Ako vám pomáhajú vaši muži?
Dobry den, bola by som rada, keby ste sa so mnou podelili o Vase fungovanie domacnosti. Co Vasi muzi robia/nerobia? Ako vam pomahaju pri rocnom dietatku? Musite im vsetko hovorit vy alebo robia veci sami od seba?
Poprosim len prispevky k teme, mudre reci nie 😉
Dakujem...
@janulka1802 Nemusi🙂 Vacsina muzov okolo vynimocnosti ani nesla
Nakúpi, vyperie, povysáva, umyje riad, prebaluje, kŕmi, hra sa, ide s deťmi von, učí ho nové blbosti 😄 , okupe, natrie, prezlečie. Všetko okrem spánku, to nezaspi malý pri nikom. V noci aj vstával, ale to som bola hore aj ja, tak zbytočne obaja.
A nevari lebo vraj nevie. Sľúbil mi kurča že mi raz urobí, sme spolu tri roky, tak možno sa dočkám raz 🤭
Pomáha so všetkým a do ničoho ho nenutim ani neprikazujem. Robí to sám od seba.
Moj muz je lepsia zena nez ja 😀 nakupi uvari uprace vyperie prebali nakrmi okupe a keby vedel aj nadojci...ma boziu trpezlivost.mierumilovnu povahu a ked mu napr poviem co mojo dnes vysavas ty? Jeho odpoved mozem no😀
@misickaa4 😂😂😂 tolko dokonalých chlapov v jednej diskusii. Ja fakt nerozumiem, prečo je tolko rozvodov, veď vyzerá, že väčšina chlapov na Slovensku je zosobnená dokonalosť 🤣🤣🤣
Môj chodí do roboty 7 dní v týždni, nenávidí akékoľvek práce v domácnosti a volakedy povedal - radšej robiť 48 hodín v kuse ako byť 2 hodiny s našimi deťmi (sú neskutočne temperamentné, hlučné a nemajú pud sebazáchovy). Ale raz za čas ich niekam vezme, asi 4 x umyl riady, keď ma strašne nas*al a občas povysáva. A tento rok tuším 2 x kosil.
To je super tema a otazka, prinutila ma zamysliet sa. Tak moj muz je velmi napomocny ale domacnost v podstate riadim ja. Ja rozhodujem kedy a co sa ide upratovat alebo varit a on vsetko urobi ak mu to cas dovoluje. Sam od seba vynesie smeti, postara sa o starsiu dcerku (navari ranajky, nachova) lebo ja dlho vylihujem v posteli s cerstvym babatkom 😁 ale zeby za mnou niekedy nadsene dobehol ze "chcem umyt okna!" 😂 tak take sa nestalo a ani nikdy nestane. Zvacsa mu proste poviem co ma urobit a on to spravi 🤷 ked bola starsia dcerka mala, tak pomahal velmi, ale trvalo to kym sa nastavil na rolu otca a na stratu svojho casu. Je to proste prerod chlapca v otca, to je normalne.
Nakupovanie je na ňom, aj odloží nákup, pravidelne umýva riad, občasné navarí obed, častejšie robí raňajky sebe a deťom, inak veľa neuprace, všetko mu treba povedať... až na detské hračky, to áno. Niekedy to v detskej vie vyzerať ako po výbuchu, tak spolu s malých upracu. 😅 Ale za to pomáha s deťmi. Keď je doma, skoro stále sa venuje staršiemu, veď k nemu malý vzhliada a chce byť s ním. A mladšej občasne, už mala 9m, tak už aj papať dá, prebaliť, zabaviť. Keď bola menšia, tak si ju veľmi nevšímal ale to je asi normálne. 🤣 Hlavne, keď vrieskala 4m vkuse...
@misickaa4 Moj muz, vynasa smeti 100%, umyva riad 70%, vari 40%, nakupuje potraviny100%, perie 80%, umyva kupelnu 100%, upratuje neporiadok po dietati 50%, ine upratovanie 20% uspava rocne dieta vecer a ked sa zobudi pocas noci, hra sa s dietatom 1-2 hodiiny denne, kosi travu 100%, odhadzuje sneh 80%, toto vsetko sam od seba. Vie sa velmi dobre postarat o domacnost a s urcitymi instrukciami zvladne aj maleho. Ja mu za to vzdy velmi dakujem a ocenujem jeho pomoc.
@misickaa4 Ja mam šťastie, mam muža do voza aj do koča. 🥰 Postara sa o deti, navari a spravi všetko okolo domu. Vie aj upratať, ale to robim ja.
