Ako stráviť víkend bez peňazí a vysvetliť deťom, že na more nemáme?
Doma mame obdobie otazok typu: Kedy pojdeme k moru? a ja neviem, co povedat. Lebo viem, ze na to proste nemame. Slovenske hotely su predrazene, len prenocovanie pre styroch nas vyjde ako mesacny nakup potravin. A ked ratam benzin, vstupy, stravu… tak uz vopred viem, ze nejdeme nikam.Vymyslam mini-vylety. Prechadzky, lavice v lese, poznavame nase okolie.Spolocne varenie, filmove vecery, spolocne ranne ranajky v posteli.
Ked je teplo, opekanie na dvore u babky.
Brigady pre deti. Starsi si obcas nieco zarobia u susedov alebo pomozu babke
Ako deckam vysvetlit, ze na dovolenku proste nie je? Ze more nie je samozrejmost? ja len facebook rolujem a snivam, po večeroch plačem. aj ja chcem ist k moru. ale pôzicku nedostanem kvoli nizkeho prijmu a ani to nechcem.Ako nahradit zazitky, ktore maju ich spoluziaci zo zahranicia, ked my riesime, ci zvysilo na topanky?
Úprimne? Za mňa najlepšie prázdniny boli vždy u babky na dedine trávil som tu cele 2 mesiace od prvého dňa po posledny pripadne u tety na dedín ekde sme sa zišli bratranci a sesternice na 1/2tyzdne a spomínam na to ovel a radšej ako na more... Boli to mega zážitky nevymenila by som za nič na svete. More bolo síce fajn ale nemala som potrebu zažiť znova. Teraz chodíme s deťmi kade tade po svete co je tiež super ale leto u babky na dedine nedokáže u mňa prebit nič na svete.
Organizuju sa autobusove zajazdy, osoba 250E/7 noci, doprava busom a poistenie, spolu 2 000km. Stravu si zabezpecis.
To naozaj nemas rodicov, ktori by ti pomohli? Kurna, pre vnucata by moji rodicia aj dychali.
@hiro neverím, že 30 €... do Splitu alebo Gdansk, alebo len neviem hľadať?
@mobilka https://www.cd.cz/typy-jizdenek/jedu-do-zahrani...
Praha - Gdaňsk 29€
Pardubice - Gdaňsk 25€
https://www.zssk.sk/split/
Miesto na sedenie od 39,90 € 19,90 €
My sme napr na dovolenky k moru chodili. Nie každý rok, ale chodili. A úprimne, ja by som si viac cenila tvoje mini výlety. Treba to deťom po lopate vysvetliť, že jednoducho na to nemáš peniaze. Ja tiež závidím ľudom, keď vidím na fb, že podaktorí cestujú hore dole. Lenže viem, že na to nemám. Tak si to vynahrádzam aspoň jednodňovými výletmi.
Do Splitu aj Gdansk stoji vlak cca 30€. Ubytovanie napriklad Gdansk blizko mora v bookingu:
2 noci, 2 dospelí, 2 deti Celý apartmán • 1 spálňa • 1 obývacia izba • 1 kúpeľňa Cena € 86 Zahŕňa dane a poplatky
Ako vikendovy pobyt v pohode...
@hiro toť nedávno si tvrdil/a že sa na sk životná úroveň neznížila,ba vlastne benzín je najlacnejší,kolóny plné prachacov labzuju po sk..tak ja ti tedy nevim asi autorka bude z inej republiky asi ulanbataru keď na more pri dnešnom blahobyte na sk.nema😏
@hiro toť nedávno si tvrdil/a že sa na sk životná úroveň neznížila,ba vlastne benzín je najlacnejší,kolóny plné prachacov labzuju po sk..tak ja ti tedy nevim asi autorka bude z inej republiky asi ulanbataru keď na more pri dnešnom blahobyte na sk.nema😏
@katty123456 No, to som asi ja nepisal ;)
Ale je fakt ze pri dnesnych zarobkoch dovolenky stoja pomerne menej ako pred rokmi, problem je ze vydavky na byvanie a stravy odkroja tolko ze co zvysi stale nie je dostatocne vela na bohatsiu dovolenku.
