Ako vyriešiť dilemu s vianočnými koláčmi a svokrou?
Som tehotna a narodi sa nam babatko. Ja nebudem mat prilezitost piect. Vcera som spomenula pred svokrou ze si objednam kolace. Tak trochu sa urazila lebo ona pecie vela a kto to poje a naco objednavat.lenze jej kolace nam nechutia. Je pravda ze pecie vela aj 10 druhov aj viac ale ja peciem uplne iny styl.
Ako by ste to riesili? Objednat, upiect nieco aj ked neviem kedy. ci kaslat na to a ostaneme bez kolacov? len s tym co budu mat oni.sme od nich 3km a na sviatky budeme spolu..
@minka201 ano hovorila ze nemam piect ale ja som to robila rada pre tu atmosferu.. a tiez som jej na to povedala ze nebudem piect rovnake ako ona.. no asi jen ide aj o to ze naco niekomu platit..
Rada pečiem, takže chápem svokru, že to robí s radosťou. Na druhej strane nie je tvojou povinnoststou jesť len jej koláče. Však nech svokra napecie menej.
Kľudne by som objednala, je to váš život, nenechajte sa manipulovať. Začne to koláčmi, potom bude zasahovať do výchovy vášho dieťaťa, do vašej domácnosti...
Treba udržiavať zdravé hranice.
Koláče by som od svokry neodmietla, ponúkla návšteve alebo bezdomovcom dala.
objednat.... a nech sa uraza. kolace od nej bud vezmi a daruj dalej, alebo sa podakuj a neber

@autorka Tipujem, že tvoja svokra sa tiež dlhé roky podriaďovala niekomu vo svojej rodine - možno svojej mame, svokre.. Preto má teraz takú silnú potrebu konečne si presadzovať svoj názor a nútiť ho ostatným.
Ja by som si koláče objednala ale nepovedala jej to. Ak by s vami ešte stále chcela riešiť tému koláče, môžeš jej navrhnúť, že ak veľmi chce, môže ti namiesto 2 druhov suchých upiecť tvoje 2 obľúbené druhy.
A po minulé roky ti nehovorila, že nemáš piecť, že ona napečie pre všetkých? Či len z princípu nechce, aby si objednávala, že na Vianoce majú byť len domáce?