icon

Ako ste prijali frajerky ex partnerov v prítomnosti vášho dieťaťa?

cupacups
25. nov 2015

ahojte mam dieta z parterom nezijem. partner sa z malym nestretava skoro vobec ma uz novy vztah a chcem sa vas opytat ako ste sa vyrovnali s tym ze ak pride taka sytuacia ze si ho bude chciet zobrat a zoznamit ho s tou frajerkou? ci to mam iba ja taky problem s tym to prijat :( aby bola ona v pritomnosti mojho dietata

katrin21
26. nov 2015

@sardinka335 tak to asi nepoznas mna a mojho ex.. my sme uplne v pohode. 🙂
o nic sa nenatahujeme, nehadame sa.. sme od seba 13rokov..... prvy rok - dva to bolo tazke, to boli nadavky a vselico, ale bojovala som o to aby sme sa bavili normalne a podarilo sa... da sa , ked sa chce 🙂
Tym padom aj dieta je uplne v pohode, nikdy nezazilo tahanice, nic....

alaguema
26. nov 2015

@katrin21 myslím, že nie.

@talia221 nikto ťa neodsudzuje.

malabiba
26. nov 2015

@sardinka335
@katarinapekna ale sú také vzťahy aj s ex-ami, deťmi a fungovať sa dá bez problémov a starostí...my s mm máme obaja ex a deti máme moje a jeho...s ex-ami sa nestretávame, nepamätám kedy naposledy som s mojim exom telefonovala, možno pred rokom?...stretávanie s nimi si riešia deti samostatne, keď chcú, sú s nimi, keď nie, sú doma....pravda, deti sú pomaly dospelé, ale je to tak asi 10 rokov...naposledy som sa z exom stretla na súde kvôli výživnému pred rokmi a veľmi som sa divila ako sa zmenil, normálne sme spolu komunikovali a skonštatovala som, že celkom slušne

maciatkolulu
26. nov 2015

@talia221 A čo mala ex ustat so cťou.?

talia221
26. nov 2015

@maciatkolulu ich rozchod...Uz sú to 4 roky... ( a ja som.nebola dôvod)

maciatkolulu
26. nov 2015

@talia221 ty si písala, že poznáš pary....to fakt si myslíš, že všetky ex sú ohrdnute furie 🙂 A nové partnerky chudery, čo musia bojovať S týmito intrigujucimi bestiami 😀 ? Nikdy nevieš, či sa neocitnes aj ty V role ex....

talia221
26. nov 2015

@maciatkolulu Určite si to nemyslím...sú páry ktoré doplatia na mužov neudrzany rozkrok a ex sú naozaj v hroznej pozícii a majú právo sa cítiť ukrivdene,sú páry,kde boli ex týrané (ako moja mama) a je šťastná že už je ex, sú páry čo doplatia na príliš skorý sobáš, sú páry Take a také.
Ale o týchto sa tu myslím.teraz nebavime...či?
A hlavne situácia od situácie je vysoko individuálna a súdiť na základe neúplnej informácie tiež nie je úplne správne...

talia221
26. nov 2015

@maciatkolulu v jednom z mojich príspevkov som sama napísala: ak sa niečo stane medzi.mnou a mojim muzom, čo sa môže stať kedykoľvek....
Ja nehovorím vo všeobecnosti, pokúsila som sa vyjadriť môj príbeh a pohľad aj z druhej strany...vidím, že to nebol dobrý napad...

maciatkolulu
26. nov 2015

@talia221 Tak mojho manzela nejaké priblble sms, pripadne rozhovory nerozladia A už vôbec nenarusaju nás vzťah A rozhodne by som ja jej nevolala A S ňou nič neriešila. Pokiaľ by sa to bytostne netýkalo mňa A aj keby, riešil by to môj muž. Inak sa úprimne zasmejemeA tým to končí.

talia221
26. nov 2015

@maciatkolulu môj muž sa cíti trosku previnilo že priviedol mna do situácie, že sa na mne vyvrsuje.mna sa totiž jej útoky bytostne dotýkajú, najmä ak útočí na môj vek, že som immigrant, na jazyk, a podobne. Snažil sa ma brániť, čo si.myslím že je pochopiteľná reakcia keď má miluje. A ja som nikdy nepovedala, že ja som jej osobne volala, ja som.iniciovala mužov záujem o jej potrebyx teda potreby ich syna.. urcite by som jej len tak z dlhej chvíle ja nezavolala, že :"hej ty, co ma poznas z fotky a tvrdíš že som k...,jak sa dnes máš???" (dúfam,že čítate s nadsazkou a určitou dávkou irónie..🙂)

maciatkolulu
26. nov 2015

@talia221 asi nerozumiem, čo si iniciovala?

