Ako svokre slušne vysvetliť že nemám záujem??!
Ahojte vela krat som si dala poradiť od vas čo sa "svokry" tyka, ale ja už neviem ako jej mam vysvetlit že nemam zaujem snimi tráviť tolko času.. nemozem jej to povedat takto, snazila som sa ist nato štylom, že som jej naznacovala, ze ja som zvyknuta byt sama , ze som bola vacsinou vlk samotar. Ze ani s vlastnou rodinou netravime spolu az tolko casu. Niekedy ma samota zabijala ale teraz je to premňa neskutočny pocit pokoja ,kludu a neznesiem okolo seba vela ludí, možno si chcem pred porodom užiť posledne chvile ticha, alebo som taká proste, neviem, každy sme nejaký. No ona mi každy deň volá že ide premňa a idem knim.. kaaaždy boži deň a ja už neviem čo si mam vymyslieť, ona to už zachvilu začne brať ako že som arogantná a nevďačná alebo že ich nemam rada a čojaviem čo. Pritom ani si nevymyšlam vlastne ved tiež mam svoje povinnosti, tiež musim jej synovi navariť,poprať,požehliť do roboty a aj si trochu oddychnuť mam problemy s chôdzou dosť ,som celá drevená citim sa tak na 90rokov. No preňu už to neni vyhovorka , povie že urobiš to potom večer.. no ale komu sa chce o 7 večer toto vsetko na poslednu chvilu robit, ja uz o pol 10 spim. A keď poviem že nie nejdem kôli niečomu čo sa zdravia týka, napriklad včera som nakladala pračku a seklo ma a volala mi že či idem knim tak som počula na jej hlase uplne že mi neveri ,dnes rano som sa zobudila na strašne točenie hlavy, pisala som aj status o tom , trvá to doteraz citim sa ako opita na kolotoči , nemozem.sa.postavit lebo by som spadla a ona mi zavola ze dobre ranko ideme preteba? Poviem jej moj problem a ona ze ahaaaa zaujimave, tak prideme pre teba a lahnes si u nas?? Tak hovorim ze nie ze neviem sa postavit a urcite nezvladnem cestu autom že vracala by som celu cestu a už je urazena a neodpisuje. Teraz sa 3 dni neozve jak vzdy ked sa urazi a potom sa nahodne stretneme niekde vsetci a zacne mi vycitat ze sa neozyvam 😂.. ako jej to mam vysvetlit? Ze mne je dobre samej doma..aj ked som zavreta v byte. Ja zase viem ze ona to mysli dobre , ze si mysli ze sa nudim doma ze mi to leze na mozog ta samota, ale presne vtedy ked s tymto zacala som jej vysvetlovala ze ja to mam tak rada, porobim si v klude co mam, zapnem telku spravim si caj a relaxujem neskôr sa idem do.mesta na chvilku prejsť alebo si niekam sadnut na kavu. Ja neviem ako to mam dat do normalu naozaj, nechcem aby ma zacala neznasat zato ze netravim snimi tolko casu ako mozno ocakavala. A ked to poviem chlapovi aby jej to vysvetlil že od neho to lepsie prijme ,tak on povie ze nevie ako, lebo ona sa hned urazi na smrť,čo je pravda takze nechcem aby sa este aj oni hadali.Niekedy sa obetujem aby bol klud, alebo skor aby ja som mala klud aspon tyzden potom a som u nich aj 4 dni po sebe , ale je to utrpenie premňa, hlavne po fyzickej stránke. Predsa len niesom tam doma,neoddychnem si tam niesom tak nevychovana ze by som sa tam vyvalila na gauč a vyložila nohy a byť tam od rana od 10 do 19 je ako jeden pracovny deň niekde v kancli a potom este dojst domov a urobit vsetko co som nestihla do 10 rana.. chcela by som počuť nejaku dobru radu ako naňu slušne aby to fungovalo, ne ziadne ze som neschopna a neviem ju poslať do péčka.. niesom taka neslušná! Aj ked si myslim o nej svoje tak by som si to knej nedovolila.
No ked s tebou chce travit tolko casu, tak by som jej povedala preco ty mas chodit k nim nech dojde ona pomoze ti poupratovat navarit pre jej syna a ty mozes lezat, ze sa musis setrit.
