Bojím sa, že nikdy nebudem bývať sama
vyrastala som v 3-izbovom dome, kde nas bolo 7. zriedka som bola sama. zila som tam do svojich 26tich. pred par mesiacmi som si nasla pracu v bratislave, no musela som si najst zdielane byvanie lebo inac by som horko tazko prezivala. plat mam 1100 netto cize bud byvat v spolubyvani a platit menej za najom alebo sama v garsonke/jednoizbaku a sotva prezit. na to aby som mohla najst lepsie platenu pracu sa musim dovzdelat. no fakt ze nebudem moct byvat sama este niekolko rokov (alebo nikdy ak si najdem partnera) ma dost trapi. rozmyslam co by som mohla urobit ale nic ma nenapada.
@anonym_autor Neboj sa,aj to príde, že budeš mať vlastný bytik.Dovzdelas sa, nájdeš si lepšie platenú prácu,aby si si mohla vziať hypotéku a postupne ju splácať
@anonym_3662f1 stacil by mi aj podnajom ale ten je tiez drahy, musela by som zarabat aspon o 300-400€ viac.
Mozes si najst lepsie platenu pracu alebo vymysliet uspesny podnikatelsky plan
@anonym_autor Prečo ťa trápi, že nebudeš bývať sama? Chápem pocit súkromia, to iste. Ale prečo ťa trápi bývanie s partnerom? Práveže spoločné bývanie s partnerom je fajn keď si vyberieš dobre. Veľa ľudí neprešlo obdobím "bývam sám".
tiež som nikdy nebývala sama, mám 4 súrodencov, nemala som nikdy vlastnú izbu, skoro po škole som sa vydala a odvtedy som s mužom a neskôr aj deťmi, prečo chceš byť sama? s partnerom je to iné ako s cudzími ľuďmi
tiež som nikdy nebývala sama, mám 4 súrodencov, nemala som nikdy vlastnú izbu, skoro po škole som sa vydala a odvtedy som s mužom a neskôr aj deťmi, prečo chceš byť sama? s partnerom je to iné ako s cudzími ľuďmi
@anonym_4f097e
@anonym_e1a296 neviem to presne odovodnit. mozno som silny introvert a chcela by som si vyskusat byvat sama. mat uplne sukromie.
v niektorych veciach to tak mam napr. ze som vyrastala v dome s vela ludmi a teraz chcem pravy opak. vyrastala som na dedine, kde bola nuda, teraz sa tlacim do co najvacsieho mesta v krajine.
tak potom len nájsť lepšie platenú prácu alebo prácu s ubytovaním (napr. opatrovanie v zahraničí kde ti dajú vlastnú izbu) a ísť sama do hoci aj maličkej garsónky, môj brat chodí do zahraničia opatrovať do Holandska a teraz má super ubytovanie, dali mu k dispozícii malý domček vedľa ich hlavného domu, čiže si žije ako kráľ v porovnaní s ubytovaniami ako predtým
A do zahranicia ist nechces? To si budes moct dovolit platit dvojizbak sama. Ja zijem v Rakusku, predtym som zila v Nemecku.
A do zahranicia ist nechces? To si budes moct dovolit platit dvojizbak sama. Ja zijem v Rakusku, predtym som zila v Nemecku.
@catherin4 V zahraničí bývať sama? Introvert v zahraničí?....
@anonym_3662f1 stacil by mi aj podnajom ale ten je tiez drahy, musela by som zarabat aspon o 300-400€ viac.
@anonym_autor Možno by pomohla nejaká brigáda,aby si mala na prenájom,len potom je tu riziko, že nebudeš mať čas na dovzdelanie.
@anonym_c2bccf 🙂 kludne aj introvert v zahranici
@anonym_c2bccf v zahraničí sú len extroverti?
@anonym_c2bccf 🙂 kludne aj introvert v zahranici
@anonym_658dd2 a tá druhá poznámka ? Sama nájom neutiahne ani v zahraničí, ak neplánuje robiť eskort....
radšej garzonku a sama.
