icon

Ako vám funguje manželstvo po pôrode?

23. júl 2020

Ahojte mamicky, manzelky, partnerky.... Ako to mate v manzelstve po porode? Ja som pol roka po porode, a teda funguje to u nas dost zvláštne, začínam byt z toho smutna.... Manžel je naozaj milujúci otec, so synom mi pomaha, stara sa, je z neho nadšený.... Ale mam pocit, ze my dvaja sme zacali byt ako nejaki spolubyvajuci a zacinam byt smutna... Kazdy den napriklad pride z prace okolo 18:00, zoberie si hned synčeka, aby mi pomohol, ja si medzitým upracem a podobne, vecer ideme kúpať, dame papat a maly ide spinkať. Manzel spáva cez tyzden v detskej izbe, aby sa vyspal do práce, nakolko ma fyzicky narocnu pracu. Vzdy vecer cakam, ze sa pôjde so mnou este chvilku aspon pozerat tv, ze sa povenujeme aj sebe, pokecame alebo niečo. No ale vzdy okolo osmej, ked maly zaspinka, manzel mi da pusu a zoberie sa do tej detskej a tam si este zapne tv a pritom povie, ze ide spat. No a takto fungujeme uz asi 4 mesiace a som teda dost smutna, ze sa zoberie takto, len si splni veci ohľadom synceka a na mna kasle. Sex sme mali asi 5x od porodu, cize nic moc. Ako by ste to riesili takuto situaciu?

pravdivy_chlap
24. júl 2020

nedalo mi po prečítaní tohoto všetkého napísať názor chlapa....pokiaľ ide spať vedľa a pozerá telku a je na mobile atď. tak ver, že po celom dni v práci a následnej druhej šichte s vaším dieťatom je pre neho relax a klud ked len lezi na pozadí ide telka, pozera si na mobile novinky prípadne čo sa udialo behom dna kedze cez den na to pravdepodobne cas nema....co by som zvazil je isto ci nema nejaku "virtualnu lasku" na sietach ako tinder badoo atd na odreagovanie vecerne....pokial mu veri s a ako vravis ze mate spolocny ucet a "penaize nemiznu" tak si nemyslim ze by bol neverny....to ze ide vedla je pre neho forma "voľna" a skutocne je to asi pre neho viac ako sex tulkanie mojkanie a tieto zenske vecicky 🙂 ako ti tu vravia babulky ostatne usta mas na to aby si sa porozpravala, pripadne oralne uspokojila....tak som zvedavy ci splnis večer čo si písala že sa porozprávate alebo at odbije nejako...kaˇždopádne to neodkladaj aj keby ti povie že zajtra, lebo zajtra môže prist znova dalsie zajtra...sam som zvedavý či sa večer pochlapíš a spýtaš sa a samozrejme nám dáš feedback... pekný zvyšok dňa prajem ešte 🙂

anaj44
24. júl 2020

Ja to mam podobne prejde to aspon u nas preslo ale trvalo to aai rok pri starsiom a teraz dcerka 3 t a to iste ja som unavena nevyspata manzel odchadza do prace o 5 pride 17.30 zoberie syna idu na zahradu alebo aj ked sundoma venuje sa jemu dcerke vecer dame spat deti a ja som uz mimo dam.mu pusu a idem spat je to hrozne vzdialujeme sa ale dufam.ze to prejde len si najst systwm

dada4
24. júl 2020

Dnes s nim hod reč a uvidíš ako sa k tomu vyjadri☺️

autor
24. júl 2020

@mimi1983 nemyslim si, že by sa vyhybal sexu, lebo ja vyslovene nie som nejaka, ze by som po nom stale chcela sex, dokonca ma to po porode boli, cize aj tych 5x bolo tak, že 4x zacal on a ja ten raz dajme tomu .... ale teda aj on sam nikdy nebol nejaky naruzivy, nie je ten typ chlapa, čo by chcel sex aj kazdy den .... neviem, skorej mi to pride ako taka pohodlnost

luccija
24. júl 2020

Aký je vlastne dôvod, že ide spať vedľa?veď som myslela, že preto, že dieťa buntosi celú noc.Je to neúcta voci tebe tiež sa potrebuješ porozprávať pozdielat zážitky z dna veď takto žijú dôchodcovia.Je nepodstatné čo mu hovorí mamička ty s ním žiješ tak mu povedz haloo aj ja som tu, mám svoje emócie, chcem sa rozprávať, žiť

luccija
24. júl 2020

Áno taký buculik krásne si hoviet v svojom pohodlí.Hlavne, že som spokojný a mám kľud.

