Ako uzemniť svokru?
Baby poradte ako na panovacnu svokru ktora vase nazory neakceptuje berie vas aj po 5tich rokoch ako cudziu nevychovanu a neslusnu bez mravov ak sa vase nazory nezhoduju s jej a xce prevziat za vas rolu matky vo vychove lebo je to jej vnuca..no mam dost! uz ani nepisem vsetko o tom ako krasne o mne vykrikuje ze som k*urva p*ica a jej jedinemu synovi (je este adoptovany) znicim zivot a podobne reci na moju adresu. Vsetko je len preto ze nepretrhla pupocnu snuru so synom a berie ho vzdy len ako svoje dieta i ked uz je zenaty a ma svoju rodinu.Ma pocit ze mu i teraz moze riadit zivot a tym padom i mne a nasemu dietatu. Zijeme v ich dome i ked sme predeleni so svojim vxodom som tu ako votrelec a nie doma co mi vzdy ona da pocitit .Neraz sme sa jej i svokrovi snazili vysvetlit nex sa do nas nemiesaju no napokon z kazdeho rozhovoru som ja vysla ako neuctiva nevychovana bez slusnosti a synacik len xudacik co pri mne bude trpiet asi cely zivot pretoze on je z dobrej rodiny a slusne vychovany no nemam slov! Po vsetkom ake peklo mi uz urobila sa na nu nedokazem ani pozriet bez odporu co k nej citim. Naposledy po hadke ked sme jej povedali ze jej vnuca ju bude oslovovat babka a nie ako xce ona stara mamka som ja zostala p*ica a hana plana a neviem co este..U nas sa vsetci clenovia rodiny oslovovali spravnymi vyrazmi ako dedko babka otec mama syn dcera a kazdy presne vedel aka je jeho uloha no kedze svokra by najradsej prevzala moju ulohu matky (asi si tym xce vykompenzovat to ze nemala svoje deti) sa s oslovenim babka nestotoznila i ked uz ma 68rokov. Uz ani nepisem ako nam doteraz vo vsetkom dirigovala zivot ci to bola svadba, to ze jej syn musi zostat zit pri nej v ich dome, i keby sa nevesta na hlavu postavila nikde inde...to ze ak by sme sa mali v ich dome predelit ona neprezije ako ci ho to takto vychovala ze bude stavat mury v jednom dome..(to predelenie sa ale podarilo po mnohych nespocetnych nezhodach svokra verzus ja) poviem vam ze po tolkych zraneniach od nej cez jej dlhocizny jazyk sa uz na nu neviem ani pozriet! Ale hlavne ze kazdu nedelu sedi v kostole a tvari sa na krestanku bez hriechu no ona sa tak i citi..hlavne ze doma take peklo neveste robi. Co by ste robili? Muz odist nexce lebo sa xce co najlepsie postarat o mna i dieta 6mesacne...preto uver nepripada do uvahy..musim to tu trpiet no vas prosim o radu ako vediet svokru odpalit a vzdy jej jasne ukazat kde je jej miesto ked to uz muz nedokaze...
