... Proste nie som ten typ cloveka ktoremu vsetko vadi alebo co ale neviem stravit to ak sa ku nam svokrovci a svagrina so svagrom nasackuju kazdy den na cca 4 hodiny (menej to je malokedy ale min 2 hodiny vzdy). Clovek je tak obmedzovany potom. Zapnu si wifi a sedia sedia sedia .... Neviem ako im slusne povedat aby odisli kedze su dost urazlivi a casto nam strazia malu kedze ju pre pracu nemame kam dat. Muzovi to.neprekaza a mna ide uz rozhodit od jedu kedze je to den co den :( co robit co najslusnejsie?
Necitala som estr vsetko ale tak pridem domov z rannej napr o 3 a jasne poupratovat navarit a podobne zaberie nejaky cas ale oni prave v tom case pridu kedy potrebujem nieco porobit. To nie su ziadne 4hodky navyse to su 4 cenne hodky ktore som mala.na nieco ine. My sme malu chceli dat strazit jednej pani ale oni sa sami.ponukli. ked som s nou cez vikend ja doma tak sa hned nasackuju co chcu byt s.nou ... Keby ju strazila aj cudzia osoba oni by boli aj tak s nou ... Nepracuju kedze svokra je po 3 operaciach svokor jej doma pomaha a tak ... A co sa tyka svagra je to ignorant... Xykrat som ho vyhodila donutila za sebou spratat kupelnu ignoruje ma je mu jedno ze na neho ricim jak diva nezaujima ho to vobec ... Hoc aj o hlasivky pridem jemu je to jedno pousmeje sa odide a zasa pride... Muz to nevie pochopit ako mi to vadi pousmeje sa nad tym a povie ze to nic zze dakedy pridu ... Jasne dakedy. Z toho plynie moj stres a aj napriek tomu je mu to jedno a sama co zmozem ked nemam podporu u neho. Minule som mu povedala ked u nas boli poobliekaj sa ideme s malou von (zeby uz odisli) a on ze sak mame navstevu ptm pojdeme. A to ze sa zavriem do kupelne na dva hodinky to nepomoze staci ze on je s nimi aj mala a uz neodidu. A bohuzial branku nemame kedze byvame v byte a byvame na druhom poschodi cize hned poruke no a aj ked zvonia ci klopu na dvere mala naradostena zacne kricat babka prisla takze sa nezatajime:D a neda sa kazdy den dakde chodit len aby sme sa im vyhli no
Mozno ti strazia tak casto deti, ze sa u vas citia ako doma. Ked k nim budes hnusna, oni ti deti nebudu strazit. Skor sa s nimi dohodnite, ze chcete mat aj sukromny cas na seba.
@sunny8 zivot mas len jeden, aby si dennodenne obetovala 4 hodiny svojho casu niekomu, s kym travit cas nechces (resp. nechces v takom mnozstve). Minule mi chlap zahlasil ze dojdu jeho rodicia na mesiac k nam. Tak som mu to skratila (ano harpia) na 2 tyzdne s tym, ze nemienim obetovat mesiac z nasho leta, aby som tu obskakovala jeho rodicov (lebo o nich sa treba starat, su tu ako na navsteve, co aj chapem, ani mi to nevadi, ale mesiac by som psychicky nezvladla:D)
Nevidím dôvod prečo by sa mala ona chovať ako jej nevychovaný švagor 😔 Jednoducho by som ho nevpustila dnu a babke by som povedala, nech zoberú dieťa von, že ja si chcem porobiť.
Určite sa to dá poriešiť, len v prvom rade to treba riešiť s manželom, ktorému to príde normálne.
Poznám takto sa chovajúcu sebranku.
Čo je na tom úplne najhoršie? Že sa "celá podarená rodinka " voči akýmkoľvek náznakom na ich netaktnosť, sebeckosť a drzosť najvyššieho rangu stavia povýšenecky; veď oni majú predsa medzi sebou nadštandardné vzťahy, aké im iní môžu len závidieť. 😵. A ak tí iní nechápu - závidia a sú nehodní ich pozornosti.
Vypni zvoncek a neotvaraj. Dieta zabav nejakou novou hrackou nech nebezi ku dveram ked zacnu klopat. alebo kup si retiazku na dvere to namontujes aj sama a otvor len na retiazku a slusne bez emocii povedz ze sa neohlasili dopredu a ze na nich nemas cas a s kludom anglicana zatvor dvere.
