icon

Ako zvládnuť nespokojnosť svokry a manžela s koláčmi?

Dnes o 15:42

Ahojte, v prvom rade chcem povedať, že som z rodiny, kde moja piekla torty a zákusky, koláče, aj na objednávky a naozaj som v živote jedla veľa zákuskov a koláčov a viem porovnať.

Môj manžel a moja svokra ohŕňajú nos nad každým koláčom z cukrárne. Skúšali sme už viaceré cukrárne, zakaždým keď ku svokre donesiem nejaký zákusok alebo rez, žiadny nie je dobrý, nie je "čerstvý" podotýkam. Žiadny. Čerstvý bok za 20r možno jeden. To isté aj môj muž, nič nie je čerstvé, nič nie je dobré, dokonca že mu je z niektorých zle. Inak svokra vie upiecť bábovku, aj to sa jej v poslednom čase nedarí a piškótu s džemom a čokoládou.
Ja nepečiem, to treba povedať.

Dnes sme išli za svokrou a tak som kúpila zákusky, po veľmi dlhej dobe, som im chcela urobiť radosť = metrový rez, zamatovú roládu, kokosovú roládu a dobošový rez- ten som po ceste zjedla. Chutil mi, nič výnimočné, ale ani nič zlé, normálny koláč. Ja som odišla od svokry a muž tam zostal. Teraz sme spolu volali, pýtala som sa, či chutnali zákusky. Že neboli čerstvé, že n ie sú dobré. No zákusky som doniesla doobedu a teraz je pol šiestej. Predpokladám, že boli v chlade, čiže stvrdli. Už som sa naozaj nahnevala, neznášam slovo čerstvé a som na to priam alergická. Nahnevane som povedala, že ok, tak vieš čo vyhoď všetky koláče. Normálne ich zober a vyhoď.

U nás doma sme boli na tom tak, že sme nikdy nikomu nepovedali, že koláče nie sú čerstvé alebo chutné. Maximálne sme ich nezjedli, alebo vyhodili, ale určite by sme nekomentovali takto. Veľmi sa nám to nestávalo, lebo vždy sme vedeli ohodnotiť to, ak nám niekto chcel urobiť radosť a niečo nám kúpil.

Máte to tak aj vy? Že vašej svokre nie je nič dobré, iba to, čo urobí ona, alebo kúpi ona?

Strana
z4
crazy_cat_lady
•
Dnes o 15:44

Vsak ked vies, ze to vzdy okomentovala/nezjedla, tak naco si ich vobec kupovala? Vykaslala by som sa na nich

anonym_7caff6
•
Dnes o 15:47

@anonym_autor keď viem, že svokre nechutia koláče a to už 20 rokov !!! tak jej nenosím žiadne koláče !!!!!!!! To dá predsa zdravý rozum. Keď už teda zdravý rozum postrádam, aspoň provokačné netelefonujem, že ako jej koláče chutia, keď presne viem, aká bude odpoveď. Že jej nechutia. 🙈a potom sa ešte blbo pýtam na MK a čakám kydanie na svokru. Fakt nechápem, asi máte málo starostí, keď si takéto doslova sami vyrábate.

autor
•
Dnes o 15:49
@anonym_7caff6

@anonym_autor keď viem, že svokre nechutia koláče a to už 20 rokov !!! tak jej nenosím žiadne koláče !!!!!!!! To dá predsa zdravý rozum. Keď už teda zdravý rozum postrádam, aspoň provokačné netelefonujem, že ako jej koláče chutia, keď presne viem, aká bude odpoveď. Že jej nechutia. 🙈a potom sa ešte blbo pýtam na MK a čakám kydanie na svokru. Fakt nechápem, asi máte málo starostí, keď si takéto doslova sami vyrábate.

@anonym_7caff6 koláče som im nedoniesla už tri roky. Takže dnes som bola v cukrárni, kde mali naozaj fajn koláče, tak som zobrala 3ks nech majú poobede. Toto nekomentovala svokra, ale môj muž.

anonym_7caff6
•
Dnes o 15:50
@anonym_autor

@anonym_7caff6 koláče som im nedoniesla už tri roky. Takže dnes som bola v cukrárni, kde mali naozaj fajn koláče, tak som zobrala 3ks nech majú poobede. Toto nekomentovala svokra, ale môj muž.

@anonym_autor tak nenos ďalších 30 rokov a budeš mať pokoj svätý.

anonym_1a112c
•
Dnes o 15:51

Preco ich nosis, ked uz 20 rokov vies co bude nasledovat? Preco sa pytas ake boli, ked uz 20 rokov vies co bude nasledovat. Mala si im kupit susienky v Kauflande.

anonym_3257c5
•
Dnes o 15:52

Hmm? 2x by mi povedali, ze nie su cerstve, uz by som im nijake nepriniesla.. 20 rokov? Ty vole..

anonym_735ff3
•
Dnes o 15:54

Naco chces robit radost s niecim co vies, ze neoceni? Napriklad ja kolace nemam rada ak zjem jeden za rok aj to je niekedy vela. A dokonca nejem ani na Vianoce takze ja by som asi rovnako zareagovala pre mna ziaden kolac nie je dobry kedze mi jednoducho nechuti. Alebo pre teba by bola lepsia sladka loz miesto pravdy? Navyse mne paradoxne chutia len tie co si sama napeciem kedze vtedy to 100% prisposobim tomu naco mam chut, z cukrarne alebo na navstevach neviem ci mi niekedy vobec nejaky chutil.

autor
•
Dnes o 15:54
@anonym_3257c5

Hmm? 2x by mi povedali, ze nie su cerstve, uz by som im nijake nepriniesla.. 20 rokov? Ty vole..

