Ako to svokrovcom diplomaticky vysvetliť?
Ahojte baby, pôjdeme na dovolenku, svokrovci pôjdu za ten čas pravdepodobne k nám , kvôli psom ..prosím vás ako im diplomaticky vysvetliť a povedať ,že keď pôjdu k nám ,nechcem aby si brali k nám deti ,ich druhého syna, muzovho brata? Muž sa im to hanbí povedať ,takže to zostane na mne ..
Ich deti sú so svokrovcami stále, takmer každý deň ..
Ide o to z,že oni sú veľmi nevychovany , a bez môjho dozoru nechcem aby boli u nás, proste oni rozbijú televízor(naozaj),im je jedno , donicia hračky, roztrhaju knižky, moja dcéra plakala po minulej návšteve a keď som ich upozornila tak ten 5rocny mi povedal že jemu je jedno a ten 8 to je, tiež bez diskusie..moje deti majú hračky, ktoré si šetria, aj drahšie ako elektronické autíčka, motorku , možno sú to podľa vás len hračky, ale my s mužom musíme tvrdo pracovať,aby sme im mohli také kúpiť , nik nám nedá len tak ..
Problém je , že každy už je zvyknutý, a každý mávne rukou nad tým ,aky sú ,vrátane svokrovcov ..proste nechcem prísť domov a nájdem doma kopu donicenych veci ..
Mám tiež syna , ktory vymýšľa, ale toto by som mu v živote nedovolila , toto je extrém a hrôza..ja kvôli nim robím oslavy mimo domu ,len aby nemuseli byť u nás..
Ako to diplomaticky,ale narovinu povedať svokrovcom ,že si to neprajem a že to nechcem, aby bez nás , boli tie deti u nás? Keď tie deti sú ich prívesky? A bohužiaľ si zvykli aký sú ,takže už to tak veľmi nevnímajú ..
Ja by som psov dala do hotela. Nemusis nic vysvetlovat svokrovcom a neobavat sa ze vam decka znicia veci.
este je moznost, ze ked mas doma zviera, ktore je narocne a veris len uzkemu okruhu ludi a zaroven nechces, aby ti vodili divoke deti, nepojdes na dovolenku. Zviera je zavazok a pri jeho zaobstarani treb amysliet na vela situacii
@magdusaaa sibe, šibe, magdusaa...
Autorka tu dookoa omiela, ze decka sú atomofky 2v 1 a ďalší súrodenec ich už nepozýva, tiež nestojí o výbuch z bytu...
Co furt všetky točíte ona potrebuje pomoc, opatriť psov a potrebuje nato 2 kusy starých rodičov, ktori tých divociakov majú na krku denne a tiež pookreju, keď týždeň nebudú o nich vedieť...
Môj dom, moji hostia, keď si neprajem 2 demolation man sopliakov nech mi tam nelezú.
Keď sa potrebuješ vyjadriť, prebehni aspoň diskusiu, plody výchovy tých liberálnych rodičov sú také, ze sa boja s nimi ísť do obchodov.... Ti to pekne dopracovali.
Do domu jednoducho nie, nie a nie.... Ako si ich svagrovci vychovali, tak nech si ich trpia doma!!!!!!!!!!!! 👿👿
Uz by som nechcela psa ani za svet. Mali sme pudlika, vsade sme ho museli brat so sebou.
Tak buď by som bola vďačná svokrovcom že mi postrážia psov (osobne by som nič také nikomu nerobila) a nekládla si podmienky alebo si našla k psom niekoho iného, prípadne vzala psov so sebou.
Zamkni detskú izbu.
