Ako ukľudniť manžela a vysvetliť mu isté veci?
Ako ukľudniť manžela alebo ako mu vysvetliť isté veci?Je to dobrý človek,len občas mu preskakuje keď sa niečo stane deťom.Nesmu padať ani nesmú byť choré.Kedze tomu sa nedá predist,potom manžel kričí a nadáva na mňa že čo som to za matku že sa o ne nestaram.Ma blbé reci že sa chce rozviesť lebo som neschopna a neviem si dávať pozor aby deti boli zdravé.Bohuzial normálne fakty nepomáhajú,že deti padajú a sú choré že to je normálne,že s tým ja nič nezmozem.Poradte ako mu to vysvetliť?Keď je všetko doma v poriadku okolo deti,aj manžel je ako slniečko dobrý.
Myslim, ze Ty si sem uz niekolkokrat pisala s tymto problemom...tak sama vidis, ze sa to nelepsi...a ze problem ma Tvoj manzel a musi ho chciet riesit on.
no podla mna on je rovnako rodic ako Ty - takze nech sa stara aby deti nepadali a neboli chore...
nabuduce ked sa bude kvoli tomu vyhrazat rozvodom - mu povedz,ze nech sa paci...neboj, on rychlo sklapne....
Toto nie je veru dobrý človek ale skrytý psychopat.
@elenita
@elizabet173 tak tak, toto tu už bolo....
@nikdenikto Nie nie som to ja.No čítala som tu diskusiu,niečo podobné môjmu.
@miadi Mám len mamu no nemáme dobrý vzťah.Mensi len teraz nastúpil do škôlky,ja si hľadám robotu.
@negymama Bohužiaľ nepochopí.
@toskanka On sa stráni všetkých lekárov,všade a deťmi chodím len ja.
@miadi Tak nejak,nemá žiadny dôvod zle sa chovať ku mne.Jedine pády a choroby deti mu vadí,no to neovplyvním.Vynada vykrici sa.No deťom nepomôže,lieky im nepodá ani ich neutisi,nič.
@mila23 Som skúšala mu aj povedať svoje,argumentoval že ja som matka v prvom rade ja sa mám starať o deti.
@elenita
@elizabet173 Ja som sem ešte nepísala,no viem že určite nie som jediná s podobným problémom.
Presne s takymto som sa rozisla.
Ale on ti nema co nadavat a vykricat sa. On si k tebe dovoli len tolko kolko mu ty dovolis.
...mohol by si aj uvedomiť,že takýmto prístupom, okrikovanim teba a deti, výchova z nich ustrachanych, nesebavedomych ľudí.
Ale tie fakty su nie az take zlozite - aby nepochopil. Skratka on to pochopit nechce alebo dajme tomu nemoze.
A co ze si ty matka? Nemozes sa od deti pohnut? ved su dost velke. Nechaj mu ich samych na ihrisku a nech pako dava pozor na pady a skrabnutia. To moj svagor tak olepil rohy stola penovymi kuskami, na zarubni polystyren. ked sa maly ucil chodit tak pobehovali vsetci v predklone s kruhom ruky okolo dietata, aby nespadol. A stacilo ze maly len suchol kolienka v obyvacke na koberci, uz hucal po zene "No toto si nezvladla!!"
Maly bol ako babika z porcelanu, ziaden skrabancek, odreninka nic.... akurat ze strasne nemotorny a denglavy, smykalka, preliezka, hojdacka, kolotoc, trampolina - nedajboze korcule , vsetko ukrutne nebezbecne predmety boli zakazane. V nasej rodine sme ho my s muzom ako 12-13rocneho ucili korculovat, aj to na velke prosikanie aby mu dovolilii. A bolo to o to horsie, ze pad takeho velkeho "corgona" s 50 kilami a 160 cm vyskou je daleho tvrdsi, ako ked popada 3 rocne lahke dieta obalene v oteplovackach ako medved.
paneboze rodicovstvo nie je ze ty si v prvom rade matka mas sa starat, vy ste v prvom rade rodicia a mate byt rovnocenny. ci on je menejcenny ako rodic ci ako?
podla mna mu to ty nijako nevysvetlis ak to nepochopil doteraz ani od teba ani od mamy. k pediatrovi ist nechce. on sabotuje cokolvek, ma svoju dogmu a jej sa zanovito drzi bez toho aby uznal fakty. on je presne ten clovek co by v minulosti upaloval carodejnice.
nech ide k psychiatrovi ked ma takyto problem
a len tak na okraj. on je bud chory alebo nie je ani omylom dobry clovek a slniecko. je to psychos. a ty by si si to mala priznat.
este tu mame dalsi okraj. ak deti budu vyrastat v tomto prostredi zavaris im na krasne psychicke problemy v dospelosti. ani si nevies predstavit kolko problemov im jeho spravanie narobí. toto nie je sranda.