@anonym_3257c5 slovo čerstvé už neznášam.

motylik2559
•
Dnes o 16:00

@anonym_autor Ked sa ti to stalo uz parkrat, tak naco si im kolace kupila dalsi raz? Ja by som sa po predoslom ofrflani na to z vysoka a taketo veci by som im uz nenosila🙂

anonym_f453b9
•
Dnes o 16:01
@anonym_autor

@anonym_autor tiež nechápem načo si ich kupovala keď vieš, že ich nemajú radi. To mi zaváňa naschvalom. A na tieto margarinové koláče mám rovnaky názor ako tvoj muž a svokra, tiež by som to nejedla. Z cukrárne zjem max. nejaký cheesecake s ovocím.

anonym_6c3501
•
Dnes o 16:01
@anonym_autor

@anonym_autor by som sa ich spytala co povazuje za cerstve?
Ja mam tak alergiu na slovo mylujem. Moj muz takto myluje v obchode milion veci a vsetko len nacne a po case to vyhadzujeme. Nikdy este nedojedol nic co tak strasne myluje. (mylujem, je schvalne s y, on to tak divne vyslovuje)

autor
•
Dnes o 16:02
@anonym_f453b9

@anonym_autor tiež nechápem načo si ich kupovala keď vieš, že ich nemajú radi. To mi zaváňa naschvalom. A na tieto margarinové koláče mám rovnaky názor ako tvoj muž a svokra, tiež by som to nejedla. Z cukrárne zjem max. nejaký cheesecake s ovocím.

@anonym_f453b9 oni koláče majú radi. Milujú ich. Ale keď to kúpim ja, nie je to čerstvé.

svetlonos
•
@anonym_autor

@anonym_autor
Uprac si manželia v prvom rade a opýtaj sa ho, kedy hodlá dospieť a mať svoj názor, nie suplovať ten mamickin! Op má? Nevidno. Môj vie tiež pindat zase na jedlo, tak poviem nechaj tak a uvar sám. Ja budem mať aspom kľud. Ten spieva o vývare, čo sa varí celú noc. Hádaj koľko krát ho uvaril?? Presne, ani raz! Nie že by nevedel aké nejak nemá čas, hm... Ale ja by som mohla mať, isté... . Tak ho nechám, nech si pokeca a je. Ale keby mi permanentne pindal denne na všetko ako tvoj na každý koláč, varila by som len sebe a deťom. Ty kúp koláče tiež výlučne len sebe. Mne tak rozobral môj koláč. No a potom piekol on, bezpečie moc, len sem tam. To bolo piiii....prania, že zlý recept a zlá múka a všetko zle 🤣. A svokra? Na tú sa vy... vieš čo. Nech pečie naďalej piškótu s čokoládou, a zje ešte teplú nech nie je o pár hodín stará 😂.

anonym_2c70f4
•

Už po prvom ofrflaní by som im koláče nedoniesla. Inak moja svokra aj muž sú vyberaví, dlho som si na to zvykala. Ale aspoň nefrflú, len proste nejedia, ak im to nechutí.

anonym_23c010
•
Dnes o 16:03

Kúpila by som iba sebe a oni nech sa pozerajú ako si ich sama zjem keď sú nevdačný 😂. Tiež nenávidím extrémne takýto typ ľudí ktorý na všetko frflú a nič im nie je dobré.

autor
•
Dnes o 16:03
@anonym_6c3501

@anonym_autor by som sa ich spytala co povazuje za cerstve?
Ja mam tak alergiu na slovo mylujem. Moj muz takto myluje v obchode milion veci a vsetko len nacne a po case to vyhadzujeme. Nikdy este nedojedol nic co tak strasne myluje. (mylujem, je schvalne s y, on to tak divne vyslovuje)

@anonym_6c3501 to musí byť práve vytiahnuté z rúry, ešte teplé, práve ozdobené a urobené pred hodinou.

anonym_f453b9
•
Dnes o 16:04
@anonym_autor

@anonym_f453b9 oni koláče majú radi. Milujú ich. Ale keď to kúpim ja, nie je to čerstvé.

@anonym_autor ale zjavne nie z cukrárne, ty to vieš a aj tak ich kúpiš. Veď to nemá logiku. Keď tebe chutia, tak si kúp pre seba.

autor
•
Dnes o 16:06
@anonym_f453b9

@anonym_autor ale zjavne nie z cukrárne, ty to vieš a aj tak ich kúpiš. Veď to nemá logiku. Keď tebe chutia, tak si kúp pre seba.

