Ako ušetriť na Vianociach s nízkym rozpočtom?
Maminky, ak by ste mali naozaj ale naozaj mizerny rozpocet na vianoce (napisem konkretne vychadza mi maximalne 150eur) a do toho musim zmestit darceky pre dve deti a jedlo. Jedlo samozrejme kupujem aj bezne ale chcem im dopriat nieco viac, ovocie, rybu...
Mate nejake tipy vramci setrenia? Ako usetrit na Vianociach? Co kupit (5 a 7 rocny chalani) tak aby mali aj radost a aj aby som neutratila vela. Bavi ich asi naozaj vsetko, su zvedavi kreativni.
Myslite ze ked pockam s nakupom darcekov, na poslednu chvilku v Tescu tusim byvaju velke zlavy. Neviete poradit? Ci vyuzit teraz black friday?
Vdaka za precitanie az sem a radu daku ak mate.
@1fifinka1 nie, nie si jedna. Vacsina pise, ze 150 eur jej bohato staci.
Ja som asi jediná co na vianočný nákup neminie asi ani 50e 😀 jedine zeleninu a majonézu do šalátu kúpim, kuracie prsia a bravčové mäso už mám v mraziaku(kupujem ked je v akcii)Ovocie kúpim to co vždy ako jablká,banány, mandarínky co ma vyjde asi 5e. Alkohol doma mame ,to aj tak nepijeme, možno nejakú malinovky kúpim a je. Zakusky nepeciem zvyknem kupit krabičku 20zakuskov za 15e ..rybu doma nejeme. A ôk na kapustnicu ušetrím lebo mi dá mama, vari veľký hrniec pre všetkých. A ako som spomínala pre dcérku hračky mam za cca 20e. Dostane od rodiny nejaké ďalšie drobnosti tak ja to určite neprehánam. Mne je velmi ľúto rodín, ktoré si nevedia ani dovoliť vianoce pripadne deťom kúpiť absolútne nič,verte je ich oveľa viac ako niekto kto ma 150e na vianočný nakup🙄
@minimilan Toto su take otazky. Chod sa popozerat teraz pred sviatkami ludom do kosikov. 300€ je asi aj malo, ked uvidis, co ludia dokazu zozrat. Lebo to sa jedenim neda nazvat.
@eskop lenže máš už veci v mraziaku, s niečím pomôže aj mama. Predpokladám, že tých 150 eur má na celé Vianoce, nie na tých pár dní. Veľa ľudí chodí aj k rodine, čiže sa prestravujú aj inde. Poviem ti, že my sme dvaja dospelí a tri deti a minieme na týždenný nákup 150 eur. Keď chcem, aby deti jedlo syry, jogurty, ovocie, zeleninu, inak sa nedá.
Ja som dosť skromný človek, ale 150 určite nie je veľa. Niektoré ženy sa tu pohoršuju, ako keby písala, že má 1500 eur... 🙄
@katarinaforever ty si topka 😇
Ahoj..ja kupujem hračky aj z bazaru ....hladam take zachovalejšie....a vzdy nieco pekne zozeniem za malu sumu;)
@veronicka1901 no ale nie každý si môže dovoliť kúpiť za 150e nákup na týždeň.
Toľko ani my nie. A tiez kupujem jogurt a syry ovocie..atd..Keby varím doma všetko tak isto sa zmestim aj keď píšem že rybu nerobím.
Ja som len napísala ze je veľa ľudí, ktorí nemajú ani toľko a ani na darčeky pre deti ..
@eskop lenže ty máš jedno dieťa a ja tri. Dvom musím chystať napr. aj desiatu do školy a sú už väčšie. Celkovo úplne iné náklady sú na väčšie deti. Je to už trošku rozdiel, bohužiaľ tých 150 eur až tak veľa nie je. Ale dosť ušetrím na drogérii a tak.
U nas pravidelne deti dostavali kozmeticky nalicek - zubna kefka + pasta, sprchovy H vlasovy sampon - ten zvykne byt pre chlapvi v jednom. Dalej spodne pradlo a ponozky. Knizku, staci jedna vo vasom pripade a nejaku hracku pre kazdeho osobitne.
