icon

Ako taktne navrhnúť priateľke zdravšie stravovanie?

8. jún 2024

Chodím s priateľkou už pár rokov a posledný rok a pol strašne pribrala. Predtým mala normálnu postavu, nebola nejaká vychrtla, vyzerala fajn. Aj si dávala pozor na stravu, chodili sme na prechádzky. Teraz sa jej nič nechce lebo proste pribrala, stále by len bola doma a napchavala sa, bola na nete. Už ju nevidím atraktívnu a niekdy mi to príde až také nechutné že ako po pár schodoch už nevládze, večer otvorí čokoládu a na posedenie ju zje. Párkrát hovorila že začne držať diétu ale to nič z toho. Už je leto, budeme chodiť von s kamarátmi a ona sa bude len potiť, v porovnaní s priateľkami kamarátov si ani nebude môcť dať nejaké pekné šaty aby sa proste nahodila. To blbo vyznie ale sa už niekedy za to ako vyzerá až hanbím, nikdy som nechcel chodiť s tucnou ženou. Keď nadhodim že by mohla jesť zdravšie veci tak ma odbije že nech sa do toho nestarám.

libertz
9. jún 2024
marca12
9. jún 2024

@mia16081996 Ved ide aj o zdravie. A navyse ja sama na sebe citim,ze ak priberiem,necitim sa dobre. Poznam svoju idealnu vahu a tej sa drzim,aby som sa nemusela obmedzovat v pohybe a komforte. Nevidim nic zle na tom dbat o svoj vzhlad. Ak je clovek lahostajny ku vzhladu,castokrat je lahostajny aj v inych veciach.

marca12
9. jún 2024

Ja by som sa s nou narovinu bavila. Normalne sa porozpravat,ze sa ti nepaci ako sa prejeda. Prebrat s nou,co je za tym. Ci je spokojna vo vztahu,praci alebo jednoducho prist na problem,preco zajeda nejake svoje vnutorne nastavenie. A spomenula by som aj to,ze ma prestava pritahovat. Dohodnut sa,ze mozne spolu varit zdrave jedla,spolu cvicit a hybat sa.

denithestrange1993
9. jún 2024

Rozpravat sa a efektivne komunikovat su 2 velmi rozdielne veci. Prejedanie je velmi uzko spojene s psychickou nepohodou,vygoogli si to.

babulkomale
9. jún 2024

@enmery zuza si píše čo chce a potom to niekedy radšej maže, aby novší neprišli na to, čo je zač 🤭

jogobella11
9. jún 2024

Ako keby to pisal moj ex…A pritom by bolo velmi fajn vypocut si druhu stranu.Mna spoznal ex priatel ako moletku.Pocas nasho vztahu som nepribrala.Napriek tomu,ze som moletka,nikdy som nudzu o muzov nemala.On priemerny az podpriemerny muz co sa vyzoru tyka.Zaujal ma niecim inym ako svojim vyzorom.Casom ako sme sa spoznavali,som zistila,ze tento clovek ma velke problemy v intimnej oblasti,plus obrovske komplexy,ktore samozrejme prezentoval vysokym egom.A vtedy zacali jeho narazky na moju postavu a vlastne na vsetko co som urobila.Svoje ego si zacal zvysovat na poznamkach na moju vahu.Vsetko bolo zle.Ake mas stehna,co jes,kolko jes? Kedy budes cvicit? Jeden tyzden mi hovoril,ze aj napriek tomu ze nie som chuda,sa mu paci ze som pevna a nie mlandrava.Dalsi tyzden,mi rovno pocas sexu povedal,ze ake to mam brucho? A tak to islo dookola.Preco jes cokoladu? A dalsi vecer,mi ju sam ponukal.A preto si myslim,ze zajedanie tvojej priatelky je cisto psychologickou zalezitostou a som presvedcena,ze hlavnym vinnikom je tvoj vztah k nej.Sama viem v akom strese som bola pri nom a prave vtedy som vsetok stres zajedala.Preto by som velmi chcela pocut aj jej pohlad na vec.Styl akym si to opisal vo svojej otazke,prepac ale viem si zivo predstavit ako s nou komunikujes v realnom zivote.Zeny maju velmi dobru intuiciu a myslim,ze toto vsetko co si opisal vo svojej otazke,ona o tom vie.Je uz len na tebe aky styl komunikacie zvolis.Lebo ak ju lubis,zvolis uplne iny typ komunikacie aky si pouzil vo svojej otazke

