Ako to utiahnuť sama s dieťaťom ?
Ahoj maminky tak ostala som slobodná matka s jedným malým dieťaťom (skoro 2 roky). Viem niesom prvá ani posledná 🙃 zatiaľ s ex partnerom bývame spolu kým si niečo nájdem a chcem sa spýtať vás ktoré ste boli na tom rovnako - dieťa pod 3 roky, jediný príjem iba RD, k rodičom sa Vám nedalo ísť
Ako ste takúto situáciu riešili? Moja predstava je dať dieťa do jaslí? Neviem 🙊 a ísť do prace aspoň na polovičný úväzok a nájsť nám 1 izbový byt? Utiahli ste to tak niektorá ? Bývam v krajskom meste takze nájmy sú tu dosť vysoké neviem si to nejako predstaviť 🤷🏼♀️ Ex partner nás nevyhadzuje no mne je ťažko takto žiť s ním lebo je medzi nami napätie čo je síce normálne ale ja som z neho len zbytočne nervózna.
Bola by som radšej keby sa sem vyjadrovali mamičky ktoré sa ocitli v rovnakej situácii lebo tie čo si to zažili vedia pochopiť 🙂 Maminy s dokonalými rodinami a mužmi radšej sa zdrzte ustipacnych komentov 🙂 ďakujem
Jednoznačne by som išla do prace na TPP, malého do jaslí..1 izbový byt by sa z príjmu plus zvýšeného RD určite dal utiahnuť. Neprichádza do úvahy u Teba práca z domu? Ja takto fungujem od nástupu na MD pre pôvodného zamestnávateľa. Síce som v inej situácii, lebo s manželom spolu žijeme ok, ale možno len taký nápad, že skús aj nad takouto možnosťou porozmýšlať, potom by maly nemusel do jaslí
@lucinka1988 jasne práca na doma by bola najviac ideálna ale ja som predtým chodila na vysokú a na brigády takže to nič :/ ak by si vedela o niečom normálnom okrem katalógových predajov tak mi môžeš dať vedieť... kamoška mi dávala možnosť robiť v LR ale ja neviem to nieje asi nič pre mňa
Poslala som si už životopis do jednej prace na polovičný tak čakám či sa mi ozvú vôbec
@elaela23 žiaľ byt je len naňho :/ a 480 je v čistom no ale aj to je malo asi... ale viac asi očakávať asi ani nemôžem
ak je to plat na polovičný úväzok a ty si bez praxe - tak to máš ešte dobrú ponuku😉 ono príjem ak budeš mať prácu, mať aj RP a výživné - tak bude dobrý, to prenájom utiahneš - horšie to bude naozaj ak o prácu prídeš a skončí sa ti RD.
Vcera bolo v telke ze viac sa uz oplati poberat rodicovsky ako prispecok na jasle lebo rodocovaky 370 eur a prispevok 280 eur cize nemyslim ai ze prispevok je to spravne riesenie
@mogaa RP nebudem mat ak by som mala jasle
@adusa1987 mne sa zvýši len o 50€
@mogaa áno dobrá ponuka len nemám to iste že má vezmú :/
Ja som sa rozvadzala keď mala dcéra 3roky, ale mala som predĺženy rodičak, kvôli dcerinej častej chorobnosti a deti 2. Mala som možnost odísť k rodičom, nie do podnájmu. Našla som si 2 práce, s deťmi pomohla mama. Teraz na krku hypotéku, ale bývame sami. Chcem ti len z vlastnej skúsenosti povedať že sa to dá zvládnuť keď chceš a máš silu ísť ďalej.. držím ti palce, my ženy zvládneme aj nemožné
Ono v podstate je to jedno či budeš mať RP alebo príspevok na jasle lebo tam bude rozdiel cca 10euro, s tým že pri RP nemusíš dokladať kopu papierov a je to bez vybavovačiek...RP bude 270,- eur a príspevok na jasle je 280eur - takže je to jedno, ono záleží aké jasle nájdeš teda za akú cenu....naša má 2roky, začala chodiť do škôlky trieda od 20mes-3roky a cena je tam 300eur +80 eur strava....