A nebude tak trochu narusena? Lebo toto mi nepride normalne 😳
@aylinn prečo sa vyhováraš? Normálne povedz Nehnevajte sa, som unavená, chcem si oddýchnuť, chcem byť chvíľu sama. Nie je mi príjemné stále niekam chodiť
Sorry ale pride mi to ako keby si vas chcela napratat domov ukázať vam ako dobre by vam bolo spolu... Moja svokra je tiez manipulator ale zistila som že s takymi ludmi to podobrom nejde, bud narovinu alebo poslúchať. Alebo možno si pripravuje revir na to ze ked porodis bude ona u vas stále.
tvoja svokra je ale riadna stihacka😅😅😅
Az teraz som si uvedomila (vdaka tvojmu prispevku a radam od inych bab), ze vlastne i ta moja nejako tak so mnou cvicila. 3x denne telefonovala, ci maly kakal, ci spal a kolko zjedol, co som varila, co sme robili(=rozumej kontrolovala z druheho konca republiky, ci sa viem postarat o jej vnuka a syna)....😂 Teraz sa z toho smejem, ale vtedy mi do smiechu nebolo. a ked som jej par krat nezdvihla telefon,lebo maly spal alebo nebol cas sa vykecavat,tak hned vycitky. Ze preco som jej nezavolala spat!Lebo ona vzdy zavola kazdemu spat.Ze to sa musi! Som jej jednoducho povedala, ze ja so svojou mamou a otcom si zavolame raz za 4- 5 dni a je to vsetci su spokojni. Tak mi vykricala, ze to ja musim mat divny vztah s mojou mamou.A ze to ja som cela divna. Lebo ona svojim detom vola kazdy den, ona ma so svojimi detmi VZTAH!🙄
Zacala chodit raz do mesiaca na tyzden k nam. Vtedy som to brala, reku fajn, sak sa postara o drobca a ja zatial si mozem porobit take veci na ktore pri malom by som nemala cas(zahrada, umytie okien). Hehe no zabudni. Zacala, ze by som iba v zahrade sa rypala. Ze matka ma byt vzdy iba s dietatom a ze zanedbavam svoju rodinu! Pritom kazda normalna zena, potrebuje trochu zmeny aby sa nezblaznila. Potom mi to cele doslo. Ona chodila tu vlastne na kontrolu. Ohovarala svoju svatku (svokru svojej dcery), zata,zatovho brata,kamaratku, vsetci boli taki a onaki...A postupne riesila co ako mam, co stiham, co nestiham, ze mam varit kazdy den CERSTVE (akokeby polievka z druheho dna bol odpad), a ze niet lepsieho byvania ako byvat v bytovke, naco nam bude dom a pod. A potom to prislo...vraj aka som pomala, ze ona mala 3 deti a ona nikdy hento a nikdy tamto. A vlastne vedela o mne pomaly vsetko. A potom to zneuzila pekne proti mne pri velkej roztrzke.Tak fajne rafinovane. Velmi ale velmi mi to ublizilo. Ale vies co, dnes som vdacna, ze som si tym presla. To ti bola taka skola zivota, pche!
Stanovit hranice. Postupne a nenapadne. A ist tiez rafinovane na nu, ked ona na teba. "Vam nikdy nebolo zle? Vy ste stastna zena! No tak keby som to ja takto mala." .... " Fuh, dnes a k vam? Oh, viete kolko mam zehlenia?Ze spravim vecer? Nie, nie, ja vecer uz padam z noh. Sorry ale nie" ..." Jaaaj, to je skoda, ale dnes to nepojde, som sa dohodla dnes a aj na zajtra s XY. Viete, ze na kamosky po porode uz nebude cas, tak to musim predsa vyuzit😝" A trvaj na svojom. Ta bude lamat, ale ty toc dookola ako pokazena platna. ..."ano rada ale inokedy, dobre?Uz som sa slubila XY"
A raz za cas tam aj chod, aby sa teda nepovedalo. Co ju je do toho, aj keby ze cely den prelezis pred telkou. Bez vycitiek.Tvoja vec.
Ako fakt z vlastnej skusenosti - kamaratsvo so svokrou- radsej hamovat ako potom banovat.