autor
24. júl 2020

@sonus_ka mna skorej zaujimalo, či to tak maju aj v inych rodinach po porode, či mali tiež muzi tendenciu sa takto spravat .... je mi jasne, že musim riesit rozhovorom

11iva11
24. júl 2020

@osky Vlastné spálne máme kvôli nerušenému SPÁNKU, pretože ja som žiaľ citlivý spáč. Niekoľko rokov spím so štuplami a v dome by som ich už rada nenosila. Ale predstav si, že máme každý 120 cm široké postele, čiže keď je chuť na intímnosti, nie je problém, aby sa jeden šupol do postele k tomu druhému. A okrem toho náklonnosť sa dá prejavovať aj inak a inde ako len v spoločnej posteli 😀

11iva11
24. júl 2020

Ano, prepáč, máš pravdu.
Skôr som reagovala na ostatné príspevky, než na tvoj konkrétny problém. Lebo sa to tu postupom zvrhlo na problém "manžel spí/nespí v druhej izbe.

autor
24. júl 2020

Tak ženy, dosiel domov z práce, začala som o to kludne, že sa mi to nepači a odpoved, že jemu sa to pači, jemu to tak vyhovuje a ked sa to mne nepaci mam si najst muža, ktory to bude robiť inak ..... takže neviem ....

autor
24. júl 2020

@dada4 no už som hodila a dostalo sa mi odpovede, že jemu to tak pasuje a pači sa mu to tak, tak nech si najdem muža, ktorý by to robil inak

autor
24. júl 2020

@katika9145 no akurat som s nim mala snahu to odkomunikovat, poveda mi, že jemu sa to tak páči a vyhovuje a že on je unaveny proste a ze on by potreboval spat aj 15 hodin .... že mam si najst ineho muža, ked mi to nevyhovuje

autor
24. júl 2020

@dollyzv povedal, že on je unaveny a že jemu to tak pasuje a vyhovuje, ze ked sa mi nepáči, že si mam najst muža, ktorý to bude chciet inak

autor
24. júl 2020

@pravdivy_chlap už som sa pochlapila a povedala som mu, či sa porozpravame, prišiel dnes skorej z práce a tak som kludne začala ze sa mi teda nepači, že či je osem, devat, desat hodin, ide sa tam zatvorit a kuka telku, čo by ešte mohol byt so mnou a on, ze jemu sa to pači, jemu to tak vyhovuje a ze ked sa mi nepaci, nech si najdem muza, ktoremu to bude pasovať inak

autor
24. júl 2020

@luccija no dovod bol, ze maly nespaval, ale teraz uz spava, ale on aj tak povie, ze on ho v noci počuje ako sa hybe a tak, ze ho to budí

sono2
24. júl 2020

Wow takže ste debatovali.
Hmm tak som bez slov. Počítam že sa tam šiel zatvoriť už od teraz. Čo ideš robiť?
Tak ho nechaj tak .
Ja fakt neviem čo by som robila.
Divný je. Nemá depresie?
Ja by som taká povaha no dostal by hubovu, ale tak, budeš ho nútiť?

luccija
24. júl 2020

Nech ide do čerta taký chlap padavka.Ini cicikaju v noci deti a robia na nočné smeny.Je introvert?Dovtedy pokým nebolo dieťa ako vyzerali Vaše večery?Tak sa zober a choď behať, choď s kamarátkou, ak máš na chvíľu von.Ved to si nebudete mať čo povedať za chvíľu.To nie je riešenie manželstvo je kompromis tebe to vadí on nech zredukuje samotu.A nie hneď hľadať nového chlapa😊vlastne on je ignorant

autor
24. júl 2020

@sono2 je mi do plaču no .... čo ti poviem, keby som po nom nejako zjapala, ale slusne som začala debatu a on hned agresia, ze jemu sa to pači a hotovo a ja ze sak si povedal, ze to preberieme a on ze sak uz sme to prebrali, koniec

luccija
24. júl 2020

Asi je znudený, keby vybehol so synom na prechádzku necíti sa unavený znudený.To je guvernér banky, že potrebuje toľko oddychu?dopraje ho aj tebe?