petracandle
9. jún 2024

Bože ženy, ale je rozdiel pribrať z objektívnych dôvodov- tehotenstvo, lieky, úraz, zlý psychický stav (to je objektívne a dočasné, nakoľko to väčšina ľudí minimálne čiastočne zhodi) ako mladá baba, ktorá sa z lenivosti prejedá 🤦‍♀️🤦‍♀️ nie je to len estetické ale strašne riskuje svoje zdravie. Ste sa tu na autora zlietli ako spolok obéznych dotknutých bosoriek. Hlavne, že keď tu bola minule témy nízkych mužov tak ste sa tu dušovali ako by vás to nepriťahovalo, ale chalana má priťahovať obézna guľa??

sisska96
9. jún 2024

Tak nie je tučná. Má trosku nadváhu ale nemyslím si že 75 je nejak extra veľa

petracandle
9. jún 2024

@sisska96 ale pri tej výške žiaľ tučná je. Keby má 185cm tak 75 by bola normálna váha. A obzvlášť keď predtým bola štíhla čiže okolo 50kg

maxalla
9. jún 2024

Ani sa necudujem, ze su poruchy prijmu potravy tak rozsirene. Normalne mi je z niektorych zien zle, ked to tu tak citam.

beronsche
9. jún 2024

Všetky prispievatelky kritizujúce autora témy, fakt by vám vyhovoval partner, ktorý len sedí na zadku pri tv, odmieta akékoľvek fyz. aktivity a prepchava sa?
Kedy je hranica, ked už je ok, aby to vadilo? Pri prepuknutí ochorenia spôsobeného obezitou? Pri dosiahnuti "méty" morbidna obezita?
A porovnávať obezitu, ktorá je dôsledkom takého extrémne nezdravého životného štýlu, s kg navyše v dosledku zdravotného problému je úplne odveci...

beronsche
9. jún 2024

@sisska96 75kg pri jej výške za predpokladu, že má minimum/ žiaden pohyb je sakra veľa.. čistý tuk.
Dievčina si zarába na pekný zdravotný problém do budúcna...

buberova
10. jún 2024

Daj potom vedieť ako to dopadlo

mir0456
10. jún 2024

Nie je tehotná?

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
nataliaba
10. jún 2024

Všetko záleží aj od životného štýlu či niekedy cvičila ,alebo tak lebo keď nie ani zdravé návyky tak vekom bude iba priberat.Treba to od mlada pohyb a zdravá strava byť súčasťou života chudnutie je dočasný stav a hlavne nekupovať väčšie oblecenie lebo raz dva sa visplha na XXL ale musí to chcieť ona v prvom rade.

klotildabazarik
10. jún 2024

Sa s ňu rozid načo jej to hovoriť

buberova
10. jún 2024

@klotildabazarik a inak si v pohode?

natiblaskova
10. jún 2024

Treba jemne, ja keď moc priberiem tak drahý povie, že mali by sme zdravšie papať a trosku schudnúť a začne sa mi líškať☺️☺️☺️vtedy sa ani neurazí ani nie som nahnevaná ale sa zamyslím a snažím sa s tým niečo robiť. A potom ma chváli 😁určite by som jej to nehovorila z ostra to je jak keby si jej povedal aká je škaredá. Mala by akurát depky

klotildabazarik
10. jún 2024

@buberova sak keď mu to vadí nech sa s ňu rozid, omg ty co riesis

kikuska_wedge
10. jún 2024

Som s mojim manzelom skoro 30 rokov. Za ten cas sme sa vyzorovo zmenili obaja, co je vzhladom k casu uplne prirodzene. Vobec nic sa tym pre nas nemeni. Vzdy na tieto temy odpovedam, dolezite je, aby sme boli pre seba stale krasny zvnutra a nie zvonku. Ps: dufam, ze sa raz budeme stary, vraskavy, sedivy a bez zubov delit o tu cokoladu.

