icon

Ako ukľudniť manžela a vysvetliť mu isté veci?

6. dec 2022

Ako ukľudniť manžela alebo ako mu vysvetliť isté veci?Je to dobrý človek,len občas mu preskakuje keď sa niečo stane deťom.Nesmu padať ani nesmú byť choré.Kedze tomu sa nedá predist,potom manžel kričí a nadáva na mňa že čo som to za matku že sa o ne nestaram.Ma blbé reci že sa chce rozviesť lebo som neschopna a neviem si dávať pozor aby deti boli zdravé.Bohuzial normálne fakty nepomáhajú,že deti padajú a sú choré že to je normálne,že s tým ja nič nezmozem.Poradte ako mu to vysvetliť?Keď je všetko doma v poriadku okolo deti,aj manžel je ako slniečko dobrý.

som_realistka
6. dec 2022

@mila23 a prislúb mu aj striedavku, pár krát nestihne skolku, skolu, pracu a bude inak spievať 😅

midori123
6. dec 2022

Autorka, ja sa ti cudujem, ze si vobec pripustila, aby to zaslo az tak daleko a neriesila si to úplne od zaciatku. To znamena od prveho prvucickeho naznaku jeho patriarchalneho spravania sa!
Prepac, ale ty si asi tiez vela rozumu nepobrala ked to riesis az po rokoch

autor
6. dec 2022

@negymama Nečíta im ani knihy.No už teraz deti chodia väčšinou len za mnou,ja sa s nimi rada hrám,robíme spolu vseliake činnosti.Ked treba pomazname sa,pojasime,aj keď sú chorý som pri nich,vždy mám na ne milé slovo alebo pohľadkam dám im pusinku atd.Manzel je aj rád že po robíte si môže oddýchnuť a nemusí sa s nimi hrať.
@midori123 Podľa neho sú to nebezpečné činnosti lebo môžu si pri tom deti ublížiť.

0silvia0
6. dec 2022

Ako sa celkovo sprava k ostatnej rodine, ci ma kamosov, ci sa vie zabavit alebo sa pred ostatnymi pretvaruje a uvolni sa az doma pred tebou.

midori123
6. dec 2022

A preto s nimi nechodi ani k dr?? Ani nepomaha pocas choroby??
Uvedomujes si ty vobec, co za debila si dala detom ako otca? Sa panko zasekol niekde v 16 storoci??
Ja tam vidim hned 2 veci, cez ktore by u mna vlak nepresiel:
1.) odmieta s nimi akokolvek travit svoj cas a venovat im pozornost
2.) je hystericky ohladom chorob a padov, no po tebe bude vrieskat!?
No ci ti njbe??

negymama
6. dec 2022

mna napr. zaujima aj ci nenema problem so samoobsluznymi a tvorivymi cinnostami deti, typu noznice, jedenie vidlickou, odrezanie niecoho tupym nozikom, vesanie ozdob na stromcek, kuchynske naradie. proste ci je prehnany hysterik na vsetko, ci len si vyclenil tie pady a choroby.

nikdenikto
6. dec 2022

Autorka ja neverím že v tých starších diskusiách nepíšeš ty, lebo presne si pamätám za to ihrisko, že muž tam nechodí a keď áno, nedovolí na preliezky lebo je to nebezpečné. To je nejako veľa náhod ak to nie si ty, ale nevadí 🙈 (ešte v každej diskusii je +- jedno dieťa).

Vieš čo by som urobila ja? Keď by dieťa spadlo a on mal svoj výstup. Odišla by som z domu, bez detí. Nie na chvíľku ale aspoň na 2 týždne. Niekam hoc aj na ubytovňu. Nemu potom len sms že ďalej neznesiem jeho psychoteror a nech sa pánko postará o deti keď je frajer. Samozrejme ešte postrašiť rozvodom a upresniť že sa vzdávaš nároku na starostlivosť v prospech neho, lebo ty si neschopná matka.

