Ako svokre slušne vysvetliť že nemám záujem??!
Ahojte vela krat som si dala poradiť od vas čo sa "svokry" tyka, ale ja už neviem ako jej mam vysvetlit že nemam zaujem snimi tráviť tolko času.. nemozem jej to povedat takto, snazila som sa ist nato štylom, že som jej naznacovala, ze ja som zvyknuta byt sama , ze som bola vacsinou vlk samotar. Ze ani s vlastnou rodinou netravime spolu az tolko casu. Niekedy ma samota zabijala ale teraz je to premňa neskutočny pocit pokoja ,kludu a neznesiem okolo seba vela ludí, možno si chcem pred porodom užiť posledne chvile ticha, alebo som taká proste, neviem, každy sme nejaký. No ona mi každy deň volá že ide premňa a idem knim.. kaaaždy boži deň a ja už neviem čo si mam vymyslieť, ona to už zachvilu začne brať ako že som arogantná a nevďačná alebo že ich nemam rada a čojaviem čo. Pritom ani si nevymyšlam vlastne ved tiež mam svoje povinnosti, tiež musim jej synovi navariť,poprať,požehliť do roboty a aj si trochu oddychnuť mam problemy s chôdzou dosť ,som celá drevená citim sa tak na 90rokov. No preňu už to neni vyhovorka , povie že urobiš to potom večer.. no ale komu sa chce o 7 večer toto vsetko na poslednu chvilu robit, ja uz o pol 10 spim. A keď poviem že nie nejdem kôli niečomu čo sa zdravia týka, napriklad včera som nakladala pračku a seklo ma a volala mi že či idem knim tak som počula na jej hlase uplne že mi neveri ,dnes rano som sa zobudila na strašne točenie hlavy, pisala som aj status o tom , trvá to doteraz citim sa ako opita na kolotoči , nemozem.sa.postavit lebo by som spadla a ona mi zavola ze dobre ranko ideme preteba? Poviem jej moj problem a ona ze ahaaaa zaujimave, tak prideme pre teba a lahnes si u nas?? Tak hovorim ze nie ze neviem sa postavit a urcite nezvladnem cestu autom že vracala by som celu cestu a už je urazena a neodpisuje. Teraz sa 3 dni neozve jak vzdy ked sa urazi a potom sa nahodne stretneme niekde vsetci a zacne mi vycitat ze sa neozyvam 😂.. ako jej to mam vysvetlit? Ze mne je dobre samej doma..aj ked som zavreta v byte. Ja zase viem ze ona to mysli dobre , ze si mysli ze sa nudim doma ze mi to leze na mozog ta samota, ale presne vtedy ked s tymto zacala som jej vysvetlovala ze ja to mam tak rada, porobim si v klude co mam, zapnem telku spravim si caj a relaxujem neskôr sa idem do.mesta na chvilku prejsť alebo si niekam sadnut na kavu. Ja neviem ako to mam dat do normalu naozaj, nechcem aby ma zacala neznasat zato ze netravim snimi tolko casu ako mozno ocakavala. A ked to poviem chlapovi aby jej to vysvetlil že od neho to lepsie prijme ,tak on povie ze nevie ako, lebo ona sa hned urazi na smrť,čo je pravda takze nechcem aby sa este aj oni hadali.Niekedy sa obetujem aby bol klud, alebo skor aby ja som mala klud aspon tyzden potom a som u nich aj 4 dni po sebe , ale je to utrpenie premňa, hlavne po fyzickej stránke. Predsa len niesom tam doma,neoddychnem si tam niesom tak nevychovana ze by som sa tam vyvalila na gauč a vyložila nohy a byť tam od rana od 10 do 19 je ako jeden pracovny deň niekde v kancli a potom este dojst domov a urobit vsetko co som nestihla do 10 rana.. chcela by som počuť nejaku dobru radu ako naňu slušne aby to fungovalo, ne ziadne ze som neschopna a neviem ju poslať do péčka.. niesom taka neslušná! Aj ked si myslim o nej svoje tak by som si to knej nedovolila.
