Ako trávite večery s manželmi?
Chcem sa len dozvediet,co vsetko robite po veceroch,ked sa vasi muzi vratia z prace.
1. Kedy dojdu z roboty, 2. co robite,a 3.kedy idu spat.Zda sa mi,ze aj ked mm je doma vecer,ze sa mi venuje malo a pritom chodi spat dost neskoro a tvrdi,ze jeho TV a spolocne "gaucovanie" len unavuje...Tak hladam,co ostatnych muzov bavi.Dakujem za odpovede.
hm to sa každa hada?moj manzel chodi na tyzdnovky,ked dojde domov venuje sa len detom,ja si urobim domacnost a oddychujem,sme spolu ale snazim sa,nech aj on si deti uzije...sex mame ako na nas pride...ale pride..hihi mame 2rocne dievcatko a 3ročneho fešaka,tak cely tyzden si s nimi uzijem....no s manzelom sa aj pohadam,to je normalne si myslim....no nie pred detmi...všetko vnimaju...
No ked to tu tak vsetko citam, tak stracam vsetky iluzie o tom, ze u mna to bude ine. Chodim sem uz dlhsie, citam ake ma kto problemy, co byva kamenom urazu vo vztahu a mam pocit ze akoby manzelstvom prestane fungovat spolocny svet partnerov, partnery sa dostavaju do stereotypu, manzelstvom konci dobry sex, a vsetko to pekne..neviem ci to vnimam takto iba ja, ale mam sa o par mesiacov vydavat a akosi cim dalej vnimam, ze manzelstvo nie je to, co som si predstavovala...
ahojte,
my sme dost obmedzili vecer tv- nepozerame uz ani spravy - lebo nas rozculuju🙂 citame noviny radsej 😀
moj muz chodi domov relativne neskoro - najskor okolo 17.30, obycajne okolo 19tej, stava sa aj ze okolo 20tej... podnika, ked je praca pracuje aj v noci...
deti a ja veceriame okolo 18tej-19tej, muz ked pride domov, pohra sa trochu s detmi, obycajne si pustime hudbu -decka sa este vyblaznia, ja sa snazim este s malou trochu logopediu, teraz sa ucime maslicky robit a copiky ( mame 5 tak najvyssi cas🙂 ) - takze este trenujeme...
o 20tej idu deti spat - mala sama,maleho ukladam - od maleho vstavam cca. o 21 ( vaecsinou pri nom zaspim 😀 ) - muz dovtedy obycajne cita alebo pracuje
potom sa obycajne rozpravame, u nas teda sex je dost pravidelny kedze moj muz ma dost velky apetit ( sme spolu 13ty rok ale teda nic sa na tomto nezmenilo) - casto sa spolu kupeme , alebo si citame co nas zaujalo a tak...
netvrdim ze je to vzdy idealne, iste ze aj my sa pohadame, riesime aj neprijemne veci, a stane sa ze zaspim tak ze sa zobudim o polnoci len na sprchu a muz dovtedy tiez zaspi ale nastastie 90% casu travime ako som popisala... okrem toho chodime raz do tyzdna spolu vecer tancovat ( deti nam strazi vtedy jedna znama ) - pokial su na navsteve stary rodicia tak vecery vzdy vyuzijeme nato aby sme spolu isli von...
podla mna ma kazdy taky vztah ako sa on stara... jasne ze casom pride stereotyp - ten treba ale prelomit ( my sme napr. zacali po mojom druhom porode spolu chudnut, zaviedli sme tie standartne tance, teraz cez plesove sme si vybrali 2 plesy aby sme spolu stravili zase cas aj mimo domacnosti a deti, robime si predlzene vikendy, nic si nezakazujeme a ked niekto chce vypadnut - ci ist na masaz, alebo von s kamaratmi, tak samozrejme ze moze - stava sa to tak raz za mesiac...)
