icon

Ako ste povedali partnerovi, že dieťaťu chcete dať priezvisko po sebe a nie po ňom?

27. máj 2021

Ahojte, ako ste povedali partnerovi že chcete dať priezvisko po sebe a nie po ňom ? Pripadne ako reagovali? Neviem ako mu to povedať, neviem ako bude reagovať a dosť sa bojím hádky. A bojím sa vlastne že všetci budú proti mne zato, cítim sa ako keby som žila v minulom storočí, každému komu som to zatiaľ povedala sa na mňa pozeral ako keby som padla na hlavu.

Strana
z3
nairia
28. máj 2021

necitala som celu diskusiu, ale podla mna je skor zauzivane, ze dieta ma automaticky meno po otcovi, aj ked rodicia nie su zobrati a TO mi pride ako nazor z minuleho storocia, ze to tak musi byt... ja osobne by som tiez nedala dietatu meno po otcovi, ked si ma nechce zobrat, potom nahodou nedajboze sa rozideme, ja si najdem normalneho muza, budeme mat spolu dieta a vsetci budeme mat spolocne priezvisko, len to prve dieta nie, lebo otec bude jesitny a nebude suhlasit so zmenou priezviska... no tudle! v prvom rade ty to dieta nosis, porodis a v 90% sa budes on starat ty...

janinah
29. máj 2021

Ani by mi nenapadlo plodiť dieťa s frajerom.s manželom s radosťou.Takze k podobnej dileme s priezviskom som sa nikdy nedopracovala.Mam kolegyňu.deti a manžel Novakovci ona Mrkvičkova.Milion krát ju oslovili pani Nováková.nic príjemné v tomto opravovať ľudí.ze volám sa inak ako moja rodina.A tiež mi je divné.ze vieš s chlapom spat a rozprávať sa s ním nevieš.

terezka1947
29. máj 2021

Cize tetaz,ktora chce byt emancipovana,silna zena,kt.ma v zivote jasno,nikoho nepotrebuje,tak kedze dieta vynosi a porodi,aj si ho pomenuje.
Predsa nezijeme v stredoveku.
Moje dieta,moje meno.
Vlastne je to iba meno,iba papier.
Rodina,najma manzelstvo a spolocne priezvisko je uplny prezitok,out.

ysseba
29. máj 2021

Mne príde divné, že sa bojíš mu to povedať, že ako bude reagovať a že čakáš, že z toho bude hádka. Asi to medzi vami nie je úplne v poriadku, asi nie je úplne najlepší partner na svete, že?

sidon
28. jún 2022

@autor ako to dopadlo?

Strana
z3