Ako vám funguje manželstvo po pôrode?
Ahojte mamicky, manzelky, partnerky.... Ako to mate v manzelstve po porode? Ja som pol roka po porode, a teda funguje to u nas dost zvláštne, začínam byt z toho smutna.... Manžel je naozaj milujúci otec, so synom mi pomaha, stara sa, je z neho nadšený.... Ale mam pocit, ze my dvaja sme zacali byt ako nejaki spolubyvajuci a zacinam byt smutna... Kazdy den napriklad pride z prace okolo 18:00, zoberie si hned synčeka, aby mi pomohol, ja si medzitým upracem a podobne, vecer ideme kúpať, dame papat a maly ide spinkať. Manzel spáva cez tyzden v detskej izbe, aby sa vyspal do práce, nakolko ma fyzicky narocnu pracu. Vzdy vecer cakam, ze sa pôjde so mnou este chvilku aspon pozerat tv, ze sa povenujeme aj sebe, pokecame alebo niečo. No ale vzdy okolo osmej, ked maly zaspinka, manzel mi da pusu a zoberie sa do tej detskej a tam si este zapne tv a pritom povie, ze ide spat. No a takto fungujeme uz asi 4 mesiace a som teda dost smutna, ze sa zoberie takto, len si splni veci ohľadom synceka a na mna kasle. Sex sme mali asi 5x od porodu, cize nic moc. Ako by ste to riesili takuto situaciu?
Ved mu povedz,ze ti to vadí. Je dobre,ze pracuje a este ti aj pomoze vecer so synom... su aj take zeny,ktorym muzi nepomahaju vobec a utekaju za kamaratmi... takze prejav lasky nemusi byt len sex ale aj to,ze ti pomaha so synom,stara sa financne a najlepsie ked si to co ti vadi spolu poviete.
Potrebujete en jedno - KOMUNIKÁCIA. Bez toho si chlap nedomyslí čo ty chceš, ako sa cítiš, čo potrebuješ. My máme 3 deti a v tejto oblasti je to stále rovnaké. Čas na partnera musí byť, aj keď to nie vždy výjde. Aj môj manžel chodil spávať do obývačky, ale aspoň na ten víkend prišiel do spálne. Alebo ho jednoducho "prepadni", vypni telku. Za skúšku nič nedáš. Niekedy sa to predsa musí prelomiť a možno potom budeš prekvapená aká to bola banalita. Držím palce. 👍
Ahoj. Chyba bola podľa mňa už v tom, že spíte oddelene. Každý chlap sa potrebuje vyspať do práce, a aj my matky potrebujeme fungovať počas dňa. Koľko krát sme nevyspate a musíme fungovať okolo detí? Je to od teba pekne, že si brala na neho ohľad. Ja zvyknem s malou nad ránom odísť z izby, keď už veľmi vystrája. Ale keď pár spolu prestáva spať v jednej izbe, je to začiatok konca (podľa mňa). Navrhujem ti, aby ste opäť začali spolu spať v spálni a keď bude chcieť pozerať tv tak s tebou. My keď nemáme sex týždeň tak už sme obaja v panike, že čo sa deje.... Bežne sa milujeme každý-kazdy druhý deň. Sex musíš zachrániť, keď sa v tomto odcudzite, naozaj to nedopadne dobre.
Nevyhýba sa sexu, tým ze ide radšej do inej izby "oddychovať"? Nemá nejaký problém, keď ste spolu spali LEN 5x? Toľko krát by chcel môj tak za týždeň,ale každý sme iný samozrejme.
Asi jedine riešenie, prísť za ním od izby, "votriet" sa mu do postele, a povedať, že chceš byť pri ňom,... A možno, keď budete samy takto blízko seba, možno začne prejavovať o Teba aj viacej záujmu.