autor
6. dec 2022

@midori123 Odkiaľ máš že som neriešila?Hneď pri prvom páde a jeho reakcie som mu povedala že toto není správne a vysvetľovala mu,čítala mu z netu články že všetko to je normálne.No nepomohlo to,nepochopil.
@0silvia0 K rodine sa správa normálne,často sa nestretávajú lebo bývame ďaleko.No su v kontakte.Kamaratov má z bývalej roboty kde robil dlhé roky,no už sa s nimi nestretáva,sme sa sťahovali.Teraz má novú robotu a ešte sa otukava spoznáva sa s kolegami.Zabavit sa,on je skôr taký domased,alebo ja niečo vymyslím a tam ideme,tu činnosť robíme.
@midori123 Nemá rád doktorov,neviem či má niečo z detstva neaky zly zážitok.To druhé netravi s deťmi veľa času,jeho otec tiež sa s ním nehral keď bol dieťa.
@negymama Zo začiatku mal aj z toho,nemohli ani nožnice chytiť do ruky.Teraz aj menší pekné strihá a muž v pohode.Okrem ostrých nožov ostatné veci môžu všetko.No aj to sme mali x rozhovorov na to.

deedol
6. dec 2022

za mna - bud nech si najde psychologa a riesi si tieto svoje strachy na terapii, aby nimi nezasahoval deti, alebo rozchod/rozvod. a urcite by som mu deti nedavala na dni/tyzdne, nech sa stara, lebo by som im tym len ublizila. ani striedavku by som nechcela, kym si neporiesi svoje problemy.

yanni
6. dec 2022

Ty si tu uz pisala, vsak? Muz nie je normalny. Ak by za toto na mna vrieskal a narval mya do neschopnych, tak by som s jeho návrhom na rozvod hned souhlasila. Jedno ako si to přikrašluješ, toto nie je dobry clovek.

midori123
6. dec 2022

Autorka, ospravedlnujes ho. Stale najdes vyhovorku, preco toto a preco tamto.
Lenze toto tvoj problem nevyriesi. Uz davno si to mala mat vykomunikovane, a ak vidis ze prd z toho, dviham kotvy a dovi-dopo. Kym ty budes zbytocne mleť pántom, z deti budu vyrastat nesamostatne a bojazlive bytosti.
Stale nechapem na co cakas? Preco nekonas?
Co si slubujes od tejto diskusie? Co si slubujes od dalsej diskusie s tvojim muzom?
Nic! Jedno velke-obrovske NIČ! Riesenie mas vo svojich rukach. Zachran im detstvo 🙏

danica2711
6. dec 2022

tvoj muž nie je žiadne slniečko, ale - prepáč - nahovno otec a manžel, navyše zjavne s psychickou poruchou. Nežila by som s ním ani za kus zlata ako konská hlava. Ak za nezačne liečiť, odporúčala by som ti ísť čo najskôr do roboty a vytvoriť si podmienky na odchod. A nenapíš, prosím ťa, že chceš deťom zachovať rodinu a otca, pretože takýto otec (nielen, že je magor, ale ani sa o ne nezaujíma a nemá ich rád) im je na dve veci

mandzula
6. dec 2022

@apolka77 presne si opisala to, co sa stalo u nas, dcera je predposrata, lutujem, ze som ho do prdele neposlala skor, nemuselo to mat az take nezvratne nasledky.

aurora33
6. dec 2022

@nikdenikto presne spomínam si na tie diskusie. Tiež si myslím, že autor je ten istý. Autorka, nebude tvoj manžel skôr len lenivý starať sa o deti? Ved k lekárovi s nimi nejde, na ihrisko s nimi nejde, proste nikde. Len jedna otázka, prečo máš s takým blbom dve deti? Alebo začal takto hysterčit až pri druhom?

autor
6. dec 2022

@midori123 Ako by som to mala podľa teba riešiť?
@danica2711 Hľadám si robotu no aj teraz sú oba chorý tak kam by som išla robiť keď v kuse sú deti chorý.
@aurora33 Pri prvom uz toto robil,len to sme bývali u svokrovcov aj ony mu dohovárali a ako synček rástol aj muž s tým prestal.Potom sme sa sťahovali do vlastného a keď sa narodil menší synček zas s tým začal.

