Ako vám partner pomáha v domácnosti?
Ahojte žienky, chcem vedieť váš názor, na pomoc partnera v domácnosti. Sme spolu 8rokov,z toho skoro 3 roky sme manželia. Ja pracujem na polovičný úväzok resp. na dohodu, robím 3 - 4 dni v týždni,a externe chodím do školy. Manžel pracuje z domu. Neviem ci som ja vadna a rozmaznana lebo chcem veľa, alebo mam len normálne požiadavky. Ide o to, že niekedy mám az stavy zúfalstva a plaču že celá domácnosť je na mne. Upratujem a varim iba ja. Manžel ma síce nosí do a z roboty, v tie dni vari nejakú rýchlu večeru on, inak okrem toho nerobí doma nič. Občas keď treba niečo opraviť to spraví ale toho je malo. A ja mam pocit, že okrem upratovania a varenia už ani nič iné nerobím. Robím väčšinou obden, takže keď som každý druhý deň doma, tak všetko upracem, a varim aj obed aj večeru. Kým manžel pracuje z domu, ja všetko nachystám na stôl, aj kedkeď dôjdeme
Za mna je to lepsie si vydiskutovat teraz pokial nepridu deti,bude to omnoho horsie a ty sa nebudes vediet roztrhat...za mna odkedy zijeme spolu pomaha kr ho poprosim a ked treba utrie prach,povysava,vylozi oracku,mycku zvysok je na mne,viac menej je to tak aj odkedy mame malu,stara sa o dom,opravy,gonkajsie orave a ja zvysok,varenie atd proste si uvedomuje,ze tu zijeme obaja a potrebuje pomoc a nevyvysuje sa na mne,lebo nezarabam
Ta formulácia "partner mi pomáha ( alebo nepomáha)" nie je práve najsprávnejšia , Výkladový slovník slovenského jazyka : partner je : spoločník, spoluúčastník, ...;rovnocenný, rovnoprávny . Ja to chápem tak, že žena - manželka , matka partnerových detí...nie je jedinou nositeľkou zodpovednosti, aby to v domácnosti klapalo, ale sú na to dvaja. Doba lovcov je už dávno za nami. Teda správna formulácia je: manžel sa nezúčastňuje alebo zúčastňuje na chode domácnosti , ak nie tak svojím konaním nenapľňa význam slova partner v plnom rozsahu. 🙂
@tina8686 keby nemal 189 cm a 110 kg svalov ,tak aj ja myslim🤗Ale..jeho mama zomrela ked mal 20 rokov a staral sa potom o troch mladsich surodencov a vlastne aj o mamu sa staral posledne 4 roky,lebo od jeho sestnastky len lezala.On nedeli prace na zenske a muzske.Teraz byvame v byte a tu akoze muzska praca ani nie je.On to ma v sebe ,starat sa.
Domáceho ste žiadali o opravu sporáka?
Čiže v priemere je to cca 7 hodín x 3...4dni čo je iba 21ci 28 hodín za týždeň.
Cestu z a do práce máš vybavenú 🙂
Deti žiadne.
Uvariť rýchly obed trvá max hodinku.... večeru nechápem prečo varíš veď zohrej obed keď pán nechce rohlík.....
Týždeň má 168 hodín.....mínus práca.....ostáva ti 140 hodín 🙂 dajme tomu 60 prespis.....stále máš čistých 80 hodín.
To je málo?
Manžel robí koľko hodín denne? Prirataj k tomu aj tvoj dovoz odvoz z práce.
No ako tak čítam môj muž mi pomáha až, až.... A to vstáva v noci o druhej, tretej a chodí poobede domov až podvečer.... Chodí na nákupy, umýva riad, operie a vyvesia prádlo... Variť nevarí no raňajky spraví luxusné.. Takže ja sa nesťažujem skôr naopak..a... Zabudla som ze mame 2deti a tretie na ceste... .. Ako si ho vychovas, tak máš... Držím palce 😊
Pomáhame si vzájomne, snažíme sa roložiť si povinnosti tak aby to bolo vyvážené. Varím iba ja, mm sa stará o autá, a ostatné veci tak pol na pol. Keď je mm v práci ja sa starám o deti a domácnosť, keď je doma riešime to spolu.
