Ako to svokrovcom diplomaticky vysvetliť?
Ahojte baby, pôjdeme na dovolenku, svokrovci pôjdu za ten čas pravdepodobne k nám , kvôli psom ..prosím vás ako im diplomaticky vysvetliť a povedať ,že keď pôjdu k nám ,nechcem aby si brali k nám deti ,ich druhého syna, muzovho brata? Muž sa im to hanbí povedať ,takže to zostane na mne ..
Ich deti sú so svokrovcami stále, takmer každý deň ..
Ide o to z,že oni sú veľmi nevychovany , a bez môjho dozoru nechcem aby boli u nás, proste oni rozbijú televízor(naozaj),im je jedno , donicia hračky, roztrhaju knižky, moja dcéra plakala po minulej návšteve a keď som ich upozornila tak ten 5rocny mi povedal že jemu je jedno a ten 8 to je, tiež bez diskusie..moje deti majú hračky, ktoré si šetria, aj drahšie ako elektronické autíčka, motorku , možno sú to podľa vás len hračky, ale my s mužom musíme tvrdo pracovať,aby sme im mohli také kúpiť , nik nám nedá len tak ..
Problém je , že každy už je zvyknutý, a každý mávne rukou nad tým ,aky sú ,vrátane svokrovcov ..proste nechcem prísť domov a nájdem doma kopu donicenych veci ..
Mám tiež syna , ktory vymýšľa, ale toto by som mu v živote nedovolila , toto je extrém a hrôza..ja kvôli nim robím oslavy mimo domu ,len aby nemuseli byť u nás..
Ako to diplomaticky,ale narovinu povedať svokrovcom ,že si to neprajem a že to nechcem, aby bez nás , boli tie deti u nás? Keď tie deti sú ich prívesky? A bohužiaľ si zvykli aký sú ,takže už to tak veľmi nevnímajú ..
A čo na tom tvoji rodičia či svokrovci nechapu- decka bez nasej pritomnosti tu maju zakaz vstupu, lebo všetko ničia..Ked ich sem pustite a niečo sa stane, tak nech to zaplatia..Po dobrom s nimi nejde, tak bohužial..Nepotrebuješ diplomaciu a byt dobrak - somar...Ja som dala sestrinmu synovi najlepšie knižky, ked bol maly, samozrejme vsetky listy vytrhal, ja si nespominam, že my sme v detstve knihy ničili...20 rokov mi trvalo, kym som ich zohnala, lebo už sa nevydavajú ...Len cez moju mrtvolu...Ked su nevychovani, nech si nesu nasledky..Vidiš, ty im udeliš lekciu..A ked sa svagor urazi, dala by som mu zaplatiť, vsetko čo poničili.A potom len bude mat dôvod na urážanie sa..
Tak @autorka potom super, stačí len na rovinu povedať, že ich pobyt u vás si želáte bez detí, bodka.
jasne chapem. tak s nimi pohovorit .. aj ked s mojimi svokrovcami nie je ziadna rec. neviem aki su ti tvoji
Neviem kde byvate, ale su sluzby housesittingu, niekde je to zadarmo, niekde musis platit. Ako studentka som takto chodila ku klientom za 30 eur na den-postarat sa hlavne o zvierata, ale dohliadnut aj na dom.
Naco ste zajednavali dovolenku, ked si vedela, ze mate takuto neriesitelnu situaciu. Bud rada, ze su ochotny k vam prist a postarat sa a nie aby ste si este kladli podmienky i ked ta chapem tiez neznasam take nevychovane decka. Svokrovci su pravdepodobne velmi srdecny ludia snaziac sa kazdemy vyhoviet takze ked tie 2 nevychovane deti budu chciet s nimi ist pravdepodobne nebudu mat to srdce ich odmietnut. Takze bud ich tam strpis a budes mat postarane o psov alebo psi hotel alebo zrusena dovolenka
@elmivelmi myslím že svokra bude vďačná ,
a svokrovci byvaju nejak daleko??
Dievcata ale vy tu nerieste problem deti,to uz asi ani autorka neriesi.Provlem je co s takymi psami,ku ktorym malokto moze ist???Oni su odkazanu na zlutovanie svokry a svokra sa predsa nemusi obmedzovat,ked robi sluzbu autorke ,tum ze sa im o ich bojive plemena postara.To je podobna situacia ako ked si zavolali pomoc do domu k detom a tej,co pomoc ziadala vadilo ze sa navsteva nespechuje denne.Tak uz ked pomoc potrebujem,prisposobim sa alebo si zabezpecim nieco ine,hotel.Ale o autorka pozamykaj drahe veci do jednej izby ,daj si tu namagi,bude to troska robota na yse a k tomu nie moc zabavna ale ic ine ti neostava.Mozes tu obocarat deti svojej svagriny ake su enmozne ale ty potrebujes pomoc,nie tie deti.
@minka201 nenaznačila mi že chce brat deti , vôbec ..ale poznám svagrovcov ,využijú príležitosť, pretože oni si ich síce spravili ale pri každej možnej príležitosti, ich dávajú na stráženie,oni ich ani na nákup nechcú zobrať lebo sa im plieskaju v obchode na zem ..tam ide o to že aby potom svokrovci povedali ,že do cudzieho domu( čo je pre mňa pochopiteľné) ich brať nebude ,alebo čo už povedia ..