Co by sme za to my dali, keby mame celý večer pre seba. Žiaľ naše deti chodia spávať okolo 11ej, niekedy aj neskor.. A na spoločné chvíle žiaľ nie je čas.. 😔
Mame dve deti, mazel fyzicky narocna praca, problemy s chrbtom,telom, zly slaby lahky spanok...spi v inej izbe. Niekedy zaspi v obyvacke, niekdy v detskej, ked sa da tak si lahnem k nemu ason do prveho nocneho kojenia(potom zaspim pri malej), vieme o tom, nie sme spokojni, ale cakame a rozpravame sa(moj manzel mi pri kupani, obliekani a inych veci okolo malej malo pomoze-boji sa, o starsiu sa uz poatara). Cas vecer je potrebny, naozaj aj ja ked je uz moc unaveny ze ani nevidi, lezi drieme som pri nom v obývacke. Hocikedy mu poviem, chcem byt len v tvojej pritomnosti-neutekaj(ked to inak nejde). Rozpravat sa, nedomyslat. Ako mi raz povedal: MYSLIET SI NIECO JE H...O VEDIET. takze si to pripominam 😂
@alexandra2468 skusim to aj ja jednoducho povedat, ze tym ze maly zaspi, nas den nekonci, ze by musel ist hned do izby.... Zatvorit za sebou dvere a hotovo
@millky tak bol to taky nas spolocny nápad, aby isiel do detskej, plus teda jeho mamicka ake to je super, ze sa moze vyspať vedla v izbe a tak.... Cize on to asi chápe ako to je super a vlastne nic zle na tom neni.... Ale o to by mi ani neslo, ved nech sa vyspi do prace, ale kym ide spať by mohol byt este so mnou a nie si tam zatvorit dvere a pozerat si telku
Niekedy ma udivuje, co vsetko tu zeny riesia. To naozaj potrebujes na toto rady cudzich ludi? Predpokladam, kedze uz mas dieta, ze si dospela, tak si taketo veci treba poriesit doma s muzom a nie na modrom konovi s cudzimi ludmi. Neber to v zlom, ani ako urazku, ale na to mas predsa usta, aby si sa s muzom porozpravala. Drzim palce, hor sa do toho a nech vam to klape 🙂
jaj mne sa to strasne nepaci ked muz spi druhej izbe ked maju babatko “ lebo on ide do prace” to nie je dovod... a zena co? ved aj ta ma okolo babatka a domacnosti toho hodne...
Ja neviem ale mne prídete čudní obaja. Málokedy je chyba len na jednej strane ale vrcholne nerozumiem tomu prečo to riešiť cez koníka s cudzími ženami a nejdeš normálne za ním aby ste si to prebrali a to že ste v jednom byte a ty mu o tom napíšeš cez telefón miesto toho aby si priamo išla za ním a dohodnete si termín na druhy deň že to preberiete 🙈😂😂 ako toto už fakt nechápem kde sme...to sú aké divné vzťahy, neviem si to doma predstaviť takto. Keď niečo chcem alebo ma niečo trápi tak to normálne komunikujeme....ale to že si mu to napísala a ste v jednom byte to ma úplne dostalo 😆
@11iva11 fuha....
Tak toto si predstavit neviem,sory
Akoze,stretneme sa v spalni,ak chceme sex...
Hm.
Kde je spolocne zaspavanie-tulenie sa,rozhovor,hladkanie....
Rovnako ranne prebudzanie s niekym blizkym,so svojim druhym ja...
Nepoznam nic krajsie,ako prrbzdit sa vedla svojho muza.pomojkame sa,poobjimame a ideme robit ranajky.
Je vztah 2 ludi iba o sexe?
Nikde inde sa neprejavi tolko naklonnost a oddanosti ako v spolocnej spalni.
A k sexu vobec nemusi prist...
Chapem,ze niekedy deti rusia,
chapem ,ze pracujuci clovek sa chce vyspat,
chapem,ze kazdy,ma svoje potreby...
ALE
Manzelstvo je o kompromisoch.
Nekonecnych a stalych.
A to dieta je aj manzelove.
Cize je normalne,ze si vychutnava pozitiva i negativa.rovnako ako matka.
Nechcem spolubyvajuceho,chcem partnera.
My mame 4 deti a spime vsetci spolu😘a manzel vstava okolo 5tej rano a domov prichadza okolo 16tej,taka normal rodina... Zatial nikdy nespominal, zeby chcel inde spat, mne sa praveze zda, ze spi s nami rad😉takze porozpravat s manzelom, ze ako by si to chcela... Aspon polhodky aktivne venovanej tebe, sak mate jedno dieta, my 4 a nastarsie malo 6 rokov...