acyl
26. nov 2015

Na tému ex mňa najviac štve, že dcérku sme splodili z lásky, chcene a s úmyslom, že jej dáme krásny život. Rodinu, otca, mamu. Teda mňa ona presvedčila, že to tak chce. S tým som do toho išiel. A malá nemala ani rok a "pani mama" si to rozmyslela. Poznala ma pred tým roky. Ale zrazu som nevyhovoval. Teraz musím trpieť, že moju dcéru má právo vychovávať iný muž. Prečo? Nejde o to aký je. Prečo som povinný vlastné dieťa zverovať polovicu času cudziemu mužovi? Podľa mňa by mal byť zákon, že keď si to matka rozmyslí, musí sa vzdať detí. Výnimka pri otcovi alkoholikovi násilníkovi a podobne.

malabiba
26. nov 2015

@acyl a nevadilo by ti, že tvoje dieťa nie je s matkou? tým by netrpelo?

pritazliva
26. nov 2015

@acyl A jmne je luto, ze to je tak, ale bohuzial, nie je to cele o tebe. Dieta ma dvoch rodicov, a ked spolu neziju, tak bude mat kontakt aj s novymi partnermi svojich rodicov. Preco by sa mala vzdat deti zena ktora uz nechce zit s muzom, alebo muz ktory uz neche zit so zeou. Ludia sa menia, a nezijeme v Saudskej Arabii aby sme museli byt v manzestve nasilu.

katrin21
26. nov 2015

@acyl a rovnako ak otec si to rozmysli, sa ma vzdat potom deti? to je zase sebecky pohlad na vec. voci detom, aj voci partnerke...Raz by prislo o otca a raz o matku??? naco by to bolo dobre..
viem, ake je to tazke, ked sa vztah rozpadne, je to peklo... ale da sa to prezit .. ak je zena normalna...
napr. ja som mojmu ex umoznovala vidiet dceru kedylen chcel... aj cez tyzden , hocikedy... nikdy som striktne nedodrziavala " raz za dva tyzdne".. chcela ist k nemu, alebo on ju chcel castejsie? tak isla., nemohol? isla inokedy.. nevidim problem.. Bohuzial, nie kazda zena je taka.. to viem...
Ale som toho nazoru, ze ta velkorysost sa raz vrati... ved aj deti vidia a vnimaju, ze ako sa ich rodicia spravaju.. ci si vychadzaju, alebo nie. okrem toho tym rodic dava vzor dietatu....
Radsej dam dietatu vzor ustretovosti, ved ide o dobro dietata, ako nejakej trapnej pomsty zraneneho Ega...

talia221
26. nov 2015

@maciatkolulu napríklad pravidelne som mu pripomenula, zavolat ex a popytat sa, ako sa.má malý a ona, či niečo nie je treba, keď.platil alimenty, vždy som mu.prisupla pár dolárov nech pošle viac, keď sme sa mali stretnúť, nakúpila som malému veci, čo mu potom. on dal...Môj muž sa zaprisahal že po tom,čo.mu urobila s nou neprehovori navyše ani slovo,a on je tvrdá palica,čo je tiež trošku chyba..:( neviem, čo.som.tým.urobila zle..
Po tom ako.má ex dostatočne dourazala, uz to nerobím... A odvtedy môj muž sám.od seba nezavolal, ani nič...Poznám ho a odkedy riešime moje tehu, viem ze.ho trápi malý,ale efekt ex je silnejší... Bohužiaľ...

talia221
26. nov 2015

@katrin21 prečo ty nie si naša ex?my by sme.to tuším.dali 🙂🙂🙂

katrin21
26. nov 2015

@maciatkolulu neverim, ze by ho nerozladili SMS, keby napr. potreboval nieco riesit ohladne dcery, napr. vyber skoly a ona by vobec nebrala ohlad na jeho nazor, na jeho pravo tiez ako otec zasiahnut a mat na to vplyv.... keby mu na to pisala, ze nech sa nestara, ze on je len nutne zlo a nech sa stara o svoje dve harpie co ma doma.... to by sa ho urcite dotklo a mozno aj teba... keby to je zakazdym...

