Ako vám funguje manželstvo po pôrode?
Ahojte mamicky, manzelky, partnerky.... Ako to mate v manzelstve po porode? Ja som pol roka po porode, a teda funguje to u nas dost zvláštne, začínam byt z toho smutna.... Manžel je naozaj milujúci otec, so synom mi pomaha, stara sa, je z neho nadšený.... Ale mam pocit, ze my dvaja sme zacali byt ako nejaki spolubyvajuci a zacinam byt smutna... Kazdy den napriklad pride z prace okolo 18:00, zoberie si hned synčeka, aby mi pomohol, ja si medzitým upracem a podobne, vecer ideme kúpať, dame papat a maly ide spinkať. Manzel spáva cez tyzden v detskej izbe, aby sa vyspal do práce, nakolko ma fyzicky narocnu pracu. Vzdy vecer cakam, ze sa pôjde so mnou este chvilku aspon pozerat tv, ze sa povenujeme aj sebe, pokecame alebo niečo. No ale vzdy okolo osmej, ked maly zaspinka, manzel mi da pusu a zoberie sa do tej detskej a tam si este zapne tv a pritom povie, ze ide spat. No a takto fungujeme uz asi 4 mesiace a som teda dost smutna, ze sa zoberie takto, len si splni veci ohľadom synceka a na mna kasle. Sex sme mali asi 5x od porodu, cize nic moc. Ako by ste to riesili takuto situaciu?
Spánok neriešim. Môj muž tiež spáva v v inej izbe ako ja s dcérou. To ja sa neviem poriadne vyspať pri malej keď sa v noci budím s tým ze nohu ma na mojej hlave, alebo mrnci aby som sa posunula. A muž co chodí pracovať a aby sa nevyspal, tak to sa nedá takže to sme po riešili takto a vyhovuje nám to. Avšak keď mala zaspí večer o 10ej.tak vyjnde z izby a do polnoci trávime čas spolu s mužom. Ú nás to tak funguje každý jeden deň, či únava ci neunava. O polnoci ideme spať. Neviem si predstaviť fungovat takto. Skus sa s ním o tom porozprávať. Ved zato ze mate dieťa môžte fungovať ako predtým. Chápem ze je to únavné možno pre neho ale tak keby sa k tomu každý takto stavial tak je 90% rozvodovost.
Inak ta logika akoze on ide spat do inej izby...a ty sa akoze nepotrebujes vyspat tiez pojdes do inej izby a dieta nech sa stara same o seba v noci.. fnucko bol pri maminke, teraz je otec rodiny manzel partner. Ty si tak isto v jednom kole ako on, lenze tebe o stvrtej nepadne a nejdes si oddychovat. Co bude ked nastupis do prace.?Stopni toto kym je to na zaciatku koli vztahu, koli fungovaniu domacnosti si v tom trosku uprac lebo ak to nechas na neho tak sa nic nezmeni a bude to iba horsie. Nech dospeje, vyspinka sa ked deti vyrastu
@1gabriela13 ved to, ze neviem si predstavit takro fungovat dlhodobo, to spolu ani byt nemusime....
@selest ako hovoris, ja som tiez unavena a musim fungovat celu noc, cely den, ked je treba a nemam kam utiect do nejakej izby a presne syncek sa o seba sam nepostara.... No a hlavne jeho maminka ho v tom stale podporuje, ked pred nou povie ako sa on zle vyspi a neviem co, tak ona zrovna stonat zacne, ze chudacik.... Pritom take podmienky ake on ma, vela muzov nema moznost soat vedla v izbe alebo sa nemozu o osmej zobrat a zatvorit niekde....
Mala by si sa s nim na rovinu o tom porozpravat lebo to je velmi cudne fungovanie.
Moj manzel ma psychicky narocnu pracu. Robi 12ky, v case ked sme mali babatka robil aj nocne 12ky. Iba parkrat ho napadlo ist spat vedla,ze vstava skoro rano ale o chvilku bol späť, ze nevie zaspat ked som neni pri nom. Určite hladaj problem, ries ho kym je cas a neodcudzite sa navzajom uplne. Potom to uz bude tazke davat dokopy.. ked spolu pozerate telku pritul sa k nemu, povedz ze ti chyba zas zaspavat spolu..