@11iva11 precitajte si poriadne co pisem, to ze spi vedla v izbe mi nevadi, mne vadi to ze sa tam zavre a tam si pozera telku.... Ved nech tam spi, aby bol vyspaty, ale ked moze tam este sa zatvorit a pozerat telku alebo sa hrat na telefone, tak moze byt este aj so mnou ten cas
@dollyzv suhlasim, myslim si že vztah je stale dolezity a mal by sa snazit aj v tomto smere, ja viem, je super, že mi so synom pomoze, ale aj na mna musi trosku mysliet predsa
@eeffka no ved ja si tiez myslim ze my mame uzasneho syna, že fakt spinka a tiež si vravim, že čo by vravel, keby mame dieta ktoré sa budi kazdu hodinu .... no fnucko, ako ho maminka vychovala, hlavne nech ma vzdy pohodlicko
@ktochytavzite dost jazdi na aute, prave robi v kancelárii, ale tam nie je v podstate stale niekam jazdi, tak to vnimam, ze predsa za volantom pozornost musi mat 100%, že aby nezaspal za volantom
@kavaapalma tak manžel zatial nejako nema kedy behat za druhymi, vzdy ide z roboty domov, mame spoločny učet, čiže kdekolvek aj plati všetko vidim, že nemoze ja neviem chodit na kavicky a tak a on teda vsade plati kartou, hotovost ma snad v penazenke raz za rok... cize toto si zatial nemyslim, ale samozrejme sa bojim, aby k niečomu takemu nedošlo v buducnosti
@julka1990 ono to, že spi vedla by som ešte chapala, ze chce byt plnohodotne vyspaty, ale nechapem to, ze sa vecer zoberie tam, zatvori sa a tam si zapne telku, to ma mrzi, ze nie je radsej so mnou ten čas
@dada4 no tiež si hovorim, ze su muzi, ktorí chodia na piatu do práce a o osmej večer domov a aj tak sa dokazu zene vecer povenovat, pokecat s nou a podobne
@lenuska1907 nas syn spi od deviatej, osmej večer do 6 rána, v noci sa zobudi mozno raz okolo 4, presuniem ho k sebe do postele a spi dalej do tej 6
@anny1984 manžel s nami cez vikend je v spalni, ale aj to som si musela vydupat v podstate ja, lebo keby bolo po jeho, tak aj vikend je v detskej
@maximilie teraz napríklad sme už 3 tyzdne nemali sex a ja som si vravela vsak je unaveny, nebudem ho teda unavovat ešte viac, ale uz ma to štve, zavre sa v izbe, tam si pozera telku, ešte si ma ani nevšimne ako ženu .... no už mam dosť
a ti akože dieta stale v noci plače, nespí? ja by som oddelene spálne zrušila,to bola prva chyba,a keby maly v noci velmi place odides ty
Ked vam tak krasne spi, vobec nieje dovod aby manzel spal v inej izbe. (aj ked hovoris ze toto konkretne ti nevadi). Ked budete spavat v jednej izbe v jednej posteli, budete aj spolu a aj sa urcite budete rozpravat aj sa pritulite. Bude po probleme 🙂 Ked bude chciet pozerat film budete pozerat spolu lebo nema "svoju izbu" . Mate vasu spalnu a tam sa chodi spat spolu. ;)
Prečítala som si všetky správy a keď ti mám poradiť, daj malého vedľa do izby (spomenula si, že spinká celú noc). Čo sa týka tvojho manžela možno je pohodlnejší ale vždy ber ohľad na to, že pracuje od rána a v podstate je celý deň v práci. A ďalšia vec, ber ohľad na seba hlavne. Skús mu vysvetliť a povedať tvoje pocity priamo. To je dôležité. Ja by som nepristúpila na to, aby môj manžel spal vedľa v izbe aj keď má takisto veľmi ťažkú prácu. Veď predsa - ako som ja mama on je rovnako otec a materská nie je predsa dovolenka, že žena nič nerobí.
tak chapem ťa, že by si rada ten čas kedy malý spí ešte strávila s ním ale pokial mu to rovno polopate nepovieš a neporozprávaš sa s ním tak sa budeš zbytočne trapiť, ak ti malý spi celú noc je načase dať do detskej izby a muža nasťahovať spať do spálne, my mame v spálni telku takže ked deti zaspia tak si obaja lahneme do postele a spolu pozerame telku alebo sa rozprávame a podobne, čo mam skúsenosti zo svojho okolia manželom ktorí prestali byť manželmi po narodení deti to dlho nefungovalo ako manželským parom, odcudzili sa tým, že ten jeden mal v noci klud a ten druhý skákal okolo dieťaťa.. takže čím skôr sa treba porozprávať o tom s mužom a najsť spoločne riešenie

Keď chodi o 20:00 do postele, nech sa ani nečuduje, že sa v noci budí a ma slabý spánok. To ty by si mala chodiť pri malom babu skoro spat, keďže ta čaká nočná pri kojení a ešte aj dlhy čas prejde, kým dieta prespí celu noc. A v podstate aj keď deti odrastu, príde terno v inej podobe - takze ten uplny klud ako bol pred deťmi už nenastane. Ale je to v poriadku, je Ok že to ma progres. Tvoj muž ide spat akokeby kojil on🙈, nechaj tomu čas, ono sa to postupne zmení,dôležité je že ty Vies kde je sever a pracuješ na tom 👍držím palce.