Ja som vždy snivala o mužovi, ktory nebude fajčiť, nebude piť a bude kuchar - a splnilo sa mi to 😋
@scila Asi preto, že vykonávanie domácich prác ešte nerobí chlapa ideálnym. Podieľať sa na chode domácnosti je normálna vec a ak bol k tomu chlap odmalička vedený, tak to robiť bude a nemá to nič spoločné s jeho charakterom. Umývať riady, vysávať, upratovať a prať môže rovnako milý zlatý chlapík, ako aj agresívny nervák, či neverník. A naopak, sú chlapi, ktorí doma prstom nehnú, ale žene to vynahradia iným spôsobom. Ešte som nepočula, že by sa niekto rozvádzal čiste len kvôli domácim prácam.
Ahojte, takze drahy mi pomahal a pomaha vo vsetkom. Upratovanie, vysavanie, zametanie - to zboznuje 🤣 umyvanie kupelne ci wc, varit vie par veci, tie robi dokola ale aj za to som vdacna lebo to vie robit super! Nema problem vymenit plienky, zobrat decka do parku, nakrmit ich a pod. Reci ze nieco je zenska a nieco je muzska robota u nas neexistuju, napriek tomu je to typicky muz ktory miluje sport, hokej a futbal. Nebolo to tak samozrejme vzdy. Na zaciatku vobec nechapal ako funguje domacnost a deti. Tak som ho do toho postupne zasvatila, vysvetlovala a vysvetlovala aby chapal ze aj zena potrebuje obcas oddych, aby mala co dat rodine. Nema s tym absolutne problem, detom sa tesi a chape ze ak ma rodina fungovat, sme tu na to dvaja. Ale ako hovorim, zaciatky boli tvrde 😂
A pardon este som zabudla, miluje nakupovanie potravin, normalne sa skoro pohadame ze kto ide na nakup 😂😂😂😂 on proste rad chodi po obchodoch a rad nakupi vela vela jedla... no a nema problem ani s vesanim pradla a zehlenim.
Teším sa, keď sa odstráni z nášho podvedomia ten zauzivany výraz 'muž pomaha zene v domacnosti'...
Môj muž nerobí vôbec nič. Len leží na gauči, pozerá telku a vyziera sladkosti. Už je aj obézny. O syna, nákupy aj domácnosť sa musím starať len ja. Nedopraje mi ani hodinku pre seba. Jedine keď malý spí. Keď chcem aby nieco navrtal tak aj to frfle, že sa to mám naučiť sama a ja som sa už dosť veci aj naucila. Sťahovala som práčku, skladala skrine, rozobrala a odniesla kreslo do zberného kontajnera. Uvedomila som si aká som silná. Žiaľ máme hypotéku a nemám kam ísť. Mám dobrú prácu ale do tej sa vrátiť nemôžem, pretože by som sa časovo nezvládala starať o syna. Čiže ja budem musiet v tejto zlatej klietke ešte dlhšie vydrzat. Ženy vážte si svojich mužov. Ja by som odpadla kebyže vidím svojho muža napr vysávať.
@misickaa4 ahoj, moj muz vysava 2x tyzdenne zem i prach, nakupuje vacsie nakupy cca 1-2x tyzdenne, mensie ako pecivo to kupujem ja, v sobotu vari on. Inak co ho poziadam spravi (casom 😂). Ooobcas vylozi pracku do susicky a vynimocne sklada pradlo - najma uteraky. Umyvacku casto vyklada on ak zbada ze je cista (ked tam je oblubeny hrncek, takze ho tam pcham casto).
Inak upratujem, periem a varim ja.
Co sa tyka maleho (1r8m), prebaluje len vynimocne ked nahodou nie som doma, napr. idem lekarke inak vobec, z hovienka ho napina chudaka (celkom je to vtipne), a vie ho prezliect do zakladnych kusov oblecenia - nie pancuchy ani pyzamo, to nerad lebo maly sa vrti a uteka. Ale keby musel vie vsetko.
A kazdy vecer mu da kvapky on (Decko).
Musim ho pochvalit, od malinka pomaha, ked bolo treba aj ozehlil.
@misickaa4 keď sme my mali 1rocneho tak koľko krát išiel kocikovat s jeho rýchlou vojenskou chôdzou 😂😂😂
Ale manžel keď mu napíšem zoznam tak ide nakúpiť.sice keď napíšem že má kúpiť napr.2kg cibule tak kúpi 1kg😂.vždy polovičné dávky kúpi zo zoznamu.ale poperie,vyvesi prádlo,povysava,umyje riad.to je jeho.no variť nevie.ani praženicu.takze okolo hrncou sa obraciam ja.teraz máme 3m a 6r tak on sa nonstop venuje tomu staršiemu.