No, takto ti to poviem. Ked sme chceli my ako deti mat doma zvieratko, tak ako prve nam rodicia vysvetlili, ze sa o neho budeme starat my a nie oni a tiez nam vysvetlili, ze so zvieratkom sa na dovolenky nechodi a tym padom sa vsetkych dovoleniek vzdame, pretoze to je nasa starost a nie starost niekoho ineho. Aj tak sme mali nejake zvierata, ale vzdy bol stres, ci, kto a ako dobre sa o ne postara, ak my nahodou budeme chciet nieco ine. Pre starych rodicov su samozrejme prvorade vnucata a nie psy. Budes na dovolenke pokojna a spokojna, ked ti aj slubia, ze tie vnucence k vam nedonesu? Staci, aby im zavolala tvoja svagrina, ze nutne potrebuju postrazit a mozes si byt ista, ze deti zoberu, lebo si povedia, ze to bude na chvilku a ze na nich daju pozor a ty sa ani nedozvies. Samozrejme, nieco znicia. Takze ci ti to slubia, alebo nie, na pokojnu dovolenku zabudni. Teraz mas moznosti: ten slub si vypytaj, ale vedz, ze je tam riziko, ze pridu i tak a nieco drahe znicia, co ta moze stat vela penazi, pripadne este nejaku dobru ceruzku postruhaju psom do granuli a este k horsiemu moze prist. Druha moznost, ze das psov do kvalitneho psieho hotela, zaplatis maly majetok, ale budes mat klud, len budes mat prazdnejsiu penazenku (predchadzajuca moznost ale tiez financne nemusi byt lacna), tretia moznost je, ze budes hladat pre psov aj pre buducnost niekoho, kto je tiez zapaleny psickar a zaplatis mu tiez dobre a posledna moznost - najprv surovo povies svagrinej, ze ich tam ten tyzden nechces ani nahodou a ze ich deti maju k vam zakaz vstupu a to iste povies svokrovcom, vztahy-nevztahy. Vlastne, este je moznost, ze aj ked prides o tie peniaze, tak sa tej dovolenky vzdas, ale so psami budes mat uplny klud. Ako vidis, takmer vsetky moznost znamenaju financnu narocnost. Kazdopadne ja by som sa na slub: nezoberieme ich sem, realne nespolahla.
@barbie1981 no lenže pani sa snaží vyhýbať tomu aby u nich boli tie deti, keďže vie ako to dopadlo už niekoľko krát,pozná ich tak logicky nechce aby tam prišli keď oni nebudú doma,ja to chápem
Asi treba povedať slušne ale na rovinu,svokrovci predsa vedia akí sú aj keď asi to už neriešia a deti by ich tak či tak asi neposlúchali, nedalo by sa to ozaj vyriešiť len tak nejako že prídu psíkom na nejaký čas, urobiť,, servis "😊nebudú tam bývať stále...teda ja by som toto tiež nedovolila,keby som bola v podobnej situácii
Mne z toho pride, ze aj svokrovci si radi oddychnu od vnuceniec a mimochodom tiez nie su povinni strazit vnucata, pretoze rodicia im nevedia vymysliet program a doma sa nudia. Cize aj mozno pre nich to bude vitana zmena, kedy si mozu pozvat rodinu a priatelov bez toho, aby im niekto znicil byt. A zase psov strazia mozno raz, dva krat za rok kym vnucence mozno aj kazdy den. Zase tyzden nie tak dlha doba, aby sa svagrina bez prace nevedela zariadit vsak prazdniny este nie su a deti su cez den v skole. Tu ide skor o to, ze jednoduchsie ich je zavesit na krk starym rodicom a mat klud. Moja mamina nam tiez strazi zvery a byva so svojou mamou, ktorej starostluvost je fyzicky narocna a u nas si aspin oddychne, moze si vklude vypit kavu, pustit si v telje program aky chce, citat, relaxovat.