@anonym_c2bccf v zahraničí sú len extroverti?
@anonym_24d17c Nie, ale družní extroverti s kontaktmi a ukecanou hubou to majú ľahšie aj tam.
Ahoj. Chápem ťa, mala som od malička izbu so sestrou a žiadne súkromie. Po VŠ som zarábala v čistom 850-900€, to bolo asi 5 rokov dozadu. Učím, takže som mala tabuľkový plat. Aj napriek tomu sa mi podarilo nájsť si samostatné bývanie za 300€, bola to malá garzónka, nič moderné, ale nevadilo mi to. No aby som si mohla aj niečo našetriť, tak som hneď od začiatku doučovala žiakov a mala som 200€ do plusu. Potom druhý rok som postúpila o triedu vyššie, ale žiadna sláva, asi 1000€ mesačne v čistom. Každopádne vzala som druhý job na skrátený úväzok a mala som tak 1400€ v čistom. Doučovať som už nestíhala. Bol to masaker, lebo ešte som nebola zbehlá v učení, musela som si všetko chystať a ešte ten druhý job. Žila som v BA navyše, a učiť som chcela. Žijem tu doteraz, medzitým som si našla priateľa. Stále učím a mám plat 1400€ v čistom, ale už len z jednej práce. Dokončila som si školenia, urobila doktorát, zmenila som školu za inú, makám na sebe. Už máme aj hypotéku spoločnú, ale nesedela som na vavrínoch. Proste som makala a vždy sa snažila nájsť riešenie, lebo dnes je všetko drahé a vedela som, že inak to nepôjde. Áno, sú aj vyššie mzdy, ale 3x ročne máme osobný príplatok a mám 1700€, všetko si odkladám. Na tento príplatok ale musím makať v práci, nie je to zadarmo. Učiť ma však baví a zatiaľ meniť nechcem. Týmto chcem povedať, že vždy je riešenie a treba mať cieľ a ist si za ním.
@anonym_autor nájdi si brigádu a 20% základ na garsónku si našetríš do 3-4 rokov.
Ja som bola schopna pre svoj byt a samostatne byvanie urobit vsetko. Kupila som si jednoizbovy byt v sirsom centre mesta. Zarabala som vtedy 800 eur netto. Po zaplateni hypo, platieb za byt a energie, TV, internet, benzin, poistky mi zostalo 250 eur. Z toho som si odkladala kazdy mesiac este cca. 80 eur. Zila som na cestovinach, na polievkach - tie ma zasytili, uvarila som si z jedneho sacku pol litra caju, pila som cistu vodu, ziadne dalsie vydavky - len jedlo, drogeria a nejaka kozmetika. Takto som zila 3,5 roka, kym som sa nedostala na vyssiu poziciu s prijmom o 400 eur viac a potom to uz islo. Ale na zaciatku som zila velmi, velmi skromne a nechodila som ani vonku a neutracala nikde peniaze - fitko, kino, kluby, bary, kavy vonku apd.
Chcem ti poradit skutocne od srdca a najlepsie ako viem.
Nepises kolko mas rokov,ani ako vyzeras na stupnici 1 az 10.
Co su dost dolezite veci,pre zenu.
Byvas v Blave,prezivas,bez podpory rodicov,kedze vas bolo viacej
Tazko to zvladnes sama.
Ale takych dievcat v Blave su tisice,takze nezufaj.
Normalne sa sustred na ziskanie partnera,ktory sice teraz nemusi zarabat 10 000 euro mesacne,ale ma potencional raz ich zarabat.
Napr prave vystudovany doktor,pravnik,a pod
Podpor ho v zaciatkoch tazkych,bud mu oporou.bud mila,prijemna,navar,oper bez reptania,zenska,vonava...
Proste ina ako bezne zenske.
To sa chlapom paci.
Potom svadba,dieta.
A budes zit jak kralovna.
A ked nemas look supermodelky,chudnem,cvicim,sportujem,citam-ale nie telenovelu,ale vzdelavat sa,inspirovat.