autor
24. júl 2020

@luccija ano uplny ignorant, jemu to vyhovuje a nezaujem ....

sono2
24. júl 2020

Ma nejaký problém. Neni normálne takto reagovat.
Zo syna sa teší? Aký je otec? Lebo mi príde akoby niečo trpel

autor
24. júl 2020

@luccija povedal mi, ze ja cely den mam aj cas, ked maly nahodou zaspinka, čo podotykam, maly mi za cely den pospi asi hodinku, inak stale vyzaduje pozornost .... ze on nema cas na nic .... ze tak on si chce kuknut aj mobil, telku a ja ze ci mu to je prednejsie ako cas so mnou, ci mu nechyba cas so mnou a on ze ani nie

autor
24. júl 2020

@sono2 zo syna sa teší ano, aj ho zboznuje .... no on je rozmaznany, cely zivot bol cicikany, tak niečo ako obeta mu nic nehovorí

sono2
24. júl 2020

Jaj tak. Ale tak ja v tom obetu, čo po ňom chceš nevidím. Ja by mu asi jesť nedala. Nech si urobí vol. Prepáč

leskovael
24. júl 2020

Podľa mna natom nič nieje ze si pred spaním hore ešte zapne telku. Cely den je v robote, príde ma malého, potom večer pred spaním chce pozrieť niečo nech zaspí, mna napr telka niekedy tak uspavala.. Hlavne mu to treba povedať a nie to držať v sebe a pýtať rady tu na koníku. Odkiaľ on má vedieť, že ty chceš ešte byť s ním? Chlapom tieto veci treba povedať a nie stále len na niečo čakať... Hlavne sa treba baviť otvorene, ved toto nieje nič intímne o čom by si mala problém sa baviť hlavne s manželom.

leskovael
24. júl 2020

A až teraz čítam tvoje komenty ako reagoval na rozhovor. No neviem akým štýlom ste teda debatovali, lebo takúto odpoveď si neviem predstaviť pri normálnou rozhovore. Ale tak ja by aon skúsila na začiatok byt ta, ktorá ešte lred spaním teda príde do izby za ním, on nech kludne zaspí kedy chce, nech aspoň večer ste chvíľu spolu. Minimálne ak by sa nic nezmenilo si môžeš povedať, že si spravila maximum pre nejaké to zachranenie vzťahu, lebo takýmto tempom pôjdete o rok, dva od seba, nevydrží vam to, teba to trápi už teraz, takže sa to bude iba stupňovať

autor
24. júl 2020

@leskovael takýmto stylom asi pojdeme velmi skoro od seba, ked on este reaguje ako reaguje.... Uplne, este mi povedal, ze mam sa starat sama o seba, ze on ma neriesi....

luccija
24. júl 2020

Máloktorý chlap príde domov o 16 hod domov z práce a spat môže ísť o 22-23 malo mu je času?Je to rozmaznanec.Chcel rodinu treba niečo obetovať ty si obetovala prácu, čas pre seba a on chce pozerať TV a mobil?Len pozerám on nevidí ako žijú ini ludia?ja poznám chlapov, ktorí po robote idú s deťmi von na ihrisko, či cvičiť, keď deti zaspia.Je naučený na svoj komfort to je veľmi zle.Netahas ho do kina, na grilovačky ja si myslím, že je to prirodzené prebrať hodinku so ženou čo robili, kde boli, aký bol syn normálnu bežnú komunikáciu čo zajtra variť čo budeme robiť cez víkend.

letfenixa
24. júl 2020

Veľký sebec, tak ho vezmi za slovo, venuj sa sebe a dieťaťu, hrozné, človek vstúpi do manželstva, aby bol s niekým a nakoniec má byť sám? Po jeho návrate z práce by som mu podala dieťa a išla riešiť seba.

danim
24. júl 2020

Juj :( a to prečo tak kruto ? :( ja že si to neuvedomil, nevie sa zaradiť .. to muži sú takí motaci koľkokrát.. dieta miluje aj pomáha to je všetko super veď je tiež rodič.. ale odbiť ženu ešte aj slovne že staraj sa o seba? :( no nechaj tomu čas.. nerieš emotívne rýchlo .. bud mila kludna.. uvidis o týždeň mesiac.. veľmi ti držím palce