Priplatiť za izbu s výhľadom na more?
Pozeráme hotel pri mori a neviem sa rozhodnúť, či priplatiť za izbu s výhľadom na more.
Rozdiel v cene nie je úplne malý. Na jednej strane si hovorím, že na izbe aj tak veľa nebudeme. Na druhej strane ranná káva na balkóne s výhľadom znie dosť lákavo.
Len nechcem zaplatiť navyše a potom zistiť, že more vidno niekde zboku medzi stromami.
Priplácali ste si za výhľad na more? Bolo to super, alebo by ste tie peniaze dali radšej inde?
ak plánuješ byť pri mori a kávu si dáš napr. v kaviarni, alebo v hotelovej reštike/jedálni, tak to nemá význam. Vždy sme mali hotel s balkónom, ale využívali sme ho len na sušenie plaviek. A zvyčajne je od mora väčší hluk, pretože hotelové terasy sú otočené na stranu k moru. Okná napr. pred hotel - tam je úplný kľud a ticho, nič sa tam nedeje.
ak plánuješ byť pri mori a kávu si dáš napr. v kaviarni, alebo v hotelovej reštike/jedálni, tak to nemá význam. Vždy sme mali hotel s balkónom, ale využívali sme ho len na sušenie plaviek. A zvyčajne je od mora väčší hluk, pretože hotelové terasy sú otočené na stranu k moru. Okná napr. pred hotel - tam je úplný kľud a ticho, nič sa tam nedeje.
@anonym_ff6706 tam zasa prichádzajú autobusy 🤷♀️
2 x som to priplatila a dvakrát som to ľutovala. Výhľad sice bol pekný, raz priamy, druhý raz bočný ale za mňa vyhodené peniaze a viac to nepriplatím. Rannú kávu som pila buď v reštike, alebo na pláži, celý deň mimo izbu a v tme mi bolo jedno či pozerám na more ktoré ibtak vidno nebolo, alebo na stenu 😆
Izba s vyhladom na more neznamena automaticky vyhlad z balkona. Moze to byt bocny vyhlad, alebo vyhlad napriklad z okna kupelne. Dobre si pozri, ci si kupujes, aby si nebola sklamana. Ja som bola napr. v Egypte so Saturom a dostala som v zakladnej cene izbu s vyhladom tak, ze 2 metre mora bolo vidiet z kupelne a za toto si cast ludi zo zajazdu zaplatila nemale peniaze.
Uplne zbytocne. Na more mozes pozerat na plazi. A inak, mas na izbe kavovar, ked uz planujes kavu na balkone?
@anonym_autor nie nepriplacam si vyhlad na more 2 krat s ho dostala aj bez. Ja skor chc do arealu hotela. Ja lijem rano tiez kavu na balkone vstavam skoro deti este slka a ja si davam kavu a pripravuj veci na plaz..Teraz v egypte sme mali vyhlad na stenu ineho hotela ale nad izbou sme mali bar ktory cez den nefungoval no dalo sa tam sadnut aj rano s kavou. A vuhlad uzasny.
Ak chces miesto spoznavania krajiny sediet cely den na izbe, tak ano, priplat si za izbbu s vyhladom na more
V hoteli nepriplacam vobec, lebo na balkone nie sme. Ale raz sme cirou nahodou mali apartman priamo nad morom, vsetky izby aj terasa priamy vyhlad, cca 6 m od mora. To bolo neskutocne zaspavat so sumom mora a budit sa na ten vyhlad. Ranajky na terase s vyhladom, obedne citanie si, to bol uzas.
Zalezi od destinacie dovolenky. Maledivy, Mauricius a pod destinacie, to mame vzdy beach villa a teda sme priamo na plazi. V Turecku a pod nam na tom nezalezi, tam su velke hotely, viac ocenime klud, za ten si priplacame.
A do ktorej krajiny ideš na tú dovolenku?
Ja vzdy,vstavam vacsinou s vychodom slnka ( nie zeby som tak chcela) a tie tiche rana s vyhladom su krasa.
Ja vzdy,vstavam vacsinou s vychodom slnka ( nie zeby som tak chcela) a tie tiche rana s vyhladom su krasa.
@janinah Aj ja vstavam skoro, musím isť hodiť uterák na lehátko 😀
My tiez na balkóne susime len plavky. Nikdy tam nevravím čas. Su omnoho zaujímavejšie moznosti. A kávu pijem v restike alebo priamo na plazi
@anonym_autor nie nepriplacam si vyhlad na more 2 krat s ho dostala aj bez. Ja skor chc do arealu hotela. Ja lijem rano tiez kavu na balkone vstavam skoro deti este slka a ja si davam kavu a pripravuj veci na plaz..Teraz v egypte sme mali vyhlad na stenu ineho hotela ale nad izbou sme mali bar ktory cez den nefungoval no dalo sa tam sadnut aj rano s kavou. A vuhlad uzasny.
