Ako usporiadať narodeninovú oslavu napriek nezhodám?
Ahojte baby , poraďte mi prosím. Dcéra má dnes 10narodeniny. Momentálne je u starých rodičoch na prázdniny. Poprosila má či by som jej v sobotu neurobila oslavu u starkých. A tu je ten problém môj manžel s tým nesúhlasí. Dcéra chce na oslave aj svojho strýka ( môjho brata s rodinou) . Moj manžel s mojou rodinou nevychádza veľmi dobre. A momentálne sa hádame lebo my vykrikuje že on oslavu platiť pre moju rodinu nebude. Ja som na rodičovskej zarába len on. Povedzte baby čo mám robiť, zrušiť oslavu a oslávit ju doma ...
no hlavne peniaze v manzelste su spolocne takze nebude oslavu platit on ale vy... ak oslavu chce dcera tak by zalezalo ake ma s tvojim bratom konflitky a preco, ak ide o manzelovu jesitnost na tu by som nepozerala
Otec tvojej dcéry je korunovaný tulpas, ale to vieš už dávno a nie je to len o tejto oslave co nechce platiť. Keby nebol tulpas, tak by ho zaujímalo čo si želá jeho dieťa.
A prečo nevychádzaju dobre?
Oslavu vieš spraviť v konečnom dôsledku aj bez veľa peňazí. Je zo rodina tak kľudne aj len nejaké chipsy, upec koláč, nejakú limonádu a je to.
Urobiť oslavu bez manžela, nedebatovať sa s ním o tom a odísť k starým rodičom bez neho. Dcéra má narodeniny, tak nech bude ako ona chce.
@anonym_autor akoze vsetko ok ale kto 10r nahovoril aby chcela oslavu u babky a na oslave stryka s jeho rodinou? Lebo mne to zavana ze v tom ma prsty babka pripadne dedko aj ked chlapi su v tomto zdrzanlivi. Neverim ze 10r toto chce, 10r chce oslavu s kamoskami a nie so strykom ktoreho jej otec nemusi a s jeho rodinou.
Takze za mna ak chce babka urobit vnucke oslavu tak nech urobi, nech tam pozve koho chce a aj to zaplati. A vy si urobte oslavu doma. Lebo toto mi pride akoby chcel niekto naschval naliat benzin do ohna. Ale mozno sa mylim.
tak budú oslavy dve. Jedna u babky a druhá u vás doma aj s ocinkom.
Povedz mu ze manzelstvom su vase peniaze spolocne nie "moje a tvoje". A ked sa mu to nepaci tak bude mat 2 oslavy alebo moze ostat doma. Je to dcerin den takze ak ona chce tak aspon ten jeden den v roku by som urobila vsetko preto aby ho mala podla svojich predstav.
@anonym_autor baby my sme s manželom spolu už 15 rokov zo začiatku to boli male problémy az neskôr začal viac a viac útočiť na moju rodinu. Oni sú pre neho nevzdelanci nikto nič nevie len on ... Keď idem pozrieť rodičov aj stým má problém . Najradšej by bol keby som sa snimi nekontaktovala ani ja. Je to proste ťažká povaha .
Nie starký nenahovorili dcérku . Len aj minulý rok nedovolil nikoho pozvať. Moja malá má moju rodinu rada aj napriek tomu že ju manžel niekoľko krát proti nim huckal.
@anonym_autor baby my sme s manželom spolu už 15 rokov zo začiatku to boli male problémy az neskôr začal viac a viac útočiť na moju rodinu. Oni sú pre neho nevzdelanci nikto nič nevie len on ... Keď idem pozrieť rodičov aj stým má problém . Najradšej by bol keby som sa snimi nekontaktovala ani ja. Je to proste ťažká povaha .
Nie starký nenahovorili dcérku . Len aj minulý rok nedovolil nikoho pozvať. Moja malá má moju rodinu rada aj napriek tomu že ju manžel niekoľko krát proti nim huckal.
@anonym_autor a čo s nimi má za problém?
@anonym_autor ešte by som dodala že mala je introvert má len jednu kamarátku. Takže oslava medzi kamarátmi nieje v úvahu
@anonym_autor a čo s nimi má za problém?
@tiezjedna ako som povedala je to ťažká povaha , nie je v kontakte ani so svojou rodinou
@anonym_autor je mi ťa normálne ľúto. Nedokážem si predstaviť žiť v takomto manželstve. Oslava je najmenší problém. Nemá ťažkú povahu, on ťa nerešpektuje a je tak trochu truľo. Keby ťa rešpektoval, tak tvoju rodinu z úcty k tebe aspoň pretrpí. A že oslavu platí on, lebo si na rodičovskej? Úsmevné naozaj. Ste manželia, platíte oslavu spolu, nemá na peniaze o nič väčší nárok ako ty. Asi si taká dobrá duša čo všetko vytrpí. Ak tieto jeho reči a nálady trpíš 15 rokov tak to ťažko zmeníš. Aj keď ti to prajem a držím palce aby si si konečne dupla a zahnala jeho ego do kúta.