Zisti si nieco o asertivite. Tak drzim palce.😉
Aj moja sa uráža keď poviem,že nie. A ona že ok v pohodke že má chápe a potom jej niečo pošlem alebo napíšem a neodpisuje 😂 total ignor moju správu ktorá bola samozrejme prečítana. A keď ju to prejde o deň dva napíše mi úplne ako keby nič znova ahojte ako sa máte? Čo máte nové? Ako maličký? 😂 Škoda že mažem správy inak keby som ich vytlačila furt to iste. Ja mám tiež rada svoj pokoj doma. Rada idem keď mám chuť niekam nie kedy mňa niekto niekde ťahá. Som rada, že som . Ja chápem že pracuje a voľno má pomenej ale žiaľ neplánujem si napr závraty dopredu, ktoré mám poslednú dobu dosť často (tehotenstvo) a keď mi napíše vtedy mi je ako naschval zle, ja za to nemôžem sakra. Som rada že si doma niečo porobim, navarim, popratam. Mam ju rada všetko ale fakt doma je doma. Viem, že jej chyba malý ale máme svoje povinnosti a stretka môžem kedy môžem no neprelamem sa 🙆 aj ona bola tehotná a asi na to zabudla že človek je rád, že vôbec je a funguje a ešte s druhým dieťaťom na krku.
Je to ozaj ťažko sňou baby 😥 rano zase volala ci idem na ranajky tak hovorim ze nechce sa mi nech pridu potom kumne prisli a isli sme potom knim a chcela som ju uz teraz pre istotu pripravit nato nech sa stym stihne zmierit a hovorim jej ze dufam ze sa nenahnevate ale ze ja pocas toho šestonedelia nebudem k vam.s malym chodit lebo budem mat obrovsku vlozku medzi nohami a budem krvacat a budem chciet byt doma v gaťkach a sprchovat sa zakazdym ked budem potrebovat, ze bueeme sa stretavat na prechadzky vecer a uz hned reči že " to akože keď budeme chciet vidiet maleho tak ty ani neprideš knam??!" 🤦♀️🤦♀️
Skusila by som sa o tom porozpravat najskor s priatelom. Je to jeho mama. No ty budes mamkou jeho dietata a mas byt v klude.
Su iste situacie kedy aj starsi clovek(rodic) musi pochopit ze natlak vo vztahu je to najhorsie. Ak ste s priatelom jednotni, stastni viete sa podrzat v roznych situaciach tak toto je jedinecna prilezitost ako spolocne jeho mame(rodine) vysvetlit ze ich mas rada, si vdacna sa starostlivost, za ochotu ze po teba pridu a vezmu ta ku sebe atd., ale si teraz v takom stave ze je lepsi kludovy režim (psychicky). Vela potnetov ako hluk, cestovanie, dalsi ludia, rozhovory atd su veci ktore Ta teraz nelakaju, potrebujes byt hlavne sama s priatelom. Psychicky sa pripravit na porod a starostlivost o babatko.
Vsetko jasne logicky zrozumitelne vysvetlit s laskou v hlase 🙂 🙂
Navrhla by som ze ked sa budes citit tak sama navrhnes ci by si ku nim mohla prist na kratku navstevu na cca 2 hodinky resp iba.zavolas ako sa maju a ako sa mas ty..
Dobre by bolo keby rozpraval tvoj priatel ako syn. Predsa len nebude potom jemu vyplakavat (manipulovat) v telefonate co si narozpravala (ak by pri tejto spolocnej debate nebol) alebo ze on bol ticho a vsetko to boli iba tvoje slova. Ak ma rada syna lepsie prijme tieto slova od syna.
A priatel by mal nabrat odvahu a nebat sa mami 🙂 o chvilku bude hlavou rodiny a musi si svoju rodinu uchranit. Lebo ak raz ukaze ze je slaby tak mamka ziska silu nad vami.
Ste dvaja, o chvilku rodina. Ty, priatel a babatko. Je to tazke niektorym mamkam vysvetlit ze musia svoje deti nechat zit a dychat a urobit 2 kroky spat.
Vyriesila by som si to pred porodom lebo naozaj hrozi to ze po porode bude robit to iste. A to uz bude narocnejsie ked budes mat babatko.
Aby si zvykla na obcasne navstevy a vtedy budu vsetci spokojnejsi, v klude. Ziadne nervy, zlost.
Drzim prsty.
Vidíš a zas si to spravila načo si k nim potom ešte išla. Keď boli u teba si im mala povedať že k nim nejdeš že ty chceš byť doma. Stopni to už.
@aylinn necitala som vsetky komenty..ale od veci, ty si pisala, ze u nich pomahas. Tak to coje? Ved sa narobís ako kôň po nich. Ja by som ohlady na nu nebrala, lebo ona neberie ohlady na teba. Rovno jej povedz, ako sa veci maju. Ale ona je manipulativna a ty mladá a nie dost razna...takze ta moc vazne neberie. Treba jej rovno povedat, ze si ochotná ist k nim...raz-dvakrat v tyzdni. Tak ako tebe vyhovuje. A rovno ju poprosiť o to aby sa laskavo neurazala, ze ju máš rada, ale chces byt doma. Tym ze sa uraza a zaluje muzovi ta tiez manipuluje a chce aby si mala pocit viny. A k nim byvat? Ani omylom, to by bolo peklo. Okrem toho urcite to bude pokracovat aj po narodeni dieťaťa.