Otazne je, ci do tych 150 eur spadaju aj 1. a 2. sviatok vianocny. Treba kupit stromcek, ci mate umely z minulych rokov. Ozdoby asi mate, ked nie, daju sa vyrobit nazbierane vysusene sisky naozaj dobre ukazu, my mame odlozene stuzky z kvetov, ako uviazane maslicky na konaroch dobre ukazu, prskavky su dobry napad, pomozu. Niekedy dostat mrazene /chladene pernikove a linecke sesto v akcii, Alebo kupit muku, vsetko potrebne, sleduj, listuj v letakovh, najdes zlavy. Ja pravidelne kupujem listkove, z toho sa da za lacny peniaz vycatovat vsetko mozne, robim slane tycinky, sladke mozu byt lekvarove, tvarohove tasticky. Chlapcov potesi spolocna priprava. Kysnute makovniky zvyknu byt v akcii.
Bola som v tvojej situacii, uplne viem, co znamena tocit kazde euro. Velmi dolezite je napisat si plan co kupit a sumu zaokruhlenu nahor. Potom aj ucetris z tych cento, co potesi 🙂 U nas bola vyhoda, ze pod stromcekom si deti nasli darceky od ich strykov a krsnej, cize vzdy mali minimalne 3, plus zubnu kefku 🙂
V prvy sviatok vianocny dojedame zvysok kapustnice a co ostalo. na Druhy mozes spravit kurca, aj plnene jablckami, ked ostanu, zvykne byt aj 2,60eura/kg, z toho mas polievku, druhe jedlo.
Na Mikulasa vyhladaj kokoc za 1 euro, hore su rake 3 "ocka", jedno z nich je makke, da sa spravit dierka, ked do nej das slamku (vypytas si v nejakom fastfoode, daju ti) a bude to pre deti dobrodruzstvo takto pit z kokosa 🙂 A mas aj kokos na Vianoce. Kokosove exoticke rezance tiez tvoji chlapci nejedli. Teraz cukor stal cca 1.10eur. Pre standu popros v nejakom cinskom fasfoode o palicky, mne dali. (Najpr jedny, v inom druhy par pre druheho syna), tie sa daju dat tiez pod stromcek, ako exoticky pribor. Alebo na Mikulasa ku kokosu 🙂 Budete sa smiat pri jedeni s palickami Ja som take vymyslala.
Na Vianoce mozes ten ananas, aj pod stromcek dat. V Anglicku davaju pod stromcek aj cokoladu.
Mas stres, ale pis si, co ti napadne, aj s cenami, potom mozes kedykolvek skrtat. Kupuj odteraz v akcii, co vyuzijes a je trvanlive.
Pekne sviatky, nestresuj, majte sviecku na stole. Ak na stromcek nebude, stacia vetvicky z lesa
🌲🥰🍀❤️🌟
@minimilan 😃 ja robim borsc na Silvestra, ostane aj na Novy rok. Je falosny, volam ho "zbytkova polievka". Je velmi chutny a vsetci sa na nu tesia. Zmiesam zvysny vyvar, vlozim zvysnu cervenu kapustu a cviklu, aj kyslu kapustu, ked je, aj klobasku, zvysok udeneho, zvysok korenovej zeleniny Je vyyyyborny. Kto chce, prida si kyslu smotanu. Nie je podla receptu, ale ma to vyhodu, vsetko sa zuzitkuje, tiez vydrzi dlho 🙂
Tak isto po velkej noci robim zmes majonezoveho salatu, vsetko (okrem cerstvej zeleniny) zo zvysku studenej misy pokrajam a vmiesam do zvysku majonezoveho salatu a spapa sa s chlebikom na veceru na druhy den, pripadne aj na ranajky 🙂
Skus rozne swapy. Vymena hraciek ci oblecenia, ktore je uz male.
@katarinaforever 👳♀️👍
@eva8 krásne 👍😍😍😍 veľmi pekná výchova detičiek
@kristinapetronela dakujem ❤️ , teraz sa mi uz dobre pise. Ako mile spomienky. Clovek sa vynajde, deti to odpozoruju. Kazda mamka je jedinecna a ma jedinecne deti 🙂

Ináč keďže bavíme o množstve darcekov. V Pepcu , sa dá kúpiť viac toho za menej €, ale neviem za mňa sa tie veci rýchlo zničili. Radšej za 60€ kúpim Lego + peknú knižku alebo magnetickú stavebnicu + knižku, čo sú 2 veci ako napríklad v Pepcu za tu sumu 4 hračky ktoré sa dolamu. Lego mag. stavebnica to vydrží aj keď padne na zem a za mňa sú to aj veci ktoré deti bavia dlhšiu dobu a nestrácajú na hodnote.
Ďalšia vec že aspoň u môjho syna pod stromčekom 1-2 veci TOP a tie ostatné ako keby ostali bokom. Mám pocit že to je tam len tak pre efekt a trhanie papiera 😀