icon

Ako slušne "vyhodiť" návštevu?

sunny8
28. jan 2017

Ahojte :( som desne zufalaa uz ... Proste nie som ten typ cloveka ktoremu vsetko vadi alebo co ale neviem stravit to ak sa ku nam svokrovci a svagrina so svagrom nasackuju kazdy den na cca 4 hodiny (menej to je malokedy ale min 2 hodiny vzdy). Clovek je tak obmedzovany potom. Zapnu si wifi a sedia sedia sedia .... Neviem ako im slusne povedat aby odisli kedze su dost urazlivi a casto nam strazia malu kedze ju pre pracu nemame kam dat. Muzovi to.neprekaza a mna ide uz rozhodit od jedu kedze je to den co den :( co robit co najslusnejsie?

Strana
z5
eludka
1. feb 2017

@evittam jasne, ale v prvom rade by mohol byt iniciativny manzel - lenze jemu zjavne ta chora situacia nevadi, od neho by nastavenie hranic mohli zniest lepsie

lulubinka
1. feb 2017

Ja osobne by som svokrovcov nič do očí nevravela.svagrovi hej.ja by som to riešila s manželom.obetovala by som celú dovolenku aj za cenu že v lete nebudem mať dovcu a zbalila seba a dieťa a odišla na čo najdlhšie preč.(k rodičom,sestre)najlepšie na aj niekoľko týždňov.a muža nechala samého doma.ale predtým by som mu určite povedala prečo to robím.akby to nezabralo vtedy by som to riešila sama so svokrovcami.a dobrý nápad je neotvárajte, zatajiť sa ak sa dá, vypnúť zvonček,namontovať retiazku.mozno by sa potom s tebou nerozprávali ale ak im to docvakne tak by ich to prešlo a vtedy by teda začali odznova ale s tvojimi pravidlami.samozrejme tiež som není za prerušenie kontaktov.u nás sme tiež odišli od svokrovcov a neboli v kontakte 4r.jeho mama sem tam potajomky prišla.ale jeho otec videl vnuka prvý krát keď mal malý 3r.vtedy sa mi zdalo že pochopil o čo prišiel.(lebo syn je ako cez kopirák od priateľa) a teraz mu už zrazu nevadí ani náš pes.a to bývajú od nás 3km.

diana20
1. feb 2017

@katarinamarkova presne tak.. ale nechceny člen, chudaci...😝

tvojezlatko
2. feb 2017

@alaguema je fantasticke ako vies, aké ja mám myšlienkové pochody. Celý príspevok je tvoj výplod, nič z toho som nepovedala ani tak nemyslela. Iba tu každý nadáva na rodinu, tak to potom tak aj vyzerá. To platí všeobecne, nielen na tento príspevok.

alaguema
2. feb 2017

@tvojezlatko každý sem píše svoje výplody. Vrátane teba. Ja nepovažujem za normálne chovanie aké tu niektoré ženy spomínajú. Rodina - nerodina, nikto nemá právo liezť druhému do intímnej zóny takýmto sprostým spôsobom. Bodka.

tvojezlatko
2. feb 2017

@alaguema veď práve o tom som písala, že si už nikto nikoho neváži a potom to takto vyzerá.

jogo78
2. feb 2017

Ešte pred tým ako príde,jej oznámte,že sa im môžte venovať len do napríklad 16.00 a potom musia isť.Prečo?Dôvod si už musíte najsť?Takže ich slušne pošlete domov.

kulumulu123
2. feb 2017

Ved pridi aj ty k nim na 3-4hod a snad pochopia alebo ked chodia neohlasene tak sa oblec aj dieta a chod niekam von ze ti je to luto ale potrebujete si nieco vybavit / nakupit / si s niekym dohodnuta alebo co ja viem co.,... ak im to nedojde tak uz iba na rovinu to povedat ked sa oduju aspon prestanu chodit vec vyriesena 😀

eli74
2. feb 2017

@sunny8 napadlo ma take extremne riesenie: zacni manzelovi nahovarat, ze mas pocit, ze ten svagor chodi k vam kvoli tebe - ak je schopny prist k vam, ked ty spis po nocnej.... alebo druha verzia, keby toto nepomohlo, zacni byt mila a pritulna k svagrovi pred svagrinou, ci pred manzelom... hadam jeden z nich je ziarlivy.

triciachloebrody
3. feb 2017

V normalnych rodinach to takto nebyva !!!

nikomutonepoviem
3. feb 2017

@alaguema no mne toto robila mužova starka,my máme stále zamknuté keď zvonila ignorovala som to lebo ak by som chcela vypnut zvonček musela by som vypnúť poistky..ale malú bolo ťaźke udržať aby sa neozvala a ta ženská akoby vedela že sme doma zvonila ako blazon buchala a na druhý deň kričala že prečo sme jej neotvárali,ak som jej povedala že sme neboli doma vôbec to nepomohlo,myslím,že nás sleduje a to bez srandy.