ťažká povaha - pekné ospravedlnenie - je to hňup a dieťaťu treba spraviť oslavu tam kde si želá
Ja osobne by som najskôr just spravila oslavu a nech sedí doma, aj keď by som zbierku mala spraviť, a potom by som sa silne zamyslela, prečo s týmto chlapom som a či s ním chcem stráviť zvyšok života. Predpokladám, že okrem tohto je dokonalý manžel a úžasný otec 🤷♀️.
Oslavu by som urobila taku aku by chcela dcera, manzel ked nechce sa jej zucasnit nemusi.
Oslavu by som urobila akú chce dcéra a skym chce a povedala by som tvojmu debilovi že nejde oňho ten deň ale o dcéru a keď chce uja tam tak nech sa spamätá je dospelý človek. Keď sa mu niečo nepáči nemusí ísť . Hlupák keď sa nevie obetovať pre dcéru . Platiť nejde jemu ale svojej dcére .
mne to trošku pride ako manipulovanie
že ti zakazuje sa kontaktovať s rodinou to už je akoby separovanie aby si bola len doma
akože peniaze ti nedá tak fajn a ty si ich pýtala ?
ako máte rozdelené financie dufam že nemáte spoločný učet
a to že ho ospravedlnujes že je tažká povaha hm skor si trošku pod papučou a on ti kaže šupať nohami lebo on je ten čo pracuje
radim ti rob si ako chce dcéra inak zle skončite
@anonym_autor to druhe dieťa si si s ním urobila lebo si čakala, že sa urodzený pán zmení?
@anonym_autor to druhe dieťa si si s ním urobila lebo si čakala, že sa urodzený pán zmení?
@anonym_a22581 URCITE sa zmenil, az ked cakala 2.dieta. Celkom urcite to tak je😏🙄🤦♀️
@tiezjedna ako som povedala je to ťažká povaha , nie je v kontakte ani so svojou rodinou
@anonym_autor toto nie je ospravedlnenie... ak je ťažká povaha, tak nech si to rieši sám, ale nie, aby obmedzoval rodinu, vlastné deti. Ja by som na neho nebrala vôbec ohľady, oslavu by som urobil primeranú veku a prianiu dieťaťa. Ak nesúhlasí, nech zostane doma.
@anonym_autor
On nie je ťažká povaha ale čistý K² = k.... na druhú!
Nenávisť sa s vlastnou rodinou ok môže byť. Nenávisť sa vôbec s nikým z vlastnej širšej rodiny je divné a mať tvoju rodinu za debilov a seba za lietadlo - to už je ťažká diagnóza. Nie povaha! Neospravedlňuje ho, je debil!
Môj muž tiez nemá vztah s matkou. S našimi je ok aj keď ho pár veci vytáča aké to aj mňa rovnako. Nikdy mi nepovedal, že mám zákaz stretávania. Pár X sa stali situácie, kedy som bola hrozne vytočené na našich. Vtedy mi povedal, že sa stretavat nemusíme - pre moju ochranu pred tým stresom. Ale žiadne zákazy. Ten tvoj je na zamyslenie.
Dohodnite sa s mamou a hotovo. A doma si urobte takú oslavu proforma - s uhundrancom ufrflamym!
@anonym_autor tvoja 10 ročná dcéra má viac rozumu ako tvoj manžel....prepáč
Oslavu by som spravila bez neho....
@anonym_autor co mas robit? v prvom rade odist od manipulativneho muza, ktory ovlada uz aj dceru.
@anonym_autor co mas robit? v prvom rade odist od manipulativneho muza, ktory ovlada uz aj dceru.
@kp7333 Urobila si s nim 2.dieta, tak je asi spokojna a nikam nepojde.
@anonym_autor neklam sama sebe, nie je ťažká povaha, je to tulpas. Čím viac o ňom píšeš, tým, tým som o tom presvedcenejsia. Žiaľ, je to pravda a to som ešte vyberala co najjemnejši výraz co by ho aj vystihol.
Preto, že on nie je v kontakte s rodinou, nemáš byť ani ty....raz dva by som mu vysvetlila, že keď je moja rodina dosť dobrá na to, aby nám strážili dieťa cez prázdniny, je dosť dobrá aj na to, aby prišla na oslavu. Rovnako by som mu ozrejmila, že keď ma mieni vydierať peniazmi , vraciam sa do práce a on sa môže chystať na to, že od septembra bude platiť 500 € za jasle.

@anonym_autor Zruš manžela. Oslavu urob u starých rodičov tak, ako si želá dcérka. Nepotrebuješ na to mužove peniaze. Urobte par chlebíčkoch, upecte tortu alebo koláč, domáca limonáda a užite si krásny deň.
Manželovi treba jasne vysvetliť, že ide o jeho dieťa, kej narodeniny a nie jeho hnev, ješitnosť, či čo to je.
Dcérke všetko najlepšie.