deedol
6. dec 2022

uvedom si, ze tym ublizuje detom, aj ked to teraz mozno nevidis, a podla toho sa zariad.

toskanka
6. dec 2022

@autor Ty túto situáciu riešiť nevieš/nechceš. Jednoducho máš svoje limity. Neostáva ti teda nič iné, len sa zmieriť s tým, že si si vzala debila a dúfať, že to veľmi nepostihne tvoje deti. Nemá zmysel zakladať X diskusií s tým účelom, že sa len vyrozprávaš. Návod, ako zmeniť tvojho magora, ti tu nikto nedá.

pralinka25
6. dec 2022

tak podla mna by s nemala plytvat energiou na to ako mu nieco vysvetlit pretoze evidentne tadeto cesta nevedie. on nie je ani dobry otec ani dobry manzel a to ze mava svetle chvilky z neho dobreho nerobi. bohuzial je to cvok.
takze ak nemozes odist hned od neho tak na tom zacni dnesnym dnom makat. najdi pracu odkladaj kazdy mozny cent. zameraj sa na moznosti. je ich milion. nebudes prva ani posledna. on ich znici tymto pritupom a teba tiez. toto vobec nie je len taka blbost. njdi v sebe silu a odvahu dat detom normalne detstvo a to nebudu pri nom mat nikdy.
ani nevies aky obr problem vlastne mas.

klaridka
6. dec 2022

On tiež určite minimálne raz spadol …. Preto má takéto debilné názory….

morgane1975
6. dec 2022

Tak nejaký dovod ma keď je taký… deti treba chrániť a starať sa o ne. Komunikujete spolu ako manželia nech aj on povie svoju predstavu. Aj v odbornej literatúre nájdete dosť rad ako sa správne starať o deti. Kedysi bola kniha Naše dieťa a to bola dobrá kniha aj pre rodičov ktorí nemali skúsenosti.

kacena4
6. dec 2022

necitala som komenty ale kludne mu daj strazit deti na 2 tyzdne vo forme full servis a nech si to vyskusa ci sa to da byt bez padov a soplov... chce to priucku ze zivot nie je len ruzovy

zuzankkaa1
6. dec 2022

Boji sa o nich....normálna vec

lejllamt
6. dec 2022

@0silvia0 tak ....rozviesť sa, deti nechať jemu a pozrieť sa na to, koľko krát padnú a ochorejú jemu za také 2 -3 mesiace 😆 to by som si užila

katkami123
6. dec 2022

Pozri, tvoj muž nemá záujem o vlastne deti, je to psychicky chorý človek, toto normálny človek nerobí. Nemá žiaden záujem o ne, pritom tvrdí, ze články píšu ľudia, ktorí deti nemajú, i keď on sa sprava tak, akoby ich tiež nemal. Naschval vždy okričí teba, aby sa on nemusel starať. On v skutočnosti vie, ze za to nemôžeš, ze to nie je tvoja chyba. Ale je tak vychcany, ze to nikdy neprizná a bude hrať svoju rolu. Nezmení sa, iba ti zničí psychicky deti, pretože mozes byt tá najlákavejšie matka na vsete, keď je tatko prdnutý raz na hlavu a robí takéto estrády, tak ich to poznačí na veky, budú mat rôzne úzkosti a ty to s tvojou dobrotou nikdy v živote nevykryješ. On je v podstate take hovado, ze sa ti vyvršuje na nevinných deťoch. A ty taký blbec, že to trpíš, namiesto toho, aby si odišla. Bije ich?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katkami123
6. dec 2022

Mna by ešte zaujimalo ako sa jeho otec správal k jeho matke. Lebo to by veľa vysvetľovalo.

sense
7. dec 2022

@morgane1975 tvoje dieťa nikdy nepadlo a ani ne ochorelo v tvojej prítomnosti?

morgane1975
7. dec 2022

@sense nie…

sense
7. dec 2022

@morgane1975 tak to máš zázračné dieťa lebo deti zvyčajne choré bývajú občas niektoré viac niektoré menej. Aj sem tam spadnú a aj sa sem tam udru hlavne malé deti