@aylinn ty kokos, ty ake chyby robis😱😱, že "dúfam sa nenahnevate ale ja počas šestonedelia nebudem k vám s malým chodiť..." Ty sa jej hneď v úvode ospravedlňuješ, dávaš jej pocit ze o tom rozhoduje ona ze záleží len na jej pocitoch. Dobrovolne jej dovoľujes zachádzať za tvoje hranice, dobre ta zmanipulovala. Tlieskam jej ježibabe😡. Nevysvetluj, neobhajuj sa, stručne povedz co chceš/nechceš a stoj si za tým. Nič viac nič menej. Skus si vždy predstaviť ako by si ty reagovala na jej mieste. Keby ti tehotná nevesta povie ze sa necíti dobre ze chce ostať doma. Tahala by si ju k sebe aj tak? Určite nie. Robí to preto lebo ma v riti ako sa cítiš, empatia nula bodov, len ona ona a ona! Namiesto strachu z toho ze ju urazis by ta jej správanie malo PORIADNE NASRAT! Nemusíš sa s ňou hádať, stačí ze si vždy budeš stáť za svojim. A ak sa urazí za to ze chceš byt sama tak je to len a len jej problém. Naber trochu sebavedomia, ty si najdôležitejší človek vo svojom živote, trav svoj čas najlepšie ako vieš aby si bola šťastná a nie tak aby bola šťastná neaka jezibaba a ešte na tvoj úkor.
@kakawah hmmm vidis, ono to dava cele zmysel. Manipulativna a nadradena.Presne ako pises.Lebo ani ta moja sa s nikym nestretavala. Kamosky ziadne, teda az na jednu, ktoru furt ohovarala. S celou sirsou rodinou sa nebavi alebo je povadena. Nema ziadne konicky. Jedine co ju zaujima je riadit zivoty svojim detom. Muz podpapuciar. Ona general, sedi a komanduje muza, ktory vari nedelny obed: " uz si vycahol rizky z bubna?!" (uz si dal von rezne z rury?) , " a polivku si poradne dosolil? ....taaak baby poviem vam, ze toto som ja nezazila. Ono je to normalne aj celkom k popukaniu.
Clovek sa uci celý život. Kazdy sme ina povaha. A s touto svokrou nikdy nebudes mat nomalny zivot. Iba ju odstrihnúť.
@kocurikpupcek presne ako moja😂keby neznášala iba mňa pochopím, ale ona sa hada so všetkými kolegyne, rodina, susedia.3 roky sme počúvali ako sa teší na dôchodok už bude iba jesť a pozerať TV už plánovala úrad práce, výpoveď, dlhodobá PN, predčasný dôchodok nakoniec vydržala doma 3 m a utekala späť do roboty, lebo sa nudí. A tam je vo svojom živle aspoň sa má na čo sťažovať a robiť dôležitá.
@eliska13 takyto typ poznam a teda je sranda to z dialky sledovat, len nemam rada ked sa takyto ludia tvaria, ze fakt svet bez nich by ani nejestvoval :D
ja by som to vyriesila na rovinu a nikam by som nechodila (mozno tak raz za 2 tyzdne na hodinku), lebo takto si pripravujes zlu podu, ked budes mat dieta. nech pochopi, ze ty o sebe rozhodujes sama. cim skor, tym lepsie.
ale tam mozes sa tam nechat odviest, vyvalit sa na gauc, robit si depilaciu u nich vo vani a potom si polonaha zacvicit jogu, pripadne si zober so sebou 4 hladne kamaratky. alebo si vymysli, ze ju nechces ohrozit koronavirusom, lebo ma po 50 a je rizikova skupina, to mas dlhodobejsiu vyhovorku, ak tu nieco take hladas
@mia018 asi tak nejako .... Nech je urazená nech vie,že stebou nemôže manipulovať . Keď jej to nešlo vysvetliť po dobrom tak zakroc po zlom ..volá priateľovi s každou blbostou . Prečo ? Aby ti vynadal ? Bože môj tieto svokry nikdy nepochopia asi to že sa nemajú starať toľko o druhých .

Jedna vec ze nema kamaratky, ale druha vec je ze si tehotna a ist k nim na raňajky je podla mna odveci, tak isto som necitala vsetky komentare ale naozaj si stanov hranice pretoze ti z toho prepne. Dalsia vec je co si napisala ze pocas 600 k nim nepojdes a ona ti povedala hento. Ona nerodila? Nevie ze ma v tom case mamicka oddychovat a nie behat po navstevach? Ze drobcovi sa vyvija imunita? Ja som v rodine, celej rodine, oznamila ze pocas minimalne prvych 2 tyzdnov nebudem nikam chodit, nech nik nechodi k nam a nech daju pokoj, potom som pripustila aspon rodicov a svokrovcov, kedze som rodila v decembri tak aj tak som nikde nebola ale aj tak. To prave ona by k Vam mala chodit a pomahat ti, rozpravat sa viete aj u vas, ale treba jej narovinu povedat ze potrebujes aj cas pre seba a oddychnut si. Nech si kamaratky bud najde alebo zalozi ucet na nejakej socialnej sieti a tam hlada.