Ako trávite voľný čas s rodinou?

felicita027
28. apr 2021

Ahojte maminy, ako trávite svoj voľný čas s rodinou? Máte nejaké pravidelné aktivity? My máme každú sobotu alebo piatok filmový večer s deťmi, sobotu alebo nedeľu sa snažíme aspoň pol dňa byť spoločne v prírode, taktiež máme spoločné večere pokiaľ muž nie je v práci ale príde mi to málo. 😁Samozrejme aj sa hráme s deťmi ale to pri 4 deťoch stále buď som ja s najmladšou a manžel je so staršími alebo naopak tak to sa veľmi ešte nedá zladiť alebo ja partám, varím a manžel je s deťmi takže nejaké spoločenské hry zatiaľ u nás neprichádzajú do úvahy. Poprípade ako často chodíte k starým rodičom alebo iným členom rodiny? Alebo máte niekedy aj deň alebo večer pre seba?
(Deti máme vo veku 8m, 3r,5r,6 a pol roka.)

bolarazjedna
28. apr 2021

Ja síce detičky ešte nemám, ale keď sme už boli väčšie, tak sme každý víkend spoločne niečo upiekli. Pritom sme sa aj naučili piecť so sestrou. Avšak u detí v tomto veku no neviem si to predstaviť, a ešte pri 4. Co mi príde dobrý a z realizovateľné nápad, je každý večer vyhradiť čas na rozprávku - čítanú z knižky. Mne ako dieťatu by sa to veľmi páčilo, pritulit sa v posteli k mamine, ockovi a počúvať príbeh, to by mohol byť pekný spoločný rituál. Aj večera môže byť kvalitný spoločne travený čas, kedy každý si povie, aky mal deň, čo ho potešilo, čo zaujímavé videl, pripadne aj zlé zážitky. Teraz bude už pekne aj uvoľnenia sú, môžte občas zájsť na zmrzku, na koláčik, či častejšie ísť na malú prechádzku, na ihrisko.

syslik81
28. apr 2021

vikend mame volny .. ked je pekne sme vonku ak nie tak sa valame oma nic extra ... aktivitu ma poskole cez tyzden .pondelok yoga streda futbal piatok spolocna yoga mama dieta ... kedze som slobodna matka mam cez tyzden dost rozbehany utekanim do prace a kruzky cakanie na dceru a tak cez vikend som rada ze som .. vecer spime spolu .. v postely sa rozpravame aky bol den etc .. pripadne sa tam mojkame a robime blbostky pred spanim

ivangeline
28. apr 2021

My mame 2 male a tretie na ceste. Cca raz za tyzden sme u svokrovov. Minimalne raz za mesiac mame maly vylet. Pred koronou kazda nedela omsa. Chodievame do lesika na prechadzky, opekat.. Ihrisko spolu,ci s jednym rodicom skoro kazdy den. Spolocne jedlo,ak je to mozne. Zvycajne vecere. Ale kedze mame este male deti..tak nvm co za aktivity.. :D Manzel vacsinou je v praci alebo nieco vybavuje..takze skor ja a deti sme vonku,varime spolu,hrame sa,tvorime,upratujeme... 🙂
A spolocny cas s manzelom mame vecer,ak nema poobednu. Cca od tej pol 8 az 8 sme sami. ;) Film,rozhovor,hry.. Sami bez deti sa to este velmi neda. Mozno teraz v lete pred prichodom dalsieho clena rodiny. :D

vilma7
29. apr 2021

Tak ja som čakala vek 16,10,7 a nejaké 2. Ty máš všetky pekne po sebe tak si myslím že ten program sa ozaj zladiť dá. Malé drobča je ešte také, že sa dá vziať všade.
Tak záleží čo si pod spoločným predstavuješ, asi všetci 6 ti spolu, alebo?

My sme pravidelne doobedu a poobede vonku, výnimočne nie. Mám takmer 2 ročnú a 4 a polročného.
Všetky jedlá jedia takmer súčasne, len polievku po sebe.
"Iné" výlety (nie detské ihrisko) podnikáme vtedy, keď sme doma všetci 4-ria, čo je asi 1-2x do týždňa keďže aj ja pracujem na polovičný a pri deťoch s striedame.