Ano mozno to nini fer,nini to to prave
Ale napr.si zober v praci ten vysoky veduci
Kolkych ludi potopil,mozno klamal,vyuzil sance,atd
Proste ked sa chces presadit,je to takto nastavene.
Nezufaj,hladaj muza z velkych potencionalom,ktoremu budes oporou,milou,uzasnou,pracovitou zenou.
Moja rada.
Ja bývam sama v 2-izbovom byte v Bratislave a neviem si to vynachváliť. Je to úžasný pocit, mať doma absolútne súkromie, môcť si robiť, čo chcem a ako chcem. Neviem si predstaviť byť zavretá v byte s nejakým iným človekom, ani so žiadnym mužom. Vždy som chcela bývať sama a splnilo sa mi to.
@anonym_autor viem ako sa cítiš, tiež som introvert so súrodencami - z rodinného domu som išla na intrák VŠ (zdieľaná izba s dvomi ďalšími), z intráku do spoločného bývania s priateľom (menší byt, kde nebolo možné "nebyť spolu" ak sme boli obaja na byte), po rozchode zasa do spolubývania s dvoma ďašími (pre mňa cudzími) dievčatami (síce samostatná izba, ale stále je to zdieľanie priestoru... kúpelňa, kuchyňa, musíš sa prispôsobovať... nehovoriac o upratovaní, to mi vadilo najviac, že nikto okrem mňa ten byt neupratoval). až asi po dvoch-troch rokoch v zdieľanom byte sa mi podarilo nájsť prenájom menšej 1kk a už tri roky bývam sama... neviem si to vynachváliť, ten pokoj, všetko je tak ako nechám ja (nemôže sa stať, že upracem kuchyňu a keď prídem z práce je celá rozbombardovaná po varení, nikto sa nezavrie na hodinu do kúpeľne práve keď tam chcem ísť ja apod.) ja som za to, že každý (kto na to má príležitosť) by si mal skúsiť bývať sám. viem, že každého to neláka, ale ja na to fakt nedám dopustiť. je to veľká sloboda ale zároveň samozrejme aj zodpovednosť (platenie nájmu na čas, všetko okolo bytu riešim sama (väčšie veci hlásim samozrejme majiteľovi bytu)).
bývam síce v zahraničí, takže neviem poradiť čo sa týka bývania v Bratislave, ale ja keď som hľadala prenájom, určila som si hranicu, akú som schopná mesačne platiť (musela to byť max. polovica môjho platu, ideálne menej) a proste som len bola trpezlivá a hľadala som byt, ktorý by spĺňal moje podmienky. každý deň som pozerala inzertné portály, skupiny na facebooku, stránky realitných kancelárii... trvalo mi asi pol roka kým som narazila na ponuku bytu, kde aktuálne bývam. takže hlavne nevzdať sa a byť trpezlivá.
mojim problémom teraz skôr je to, že už si neviem predstaviť nebývať sama 😅😅 keď chodím občas na Slovensko za rodinou a teda bývam na ten čas u rodičov, po pár dňoch už cítim, že mi začína chýbať moje súkromie 😅
určite sa nevzdávaj a sprav maximum preto, aby si samostatné bývanie dosiahla, či už prenájom, hypotéka a kúpa vlastného... fakt to za to stojí, najmä pre nás čo to naozaj chceme.
@anonym_autor Neboj sa,aj to príde, že budeš mať vlastný bytik.Dovzdelas sa, nájdeš si lepšie platenú prácu,aby si si mohla vziať hypotéku a postupne ju splácať
@anonym_3662f1 dovtedy budu u nas nehnutelnosti stat 3x tolko pricom jej z toho zobrackeho platu zostane este menej, jedine ist robit spolocnicku a mas cash stovky € za den, je to realita ale je to tak, mam zname co stujudu VS a sexom si zarabaju, jednak ho maju radi, tak zan krasne platia a do tretice chrania/strazia/sleduju si svoj zdravotny stav, ved politici to robia za statne peniaze...