@anonym_f453b9 nie, z cukrárne áno, ak to kúpi manžel, alebo svokra. Vtedy to je čerstvé. Keď to donesiem ja, odkiaľkoľvek - nie je to čerstvé. To platí aj na môjho muža. Ten v živote by nezjedol rožok, čo bol kúpený ráno - na večeru. Lebo nie je čerstvý.

moze
•
Dnes o 16:07

Z vysoka by som sa na nich vys.... Divim sa ti, naco sa im chces zavdacit? Prines dru palicky alebo cipsy, ak ofrflu aj to, ja uz by som nikdy nic nedoniesla. Maximalne na oslavu nejaku bonbonieru a flasu vina v cene, ze ked to ofrflu, bude mi to uplne jedno.

anonym_9e393a
•
Dnes o 16:07

Ty si iny masochista - ked vies, ze tvoje koláče neznášajú preto lebo, tak predsa nebudem kupovat zakusky aby som im spravila radost. Chcela si si kupit zakusky a zjest si ich? Tak si si mala kupit len ten dobosovy rez co ti chutil a co si zbaštila ešte pred prichodom ku svokre a mohla si zit v klude a pokoji, bez potreby zakladania temy aki su svokrovci hňupi

minesasubu
•
Dnes o 16:08

ak som to pochopila správne tak všetky čo kúpiš ty nikdy nie sú dobre ale čo kúpia oni sú vždy dobre
Ak chceš kupovať koláčik ich tam kde oni a vybavené
alebo nekupuj vobec
mňa len zaujima to nikdy s tebou nebol muž kupovať
ved nech ti povie kde ich majú čerstvé a hotovo

simsalabim
•
Dnes o 16:08

@anonym_autor vies co? Nabuduce im kup chipsy, ked uz chces daco priniest. Alebo horalku. Necgapem, co to silis…

anonym_6c3501
•
Dnes o 16:09
@anonym_autor

@anonym_6c3501 to musí byť práve vytiahnuté z rúry, ešte teplé, práve ozdobené a urobené pred hodinou.

@anonym_autor by odo mna po dvoch razoch kolace v zivote nevideli. Nech si svokricka napecie s nakrmi si aj synacika.

autor
•
Dnes o 16:10
@simsalabim

@anonym_autor vies co? Nabuduce im kup chipsy, ked uz chces daco priniest. Alebo horalku. Necgapem, co to silis…

@simsalabim povedala som mužovi, nech donesie koláče domov, že ja ich zjem. Aj keď nie sú čerstvé. Hlavne ten metrový rez, ten môj muž miluje.

anonym_d5ac3a
•
Dnes o 16:12
@anonym_autor

@anonym_autor ty musíš byť riadny masochista

autor
•
Dnes o 16:17
@anonym_d5ac3a

@anonym_autor ty musíš byť riadny masochista

@anonym_d5ac3a keď nedosiem koláč a donesiem len sebe, alebo zjem po ceste, tak je hnev, že som nič nedoniesla. Keď donesiem, nie je to čerstvé. Tak ja neviem...

minenkaa
•
Dnes o 16:19

Ja tiež nechapem prečo im kupuješ koláče keď nechcú
Ja tiež mam rada čerstvé koláče a asi presne tak ako tvoja svokra,urobené a neschladene ,ja chladný zákusok nezjem ,takže čerstvý

januska12323
•
Dnes o 16:27

Načo kupuješ niečo čo nechcú? Mala si kúpiť sebe a im poslať kekse z tesca.

anonym_8dcfbe
•
Dnes o 16:28
@anonym_autor

@anonym_f453b9 nie, z cukrárne áno, ak to kúpi manžel, alebo svokra. Vtedy to je čerstvé. Keď to donesiem ja, odkiaľkoľvek - nie je to čerstvé. To platí aj na môjho muža. Ten v živote by nezjedol rožok, čo bol kúpený ráno - na večeru. Lebo nie je čerstvý.

@anonym_autor ale ak toto všetko vieš na kýho volá si koláče kúpila
Ja by som sa vy 💩💩💩

anonym_25dc37
•
Dnes o 16:28
@anonym_autor

@anonym_d5ac3a keď nedosiem koláč a donesiem len sebe, alebo zjem po ceste, tak je hnev, že som nič nedoniesla. Keď donesiem, nie je to čerstvé. Tak ja neviem...

@anonym_autor však keď tam ideš na návštevu s mužom, tak mu povedz, nech zbehne kúpiť koláče/zákusky ON, alebo po ceste sa zastavte, tam kde chce on a nech ON vybehne z auta a kúpi tie, ktoré sú čerstvé.
Pridávam sa k ženám, čo nechápu na kieho 20 rokov im kupuješ niečo, čo vieš, že zhodnotia, že nie je čerstvé a nebudú to jesť a ešte voláš, či chutilo - však jasné, že nechutilo!

Strana
z4