@aylinn ides k nim aj ked nechces a tam makas ako kon?? Nechapem preco so sebou nechas zametat..ci ti drzia pistol pri hlave ? Nehladaj vyhovorky, normalne povedz ze chces byt doma..hadam ta za nohu z postele tehat nebude...ja som mala tiez taku sekeru, svokru, co si myslela ze budem posluchat..aj som par tyzdnov skakala ako povedala, kym mi to doplo a potom som jej slusne zavreda dvere..prepacte,je mi zle idem si lahnut..no skandal na celu rodinu...a? Odmietam sa citit previnilo ze nesplnam cudzie ocakavania..ako sorry ale hlavne mne musi byt dobre..bud to razne ukonci, alebo sa potom proste nestazuj ze ti lezie do tvojho osobneho priestoru
Tak ja neviem ved vacsina napisala ze mam urcit hranice a ist tam max raz za tyzden alebo si urcit dni kedy tam pojdem, a ked tam idem raz za tyzden tak som sa zase nechala zmanipulovat🙈🙈🙈.... isla som tam aby som tam bola teda aspon raz za ten tyzden a dufam ze bude pokoj na dalsi tyzden minimalne😁 ale uz som mala debatu aj s priatelom a on mi povedal ze to robi preto vsetko lebo sa citi strasne osamelo , lebo nema kamaratky.(čo je fakt) a že ju nebavi stale sa bavit iba s 11 rocnym dievčaťom , tak že preto chce travit cas somnou.. tak teraz mi jej doslo luto 🙄🙄
@kakawah tak mi to povedal ze ozaj kazdy den viest nezmysluplne konverzacie iba s 11r dcerou ju nebavi ze jej uz prepina ztoho, alw tak to chapem clovek niekedy potrebuje aj o inom s niekym.. a somnou sa bavi naozaj o takych veciach niekedy co by sa s muzom nemohla bavit lebo by ju nepochopil a s malou uz vobec ne
@aylinn ale to je jej problém, že nemá kamarátky.Vacsina žien sa baví iba so svojím dieťaťom a 11r jej vie pomôcť.Ty nemôžeš byť jej náhrada za spoločenský život.Ved vieš čo spravila so svojou dcérou, že je totálne nesamostatna a nič sama nemôže a tým z nej spravila neschopnú, keď si písala, že chodia spolu na WC kúpu sa😂.Je to citový upír a zničí Vás všetkých.Nema Ti jej byť prečo ľúto!!!staraj sa iba o seba.Ano po pôrode chcem byť sama s dieťaťom.Ona len čaká na pôrod, aby mala zmenu v živote a dieťa bude jej ďalšia modla.Ona nepracuje?manipuluje všetkých.Nedaj sa, lebo horko zaplaces
@aylinn ja napisem nieco...po svadbe..a to bolo pred 23r.ked este neboli mobili iba pevnu linku sme mali, svokrovci chceli aby sme s nimi kazdy vikend chodili na zahradku do zahradkarskej oblasti. Oni tiez chceli byt s nami, nebolo tam vela prace, vacsinou porobili oni cez tyzden a cez vikend chceli s nami travit cas.. Grilovacka a svokra stale s kolacmi prisla tam.A my sme poslusne s nimi chodili aj v sobotu aj v nedelu. Ale casom sme si s muzom povedali, ze nas to nudi a ze si inak predstavujeme vikendy. Tak sme sa aj zatajovali. Ked volali aj ked klopali na dvere. Keby nieco niesme doma. Ale oni sa stale pytali co sme robili a kde sme boli. Raz im mm povedal, ze nechceme byt vsetky vikendy na zahradke, ze prideme raz mesačne. Svokrovci pochopili. Nechali nas na pokoji.