@elmivelmi ale je to môj dom..áno potrebujem ich pomoc ale je to za 12 rokov prvý krát ..a ide o tie deti , keby sa im dalo normálne povedať ,kašlem na to ale nedá ,
Daj potom vedieť ako to dopadlo
@autorka
A so švagrinou nie si v kontakte? Vie, že svokra bude pri vašich psoch? Mohla by si ju trochu postrašiť, že nechceš, aby ich náhodou psy pohrýzli, keď nebudete doma. Lebo ak tvoja svokra nevie ani jednej z vás odmietnuť pomoc so strážením, bolo by dobré rovno povedať niečo švagrinej. Ak sa už nebojí o váš majetok, hádam sa bojí aspoň o svoje deti.
A ja by som urcite izby nezamykala bez predosleho rozhovoru. Ja keby idem k rodine, s ktorou mam dobre vztahy strazit psov, tak sice im tam nebudem "lašovať", ale ak by som nahodou zistila, ze su izby pozamykane fakt neviem co by som si o tom mala mysliet. Neprislo by mi to vhodne.
Uplne normalne by som sa ja + manzel (spolocne) otvorene, ale milo neutocne porozpravala so svokrovcami pri kave. Ze mate z toho obavy. Ze su tie deti velmi zive a mate obavu, aby vam tam nic neznicili a aby psy bez vas nezareagovali neadekvatne na deti. A ze ste ich prisli pekne poprosit, ci by mohli dohliadnut na to, aby radsej za tych par dni bez vasej pritomnosti nechodili deti do domu. Nech to beru ako taky oddych, welnes, este by som im aj navarila do chladnicky, napiekla, nech si zrelaxuju. A ze im velmi pekne dakujete a vazite si to, ale z tejto obavy uz par dni nemozete spavat, tak ste prisli to s nimi prebrat.
A nemozes povedat svokrovcom pravdu? Ze nechces aby k vam tie deti chodili,ze vam nicia veci a ze ked budu vystrajat tak sa bojis ze vyprovokuju psov?
@lenka2232 áno môžem aj mám v pláne, zato je aj názov témy ako im to vysvetliť
@lenka2232 akoze svokra sa myslím že prekecne, že sme im povedali ,to a tamto..aj nám sa pár krát prekecla, aj keď nás svagrovci odhovárali alebo nám klamali , a neskoro si uvedomila ,že nám to hovoriť nemusela ...ona je taká ,ani nemôže zato , jej to samé uleti
No prajem bezstarostnu zasluzenu dovcu bez malerov a apokalips vo vašom dome. To je super, ze sa môžte spoľahnúť na svokrovcov ohľadom opatrovania psov. Sú to zrejme ľudia na úrovni a tak veľmi nechápem, ze oni tie synove decka nedali trochu do laty, zvlast keď madam žienka domáca im ich denne s radosťou hodí na krk. Tú osobu by som rada poznala, naozaj. Co to je za ženskú, na návšteve povie, ze ich deckam nebude nikto nič zakazovať a ona sa bojí ich vziať do obchodu...ti si koleduju o čiernu kroniku v krimi správach zo svojimi chorými postojmi. No tvoj chlap už mal dávno s bratom hodiť rec.... Bracho, trochu vám decka prerástli cez hlavu, si s tým ôk? Veľmi by zaujímala situácia u ich za pár rokov... 👽
Řekla bych tchánovcům pravdu, že z hlediska bezpečí by bylo dobře, tam vnuky nebrat. Že na ně psi nejsou zvyklí a nemůžete ručit za jejich chování.
tak sa prekecne.. no a co.. tak sa svagrina s muzom budu cudovat, ale je to fakt, ze maju nevychovane deti a hotovo :D mozno si na chvilu odpustia aj navstevy a nic vam neznicia
Najskôr by som si zistila čo a ako so psami, dohodla sa, a potom by som si plánovala vôbec nejakú dovolenku.
ale však nech sa svokra pred švagrinou prekecne, môže ti to byť jedno, hlavne že budú u vás bez deti, kľudne nech povie, že deti majú ku vám zákaz chodiť..
Suseda v robote dali psa na hotel. Zomrel im tam, ze sak ok stane sa. Po pitve , ze pes x ,y hodin bez vody. Skolaboval z horka.
@erickatt presne, čitala som take pripady a ten hotel ruky preč od toho, akože oni s tym nič nemaju, pritom prachy nehorazne pytaju
A conkeby nesli svokrovci ku psom,
Ale psi ku svokrovcom. A ku svokrovcom, by mohli prist aj deti keby silou mocou chceli. Znicili by vsetko u svokrovcov a tvoj dom by ostal prazdny
Vyhovor sa na tych psov, ze sa bojite aby im neublizili
Píšeš, že starí rodičia majú tiež už toho dosť. Na rovinu povedať babka viem, že ste obaja unavení tak to berte tak, že u nás si aj oddýchnete lebo neprajem si aby k nám chodili deti xy keď tam nebudeme. Určite ani vy nechcete aby ste museli po nich robiť poriadky ešte aj u nás doma a stále za nimi chodiť a striehnuť aby niečo nerizbili alebo nepokazili. Viete akú sú. Možno to aj starí rodičia vezmú ako dovolenku, že nebudú musieť robiť baby siting vnúčatám.
@sima234 30km cca bývajú od nas

Normalne popros svokrovcov, aby prisli sami. Nechapem inak ako vobec ich mohlo napadnut prist k vam do domu a zobrat si dalsie vnucata 🙈 Co ste hotel? A svagrovcom povedat otvorene ked im doteraz netrklo? Svagrovcom by som povedala ze chcem aby prisli len rodicia bez deti, aby si aj trochu oddychli. A nech im to povie tvoj muz, je to jeho rodina tak asi to lepsie od neho vezmu.