icon

Ako vyriešiť problém so susedovým kohútom?

nattinatta
2. máj 2024

Čaute, susedia kúpili pred par rokmi záhradu vedľa nás my tam mame rodinný dom hneď vedľa ale nastal problém ze doniesli sliepky a 3 kohútov, znepríjemňujú mi život keďže pracujem aj nočné oni non stop kikirikaju aj nad ránom ma zobudia keď idem na rannú vkuse som nevyspata
Co by ste mi poradili? Tabletky na spanie nechcem som mlada na také

Strana
z3
maja249
3. máj 2024

Nevadí mi cirkulárka, kikiríkanie, kosačka, gagotanie kačíc, ale pár krát ma vytočil sused, keď som spala po nočnej, on pred domom umýval tú jeho starú hrdzavú embu, na plné pecky mu hulákalo "Hráme jubilantom" a precítené gratulácie jeho milovanej manželke, matke a starej matke...o 2 hodiny to už bola pre neho prij.eb.aná pitcha, ktorá nevie variť a postarať sa o neho🤦

nikoleta1234
3. máj 2024

@aalt my napr. mam 2 kohutov, ale nebiju sa 🙂 a sliepok cca 25 :D

simca06022011
3. máj 2024

stuple do usi pomahaju, mala som dlhe roky kohuta rovno pod oknom... casom si zvyknes.
@momoftwo preco macky?

janababana
3. máj 2024

@amel autorka nebyva na dedine, ale v meste v rodinnom dome, uz to tu pisala. Kazdopadne, pytala sa ake ma moznosti, ja som jej odpisala - to neznamena, ze to ja aj robim. Ani mne tieto zvuky nevadia, ani cvrcky ani cinkularka ani dym atd atd, ale nebudem sa zapajat do diskusie s tym, ze cloveku co ma problem napisem, ze mne to nevadi a nemoze predsa vadit ani tebe. A nechapem preco by sa nemohla opytat suseda, ci s tymi kohutmi planuje nieco urobit - napr polievku, lebo sused asi velkochov tam mat neplanuje. Mozno sa dozvie, ze ich o 2t do tej polievky naozaj da. Dalsia vec je, v akych podmienkach dnes ludia chovaju hydinu, ked o tom prd vedia, iba velmi chcu. A kufre balit nemusis, susedy istotne nie sme 🥰🍀

simca06022011
3. máj 2024

@maja249 presne, ludia narobia viac hluku ako akekolvek zviera... my mame exotov, co dokazu CELY den kosit, pilit.. ono normalne pokosi 5cm2 a ide prec, pride o par minut a zase pokosi dalsich 5cm2.. inak si to neviem vysvetlit.. a takto celeeee dni... :D a ti co si vypeckuju kazdy den radio vo dvore, ze cela ulica ma "rozhlas".

amel
3. máj 2024

@janababana tak tuším písala,že u suseda nepochodi.Nechce sa mi to čítať dozadu.
Mnohokrát je sťažnosť oprávnená a mnohokrát ide o "pipiny",ktoré si myslia,že kravy sú fialovo-biele.
Autorku nepoznám,tak neviem,o ktorú kategóriu ide.
Za mnou 2-3 roky dozadu prišla pipina z kategórie č.2,nech podpíšem petíciu za odstránenie kohúta...no ako prišla,tak i odisla:D
Predpokladám,že nebýva v centre mesta.Baby radia,nech si pozrie uznesenia a zisti,ako to majú tam,kde býva. Ak môžu chovat,tak dohovor so susedom a ak nebude súhlasiť,ostáva lampareň.

aalt
3. máj 2024

@nikoleta1234 jj ved som sa pytal kolko maju sliepok, pocul som, ze pri viacerych sliepkach vedia byt aj viaceri. Nasi nikdy vela sliepok nechovali, tak do 10, kohut vzdy max jeden, vynimocne ak boli mladi z kuriatok, ale ked sa zacali bit, tak do jesene ostal iba jeden, pripadne ani ten ak sa otcovi ziaden nepacil.

jajajaja2
3. máj 2024

@patus_2 upalovanie carodejnic je tiez v pohode? Lebo aj to patrilo k zivotu na dedine v minulosti... meni sa zmyslanie, mala by sa aj spolocnost. Preco sa stale vraciate v minulosti na nieco co bolo = patri = ma tak byt a hotovo a neurobim zmenu. Da sa to. Len treba chciet. Cele zle toto....