@anculab nebudeš mať pokoj, kým sa neodsťahujete. Pozri bývate pri svokre v jej dome a tam platia jej pravidlá - bohužiaľ. Spolužitie s rodičmi alebo so svokrovcami nikdy nerobilo dobrotu. Obidve ste asi také povahy, že sa "podripujete" a potom vybuchne buď jedna alebo druhá. Lepšie to nebude, iba horšie. A asi mi niečo ušlo... píšeš, že malý ma 6 mesiacov a už riešite oslovovanie, babka vs. stará mama? Alebo máte ešte staršie, dieťa po ktorom svokra chce aby ju volal/a stará mama? Aj ja mám 6 mesačného chlapčeka, ale toto ešte neriešime. Sú to také banality, no keďže svokru nemusíš, tak chápem to tak, že ti vadí úplne všetko. Manžela oslovujú naše dcérky "tatko" a pritom my sme svojích otcov oslovali "ocko". Proste tak sme si zvykli a nikto sa nám do toho neplietol - len moja mamka sa nad tým raz pozastavila :D :D :D Moja svokra zasa chce aby ju najstaršia dcéra oslovala "babička" - nech ;) No doma aj tak hovorí o nej ako o babke Marike 🙂 Mne by na tvojom mieste skôr vadilo to oslovovanie: ku*va alebo p*ča :(
Ja som raz chodila s jedným chalanom, ktorý hneď na prvom alebo druhom rande povedal: "Ja si hľadám takú ženu, čo bude bývať so mnou a aj s mojími rodičmi v ich dome" :P ...jasné potom si takú aj našiel ale ďalej už neviem. :D :D :D Ja aj s mojím manželom bývame v 3 izb. byte s 3 deťmi, platíme obaja úvery - ale nemenila by som. Je to náš byt - naše kráľovstvo. Mladí majú bývať sami a skús to takto vysvetliť aj svojmu manželovi 🙂 Veľa šťastia.
@dismonika dakujem za nazor vsetko co pises je pravda..a muzovi neustale vysvetlujem on mi vzdy povie ze ano mam pravdu a vie aka je jeho mama no on je zvyknuty jej radsej vzdy ustupit aby mal pokoj uz je vycviceny..no ja si nenecham takto skakat po hlave a mas pravdu ze ja neriesim to oslovenie babka len ona vkuse ale to je jedno co ja poviem nikdy sa jej pacit nebude a tie jej urazky na moju adresu ktore sa ozyvaju celym domom su jej hriech..nech si ona potom cisti svedomie s muzom sme po tom vsetkom dospeli k zaveru ze ked da bude este raz opakovat taky extrem ako to muz nazval budeme setrit a vezmeme byt no len aby si stal za svojim slovom lebo to mi uz raz sluboval
@anculab miliontýkrát a určite nie posledný - problém nie je v pani matke, problém je v synáčikovi, ktorý si nevie zastať svoju manželku a jasne svojej matke určiť hranice, čo si dovoliť môže a čo nie... o tom, že máte bývať vo svojom, samostatnom, ani netreba písať...
A nikdy ťa ona nebude rešpektovať, pokiaľ ťa nebude rešpektovať tvoj manžel.
ano svokor zije je to dobry clovek mam ho rada ale on je pod jej vplyvom radsej je ticho a do nicoho nehovori..a vpustit ju musim do bytu lebo ide pozret vnuca..muz vzdy povie ze je to jeho mama co ja akceptujem no tazke to je
baby dakujem za vsetky rady i za to ze som sa vam tu mohla vyzalovat..a to s nevpustanim do bytu a stretavanim sa u nej je celkom dobry napad ak nieco odidem a basta! i s mojim babatkom nech ju i rozdrapi 😉 a ja by som do 5tich minut zbalena bola verte..no ako pisete uvidim ci si ma muz bude najblizsie zastavat ked so mnou suhlasi alebo sklopi hlavu..ked sa to zopakuje veru asi mi len podnajom zostane radsej ako zbabrany zivot
Zdravim. Necitala som celu diskusiu, mozno si to uz spomenula. Manzel pracuje? Ty asi nie, kedze mas male dieta. Skusila si sa s nim porozpravat o svojich pocitoch? Ako to vidi on? Ak je silna osobnost mal by jej vediet urcit hranice. Ak nie, smola..