@selest poviem mu, ze neviem, kde nabral, ze by to nalo takto fungovat, ale rozhodne sa mi to nepaci a nie je to spravne a vhodne pre manželstvo, takto sa dobrovolne odcudzovat a separovat
Tak namiesto toho aby si ho tu dve hodiny ohovárala si už mohla ísť za ním a opýtať sa ho alebo mu povedať ako sa cítiš a že ho chceš. Možno on to vníma tak že si unavená a chce ti dať priestor a netlacit na teba...🤷🏻♀️Keď mu to nepovieš ta tak nikto. Ani mu nepride správa od modrého koníka že ako sa cítiš. Kým to nezacnes riešiť je to len tvoj problém nie váš...
@kinka555 mne dojde, ze on je proste trosku pohodlny.... A ze vlastne mu to vyhovuje v tej jeho pohodlnosti.... Mat uz pokoj.... Lebo sak ako hovorim, jeho maminka ho v tom podpori, povie mu ano, vyspinkaj sa vedla v izbe, nech nie si unaveny.... Cize on to potom asi tak berie ze je dolezite aby on bol spokojný hlavne
@pani_maria po pravde, ano napisala som mu, lebo sak je hore a vidim a odpisal mi, ze zajtra ro preberieme takze asi tak
A prečo mu píšeš a nejdes za ním? 😂
@pani_maria tak osobne som mu povedala, ze ci uz zasa ide do detskej, zamaval mi dal pusu a isiel, tak som mu este napisala a hento mi odpovedal
Tak treba ísť za ním a nenechať sa odbiť. Ak ti na tom záleží tak to rieš
@pani_maria zajtra to budem riesit, ked mi povedal, ze zajtra to preberieme, som zvedava, čo mi povie, urcite ze on je unaveny a ze uz to verie ze ide spat, ze chce mať uz taky klud a nepresúvať sa, vsadim sa....
No ja by som ho asi presunula k maminke nech mu bobacky fuka ona. Starat sa este aj o dospele decko by ma drblo..
Povedala, napísala veď ho schmatni v rámci srandy a budeš tu v obývačke so mnou😊to je začiatok konca niekedy sa tak správajú ženy, ale vidíš, že aj muži.Mam dieťa som len rodič chcem pokoj som unavený...Ešte tým, že ho svokra hyckala má rád svoj kľud, pohodlie podľa mňa nevie dobre spať, lebo musí byť prespaty🤣a pri problémoch so spánkom sa nezaspava pri TV.Ma byť s tebou porozprávať sa či len tak byť spolu
Najprv sa sťažuješ, potom ho ohováraš a teraz ho obhajuješ 🤦🏻♀️ Každá ti tu poradila aby si mu to povedala a keď máš možnosť tak sa toho zlaknes...ale ma pravdu aspoň v tom že ráno múdrejšie večera či ako sa to vraví. Ty si premysli vo mu chceš povedať a on už bude mat aspoň 40vyhovoriek že prečo to budeš musieť akceptovať aj naďalej
Mame 2 deti. 3 mesacne a 15 mesacne.
Muz nikdy nespal v inej izbe.
U nás muž spal v druhej izbe a v 6 mesiacoch už dcéra spala sama, mala som ju na pestunke a vratila som sa k mužovi do spálne. Za mna, manzel chodi do prace, podáva výkon, mal by byt vyspaty. Mozes byt spokojna, že ti pomaha, podľa mna by si mala byt trochu empatická, veď ty si mozes pospat hocikedy cez deň s dietatom, on nie, čiže za mna by sa vyspat mal. To, že ide Skorej do izby a nie ste spolu, je tak trosku tvoja vina. Veď čo ti brani tam ist za ním? My mame tiež v detskej len jeden matrac pre nás rodicov, keď sa ja alebo muž potrebujeme vyspat a nemame tam problem sa zmestiť dvaja, ja sa zvalim na muza a stiskam ho😀. Veď tam chod za ním, tulte sa.
A zduvat sa, či pisat smsky mi príde take detinské.. hádam nemas 15 rokov🤷🏻♀️
Velmi zvlastna dynamika vztahu.