Na dovolenky k moru sme nechodili nikdy keď som bola dieťa.bili sme traja súrodenci a vedeli sme že na to jednoducho nemáme.chodili sme do Tatier alebo sa kúpať na senecké jazera.Pri mori na dovolenke som bola prvýkrát ako 30rocna.Detom v kľude a normálne vysvetlí ake máte výdavky a načo aby to pochopili že je to niekedy náročné.Popripade,ak si chcú na dovolenku pri mori našetriť nech sa vzdajú nejakých sladkosti alebo radosti občas alebo tak ....môžete to skúsiť spolu . Nech vidia hodnotu .
Normalne povies nemame na to peniaze peniaze potrebujeme na to aby ske mali kde byvat cim sa umyvat na com varit nesedeli doma po tme a aby som v obchode mohla kupit chleb maso syr oprat spinave pradlo aby bolo na bezin do auta..tolko s ockom zarobime aby sme toto vsetko mali.su deticky ktore nemaju ani to a potom take ktore maju toho aj viac my k nim teraz nepatrime.. mozno o par rokov to bude lepsie.mozu ist ked budu dospeli a zarabat sami na seba.my by sme na dovolenku pri mori aj mali ale sami sme uznali ze tych 4 tisic za 10 dni all in dokazeme vyuzit aj rozumnejsie.. tak sme s detmi pri mori jednoducho neboli a asi ani dlho nepojdeme.nam staci aj vylet do zoo raz mesacne alebo cely den na kupalisku vylet na bicykloch alebo opekacka na priehrade..
@katty123456 No, to som asi ja nepisal ;)
Ale je fakt ze pri dnesnych zarobkoch dovolenky stoja pomerne menej ako pred rokmi, problem je ze vydavky na byvanie a stravy odkroja tolko ze co zvysi stale nie je dostatocne vela na bohatsiu dovolenku.
@hiro máš krátku pamäť😏skús omega3
Organizuju sa autobusove zajazdy, osoba 250E/7 noci, doprava busom a poistenie, spolu 2 000km. Stravu si zabezpecis.
To naozaj nemas rodicov, ktori by ti pomohli? Kurna, pre vnucata by moji rodicia aj dychali.
@spongebob1 Od rodicov pytat peniaze na dovolenku? Ty si matka,ty mas zabezpecit svoje deti. Tvoji rodicia si svoje odchovali. Ak chcu prispiet,ok. Ale cakat od rodicov peniaze? Ja by som ich ani neprijala.
Neboj v septembri sa vsetko ukludni,konecne ludia daju pokoj s dovolenkami. My chodime na dovolenky,ale uz mne samej to ide na nervy, ze kazdy riesi len dovolenku pomaly uz od januara. Kazda tema stretnutia s kamosmi su len dovolenky. Beriem to ako prijemnu sucast zivota a nemam potrebu rozoberat,ci idem,kam idem a kedy idem.
@spongebob1 Od rodicov pytat peniaze na dovolenku? Ty si matka,ty mas zabezpecit svoje deti. Tvoji rodicia si svoje odchovali. Ak chcu prispiet,ok. Ale cakat od rodicov peniaze? Ja by som ich ani neprijala.
@marca12 A? Ved stari rodicia mozu prospiet, ci? Meniny, narodeniny, Vianoce nemusia riesit vo forme stupidnych plastov, ale eurom na dovolenku. Ty nemusis prijat, nikdo ti nedava. Dava sa vnucatam!!!
Posli deti do tábora - sú aj pri mori (Taliansko, Chorvátsko) chodila som tak od malicka už ako 7 ročná aj keď sme mali na dovolenku.

Neviem preco si vela ľudí myslí idealizuje, ze naj dovolenka je len pri mori.. a este aby som brala na to pôžičku??
Nesedte doma a nedeprimuj po veceroch .. pozri megaubutovanie ci hauzi, najdi chatu v lokalite kde aj pesi bude blizko k atrakciam co sa budu detom pacit. Ak budes mat stastie, tak nájdeš aj chatu s bazenom, požičajú bicykle, kolobezky, odtial na vylety, hrady, rozhladne, na huby sa da ist.. uz byvaju chaty vybavene aj spoloc.hrami, ze nic nemusis nosit.. kazdy den na zmrzku, ci okupat sa na lokalne kupalisko.. hladaj, daju sa najst pekne lokality a navyse nemusis sa tam trepat x hodin a potom na dovolenke neuzit atrakcie, lebo to bude drahe a vy ste ledva vyplatili ubytko