My este nemame deti takze sa venujeme iba jeden druhemu. Ja koncim 0 17:00 a manzel mava kratky /dlhy tyzden a pride domov 21:30. Cize ak bol v praci tak pride az vecer...to sa chvilu porozpravame, okupe sa a ideme do postele, kde bud este kecame alebo sa venujeme inym aktivitam 🙂
Ak je doma tak cez den navari a uprace a o 17:00 ma caka s kavou. Navecerame sa a bud pozerame telku,alebo ideme na prechadzku, nikeam si sadnut alebo k mojej sestre. Cez vikendy bud zajdeme do kina alebo lenosime doma 🙂
Spat chodime vzdy spolu...
ja toto nechapem.my mame 3 deti,muz pracuje na 3 smeny(nocna,ranna,poobedna).napriek tomu sa vzdy prisposobime,ak ma rannu,je uz o pol tretej doma,pomaha,postrazi,vecer ulozime deti(najmladsia papa posl.mliecko o pol jedenastej) a mame celu noc pre seba.pozerame filmy,otvorime si vinko alebo vyvarame.cez poobednu je prec od obeda,ale do obeda normalne pomaha,rano si dame kavu a ideme budit deti.vracia sa o pol jedenastej ked davam malej posledne mliecko a hned na to lezieme do postele a trkotame.cez nocne je prec v noci,pride o pol siedmej rano,lahne si ku mne,trkotame a ja o pol osmej vstavam k detom,on spi kolko sa mu ziada,ved mame cely den pre seba.mame to dost tazke a napriek tomu sa snazime si zachovat nieco malo z toho,co bolo ked sme nemali deti.ja nehovorim,ze nie su zle dni,ze obcas nesedi na pc,ale toto co tu popisujete niektore,to by som nezniesla...
lasina nevešaj hlavu, ako si zariadite, tak budete mať. Hlavne treba komunikovať aby aj ten druhý vedel, čo chceš. U nás je mm ten aktívnejší a spoločenskejší. ten stereotyp sa dostaví aj bez svadby, ale keď si uvedomíš, že to stagnuje treba nájsť v sebe energiu a zorganizovať niečo. Dá sa aj s deckami. Len treba chciet.
ach jaj---dakujem najprv za tuto temu 🙂..precitala som si vsetko co tu pisete,takže vdaka bohu nie sme na tom tak zle 🙂..s priatelom sme 4roky spolu a momentalne mame 8m dcerku.priatel dochadza do prace o 17h a pride o 1-4rano,podla toho ci je vikend alebo tyzden,robi v kokarni na hotely.takže cely den sme spolu.on nosi drevo,odhrna sneh a je so psom a ja mam malu a domacnost.to je tak doobeda.potom ideme všetci na sanky alebo kociarom trošku von ked počasie dovoli.potom varim a on je s malou,alebo varime obaja a mala sa snaži držat rovnovahu pri kuchynskej linke :D.alebo žehlim,vysavam upratujem,umyvam(mame dom a ja som vorkoholik)..a vtedy je priatel s malou,hraju sa krmi ju alebo jej spieva :D :D.velmi rad sa jej venuje.vačšinou ju aj kupa a oblieka do pyžamka kym si ja upracem kuchynu po spoločnej večeri(ked ma volno) a potom si ju idem uspať-kojim.takže všetko robime spolu.večer ked mala zabuva tak kukame telku aj do 1h ked ma volno,alebo mame keksik :D alebo hrame karty,ping-pong(mame v obyvačke original stol a mala to naštastie nepočuje),alebo ked dojde segra s priatelom tak hrame kocky alebo šadaru(to je ta hra čo musite hadat co ta osoba ukazuje aleo kresli,znie to trapne ale je to fakt sranda).popijame vinko a jeme nezdrave veci 🙂..sem tam mu čitam nejake zaujimave članky z netu,knihy alebo pribehy zo života a tak.ked sme spoli iba chodili a robila som v zahraniči tak som mu aj 3hodinky čitala knihu do telefonu :D.najnovšie mame v plane kupit si scrabble :D..len sme švorc lebo sme kupovali autosedačku tak musime počkat :D..no a najlepšie je to ,ze kym som to tu nečitala tak som mu vykrykovala že sme ako po 30rokoch manželstva,že sa nudim :D...no podla mna by mohla byt aj vačšia sranda lebo nenavidim večne čumenie do teky ,aj hodinka mi je vela ale spon ho mam stale doma ked ma volno a nebeha po kamaratocha venuje sa nam :D.