Môj nerobí nič len cumi do mobilu alebo do TV. Variť nevie max vajcia takže všetko je na mne. Ani s dcérkou mi nepomáha nič jedine ju rozmaznáva.Všetko je na mne domácnosť výchova starostlivosť úplne všetko a čakáme druhé takže budem mat toho ešte viacej na svojich pleciach. Takže nezufaj
@autorka viac ako to 'nepomahanie' by ma stvali jeho reči a neochota spolupracovať. Domácnosť si vieš zjednodušiť - nevar dvakrát denne, na riady umývačku, my máme doma tzv.stolovu (malá kuchyňa, táto sa len položí na linku), trusenie a chlpy po dospelom chlapovi by ma ani nehlo upratať, po sebe si každý uprace či riad, či prádlo.
tak podla mna su aj horsie veci ako to ze nepomaha. my kym sme nemali dieta tak mal full service. jeho ulohy su vyniwst smeti, soferovat a vybrat postu. a daco odniest priniest z pivnice 😂 opravovat v domacnosti chodi svokor. ano tiez ma to stve tie chlpy vsade v kupelni a ze tanier da len do kuchyne namiesto do umyvacky - vidis vlastne by to ani umyvacka nevyriesila vas problem 😂 uz som si zvykla, tiez sa kvoli tomu hadame ale to uz su take hadky formou vtipu. ano tiez to pocuvam ze pracka perie sama vysavac vysava sam atd.. momentalne som na materskej, ale vzdy to bola skor moja uloha aj ked som pracovala na fulltime a zarabala podobne.. teraz uz ale napriklad len hadzem jeho veci neposkladane do jeho skrine - po tom co mal raz poskladat vsetko pradlo a moje veci poskladal obratene na ruby 😂 neriesim, nakricim na neho a spolu sa na tom potom zasmejeme. tvoj aspon vari - moj je taky lenivy ze si sebe vie tak cornflakes spravit alebo vybrat daco z chladnicky. pritom to vsetko vie, ked som prisla z porodnice vedel spravit vsetko. ked budes mat dieta budes mat ovela viac roboty. ja som asi trochu staromodna, ale podla mna za domacnost je zodpovedna z vacsej casti zena. zas ten moj je sikovny v inych veciach, vsetko vybavi atd. takze bud sa s tym zmier alebo ked s tym nemozes zit vymen partnera 😉
Keď trvá na tom že domáce práce máš robiť iba ty lebo on zarába tak nech ti kúpi umývačku riadu, robotický vysávač a robotický mop. Navariť sa dá aj na 3 dni takže 2 dni máš od varenia veget. A po sebe nech si uprace, na tom by som trvala.
a inak do prace by si potrebovala hodinu. tu potrebuje asi ale aj on ta odviezt a vratit sa domov. tiez by si sa mohla tym autom aj sama odviezt. tak chod sama do prace a on nech za ten extra usetreny cas uprace, ale to neviem ci by sa ti pacilo 🙂
Asi neuveriteľné...ale môj vie aj navariť aj zložité jedlá aj piecť, pozmýva, povysáva, umyje riad, vyperie, urobí mi raňajky.Alebo mi aj zašije pokazený zips lebo to vie proste urobiť lepšie keď je hrubá látka.
Vie všetko.A nikto nikoho o nič neprosí.Je to pre nás samozrejmosť.
Ja vidím, že on čo ja viem niečo upratuje alebo robí niečo čo ja neviem manuálneho tak uvarím, upracem ja čo treba.A potrpí si na čistotu.
Máme to tak prirodzene rozdelené.
Moja praca je casovo menej narocna ako manzelova.ja chodim domov okolo 15 hod manzel 18hod.prichystam mu jesť ( varim kvoli detom vhcu aj teplu veceru, manzel teplu veceru nechce len nieco "suché" alebo jednoduché.som stara skola a ked pride domov urobim mu kavu caj alebo nalejem za jeden😝a urobim mu jesť.cez vikendy spolu nakupujeme, on vzdy vynasa smeti, ja vysavam, umyvam podlahy,deti si vysavaju.umyvacku riesia deti vesanie pradla deti.utieram prach.muz cisti zrkadlá wc a kúpeľňu.zehlim ja.nevari ani to od neho nechcem.zehlit chcel ale vyzeralo to hrozne😁ked treba nieco zasit prisit gombik apod.urobi to on🙈 my robime kazdy to co nas bavi( co sa tyka domácnosť stíham prácu domacnost deti psa...nechapem ako niekto moze nezvladat upratovanie pri nula deťoch.
Ale hovorím...ja uz nemam 20 a som stara skola.v praci mam mladunke kolegyne...este ziju s rodicmi a maminka im ešte nakraja k vecernemu serialu ovocie do misky.nevaria.neperu.a v robote su odrovnane ako je toho veľa ze nestihaju nevladzu.ja len pozeraam co sa to so zenami stalo.
Pozri, stale mas sancu zvratit to, ale kazdym dnom sa tato sanca vzdaluje. Cim skor mu to vysvetlis, tym lepsie. Na zaciatku mal moj muz nazor ze upratuje a vari zena. Tak som mu to pekne vysvetlila.... stalo ma to ale vela nervov a hadok, ale pochopil. Odmietam robit sluzku. Chlapom musis zadelit konkretne strucne ulohy..... Povysavaj, utri prach, vynes kos..... Sami neurobia nic. A potom ich musis pochvalit, ako havinkov, to maju radi a budu ochotnejsi.