Pozri sa, si single mlada baba a mas vela moznosti. Nenariekaj. Bud sa dovzdelaj a najdi lepsie platenu pracu a zacnes aj setrit nasledne. Alebo k tejto priemerne platenej praci vezmi brigadu.
Popritom... co sa tyka byvania, no holt, bud chces "luxus" a sama byvat a nedlozis ani korunu a nikam sa neposunies, alebo to este nejaky cas vydrzis v zdielanom podnajme, plat si 1 izbu a maximalne setri.
PS: viem ake to je, mam 6 surodencov, po skole som byvala este 3 roky v zdielanom najme s dalsimi dievcatami (setrila som), potom som kupila byt na hypo, a este stale som v nom mala jednu babu podnajomnicku, tj stale som setrila, lebo mi platila za byvanie. Ano, na ukor sukromia. Ale stalo to za to. Potom ako sme sa s manzelom nasli, uz sme riesili spolocne.
Takze z vlastnej skusenosti, da sa to. Si strojcom svojho stastia v tejto otazke a mas mnoho moznosti. Akym smerom sa rozhodnes, je len na Tebe. (Ano, aj zahranicie je moznost, preco nie, ak uz si sla sama do tej BA, preco by si niekde so Slovenskou partiou aj na nejake turnusy nesla a mozno nasetris to co Ti treba aj ovela rychlejsie 😉 )
Vela stastia.
@anonym_3662f1 dovtedy budu u nas nehnutelnosti stat 3x tolko pricom jej z toho zobrackeho platu zostane este menej, jedine ist robit spolocnicku a mas cash stovky € za den, je to realita ale je to tak, mam zname co stujudu VS a sexom si zarabaju, jednak ho maju radi, tak zan krasne platia a do tretice chrania/strazia/sleduju si svoj zdravotny stav, ved politici to robia za statne peniaze...
@anonym_25036f Je na tom veľa pravdy, ale načo mi to píšeš?
Tazko to zvladnes sama.
Normalne sa sustred na ziskanie partnera,ktory sice teraz nemusi zarabat 10 000 euro mesacne,ale ma potencional raz ich zarabat.
Podpor ho v zaciatkoch tazkych,bud mu oporou.bud mila,prijemna,navar,oper bez reptania,zenska,vonava...
To sa chlapom paci.
Potom svadba,dieta.
A ked nemas look supermodelky,chudnem,cvicim,sportujem,citam-ale nie telenovelu,ale vzdelavat sa,inspirovat.
Nezufaj,hladaj muza z velkych potencionalom,ktoremu budes oporou,milou,uzasnou,pracovitou zenou.
Moja rada.
@eugen777 Blava je potok pri Trnave...
@anonym_c2bccf a co je na tom? Aj ja som introvert a lavou zadnou som dala rozne krajiny (dlhodobo, pracovne, aj s byvanim tam, nemyslim dovolenky) a isla by som znova..... Keby sa dalo a nebrzdili (nezvazovali) by ma iste veci. (To ale nevadi.)
Este som nepocula a ani nezazila ludi, ze introverti necestuju do sveta alebo tam nechodia dlhodobo zit a pracovat.
Skor mne to viac vyhovovalo, svaty pokoj od toho a tych, co poznam, v zahranici clovek "splynie s davom", "strati sa", je taky anonymnejsi vonku, aspon podla seba pisem.
@anonym_autor nájdi si chlapa co ma byt a vybavene, aj ja mam takého, je to fajn, že netreba platiť hypo
Tazko to zvladnes sama.
To sa chlapom paci.
Potom svadba,dieta.
Moja rada.
@eugen777 pekne napísané, ale chlapovi potom stupne slava do hlavy, pred 15 rokmi keď som začínal s firmou, žena má podporovala. Stále sme spolu, ľúbim ju, ale už som ju podviedol toľkokrát ze to ani nespocitam. Už ma aj žena 40, človeku viac chuti mladé mäsko atd
Napríklad tu si vieš poďa svojho príjmu a výdavkov vyrátať či a akú hypotéku by si mohla približne dostať.
https://kalkulix.eu/sk/financie/maximalna-vyska...