@misickaa4 môj pomáha so všetkým, bol tak vychovaný a veľmi skoro mal dieťa aj rozvod a príkladne sa stará. Vie oprať, navariť, riad umyť, aj okolo domu a záhrady porobí. Super chlap.
@misickaa4 No ja som myslela tých, ktorí doma nepohnú prstom, lebo si to môžu dovoliť, čiže buď zaplatia upratovačku, alebo žene umožnia zostať doma a nechodiť do práce. Ak na to muž nemá a je fakt drevo, čo sa všetkého v domácnosti týka, tak vždy sa môže zahrať s deťmi, ísť s nimi von, alebo urobiť s tými väčšími úlohy, kým žena porobí, čo treba. (Mala som takého otca, jeho mama, moja babka, nikdy nechodila do práce. Takže to tak chcel mať aj on a preto aj moja mama s nami zostala dosť dlho doma, vlastne až kým sme neskončili ZŠ. Mne by to takto nevyhovovalo, ale určite je veľa žien, ktorým áno.)
😂😂😂 občas odviedol deti ku svokre na pár minút...
Moj spravi vsetko, ked mu nakazem 😁 ale nie, neupratuje, neperie, ani nevari, vecer chodi neskoro a pracuje aj soboty..ale taktiez nenechava za sebou bordel.. ked je doma, a vytahujem vysavac, tak povysava, opravuje vsetko v domacnosti, aj okolo domu, o auto sa stara vylucne on, do obchodu skoci so zoznamom.. ja som zatial spokojna, uvidime, ked porodim 🤣
@0silvia0 ja som bola taká fascinovaná, keď som si prečítala tie opisy mužov, vyžívajúcich sa v domácich prácach, že som úplne zabudla, že autorka spomenule vek dieťaťa. Takže k tomu dopĺňam, že môj muž (a tiež svokor) sa malých detí boja - asi, sú pre ne príliš krehlé - a kým deti nezačali samé chodiť a rozprávať, tak ich ani poriadne nechytili na ruky. A ak áno, tvárili sa vydesene 😂 A pri prvom dieťati, bolo utretie zadku niečo, čo fakt nehrozilo. Pri treťom to už zvláda v pohode 🙂 Takže s ročným dieťaťom mi nepomáhal, ani ho nedokázal zabaviť, a ak ho raz za mesiac vzal kočíkovať tak som bola šťastím bez seba 🙂
@misickaa4 mm navarí, sprace riady, vylozi umývačku, vysáva každý boží deň, mame psa, ja tiež vysávam poobede kazdy den, vynesie smeti, dá prať, je s dcérou, nakŕmiť, prebalit, zahrať sa.
Co nerobí : kúpeľne, umyť podlahy a okná.
mame doma umývačku 10 rokov, za tu dobu ju nikdy nevyložil ani nenaložil, nenavarí, nevysáva (asi 3 x za celú dobu manželstva), nedáva prať, ani prádlo nezloží, učím to aspoň deti, že treba pomáhať, keď čítam vaše príspevky je mi na zaplakanie, nekočíkoval, vedel prebaliť, občas nakrmiť, keď som si potrebovala kúpiť vetrovku a nechala ho doma s dvoma deťmi do 2 rokov, volal mi po 15 minútach či už idem domov.
Dieťa nemáme takze neviem ako to bude fungovať pri ňom ale momentálne keď sme dvaja môj partner robí naozaj všetko. Čo sa týka upratovania vysávanie umývanie a prach tak to robí asi častejšie ako ja v sobotu väčšinou robím takze tu väčšiu časť spraví on ale zas ja väčšinou varím (keď treba zvládne aj navarit fakt hoci čo nie len prvky 😂) väčšinou uprace aj po jedle dá do umývačky a aj vykladá umývačku. Kúpeľnú umývam častejšie ja ako on. Perie aj skladá prádlo. Nemôžem si sťažovať mal výbornú tvrdú výchovu u mami. Dúfam že bude vždy v domácnosti pomáhať.
@misickaa4 môj muž robí všetko okrem žehlenia(to chápem 🤣). Spraví aj sám od seba,netreba mu to nejak špeciálne pripomínať ☺️
@dajen_7 A co potom robis ty, ak tvoj muz vacsinou vsetko upratuje on, perie a obcas aj vari a nemas dieta, o ktore sa staras? Teda vyslo mi z toho, ze umyvas kupelnu a varis (nie vzdy), ostatne robi chlap. Je super, ked muz pomaha, tu mam ale pocit, ze chlap robi vsetko a to nemas dieta. To este pocitam s tym, ze su muzske prace, ktore robi tiez

@mircalla tak musí mať iné výnimočné pozitívne vlastnosti, či?