@morningcoffee1 ano muz pracuje a jasne on ma pozna hned vie ked ma zase nieco trapi no on je ako medzi mlynskymi kolesami nexce ani ju urazit ani mna si rozhnevat a velakrat nevie zareagovat hned az po boji ide dole ked vidi ze ja placem pre nu no to uz je neskoro ked to neurobil hned pred nou..rozpravame sa mi o vsetkom vdaka Bohu mame dobry vztah s muzom ale ja uz niekedy mam pocit ked sa ma nezastane ze uz stracam voci nemu taky cit aky bol na zaciatku on mi vzdy povie ze ma lubi aj ked sa povadime co je vacsinou len pre nu ja sa uz niekedy bojim aby nas prave tie hadky pre nu nerozdelili
@anculab Tak tam uz ostava le jedna moznost ako Ti radili baby...Urcite by ste sa museli uskromnit vo svojom, ale nechce predsa cely zivot zit s rodicmi? Skor ci neskor si budete musiet najst svoje byvanie.
Preboha a Tvoj muz co nato hovori, ze jeho ctena matka ta takto oslovuje? To je v poriadku? Ja by som svokrr dorazne povedala, ze tskto sa ku mne spravat teda nebude a obmedzila by som kontskt, kym sa neospraveflni. To kde sme, aby toto pocuvslo Tvoje dieta? Ano je male, ale to nebude vzdy tak. To nahravanie sprav, aby aj muz veril.
Na toto by mala byť nejaká samostatná stránka, niečo v zmysle "vyberiem si absolútne nesamostatneho partnera, ktorého ešte skrti pupocna šnúra a býva v podozrivo veľkej barabizni, z ktojer až tak kričí, ze to JEHO rodičia budovali pre NEHO a nastahujem sa tam s marnou nádejou, ze posnazim sa, nech je dobre. Nestacim sa čudovať ako sa z budovatelov stávajú zurvali ochrancovia majetku, mravov a času ich synacika a ako sa z toho alfa samca čo ma oblboval a oplodnoval zrazu stáva dajme tomu jedenásť rocny nesamostatny chlapček, ktorý velebi mamičku, ale matka jeho dieťaťa je vedľajšia ako koľaj za dedinou". Takáto stránka by bola zaručene preplnená vasnivymi diskusiami žiaľ nepoucitelnych mladých žien. Proste kým chlap nezdvihne rit a nejde žiť sám hoc len do podnájmu, ale trčí v baraku ktorý rodičia vraj robili preňho, tak nech neoblbuje. Starí potrebujú hlavne niekoho na splácanie nákladov za baracisko a dlabu na to, ze mladí chcú žiť inak. Možno tak jeden z dvoch tisíc prípadov funguje dobre, ja toto nepochopím, prečo toto ženy robia, sú tu už stovky strán o takýchto problémoch 😒 proste sa treba odsťahovať, ale čo s takým chlapom, čo nie a nie dozrieť. A ze jeho matka vulgárne nadáva. Paráda rodina, ako bolo napísané, nahrať si to na mobil a ísť za farárom 😀 a synacikovi to púšťať, kým nedostane rozum. A keď junak hovorí, ze on sa chce postarať o rodinu a nie mať dlh, tak postarať sa neznamená zavrieť ženu tam, kde jej nadávajú do p.... Postarať sa znamená vytvoriť domov. A to je len tam, kde je kľud.
Presne ako pise @moni244 ked mate dieta tak mate byvat vo svojom . My sme kupili trojizbak a mame klud , ked by sme boli na tom financne az tak zle ( planujeme dieta ) tak ten byt sa da stale predat a kupit mensi alebo ist do podnajmu pri najhorsom . Kebyze ja byvam so svokrou , tak ma zavru .
A este jedna vec. Muzovi treba vysvetlit, ze aj jej nic nedlzi. To, ze ho adoptovala a vychovala bola jej slobodna vola. Mohla to byt aj ina zena. A teda, ze neznamena, ze on nemoze mat iny nazor, ktory je v rozpore s jej nazorom. To z neho dobreho alebo zleho syna nerobi. A kef ona toto nemieni respektovat, tsk veci treba nastavit inac. Inac zaujimava rodinna konstelacia a priestor pre zivotne lekcie. A este jefna rada, vzdy ked ta svokra urazi, povedz si, ze to vypoveda o nej. Ona ta ako partnerku svojho syna neakceptuje, lebo ona sa v tejto roli vidi. Teda aspon co opisujes. Tu nejde urobit dobre nic na Tvojom mieste. Neviem, ci tomu rozumies sko to myslim. Jej sa nezavdacis, skoda mrhat energiou. Sorry pisem z mobilu.