Baby co tu citam?
Tato otazka je dobra na zalozenie temy 🙂
malo by sa tu, ale vyselektovat manzelstva do 5 rokov....a vztahy a manzelstva nad 5 rokov 🙂
Pametam sa na zaciatku manzelstva to bolo aj u nas..., on behal za kamaratmi..., futbal , hockey, ja doma s dietatom, potom taka akcia onaka .... 😝 , telka, este vela sexu 🙂 , hadky na denom poriadku o peniaze...atd...
ked zhodnotim 15-rocne manzelstvo s druhym manzelom uz 😉
tak zaciatok detto ...okrem behania za kamaratmi a sportu
hadky pre jeho matku...klasika svokra nie 🙂
potom vychova mojej prvorodenej jeho vyzenenej dcery a jej slavna puberta...
potom nas spolocny workoholizmus 🙂 , sex zacne s toho postupne slabnut...nie je casu ani energie... 😅
a teraz klasika, po 15 rokoch, mame vytuzene dievcatko , si ju vychutnavame, pride manzel domov, sa jej venujeme spolocne
aj ked viacej ja utieram, prezliekam,umyvam, chovam.... 😉
uz aj uspavam
popri tom si pozrieme letmo televizor..., dame si drink, skecneme a poohovarame celu family 😝 🙂
on sa riadne preje 😝 , niekedy aj ja....
ideme dat dieta nase milovane uspat, a zaspime bud jeden alebo druhy...
niekedy vstaneme a dame keksik, ale pre mna by ho mohlo byt aj viac 🙂
potom ja skoknem na konika...
facebook a ine... 😉
a pekny stereotyp za nami.... 🙂
kýmsme nemali dietko, tak bolo vsetko v najlepsom poriadku. kopec srandy sme si uzili. chodili sme spolu 5 rokov a potom este 7 rokov v manzelstve. no teraz s malym 8mesacnym stale nevieme najst rytmus ci co. aj sa hadame. aj nam je chvilu dobre. aj nemame cas na to, co nas bavi, ani na poriadne vychadzky so psom, co predtym fungovalo ako terapia.... nahovno nejako. drobca milujeme a chceme aj dalsich, ale bojim bojim. prilis velke napatia vznikaju z toho, ze ja som doma a on v praci. ale ked ja neviem ako stihnut nieco z tych veci co ma bavia popri malom...este som na to neprisla.
No kedze moja polovicka dlho pracuje a vtedy nechodi domov skor ako o polnoci takze ziadny spolocny vecerny program nehrozi.No vtedy ked je doma vacsinou pomoze pri ukladani malej,urobime spolu poriadok,spravime si nieco fajne papat a vacsinou skoncime pri telke 🙂
ako vidim vsade je to skoro rovnako ☹ Muz pride je unaveny ide spat...u nas je to asi tak ze ked nema sluzobku alebo ked nejde cvicit hned z prace tak pride okolo 15 a to bolo veeelmi davno..takze ked pride vecer tak sa naje pozrie telku hra sa s malym ak je hore a to je vsetko co sa tyka mna ako keby som tam ani nebola,uz sa nerozpravame o nicom proste povie ze on nema chut sa so mnou rozpravat ze si ho nemam vsimat . Takze tak...ked ho zavolam podme niekam von spolu tak povie ze naco ze spolu mozme byt aj doma pri telke.
@tehulka_mk prepáč, to sa musíš radiť, čo s mužom po večeroch ? No to je dosť divné....čo príde, to ide..raz debata, raz TV, raz pohár vínka v klube, inokedy len prechádzka...

bud sa hadame alebo nerozpravame sa..alebo sa pohadame a potom sa nebavime 😀 a sex? to je co? 😀