@slavomira236 To kde je takáto masovka? 😨
@anonym_autor
Som prekvapený, že tí najmudrejší slovenskí turisti nepoznajú efekt morského vánku (sea breeze), keď rozdiel teplôt medzi morom a pevninou podvečer vytvára príjemný chladný vietor od mora. Stačí otvoriť balkón smerom k moru, vychladiť izbu prirodzeným spôsobom a pritom si užívať zvuk mora.
Slovenskí mudrci však radšej zapnú klimatizáciu a pozerajú na parkovisko.
Jasné, že vždy izbu s výhľadom na more.
@anonym_autor V hoteli/rezorte by som urcite nic nepriplacala, nevidim v tom zmysel. Ja sice zboznujem ubytka s vyhladom na more, ale preferujeme apartmany a domy, tam je to o niecom inom.
A do ktorej krajiny ideš na tú dovolenku?
@anonym_3ec84f Grécko.
@anonym_3ec84f Grécko.
@anonym_autor No pozri, v Grecku si netrufam povedat ako to asi bude, lebo predsa len je to EU krajina. Ale v trošku chudobnejšich krajinach typu Turecko alebo Tunis som použil známy trik. Dal som na recepcii pri ubytovaní recepcnemu nejaké motivačné 🙂
V takom Turecku, to bolo v roku 2016, som mu dal smiešnych 5 eur spolu s pasom a povedal že chcem "Gute Zimmer". Chlapovi sa rozsvietili oči, povedal že "Du bist guter Freund" a bolo. Izba s výhladom na more 😀 Oni to tam majú ako kšeft.
@anonym_autor No pozri, v Grecku si netrufam povedat ako to asi bude, lebo predsa len je to EU krajina. Ale v trošku chudobnejšich krajinach typu Turecko alebo Tunis som použil známy trik. Dal som na recepcii pri ubytovaní recepcnemu nejaké motivačné 🙂
V takom Turecku, to bolo v roku 2016, som mu dal smiešnych 5 eur spolu s pasom a povedal že chcem "Gute Zimmer". Chlapovi sa rozsvietili oči, povedal že "Du bist guter Freund" a bolo. Izba s výhladom na more 😀 Oni to tam majú ako kšeft.
@anonym_3ec84f netrep blbosti, cestovka ma dopredu urcene izby a uz ked si objednavas izbu, tak platis podla toho, aku dostanes izbu.
@anonym_autor podla mna je to zbytocnost a ako pises mozes mat vyhlad na more zboku alebo cez stromy to bude zavisiet od obsadenosti hotela, nikto ti nezaruci, ze ten vyhlad bude ako z filmu
M vždy berieme s výhľadom na more. A je jedno či priamy alebo bočný . Mám rada balkón a vyhlad na more. Vždy sa idem ráno prejsť a potom si čítam na balkóne a vychutnávam tu rannú atmosféru, kým sa ostatní o pol ôsmej zobudia
@slavomira236 To kde je takáto masovka? 😨
@anonym_3ec84f v egypte..ono sa zda ze su tie lehatka na sebe ale su ok.
@anonym_autor
Som prekvapený, že tí najmudrejší slovenskí turisti nepoznajú efekt morského vánku (sea breeze), keď rozdiel teplôt medzi morom a pevninou podvečer vytvára príjemný chladný vietor od mora. Stačí otvoriť balkón smerom k moru, vychladiť izbu prirodzeným spôsobom a pritom si užívať zvuk mora.
Slovenskí mudrci však radšej zapnú klimatizáciu a pozerajú na parkovisko.
Jasné, že vždy izbu s výhľadom na more.
@anonym_253c36 ale prosim ta. pokial nejdes niekam kde siroko daleko nic nie je tak v rezorte to vacsinou nefunguje takto romanticky. do polnoci diskoteky, bary pootvarane, decka zurujuce, ked chytis v hoteli anglicanov rad si zavries. o hlucnych cikadach a komaroch pomlcim. zozeru ta komari zaziva aj ked to tam striekaju. uplny nonsens.
ked si niekde v apartmane viac na samote mozno.
@anonym_autor ak sa da,vzdy priplatim izbu s vyhladom na more. Nie je nic krajsie ako sa rano zobudit a pocut zvuk mora a vidiet vychod slnka . Nadhera ♥️

Ja chodím na izbu len prespávať. Takze za mna nie. Cely deň som na plazi alwbo na nejakom výlete