Je dokázané, že keď sa deťom všetko zakazuje, stále sa upozorňuje - nerob to, lebo spadnes, nechytaj to, lebo sa popális, zaspinis, nechoď tam lebo je tam Bubo....proste zákazy a strašenie v deťoch spôsobuje že prestanú byť zvedavé ..a keď deti prestanú byť zvedavé lebo sa boja reakcie despotickeho otca prestanú sa aj rozvíjať a jediné čo im tvoj manžel do vienka dá su traumy. Nebudú vedieť prekonávať v živote prekážky všetkého sa budú báť nič neskusia lebo otec kričal a v hĺbke srdca ich presvedčil že nestoja za nič. Tak buď niečo spravis mamička alebo sa stávas spoluvinnikom a pokazíte svojim deťom budúcnosť. Tvoj manžel by mal chodiť minimálne na terapie a trochu si nastaviť zrkadlo o čom je ten život. ..na tvojom mieste uvažujem silno o rozvode...a ten tvoj nech žije v klietke a vystelie si ju slamou, somár jeden.
asi by som radšej pristala ten rozvod ako život s takýmto nevzdelancom...
Tvoj muz je cisty magor! Najprv som chcela napisat nieco ine, ale staci, ak si to tu viacere myslime, no nechame si to pre seba…
Tak on odmieta chodit s detmi k lekarom a starat sa o nich pocas choroby, ale ty si ta zla?!?
Kokos, mna az zdvihlo zo stolicky. Neviem, naozaj si neviem predstavit moju reakciu, ak by mne toto muz povedal.
No ako sa poznam, (mam kratku zápalnu šnúru), najprv by som vyletela na neho slovne, potom by letelo nieco po nom, a ak by ani to nepomohlo tak jeden z nas by letel z domu.
No nedovolila by som, aby ich taky magor znicil.
Zachran v nich detsku zvedavost, radost zo zivota a objavovani novych veci, sportov a zial aj tie choroby k tomu normalnemu detstvu patria..
@negymama On ich nezobere na ihrisko ani nikam von.Lebo vie že ja deťom dovolím aj nebezpečné veci ako naháňať sa,šmýkať sa,hojdat sa a pod.A on keby isol s nimi von by to neprežil.
@pralinka25 To mu tiež hovorím že rodičia sme obaja.No on sa s deťmi zahrá chvíľu a tým to zhasne hovorí že jeho úloha skončila.Ostatne všetko ja sa mám starať lebo ja som matka.
a on sa ma starat, lebo je otec. Dieta ma dvoch rodicov a nie jedneho. Co za blbec 🙄
moze sa mu po case stat, ze sa mu deti odcudzia, s tatom je nuda, nic zaujimave nemozeme robit... Aspon knihy im cita? to snad nehrozi uraz, ci?
Aj moj ex je taky..... a zo sme uz par rokov od seba..... aj vcera napr preco este nespi a vo robi o 21.00 25 km od domova ked ma ist rano do skoly....
o par rokov ti bude vycitat a vadit sa, ze deti chcu len teba. No bodaj nie, ked ty sa staras, chodis s nimi na ihrisko, na vsetku zabavu si ty, lebo on by chudak "umrel" od strachu vidiac dieta na hojdacke ci preliezke.
Nebezpečné veci???
Že hojdať sa? Šmýkať sa? Naháňať sa??
Pane bože, to nie sú nebezpečné veci! To sú úplne prirodzené detské hry!
On je vážne čistý ch*j🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@0silvia0 Čo viac?

Vies autorka...ma to este jeden aspekt, on nema len dramaticke obavy o deti. On k tomu pridava aj slovnu agresiu a neuctu k teba, so znakmi manipulacie. Mozno ani nakoniec nema OCD, a chorboby a pady deti su len zamienkou na podryvanie teba. Nejskor tie krasne obdobia, ked sa nic nedeje a otecko je ako slniecko budu coraz kratsie, a ty budes zdrbavana este aj za nespravne dychanie. 😲