katrin21
26. nov 2015

@talia221 😀 😀 😀
ja po tych rokoch nemam problem ist s nimi aj na kavu,keby bolo treba... jeho deti mam rada, jeho dcera ma napr. ma veeeelmi rada, co zase nevie prezit jeho manzelka 😀 ale tak vramci normy 😀, to je normalne.... ale inak si vychadzame , vieme sa dohodnut, dovolenky si vcas avizujeme, aby sme sa vedeli zariadit, proste normalna komunikacia...
To na druhej strane mozeme len snivat...

katrin21
26. nov 2015

teraz som pisala o mojom EX

maciatkolulu
26. nov 2015

@katrin21 žiaľ presne si to vystihla, absolútne S mojím mužom neriešila stredu školu A môj muž to vzdal a je kľud na bojovom fronte. Už ho nič nerozhodli. Tak si žijeme nás život S našim synom. Nedá sa totiž bojovať, keď je to zbytočné. A ja nič neriešim, lebo ma do toho nič nie je. Riešim naše spoločné dieťa A náš život. Môj muž je dávno nad vecou...A nerozhodli ho už nič. Fakt sa občas len zabávam.
@talia221 tak ja neviem pripomínať otcovi, aby sa zaujímal O svoje dieťa... dosť smutné. Ale tak nakoniec si pochopila, že je to zbytočné A to, žeby sa nebavili do konca života, veď ich vec nie? Hlavne, že vy funguje to OK.

acyl
26. nov 2015

@acyl Samozrejme som to vykreslil v extréme. Ale to preto, aby som dostal relevantnejšie pohľady na vec a ešte aj podložené emóciami. Samozrejme nechcem dieťa odrezať od žiadneho rodiča. Ale mám dojem, že v poslednej dobe emancipácia priniesla tento v diskusii spomenutý fenomén. "Čo sme v Saudskej Arábii?" Nie! Nech si ľudia majú aj desať manželstiev v živote. Ale mať deti by mala byť trošku zodpovednejšia vec. Deťom nemôžeme len tak striedať rodičov, domovy, rodiny. To ich neučí ničomu dobrému. Ženy vyčítajú mužom ich ego. Prečo nepotlačia to svoje a dokážu po pár týždňoch brať pre nich neúspešné vzťahy ako minulosť? Opakujem, výnimky sú pri vážnych problémoch ako násilie a závislosti.

pritazliva
26. nov 2015

@acyl Akoze, prepac, ale az takou emancipaciou zien sme nepresli. Realna situacia je taka aka je, niektori sa rozidu narychlo, nedaju sancu nieco napravit, niektori sa rozvedu po dlhom snazeni sa veci napravit. V konecnom dolsedku, nemozes nikoho donutit aby zil s niekym koho nelubi, a ked sa pozries na prieskumy, to, ze dieta bude zit v dome kde sa rodicia hadaju, su vystresovani, nenavidia sa alebo su jednoucho k sebe chladni ani nie je nejaka vyhra pre dieta.

acyl
26. nov 2015

@pritazliva súhlasím. Nasilu to nejde.

talia221
26. nov 2015

@maciatkolulu lenže jeho trápi ten malý, a ja nerada vidím keď ho.niečo trápi..áno,je to veľmi smutné mu pripomínať aby sa ozval,no to.Nie že by na neho nemyslel, to skôr potreboval povzbudiť a mať niekoho.pri sebe, kto.ho chytí za ruku a bude pri ňom stát, keď sa zase spusti príval hnevu. Skôr akoby potreboval ten pocit, že ja ho v tom podporujem a ustojim to zle. Takže keď som.ja povedala urobme toto a toto, vedel,ze s tym súhlasím a som.pri ňom... Neviem, ci to.dokážem vyjadriť správne, aby si ma.správne.pochopila, nechcem zase nejaké nedorozumenie...

sardinka335
26. nov 2015

no a potom niečo kočky hovorte o ,,šťastnej rodine,,....presviedčate a klamete len sami seba ako partnerova minulost nema ziaaadny dosah na tu štastnu rodinku čo teraz mate - ,,dotyka sa ma to,, čize to ovplyvnuje aj naladu, atmosferu v rodine, rozhovory, planovanie, muž je smutný, nahnevaný, vy ste smutné, vediete o tom debaty a je to tema aj pri kavičke s kamoškami......a bla, bla...vidia to aj tie deti nie ze nie. Pár nezaťažený minulostou moze byť dajme tomu šťastný...s tienom ex za zadkom je to šťastie velmi zubaté.
Ale samozrejme aj takto ludia ziju - čo uz im ine ostava, stať sa to moze, ale dovolim si tvrdiť ze sa to už stava nejako pravidlom - ze pary spolu proste nevydržia. Kazdý druhý rozvedený, rozídený so záväzkom ...