simca06022011
3. feb 2017

@sunny8 mne sa asi sníva... A to som len na 3 strane v čítaní. Daj na papier pozitíva a negatíva, je to váš byt?
1. Manželovi daj miesto večere hubovú, ak si neurobí poriadok s rodinou, bratom tak to spravíš radikalne
2. Naplánujte si opateru o dieta ak sa dá s minimálnou potrebou svokry
3. Začni byť aktívna v riešení tohto problému, už to je chyba že si nereagovala ihneď. Žiadne kúpanie bračeka u vas, žiadne pranie jeho veci, žiadne wifi ( keď ho dobre vypnes a následne zaoberá nemá sa co pokaziť). Ak tak si tam dajte heslo a wifi premenujte. Návštevy, ak sa to dá tak nazvať, oni u vás už bývajú viac menej treba riešiť dohovorom a žiadať telefonát pred prichodom. K nam bez toho nik nepríde. Zvonček vypnite, dá sa aj pokaziť, my sme v paneláku precvakli kábel :D lebo predajcovia behali a nepomohol ani napis nezvonit. Aj keď, ja by som otvorila kľudne povedala že bohužiaľ žiadne návštevy a zavrela... Isto by som zo seba nerobila pred švagrom kravu a nedala mu dôvod baviť sa že ma vytočil. 5X zabuchnem dvere, viac krát nepríde, ak opýtala by som sa či mám zavolať políciu za obťažovanie... Nech príde vtedy a len vtedy keď sa dohodne s bratom. A braček nech sa mu venuje prípadne po ňom upratuje ak sa mu to páči. Ak by si nechal nejaké veci u nás po kúpaní, išli by do smetiaka. Svokry by som svoju ukecala, pochopila by že chcem súkromie, riešila som to dávnejšie. Alebo si robte iný program aby ste neboli doma! Časom si odvyknu

ataeb86
3. feb 2017

Každý normálny slušne vychovaný človek vie, ako sa správať. Dennodenné hodinové návštevy sú veľa na každého (poznám). To chce jesť, to chce piť, to chce na záchod, všetkok počuje, všetko vidí, to zaberá (tvoj priestor). Viem, že je doba moderná, ale na návšteve vysedávať a brázdiť net - to je tiež celkom neslušné.
Keď si v práci, nech strážia, keď sú ochotní pomáhať a keď ste sa tak dohodli. Keď prídeš domov, aj im padla šichta, tak max pol hodina na výmenu informácií a dovidenia zajtra.

Ťažšia cesta je úprimnosť. Možno pomôže sadnúť si s tou druhou stranou a narovinu a do očí, ale slušne v kľude si povedať svoj názor, svoje pocity. Nie len zlé šplechnúť medzi očí, že Ti zavadzajú. Napr. že si im veľmi vďačná za pomoc, ALE...ALE...ALE
Držím palce

sashabb
3. feb 2017

@simca06022011 maš pravdu čo si písala, ALE dotyčná má problém skôr s manželom nakoľko jemu to NEvadí a tu nastáva ten hlavný problém.
Pokiaľ by to vadilo aj manželovi, tak to vyriešia velmi rýchlo...

korytkaja
3. feb 2017

@eli74 dufam ze sa autorka na teke nieco nezniži

simca06022011
3. feb 2017

@sashabb manzelovi nevadi brat sprchujuci sa u nich, to som citala aj pisala :D isto je nadseny z toho ze neho niekto 4 hodiny sedi v obyvacke, pripadne ho prepadne v "najlepsom"... podla mna mu to ani nepride, citi sa ako doma, mysli ze je to ok.. treba mu jasne povedat, ze rped xy rokmi sa od rodicov odstahoval. A teda nemaju tam co tolko hladat :D nam svokra tiez aj do postele vliezla aj so svokrom kym som nezakrocila, nemali probelm o 6tej rano si otvorit byt a dobehnut nas "zobudit", synacika vypusinkovat do postele... aj ked sme spali u nich to robili. Proste normalka :D Kym som sa neozvala, ze nech sa nehnveju ale tiez nejake sukromie vyzadujem.. to co je medzu nimi 3 ok, nie je ok voci mne... :D ked tak nech si vezmu synacika a nastahuju si ho spat :D pochopili. Zatelefonuju a pridu. My tiez ideme na navstevu ale vzdy sa ohlasime ze ideme, ci mozeme.

hanka1674
3. feb 2017

Baby obdivujem vás, lebo ja by som na to nervy nemala. Neviem si to ani predstaviť, že by som mala mať častú a dlhodobú návštevu u mňa doma, veď za prvé neskoro chodievam domov z práce, potom si potrebujem navariť, upratať a oddýchnuť. Nemám nič proti tomu, keď viem o tom, že mi príde návšteva a príde raz do týždňa a na hodku, dve.

hipuska
3. feb 2017

@sunny8 tak ja len pozerám čo sa u vás deje. Tak toto neviem ako by som zvládla....Muz- nula bodov, no ja by som rozmýšľala normálne predať byt a odsťahovať sa alebo by som odišla sama.... Kaslala by som aj na chlapa....

triciachloebrody
23. apr 2017

Hned ked pridu sa zoberte prec - povedzme do kina , na nakup, do postele...🙂 a dlllho sa nevracajte ! 👶

Strana
z5