Ako si to TERAZ zatiadis, tak budes mat po zvysok zivota, nezabudaj na to! Zopar hadok za to stoji ver mi.
Teraz citam tvoj koment ako si neda potichsie hudbu a ty nejdes vedla, lebo sa nahneva..... To vazne? Prepac, ale chyba je v tebe. Nechas si skakat po hlave a takto nikdy nic nezmenis. Si proste ten typ, ktory tisko sucha nohami a nic nepovie 🤷♀️
áno, mala by si s tým niečo robiť, ale naozaj, prečo by si mala robiť to, čo chce on? si jeho otrok alebo čo? ty kokos, okamžite chod vedľa do izby, tresni dverami a nech sa chlapec zobudí, nemožeš mu stále ustupovat, maj nejakú hrdosť dievča
No ale s tym neviem ci sa da nieco urobit. Poznam take baby ako si ty, ziadna sa nezmenila.... To sa podla nna neda. Ja som opacny vybusny typ a neznesiem ked mi niekto skace po hlave, to je povaha, to nezmenis.....
Ja osobne samu seba a svoj voľný čas milujem natoľko že v žiadnom prípade nemienim robiť niekomu slúžku.
Už len ta veta... Ako vám partner/dieta pomáha v domacnosti... Prečo by MNE mal niekto pomahat, normálne sa každý podieľa na chode domácnosti, vrátane 10 ročnej.
Prepac ale ty to asi nevidis, ale tvoj muz je sebec a egoista. Tak ty chces spat, on odmietne dat tichsie PC a este by sa urazil keby si sla vedla? 😳😮 Silna kava toto. Viem ze ho budes objajovat, ale zamysli sa s kym zijes.....
Ach dievča máš to ťažké s takou submisivnou povahou, to s tebou bude zametat kazdy.
Mala by si sa naučiť si trochu stat za svojim. Tu rolu poslušnej služobnice si si vybrala a hráš ju sama. Nemôžeš ísť spať vedľa lebo sa nahnevá (no fakt tragédia), musíš mu vyvárať teplé večere, musíš upratovať, musíš ho poslúchať na slovo blablabla...
Nie nic nemusíš.
A nemysli si ze si jediná co ma doma hnileho chlapa zvyknutého na mama hotel. Môj ex taky tiež bol, on ženské práce robiť nebude. Naše prvé spoločné byvanie zo začiatku boj kto z koho - 5 týždňov sa nevysavalo, ponožky si kupoval stále nové, jedlo nosil z fastfoodu.... Ale potom pochopil a rýchlo sa s vysávačom skamaratil, aj s prackou, aj s riadmi.
Môj názor, možno trochu drzí, ale hanba mamke ktora takéto tela vychovala. Ako učíš dieťa umyvat si zuby tak isto ho naučíš varit, prať, upratovať, drevo narúbať, zahradu pokosit, jedno ci dievča, chalan už by mali pubertaci vedieť a doma pomáhať.
Si nekonfliktný typ a preto v 22 r rovno po dovarení obedu začínaš variť večeru, lebo on nechce suchú??a nezabudne povedať, že viac zarába?
No pozri ja mám o 20 r viac ako ty snáď sa neurazis...v prvom rade nech Ti kúpi kuchtu, aby si nevarila hodiny...v druhom nestaraj sa o neho ako bábätko veď ty môžeš po práci ísť s kamoškou von či cvičiť, či doma čítať knižku a oddychovat a nie letieť k hrncom pokým nemáš dieťa.
ste spolu od 14 rokov??raz, keď prídu deti a budeš variť veľa jedál, príkrmy, kaše, pucit ovocie do toho upratovať bude to otrocina, keď už teraz plačeš od zúrivosti.
Čo toľko upratujete, ked si v práci a deti nemáte?
Veľmi rýchlo ho to odnauc ty nie si jeho mama!
Aj ja varím denne či obden, robím z domu, syn sa nestravuje v skole, ale ty si moc mladá na takéto maniere drahého.A sa mi zdá, že si rezignovala, že asi tak to má byť teda celý život
Môj pomáha, ale samozrejme, že mi to je malo😂
Taký stred v sobotu povysáva, umyje dlážky, kazde ráno vyberá umývačku, a ide do obchodu, keď poviem, občas poskladá zo sušičky všetko by som vymenila za to, keby navaril😅

,,Minule sme doobedovali, a už hneď po jedle som isla umyť riad a začať robiť večeru nech stihne byť do večera. ,,
To čo za špeciálnu večeru si varila?
Deti nemáte že?
Koľko hodín pracuješ? 3...4? 8? 12?
Vozi ťa z a do práce? Prečo? Ako ďaleko?