jajajaja2
3. máj 2024

@amel nepatri. Nie je to nieco, co musis mat a znasat len preto lebo si na dedine. Doba sa meni, je nacase zmenit aj pohlad na dedinske byvanie. Ohladuplnost sa tomu hovori 🙃

amel
3. máj 2024

@jajajaja2 ach jo.Cize ti,ktorí chovajú dobytok,králiky,sliepky,pestujú na poli plodiny,ich majú zlikvidovať z dôvodu ohladuplnosti k mestanom,ktorí sa prisťahovali na dedinu?Ale na trh,Yeme,či do lokálnych potravín sa chodí masovo. Nuž ani z voza-ani na voz🤣
Rozmýšľam,kde byvas-tipujem blízko
Champs-Élysées 😁

patus_2
3. máj 2024

@jajajaja2 aha, tak potom zrušíme poľnohospodárov a farmy a budeme žiť z úsmevu?alebo kde inde si vypestujeme a vychováme jedlo?

gribka1
3. máj 2024

Môžte ísť skoro spať so sliepkami a keď kohúty začnú kikiríkať, tak už budete vyspatí. Alebo poriadne okná.

janababana
3. máj 2024

@amel na trhu a v yeme mate castokrat plodiny z toho isteho skladu ako v ostatnych potravinach. Len ludia si myslia, ze ked dojdu s prutenym kosickom na nakup a zaplatia prirazku, ze to je ine. Zial vynimiek je malo

nattinatta
autor
3. máj 2024

@gribka1 jasne môžte vy ísť so sliepkami

gribka1
3. máj 2024

@nattinatta 😀 Na tie okná sa nedalo reagovať?

amel
3. máj 2024

@janababana ako ktoré.Robim s tým.Ale jedno je isté,maržu majú takú,že už I dodávateľ bol prekvapeny🙂
Ale pointa bola inde

belaanabela
3. máj 2024

@nattinatta sucitim pevné s Tebou,,,,kdo to nemá pod nosom ,alebo blízkeho suseda kt.Ťa točí či už hydinou, hlasnou hudbou alebo non stop štartovanie auta, motorky....nepochopí. No ja som to tak mala s kohútom od susedov cca.rok o 5h.rano začal!?total zúfalstvo, už podvedome som sa budila....čakala som kedy ho blázna zarežu do polievky, a otvorila si 🍾🥂🥳

cacianka
3. máj 2024

@simca06022011 joooj máme takého suseda, od povahy a IQ cocot.
Každý boží deň pili drevo, motorovou pílou, len toľko čo potrebuje na pár hodín kúrenia. Aj na sviatky, štedrý večer, 1. aj 2 sviatok , veľkú noc. Nosí drevo barskde kde nájde, nenapili naraz a má pokoj, a keby ochorel tak asi zamrzne
Kosí 1 dvor na 35 etáp, potom zbehne na druhý dvor a záhradu. Takže kosenie mu trvá najmenej 2 týždne.
A potom znova.
Neustále vypína, zapína, šteluje, tie svoje haraburdy. Pracuje 10 minút, šteluje 30. Ahaaaa furt dokola.
Aby to nebolo málo, všetko komentuje, spieva a rozpráva sa so psom. Riadne nahlas. Vulgárne.
Z jeho dvora ide taká kakofonia zvukov, že kohút je pri ňom úplný chudák, tichucky milucky.

andreadca
6. máj 2024

@simca06022011 máme takú susedu...sú síce medzi nami asi tri voľné pozemky, ale vždy zaregistrujem, že si domáca robí diskotéku...možno by mi to ani tak veľmi nevadilo, nebyť iných vecí napr.:hádzanie odpadkov (aj keď len zbytkov zeleniny, pokosenej trávy, ostrihaných konárov) cez plot...toto spolu mi dvíha tlak 🙂

zuzinabila
12. jún 2024

@nattinatta my mame naokolo kopec kohutov,ale jeden je ozaj praštený.od cca 3:15 ale nonstop,nekecám.takže kto nezazije,nepochopi.nie,stuple na tie vysoke frekvencie nezaberaju.ani postele na opacnej strane domu nemame ako niektori sikovnici navrhuju..preto sme navrhli susede ze jej dame 20 eur,nech tohto zabije a kupi si noveho.na nic ine efektivnejsie sme nedosli

loliki
12. jún 2024

@zuzinabila Kúpiť od nich kohúta je dobrý nápad. Ale načo majú kupovať oni ďalšieho kohúta, tomu nerozumie. Každý kohút predsa kikiríka.

gelifil
12. jún 2024

@zuzinabila a suhlasila??

zuzinabila
13. jún 2024

@loliki kazdy kikirika ale nie kazdy rovnako.som presvedcena ze nasej susedy kohut je postihnuty🙈a zle si to pochopila.ja som nechcela od nej nic kupit.20 eur som nukala nech si prikupi noveho a tohto nech si uz zabije na polievku.

Strana
z3