Ako to beriete?
Mam rodinu. Nie sme ale manželia. Mam byt ešte pred vzťahom a časom sme kúpili druhý. Figuruje tam len priateľ. A teraz ide o to. Keď sa rieši niečo na našom byte kde bývame riešim to sním. Ale on ma drží bokom od toho druhého. Rozhoduje sa vo všetkom sám. Aký máte na to názor? Ďakujem za odpovede
este je tu moznost ak na to mate kupit dom treti -spolocny vase dat do podnajmu oba a z toho splatit treti .. budete mat obaja vlastne plus jeden spolocny
Kupili ste druhy byt spolocne alebo si priatel kupil sam ten druhy? Bola by si velmi hlupa, keby si investovala hotovost a nebola si na liste vlastnictva. Skus to trochu viac definovat.
Takze jeden byt mas ty, a druhy co kupil on tak v tom zijete? Alebo zijete v tom tvojom spred vztahu. Do bytu v ktorom figuruje len on nech si rozhoduje ale rozhodne by som neinvestovala do niecoho kde niesom vlastnikom
my mame podobne, dva byty kazdy na seba a byvame v dome - "spolocnom". Vsetko berieme samozrejme ako nase a riesime co treba spolocne. ved ako inac a preco by sme povinnosti delili
Tvoj byt tvoja starosť, jeho byt jeho starosť.. ak bývate v tvojom byte nech ti prispieva na bývanie, ak v jeho prispievaj ty ..
Napísala si to veľmi zmätočne. Vôbec nechápem o ktorom byte píšeš🙈
Takže, jeden byt je len Tvoj - máš ho kúpený ešte pred vzťahom. Píšeš "časom sme kúpili druhý. Figuruje tam len priateľ." Čo znamená, časom sme kúpili druhý? Kúpili ste ho 50:50, polovicu peňazí dal priateľ a polovicu Ty? Ak áno, prečo na LV figuruje len priateľ? Ak ho kúpil priateľ a Ty si nevložila žiadnu hotovosť, tak ste ho nekúpili spolu, ale len priateľ. V tom prípade je jasné, že na LV figuruje len on a o byte rozhoduje len on. Nie ste manželia. Ak si do bytu investovala aj Ty, prečo si nie na LV uvedená?
Alebo ste brali byt na hypotéku (je tam uvedený len priateľ) a platíte ho spoločne? Ak je to tak, tak do toho bytu jednoducho neinvestuj.
Tu píšeš: "Keď sa rieši niečo na našom byte kde bývame riešim to sním. Ale on ma drží bokom od toho druhého." Od ktorého bytu Ťa drží bokom? Od toho Tvojho?🙄
@solange7 je naňho hypotéka
OK, tak teraz je to jasné. Byt ste nekúpili spolu, ale priateľ si zobral hypotéku a platí si hypotéku sám. To znamená, že o tom byte si môže aj sám rozhodovať (to, čo píšeš "Ale on ma drží bokom od toho druhého"). Logiku to má - jeho hypotéka - jeho peniaze - manželia nie ste.
Keďže bývate v Tvojom byte, mal by Ti prispievať na nájom a energie, jedlo, hygienu atď. A rozhodovať o Tvojom byte by si mala hlavne Ty. Jeho názor môžeš brať do úvahy, ale posledné je Tvoje slovo - lebo je to Tvoj byt (je jedno, či si ho zdedila alebo kúpila). Ešte raz - nie ste manželia!, ste len partneri.
plati ucty aj v tvojom byte? ak ano tak je to podla mna fer-teda ak jedlo tiez neplatis len ty ... byt kde byvate je sice tvoj -ale vas domov... takze je normalne ze do toho keca kedze aj on tam byva a chce sa tam citit dobre plus je "hlava" rodiny ... keby ste byvali unho tiez si byt prerabas aj pre seba a deti... jeho byt je v podnajme? su z neho peniaze do spolocnej domacnosti? ako velmi keca do tvojho bytu-v com? ved tam uz byvate tak zas az tolko vymyslat nemoze povie si nazor aj ty a najdete kompromis
Ehmm, ano nemáš mu do jeho bytu kafrať. A ty si so svojím rob čo chceš.
Ja len teda upozorním na dosť dôležitý fakt: Ty si tvoj byt zdedila, takže si ho nefinancovala. On si zobral hypo a "kúpil" si svoj byt a hypo financuje z "rodinného" rozpočtu ale defacto je právne len jeho. To len aby si videla trošku ten rozdiel. Tvoj zdedený byt ako dedičstvo by bolo len tvoje aj tak, či ste manželia, či nie. Ale ak by ste boli manželia a brali by ste hypo, bez ohľadu na to, z akého účtu peniaze banke idú, byt aj financie by boli vaše.

a byvate teda v tom tvojom ci jeho? nazor taky do jeho by som nevrazala a ked si chce riesit nech si riesi a vrazaj si do svojho a nepytaj sa jeho .. alebo budete dospely a roeste vsetko spolu ... aj financujte spolu ..pekne co jednemu to aj druhemu ..