Svagra vyhod aj s nadavkami kludne,tam si servitku pred usta nedavaj.
Ja by som isla vzdy v case, kedy chodia, na nejaku prechadzku, do obchodu, do materskeho centra s dietatom. Aspon dva tyzdne po sebe. Aj keby som mala doma neporiadok. Nech si vyklopkavaju a vyzvanaju.
A vy si myslite, ze tieto hry na "vypnute wifi, zvoncek, neotvaranie" pomoze? Kedze su totalne bez chochomesu, pochybujem, ze by im to docvaklo. Neotvoris dnes, pridu klopat zajtra, pripadne vyvolavat na mobil donekonecna. Ja by som to riesila s kludom z oci do oci, nie hadky, ale vysvetlit. Inak ta obdivujem, ze nie si rozhadana s muzom pre toto, u nas by boli hadky na dennom poriadku kvoli niecomu takemu, podla mna by sme uz aj rozideni boli:D:D
ja by som im slusne povedala, ze chcete mať pre seba cas proste daky cas travit spolu. So svojimi rodicmi si ako casto ty? Slusne im navrhni ze ci by mohli chodit menej casto.. 3x do tyzdna napriklad.
Otvor dvere,vyhod im veci a palte do pic*, čo chceš ešte sa im klaňať?
@eludka no podla mna by mali udrziavat niejaky kontakt. Varuju im malu ked potrebuju. Vravela ze tam chodia kazdy den. 3x do tyzdna by bol kompromis pri kt by sa nemuseli urazit. Kebyze im povie ze ich tam nechce vobec mohli by sa urazit. Ani mne by nebolo prijemne mat svokru denno denne u seba. Ale 3x do tyzdna podla mna nie je az tak vela.
@natalienka12 toto iste robili moji rodicia, kazdu sobotu boli u mna, a este cakali na obed a boli netrpezlivi, ze im mam ist pomoct cosi robit na moju zahradu...Potom sa k nim pridal moj brat so svagrinou, neskor s deckom..Kazdu sobotu plny dom ludi, bohuzial, nemohla som ich vyhodit, lebo dom patril mojim rodicom,aj ked tam nebyvali. Az ked som sa sprajcla, jednoducho som zostala v dome - oni mi behali po dvore -tak sa pomaly, pomalicky zacalo vsetko davat do poriadku. Ale trvalo to skoro 20 rokov.
Ja mam svokra,ktory mi vliezol do spalne,ked som kojila malu,a este sa kludne aj dival,no debil,ale povedala som muzovi a on to ako tak vyriesil
Autorka by mohla dať túto diskusiu prečítať manželovi, nech sa zobudí...
ja som zvedava len ako to dopadne :D daj vediet potom
@natalienka12 to je sila, ze "prezliekli sa do teplakov"mala by som dosť😠
@evittam no mne osobne keby svokra pomahala s malou, urcite by som jej do ksichtu hned nepoveala ze vypadni nechcem ta tu. Je to malej babka , preco by ich nemohla prist pozriet, kazdy den je fakt vela, to by nevydrzal nik, ale 2-3 x do týzdna je v poho, samozrejme zredukovat aj tie hodiny. Byt do vecera je psycho. ale tak keby prisla na hodku tri krat do tyzdna je ok. Polovica zien ma blbu svokru, ja ju mam super, mozno preto to inak vidim, kazdodenne navstevy by vadili aj mne. ale vsetko sa da v ramci slusnosti vybavit, nie ako tu poniektore pisete krasnym slovnikom co by ste jej povedali.
@korytkaja Ja netvrdím, že by som jej povedala "do ksichtu" vypadni - to tvrdíš ty. Proste treba slušne povedať a hotovo a nie vymýšľať nejaké "tanečky" ako sa ich zbaviť. A teda to čo tu už niektoré opisujú - ďakujem - neprosím. Radšej si zariadim opatrovanie inak. Ja mám tiež dobrý vzťah so svokrou - vidíme sa tak max.raz za mesiac - stačí-bohate. A áno nech príde pozrieť ale nie každý deň a stvárať to čo stvárajú oni.....

@diana20
🙂 asi áno 🙂
tak to potom nie je návšteva, ale ďalší člen domácnosti 🙂