muz po tom vsetkom zisiel dole a povedal jej nech sa mi pride ospravedlnit no jasne ze povedala ze nejde asi si myslela ze nema preco ..tak ja nedopustim ak sa to bude este raz opakovat aby sa na to moje dieta pozeralo..viem ze i ja nam chyby ano vela no nedovolila by som si nikdy to co ona ku mne dokonca na druhy den po tom com ma tymi teplymi slovami nazyvala som ju stretla na dvore prisiel mi balik a ja ze dobry den a ona nic otocka a zabuchla dvere no uzasne a slusne spravanie fakt
@anculab mas to tazke, ja som tak zila u svokrovcov 7 rokov, a diagnoza je jednoducha... ponorkova nemoc. si tam, mas pocit, ze sa nevies vyslobodit, a istym sposobom tomu tak aj je, kedze sa tvoj manzel odtial nechce pohnut.
my ked sme byvali u svokrovcov, tiez sme mali vlastny vchod, kuchynu, vsetko co sa len dalo, ale aj tak to bolo o nicom, ten pocit, ze je clovek neustale kontrolovany a nema ziadne sukromie. a ked sme sa prepracovali k tomu, ze sa odstahujeme, a budeme sa stavat, to bolo najlepsie co sme mohli urobit. casom sme zistili, ze nase predosle hadky boli vo vacsine pripadov prave kvoli svokrovcom. u nas to bol raz svokor, inokedy svokra.
ked sa s manzelom hadate v prvom rade kvoli jeho mame, tak sa niec comu divit, ze mas voci nej averziu. treba sa o tom porozpravat, a ked je dovodom hadok ona, tak to treba eliminovat. nie svokru 😉 ale proste radsej do podnajmu ako byt pri nej, lebo vam to otravi vztah a moze na to doplatit vase manzelstvo.
muz si musi uvedomit, ze on nemoze neustale ustupovat , musi si stat za svojim a aj za tebou, ty si jeho manzelka. a apropo svokra ked tak rada chodi do kostola, tak bude poznat pasaz z Biblie, kde sa pise, ze muz opusti svojich rodicov a ide za svojou manzelkou. tak toto nech si svokrusa nastuduje. moj to svojim rodicom tiez povedal, oni totiz tiez naplanovali ako tam budeme zit a ako nam bude fajn. povzbudzovali kazdorocne k dovolenkam a pod. ved si to mozete dovolit, ved ako vam dobre, ze nemate uver a mate tu vsetko co potrebujete. prichodom dietata sme ale potrebovali viac meista, len chybala ochota to riesit. a potom som porodila dvojicky, a uz pred ich prichodom boli problemy s pripadnymi prerabkami, vymenou okien a pod. a vtedy to v nas ruplo a povedali sme si , ze stacilo. dnes mame 3 deti, uver, dom postaveny, len vnutro este nie je hotove. a zijeme mometalne od vsetkeho prec, v zahranici. dovolenku sme nemali uz x rokov, ale ani nam nechyba, lebo mame priority inde. snazime sa to nejak dokopat aby sme potom mohli byt konecne vo vlastnom. a ano je to tazke. jo a odkedy komunikujem so svokrou len cez skype. tak som ovela lepsia nevesta a ona je ovela lepsia svokra😀

@obsadenemeno veru ze som sa neraz snazila byt za dobre ako pises i pochvalit cosi i pozvat na kavu no hlupa som bola lebo som sa jej zdoverovala zo zaciatku a ona to neskor otocila vzdy proti mne..a ano som mozno i ja neustupciva ale to je teraz len preto ze uz mam po piatich rokoch dost riadenia svojho zivota