Povedala by som im to na rovinu svokrovcom, ze ich chcem poprosiť, aby tam tie deti nebrali so sebou, pretoze vies, ze ti všetko ponicia tak ako ostatnym. Ked su normalni, tak to pochopia.. Aj ked, ak su schopni byt s nimi kazdy den, tak asi uz budu rovnaki ako tie deti
Nečítala som to tu celé. No poviem ti z pohľadu chovateľa. Ak píšeš, že sú to ,, bojové,, (nemám rada to pomenovanie) psy, tak by som bola skôr obozretná voči tým deťom. Predsa len, sú to malé deti, ktoré k vám zrejme tak často nechodia, psy sú určite k vám veľmi láskavý a vaše deti zbožňujú a plne im veríte. No pes môže byť v strese, kde má svojho chovateľa, svoju rodinu(aj keď svokrovcov pozná), do toho nevychované deti, ktoré (predpokladám) ešte nevedia ako sa správať s rešpektom ku psovi. Asi by som toto použila ako argument, že nechcete niesť zodpovednosť, za tie deti, kým budete preč. Ono naozaj sa pes chová trošku inak a trpezlivejšie keď má pri sebe svoju ľudskú rodinu, ako keď príde návšteva (čo pre neho svokrovci sú) a musí ,, strážiť,,.
@barbie1981 to teda silna kava je. Je to byt autorky, a aj svokrovci su tam “cudzi ludia”, este aby tam vodili vnucata? Tie nech si vodia k sebe domov.
Bud im to autorka, alebo teda skor jej muz normalne narovinu vysvetli, ze si nezelaju vo svojom byte v case ich nepritomnosti nikoho ineho, okrem nich dvoch, alebo si to vyriesia cez nejakych znamych.
Vy ste cela rodina zvlastna. Ked ste chceli drahe vystavne psiska, tak bud si zajednajte dovolenky s nimi, alebo dajte psov do psieho holeta.
A nie sa tu ondiet, co povedat svokrovcom, lebo nevychovani synovci, a ich ignorantski rodicia.
Tak natrepat drahe veci do jednej miestnosti, alebo viacerych,a tie zamknut. Nechat pristup len tam, kde je to bezpecne, a kde nemozu nic znicit, ale max. len nejake bezcenne cetky.
A nabuduce, ked budu u vas doma nevychovance nieco vyvadzat, treba ich jasne a okamzite upratat. Jak tych faganov, tak aj ich pripecenych rodicov. Aj za cenu, ze sa urazia do krvi a do smrti. Aj za cenu, ze by som im rad radom musela kazdemu plestit jednu riadnu po papuly.
Nedovolim cudziemu decku mi doma robit to iste co nedovolim tym svojim. Ked raz mam nejake zasady a pravidla, tak platia pre vsetkych rovnako.
Tak je to tvoj dom. Je normálne, že za vašej neprítomnosti, nie je možné chodiť si po vašim dome. Pozývate svokrovcov a iba tých. Ak si už v rodine nemôžete povedať, tak nechápem kde inde? Kľudne im to povedz.
@dooscoby ešte v živote ich nestrazili , tých psov , bude to prvý krát, ideme na dovolenku po rokoch , takže nerobia nám službu so psami ani dva krát za rok a ani raz za rok,a tak isto ešte nám detí nikdy nestrazili
Kto nezažil, nepochopí. Psov síce nemáme, ale 4 šarkanov od švagrovcov. Sú v zahraničí, keď cez prázdniny prídu k svokre, naše deti už vedia, čo všetko si majú od babky zobrať domov, alebo odniesť k druhej babke a dedkovi. Ak by to tam nechali, bude to dolámané, zničené, prasknuté, stratené, atď, úroda v záhrade zničená. A nie, nepomáha nič. Rodičia sú radi, že deti sú vypustené a nemusia sa starať, a čo sa deje ich nezaujíma. A keď vidíš, že ani po tvojom upozornení nie je počuť, kašleš na to. Už sme sa poučili, tak nič, čo je drahé alebo pre naše deti vyslovene obľúbené, tam nenechávame. Svokra sama niektoré veci pred nimi radšej schová, nakoľko ani na jej upozornenia a prosby rodičia detí nereagujú. Čo všetko sme po ich odchode našli v záhrade, keď na jeseň opadne lístie zo stromov 🙂, to by bolo na knihu. Jediná rada, čo chceš, aby ostalo celé, dať do izby a zamknúť. Väčšie veci dať k tvojim rodičom, príp. kamarátom. Inak to žiaľ, ( skutočne i mne je to ľúto, aby som brala domov hračky, bicykle, kolobežky ), nejde. A takto to robí i druhá švagriná, keď majú k nej prísť na návštevu. Dá veci k susedke. AK sa správajú deti tvojej švagrinej rovnako i u svokrovcov, v kľude by som svokre povedala, i za manželovej prítomnosti, že si neželáte, aby ich tam počas vašej neprítomnosti brali. A tiež by som jej povedala, že jedna izba je zamknutá a aj dôvod. Rovnako i to, že ťa to mrzí, ale nemôžeš predsa dovoliť, aby niekto ničil veci tvoje i tvojich detí.