@deti95060810 horsie je keď tych rodicov niet 😏
A domonca mas narok aj na vyzivne na seba,ale nemysia ti to uznat.
@elaela23 áno? Aj keď sme neboli zobratí ?
Keď nie sú manželia, nemá nárok na výživné ako matka dieťaťa.
nech to poriesis zatial akokolvek podaj si ziadost o najomny byt 🙂
@clarissa96 no to je ine.nevedela som ze niesu manzelia.
Ahoj , ak ti mozem poradit....pockaj...ak ta ex vylozene netyra,nevyhadzuje,nefetuje,nepije,nebije...najdi si pracu, maleho daj do jasli,zacni si setrit a odstahuj sa az ked budes mat istotu ze to zvladnes...zisti si moznost pomoci od rodicov,starych rodicov,kamaratok,atd...ja mam vacsie dieta a opacnu situaciu...tzn. ze ja som zostala v byte, ale splacat hypo nie je ziadna.sranda a to mam zamestnanie aj brigady....keby som to mohla vratit spat, tak asi zatnem zuby a este to chvilku vydrzim...to dusno ...a lepsie sa pripravim...mysli hlavne na to ,ze prioritou na najblizsie obdobie budu financie a ako zvladnit vsetko sama ked sa nieco pototo...
@mamba13 tak on ma podľa mna psychicky týra.. ako áno dá sa to ignorovať len je to ťažké ľahšie sa to píše ako robí .. ale aj tak asi budem musieť vydržať ako vravíš
Ja viem...ja som tiez jednala "rychlo" a doslova sa tesila ,ked uz bol prec....nevravim ze to lutujem...len niekedy je to dost narocne...teraz uz na to s odstupom casu pozeram bez emocii....kazdopadne vela sil.zelam 💪
Ja som síce v úplne takej situácii nebola, ale moji rodičia ma nechali samú v byte akurát v čase, keď som bola nezamestnaná a chodila externe na VŠ, môj príjem bol cca 230€ a výdavky na bývanie 180€, keď som odrátala základ, cesty do školy, tak mi ostávalo na stravu 30€ mesačne. Musela som si sadnúť a spraviť zoznam, koľko čoho si môžem dovoliť za tých 30€ kúpiť a tak som hospodárila niekoľko mesiacov, kým som sa nezamestnala a potom už bolo veselšie. Chcem tým povedať, že človek, keď je nútený, tak sa dokáže uskromniť a vychádzať aj z mála, verím, že to dokážeš aj ty a dobre bude 😉
Ja som sa hned odsťahoval hned preč. Som si aj malého vybojoval. Ked chcela iného tak výživné odomna nedostane.
@patriq11 ty si pekny curak ,zobrat matke dieta...este sa s tym chval ,odpad jeden

No, pokial te nevyhadzuje,daj najskor dieta do jasly,ak budu mat volne,zacni si hladat pracu,je dost mozne ze bude problem zohnat na jednu zmenu a to upravenu.taktiez,ak budes casto doma s chorym dietatom mozes prist o pracu a zalezi aj od platu.480,je v hrubom asi.odrstaj si naklady co potrebujes a taktiez ta mozu aj odmietnut pri prenajme,mozes predstavovat riziko neplatenia. Nezabudni,ze popredu treba dat 2x najom(tak to mavaju skoro vsade).ja som bola s malo sama,s nadcasmi som mala okolo500€,najom bol 237+poistka,telefon,skolka obedy...ex mi nedaval nic pokial isla mala do skoly. Potom som si požiadala o vyzivne.mam 100€. Kazdy mesiac som pred vyplatou isla do minusu do 100€max.oblecenie zozenies aj vo vypredajoch.byt je spolocny,alebo jeho? Aj ten sa da predat a obajja si kupite mensi,ak ti to vyde.