buberova
10. jún 2024

@klotildabazarik že mám pocit, že vo vzťahoch zrelých ľudí sa o veciach komunikuje a pracuje na nich, a nie že niečo sa mi nezdá a hneď rozchod. Preto sa pýtam či si v pohode ak toto je podľa teba dobré riešenie situácie hneď zahodiť vzťah...

aevisi
10. jún 2024

Ja neviem, asi jej to normálne povedz, že by mohla schudnúť, lebo bola vtedy pre teba viac atraktívna a zároveň sa bude cítiť lepšie. Rovnako treba zdôrazniť, že ju neplánuješ meniť a že ju ľúbiš a tieto veci, čo ženy rady počujú 😄 Jednoducho, ak je vo vašom vzťahu plnohodnotná dôvera, tak by to nemal byť problém, najmä ak má ona rovnaký záujem o teba ako ty o ňu 🙂

jenny224
10. jún 2024

Sranda, keď takúto tému založí žena, hneď ju podporia, že mužovi treba vysvetliť, ako si zdravotne škodí, aká je vo vzťahu dôležitá atraktivita, že by nemal na seba kašľať... Tu dostane výčitky muž, že ju má mať rád nech vyzerá akokoľvek a vlastne aj za to pribratie môže on 😃

beronsche
10. jún 2024

@jenny224 rozmýšľam, že takto možno reagujú dámy, ktoré buď majú samé problém s hmotnostou, alebo sa stotožnia so spomínanou ženou - ale len v tom, že by vlastného muža nepritahovali a tá predstava je nepríjemná.
Ľahšie je veriť na lásku až za hrob - za každých okolnosti. Za každých, nech sa deje čo chce!

kastia
10. jún 2024

Ja som napr. bola dávno vo vzťahu, kde mal priateľ komentáre na všetko. Teraz som s druhým priateľom spokojná a šťastná. Dali sme sa dokopy a ja som sa prestala kontrolovat. Teraz mam 27 rokov, 165 cm a 95 kg a som viacmenej spokojná. Váhu mam vyššiu, viem, ale nemám silu s tým niečo robiť, papať mi chutí. Priateľ to nerieši, páčim sa mu stále (aspoň myslím), pritom on ma športovú postavu. Nie všetko je len o váhe.

joannita
10. jún 2024

Autor.... Su muzi, ktorym sa pacia velke zeny a su muzi ktorym sa pacia len stihle zeny, alebo teda primerane zeny. Tebe sa pacia len stihle / akurat baby. Tvoja frajerka ma tendenciu priberat a vekom sa to bude len zhorsovat. Po 40tke resp menopauze vaha u vacsiny zien ide hore a zodpovedne su hormony, takze neda sa to uplne ovplyvnit.
Pocitaj s tym, ze tvoja kocka proste vacsinu casu uz bude taka aka je teraz, alebo este vacsia. Po dietati nehovoriac...
Je to mozno krute, ale ja by som aj zvazovala rozchod. Preco? Lebo scenar je taky, ze stretnes babu ktora ta vzrusovat bude a podvedies tu svoju a potom to ma rychly spad. Toto co teraz riesis je len zaciatok problemu.

cenarg
10. jún 2024

@enmery 100 bodov!

jenny224
10. jún 2024

@beronsche tiež som podobného názoru. Jasné, že človek vždy nebude vyzerať 100% a život o tom ani nie je. Ale niekedy si treba priznať, že ten výzor jednoducho rolu hrá, minimálne v mladom a produktívnom veku. Ono to vyznieva povrchne aj od autora, že frajerka si nebude môcť dať pekné šaty, ale každý má niečo, čo sa mu páči a priťahuje ho to, bohužiaľ. A zas nerieši sa tu nejakých plus mínus 5 kg.

princezna_bosorka
10. jún 2024

ak to nema ako dosledok zdravotneho problemu, tak je to blbe... normalne jej povedz, ze ta v takomto stave prestava pritahovat, ak tomu este davas sancu... ak nie, tak sa s nou proste rozid a koniec.