Ako taktne navrhnúť priateľke zdravšie stravovanie?
Chodím s priateľkou už pár rokov a posledný rok a pol strašne pribrala. Predtým mala normálnu postavu, nebola nejaká vychrtla, vyzerala fajn. Aj si dávala pozor na stravu, chodili sme na prechádzky. Teraz sa jej nič nechce lebo proste pribrala, stále by len bola doma a napchavala sa, bola na nete. Už ju nevidím atraktívnu a niekdy mi to príde až také nechutné že ako po pár schodoch už nevládze, večer otvorí čokoládu a na posedenie ju zje. Párkrát hovorila že začne držať diétu ale to nič z toho. Už je leto, budeme chodiť von s kamarátmi a ona sa bude len potiť, v porovnaní s priateľkami kamarátov si ani nebude môcť dať nejaké pekné šaty aby sa proste nahodila. To blbo vyznie ale sa už niekedy za to ako vyzerá až hanbím, nikdy som nechcel chodiť s tucnou ženou. Keď nadhodim že by mohla jesť zdravšie veci tak ma odbije že nech sa do toho nestarám.
Určite sa narovinu porozprávať co sa stalo,čo ju trápi,možno sa k nej pridať v pohybe a zdravsom stravovaní. Preletela som komentáre ale nemyslím,ze musi priťahovať partnerka muza keď sa opustí a musi voci nadváhe zatvarat oci a nic nepovedat....
@anonym_autor Ja mám podobný problém. Je jedno, čo priateľke povieš ohľadom chudnutia. Vždy si za najhoršieho. Po robote žiadny pohyb a cez víkend to isté. Som s ňou pretože ju mam rád a počítam s ňou na celý môj život, ale veľmi ma mrzí a hnevá jej postoj k životu. Tu to už nie je o lenivosti a pohodlnosti, ale skôr o psychickej nestabilite a slabému sebavedomiu. V živote človeka skôr musí prísť niečo, čo ho zmení a pomôže mu prehodnotiť svoj doterajší život alebo aj nie. Žena, ktorá má nadváhu sa sťažuje na štíhle ženy, ale už nevidí, čo sa skrýva za ich štíhlosťou. Ja som to s mojou priateľkou nevzdal a verím, že raz sa odhodlá k tomu, po čom túži ale teraz to nechce. Chudnutie je často o bolesti a nulovej radosti. Každý cieľ si vyžaduje obete...
Ako to dopadlo?? 👀

28 ročná má ešte kopec energie na pohyb. Niektoré baby keď majú priateľa sa opustia. Možno kalkuluje s tým, že veď ani predtým nebola modelka, tak ti to až tak nebude vadiť. Treba jej povedať narovinu...a ak nepopracuje na sebe... rozchod. Lebo prepáč človek nemá žrať ako prasiatko a očakávať od druhých, že im všetko budú tolerovať. Toto nie je láska z jej strany. Iné je ked človek priberie vekom, kvôli zdravotným problémom a iné keď nechutne maškrti. Rozje sa a po pôrode budeš mať snehovú guľu doma.