katrin21
26. nov 2015

@maciatkolulu nuz ano, neberu ohlad a nazor druhej strany aj napriek tomu, ze sa ukazalo, ze mal pravdu... napr. ju pchala stale na 8r gympel, potom na 5rocny jazykovy min. rok.. ani raz nespraavila prijimacky... nie ze sa nedostala, ani ich nespravila a to uz s rok dopredu od septembr vzdy pripravovala, doucovania a pod...
Jednoducho otec bol proti ,a dost zasadne, ale ona asi musela za kazdu cenu byt lepsia , nekriticka voci svojej dcere, lebo nechcela vidiet, ze jednoducho na to nema... ze co ju stale podcenujeme...
Nepodcenujeme, ale ked mas doma dve decka v tom istom rocniku, robia si ulohy a vidis, ze jedna ich ma sup sup a druha ich robi 2 hodiny, place, nevie to, nechape... tak o com to je??
ALe nie, radsej jej nechat ten pocit zazit, ze skoncila piata od konca , ze sa hanbila... a o 3 roky jej dat prezit to iste na este narocnejsich prijimackach, ktore opat nespravi..
A este nam splechla, ze co ju odhovarame, ked moja dcera ide na 8r gympel..
Ano isla.. ale preto, lebo sama chcela, na nijake doucovanie nechodila, bola jednotkarka a povedala som jej, ze ak na to ma, tak prijimacky spravi, ak nie, doucovanie nic neriesi, lebo by sa potom trapila na samotnej skole, ak by na nu nemala .. Na prijimacky isla teda bez nejakej pripravy, spravila ich a je tam... a je to narocne, velmi....
To ale ona nechape, ze co to je , ked jedno dieta ide a spravi a druhe sa pripravuje 9 mesiacov a nespravi...
a hadaj co? tento rok od septembra nic ine nevidime dceru sa ucit , ked je tu, len priklady a testy na monitor a prijimacky, od septembra zase !!! a tentokrat teda ze uz nie gympel, ale ekonomicke skoly, lebo dcera uz aspon ma rozum, ze nechce 3x po sebe pohoriet na prijimackach a potom skoncit na nejakej ucnovke na poslednu chvilu 😝.. AJ ked neviem, ci uctovnictvo bude pre nu to prave orechove, ale nie je to moja starost.....
To len aby si chapala, ze o com to je..nekriticky pristup, zavist, ze jedno dieta niekde ide, tak podme nasilu aj my a pod... Pritom ja sama som bola aj mierne proti tomu 8r gymplu aj u vlastnej dcery, reku bude to narocne, ale ked ona silou mocou chcela, tak reku nech skusi, ale bez nejakej velkej pripravy... a niekto to asi nemohol prezit. ALe to opat nie je moj problem.

talia221
26. nov 2015

@katrin21 presne v taký vzťah s nou som.aj ja dufala, myslela som, že keď ja budem.ferova a slušná,a urobím najlepšie v mojich silách, aj druhá strana sa k tomu tak.postaví,sak sme.ľudia a takto sa naozaj ťažšie žije...
Inak,ten tieň hnevu čo som.spomínala, tiez to u nás nie je také zlé,žeby sme to furt riešili,ale napr.keď e.kupovali dom,kupovali sme tak,aby aj jeho syn mohol.mať u nás izbu,keby sa to raz podarilo,a vidieť v očiach mojho muza to sklamanie keď to.proste nijako nejde, zamrzí... A také situácie sú často, že to nemusí ani jeden vyjadriť,ale obaja vieme, že to tam.je...

katrin21
26. nov 2015

@acyl suhlasim s tebou, nikdy som nechcela byt rozvedena ani ja, neprajem to nikomu..ale stava sa... a mozes sa aj o zem hodit, jeden clovek to neudrzi, ak druha strana nema zaujem a hladi len na seba....

katrin21
26. nov 2015

@sardinka335 vies co? vela manzelstiev a parov (nerozvedenych ) riesi horsie veci, ako je obcasny problem s EX... vela denno dennych konflikotov.. co je proti tomu raz - dvakrat do roka nieco rieesit ? nic... vobec to nie je take hrozne.... nemam pocit, ze rodina je tym nejako extra poznacena, alebo ze to riesime na kazdej kavicke.... vobec nie.. clovek sa nauci byt nad vecou a ako deti rastu, komunikuju si uz sami s rodicmi, tkaze samotni EX maloco spolu musia riesit ....