@aylinn ono je to ako s kazdym inym kamaratskym vztahom...zo zaciatku su vsetci casto spolu, vykecavaju sa o vsetkom a po case to jednu stranu otravuje. Treba si dat odstup, lebo vidim to tak ze ked sa jej narodi vnuca bude chciet byt denne s nim a vsetko organizovat a riadit. Nech sa radšej zameria na to 11 r.dievca predpokladam je to jej dcerka, lebo ona ju potrebuje viac.Pevne nervy
manipulátor v druhých vyvoláva pocit viny a to ty máš.Kazdy je zodpovedný za svoj život nedaj sa obalamutiť rečami.A to Ti píšem iba preto, že mám takú svokru a tých manipulácii bolo veľa.To sú typy ľudí, ktorí pod sladkými rečami veď sme rodina musíme si pomáhať a čo by som bez Vás robila si Ťa ulapia.zo začiatku mi to aj imponovalo aki sú rodinní, sudrzni až potom človek zistil, že jej ide iba o svoje pohodlie a všetkých ťahá za nitky ako babky. A hlavne celá rodina je poslusna, lebo mama by sa hnevala, mama to tak chce, všetci pod papucou...Ved sa pozri či pomáha ona Vám či len ty....hovorím Ti rovno z pôrodnice ani nemusíš ísť domov, ale k nim, lebo tak to očakáva.
@aylinn
@aylinn mne sa tak zdá že ti ovládla mozog. To ako každý deň musíš riešiť výhovorky lebo nechceš byť za zlú? Ona je tá čo sa uráža, čo ťa vkuse prenasleduje, obťažuje a nedá ti dýchať. Manipuluje s tebou ale ty jej nechceš ublížiť. No nechcem si predstaviť čo bude keď porodis. 🤦Mala by si si vybrať či chces mať pokojný život alebo chces byť otrokom. Tu nie je veľmi čo radiť. Tu sa musíš spamätať. Čím skôr tým lepšie
@aylinn a dopredu Ti hovorím s takým človekom je boj prehratý už dopredu.Ak sa vzopries spraví zo seba obeť pred celou rodinou, ale iné Ti nezostane, keď chces ako tak normálny život.Akonahle zisti, že odmietas ona pritvrdí ešte viac.Ja som po 2 m chodenia s mojím mužom sedela u nich a krajala zeleninu na lečo😅lebo on musí ísť po mamičku do práce nech je čím skôr doma a to pracovala do 15, aby všetko stihla.Ked prišla z práce muž už kavu mal urobenú pre ňu, nákup spravený všetko len, aby mamička bola spokojna.Potom nenápadná otázka čo budeme robiť a či nepomozeme.pravdaze som chcela byť za slušnú videla som ju 2x a už sme mali od nej naplánované, že cez víkend ideme do záhrady oberať ovocie.Ale vždy iba, keď ona potrebovala.3x sme sa sťahovali s malým dieťaťom som všetko balila, muž týždeň na sluzobke myslíš, že ju zaujímalo či netreba pomôcť?Jej 35 r dcéra dodnes býva s nimi a mamička sa o všetkých stará a dba, aby niekto náhodou krídla nerozprestrel a mala o všetkom prehľad.Ja som sa vzoprela iba raz a veľmi slušne asertivne s úsmevom to si mala vidieť to teatro dobrá si iba dovtedy pokým robíš ako si ona predstavuje.A podľa mňa u tvojej svokry to tiež tak bude, že všetci ju ofukuju a uctievaju
@eliska13 môžem sa spytat ako to vzopretie prebiehalo 🙂? teda pridete mi ako mila a inteligentna zena a myslim, ze mladsie dievcata maju celkom problem taketo nieco zvladnut. predsa len asi kazda berie svokru aj ako nejaku autoritu, hoci treba si urcite radsej zachovat odstup ako sa kamaratit.
@26ka že nás nútila, keď sa ženil mužov bratranec, ktorého som videla 2 x v živote a vôbec neudrziavaju kontakty iba oni ako sestry ísť do kostola neboli sme pozvaní na oslavu s 2 m miminom, lebo sa to patrí.A to muž v sobotu robil a mal tam ísť rovno z práce a oni by odviezli mňa😀a to som už nedala.Odvtedy boli vzťahy nastrbene, ale ako tak sme to udržiavali.Posledne roky už nie pokazil sa jej vzťah so synom, ale nikdy jej nič nevytkol, lebo nechcú hádky😅a nikdy sa jej nevzoprie.

Nemusis nikomu nic zlozito vysvetlovat, jednoducho slusne, ale razne povedat nie. A strucne povedat preco nie, ale nic viac, hlavne sa neospravedlnovat a hladat zlozite vyhovorky. Mas svoj zivot a nemusis nikomu skladat ucty a hlavne nemusich chodit na 8 hodinove sichty k svokre. Ak sa to nezastavi hned na zaciatku, tak bude zle nedobre.