To, ze je unaveny z prace este dokazem pochopit. Kazdy ma take dni kedy je naozaj rozslahany a vecer sa mu uz nic nechce nie to mozno este sex, ale ja by som sa asi citil nepohodlne keby moja zena chcela spavat v oddelenych miestnostiach.....to je uz skoro ako fungovanie s rozvodom v plnom prude.
To, ze po porode nemavate sex tak casto ako predtym je v podstate normalne, ale ja by som sa zas vecer tesil na navrat domov s tym, ze ma ma vecer kto pohladit v posteli. Tvojmu muzovi to ocividne nechyba. Opytaj sa ho preco.
Mna by zaujimalo-ako fungujete cez vikend,ked do prace nechodi?
Pochopila by som ze chce SEM-TAM vypnut,zavret sa do tej izby a mat sväty pokoj od vsetkeho.
Ale automaticky kazdy den...velmi zvlastne,nezdrave,sebecke.
Nemala si mu pisat,dala si.mu len cas na vymyslanie blbych argumentov.
Mala si ho konfrontovat osobne a hned.
Jednoducho pohar pretiekol a ty si stratila nervy-ch es vediet,co je vo veci....
Ci s tebou este vobec do buducna ako s partnerkou rata.
Takto sa predsa v normalnych rodinach nezije...
Navrhni mu,ze na tyzden sa vymenite-on bude spat s babätkom a ty sa po uspani.maleho zdekujes do tej izby a chces mat klud....
Nastavmu zrkadlo....
Mozno sa uvedomi🤔
a to tam spi aj cez víkend ked nejde do prace?
Pozri, chlapi sú pohodlní, ešte keď ho mamička podporuje, čože by si nerobil pohodlie. Ty si tá, ktorá ho musí usmerniť, všetky svoje očakávania nepíš cudzím ženám, ale hovor vlastnému manželovi, inak sa naozaj odcudzite. Všetci rodičia sú unavení.
Ahoj nasa mala ked mala 3 mesiace zacala sa budit ked sme my isli spat a tiez muz zacal ostavat v obyvacke, a islo to...az mi to zacalo ist na nervy asi po tyzdni...tak som isla spat k nemu. A cuduj sa svet, neskutocne sa vsetko otocilo...po intimnej stranke hadam lepsie ako pred tehotenstvom a aj malinka ma teraz 5 mesiacov a prespi mi celu noc,lebo ju nikto nevyrusuje. Doslova nas vyhodila zo spalne 🙂....kupte rozkladaci gauc do obyvky a budte tam spolu jednoducho...alebo dieta vystahujte do detskej a v noci len pojdes k nemu ked sa preberie....polrocne dieta nemusis uz mat v posteli
My pozerame telku kazdy vecer spolu. Je tam cas si aj pokecat alebo spolu iba lezat a relaxovat.
Čo takto mu prichystať večeru, nahodiť prádielko a skúsiť ho "zviesť"?? Určite ho to naštartuje viac ako vyčítanie
@silviazlat ale bez rozhovoru si bude myslieť, že je všetko v poriadku
@letfenixa Možno je proste naozaj len unavený. Skús sa dať na takú pohodovú vlnu, akože sa nič nedeje, buď k nemu milá a pozorná a možno sa sám popraví a bude všetko ako predtým.
Presne z tohto dovodu Mame Len jednu televiziu, v obyvacke a v ziadnom pripade u Nas nehrozi telka do izby lebo som si vsimla, ze u kazdeho kto to Tak mal sedeli Po veceroch clenovia rodiny oddelene. Ja na tvojom mieste by som kupila vino/zmrzlinu/ melon atd a ked maly zaspi Tak povedat, podme si spolu dat, navrhnut serial, Film co si mozte spolu pozriet alebo dat spolu vanu atd. Inac ja davam Babo spat vecer do detskej, aj Ked ho napr o polnoci beriem k Nam uz Len preto aby sme normalne si mohli lahnut spolu a sa porozpravat, aby bola prilezitost na iniciovanie sexu a tak

@sono2 ze ako keby uz mu nie som vzacna.... Ze istota, tak co, mozem si ist do detskej a ju kaslat..... 😏