@dadaa1234 samozrejme ja to beriem , preto som aj pár strán dozadu napísala ,že ja ako MATKA ,by som toto nedovolila , moje deti by som takto nikomu nedala , do dvora .ja som veľký milovník psov ,preto ich toľko aj máme ..ale sú to psy ,moje deti sa vedia k takému psovi správať , pretože vyrastali s nimi , ale oni napríklad dali svojho preč ,lebo deti mu robili zle , do dvoch týždňov zomrel u novej rodiny , že len tak ,podľa mňa kvôli zialu..ťahali ho za uši , robili mu zle..ja proste tak to poviem ak svokrovcom , sú to silné psy , naozaj zakus majú silný , tam sa ani ohnat veľmi nemusia..áno áno ja neznášam pomenovanie bojový pes,ale tak vieš ako som to myslela
nuz...jedina moznost-nechodte na dovolenku,alebo ostante jeden doma a druhy nech ide s detmi....ja by som sa navyse bala,ze take nezvladnute decka mozu vyprovokovat tych psov a stari rodicia to nezvladnu-a budete mat vacsi problem,nez diplomacia...myslim,ze v pripade vasho chou by bolo vhodne zvazovat aj do buducna,ako to zariadit,keby sa vam napr. nieco stalo..cize mat nejaku osobu,ktora sa vyzna v starostlivosti o psov,je zodpovedna a budete ju moct vyuzit aj inokedy...tie eura pre nu sa vam oplatia...
@poppy22 najprv sa povie svokrovcom ,uvidím ako na túto požiadavku zareagujú a ďalej budeme riešiť podľa toho ..podľa mňa , by im tých 6 dní nemalo vadiť , žeby nám obetovali ,po 13 -14 rokoch ..nemal by to byť veľmi problém ..keďže ich o nič nikdy neziadame
Zavolala by som svagrovcom s tym, že nebudú môcť využívať služby starkých v konkrétnom týždni, lebo vtedy budú starki na “pobyte” u vás. Vysvetlila by som, že v ich zaujme je, aby tam deti nepustil, lebo “Dunčo a Bojar sa neserú, jak niekto sadne na gauč, idú mu po krku, chytí niekto hračku, ceria zuby, nemajú radi cudzie deti, idú im na nervy a to treba rešpektovať” svokor si udrží rešpekt a disciplínu, ale nikto iný okrem nich dvoch nesmie v dome byt. Ak nepochopia, proste povedz, že tvoje psy žerú deti na raňajky, či už chápe. Neexistuje aby si toto normálny rodič zobral ma zodpovednosť. Milujem psov, ale do takejto zostavy by som si deti nepustila.
@mamutka ani ja keby , sú nie moje , zato ich aj zatváram ,keď prídu nejaké deti k nám , zo škôlky alebo proste nejaký kamaráti našich detí , a to nás poslúchajú ale proste neriskujem nijako ..
Budem za zlú ale neísť nikde by tiež bolo riešenie....
@fiafia áno bolo, ale nechcem veľa ,pár dní ,nejdem preč na mesiac..
to ano,ale nemuseli by ste sa trapit,co vsetko najdete doma po navrate znicene...

Necitala som komenty no riesenie je hotel pre psov