icon

Ako vyriešiť problémovú situáciu s bývalým manželom?

juli9870
8. nov 2024

Ahojte.

Rozhodla som sa sem napísať a spýtať sa či niekto niečo podobne prežíva alebo preži. Mám 27 rokov dve krásne deti jedno ma 6 rokov druhé 18 mesačne. No a teraz začnem. Mala som manžela s ktorým som žila 7 a pól roka alebo nejak tak celý čas to bolo také kadejaké hádky , bitky , alkohol , kamaráti... stále som si myslela že sa zmení lebo u neho to funguje tak čo sa stalo v jeden deň na druhý je zabudnuté v jeho prípade keď on niečo spraví... keď ja tak to tak nefunguje...malého prvého sme mali skoro a ja som mala ružové okuliare zrejme a dlho lebo som si vždy vravel keď sa narodí mali on sa zmení med bude starsi sa zmení keď bude mať 30 sa zmení keď budeme mať spoločne bývanie sa zmení.... nestalo sa nič s toho čo som si myslela každým dnom to bolo horšie od kedy sa narodil druhý syn.. často som plakala a prosila ho aby trávim viac času s nami nakoľko chodil do Nemecka a pracoval na turnusy 4 tam týždeň dva doma nič s toho sa nestalo. Moje prostnie bolo Mac na 1 deň. Keď bol preč aj keď bol doma bola som stále len kurva špina atd ktorá nevie variť upratovať ani nič je proste 0 a musela som byt stále na čas doma ani mi neveril že som len u mami vkuse nadával atd nemohla som nikam musela som mu posielať fotky atd . tak som sa rozplaka na schodach v bytovke keď prišiel moj sused ktorý sa snažil byt koli tiež to nemal doma ľahké so svojou ženou tak sme kecali potom po tajomný pili na chodbe kávy a stále ma počúval venoval mi svoj čas smiali sme sa atd pomohol mi ako keby sa dostať od môjho manžela. Od manžela som odišla 15.10.2023 no od vtedy je to katastrofa neustále nadávky vyhrážky že ma zabije zakope atd... bývala som v prenajme no bol dráhy tak som sa nasťahovala do lacnejsieho... vyhrasky neskončili ani do dnes. Nedávno som na neho podľa trestné oznámenie ale ani to nepomohlo stále robí to iste. Pred 3 týždňami som to už nezvládla a som si povedala že chcem kľud tak som sa na chvíľku k nemu vrátila ale nešlo to lebo on ma nočný život a vždy keď videl suseda vyčítal mi to a pritom tam ten sused už nebýva odsťahoval sa od manželky prakticky koli mne oni mali taký cudný život... svojmu manželovi som povedala že čas a naše kávy nás spojili nejak a bolo nám dobre no teda ešte je s tým susedom lebo sme si našli k sebe cestu lenže moj už exmanžel mi nedá pokoj a vyhráža s že zabije aj jeho aj mňa neviem čo mám robiť. Stále sa trápim snažím sa mu nejak pomôcť ale to nejde chodí mi klopal na dvere a vyhrážať sa že ich vypkone a vždy chce deti a pritom musí dávať vopred vedieť ja som s neho psychicky na dne keď vystrája celá sa trasiem lebo bývam sama a bojím sa ho neviem či basa je pre neho ideálne miesto no čo by ste povedali vy ? Ako s takej situácie von ?
Dúfam že ma nebudete odsudzovať.

Ďakujem krásne

kavasmliekom
8. nov 2024

@juli9870 vždy a zakaždým volať políciu, že sa vyhráža. Mimo dohodnutého styku s deťmi tam nemá čo robiť, pokiaľ tam nemá trvalý pobyt.

juli9870
autor
8. nov 2024

@kavasmliekom nemá ale on ma tak stanovené deti že môže kedykoľvek len musí dať deň vopred vedieť a vyhráža sa že nestihnú príď policajti atd je to s ním veľmi ťažké

kavasmliekom
8. nov 2024

@juli9870 tak daj neodkladne opatrenie a úpravu styku. Žiadne neobmedzené.

juli9870
autor
8. nov 2024

@kavasmliekom to som už urobila už len čakám aj na zákaz priblíženia

januska12323
8. nov 2024

Zakaždým volaj políciu, budeš mať dôkazy.

majlo1234
8. nov 2024

Kup si kaser, alebo nieco, co ti trosku doda odvahu, v pripade ze bude ozaj chciet vykopnut dvere, vystriekaj mu kludne cely do oci, debilovi. Pripadne popros nejkeho suseda, nech mu “ dohovori” ked ti nabuduce pride robit randal. A uz aa k nemu nevracaj. Nechapem takych ludi

sasa1310
8. nov 2024

@juli9870 natáčaj si vyhrážky na mobil a zakaždým, keď bude búchať na dvere, volaj políciu. Držím palce

kavasmliekom
8. nov 2024

@majlo1234 to čo je za radu? Ešte on ju môže udať za poškodenie zdravia. Kým sa jej nedotkne, alebo deti, ona na neho tiež nemôže nič použiť. Jedine tak volať políciu. Zakaždým. A kričať nahlas, aby počuli aj susedia.

juli9870
autor
8. nov 2024

Také správy mi chodia keď je opitý alebo neviem čo mu je proste och..

majlo1234
8. nov 2024

@kavasmliekom ja neviem no, ale podla mna ked je vykopne dvere, ma pravo sa branit. Asi to nie je ideal, ale ja by som sa rozhodne takto zariadila, nenechala by som sa zastrasovat a chcela by som mat teochu istoty. Ale tak zalezi aj od osobnosti.
Ked vravi, ze policia neriesi nic, to sa zase caka len na to, ze tento debo ju prizabije a potom sa to bude riesit?

majlo1234
8. nov 2024

Autorka, zmen si cislo ked mozes, nepotrebujes toto citat

maris5
8. nov 2024

@juli9870 mas pisomny dokaz, ze sa ti vyhraza. Zober to a chod podat dalsie TO.
Vzdy ked je pred dverami a nema dohodnuti styk s detmi volaj 158. Hovory sa nahravaju, povies, ze je tam tvoj byvaly a vybraza sa ti a ty sa BOJIS o seba a deti. Musia to prist preverit.

ahhola
8. nov 2024

To je pacient, sociopat, psychopat. Bez ciela, bez lasky aj k samemu sebe, tebe a jeho deckach skoda mlcat... Natrafila si na dobre vemeno, teda skor ocas, vemeno sa da aspon podojit, no on doji teba, v zmysle, ze ty zivis jeho deti??? a on 3000 zgembli, rozfofruje v DE, potom ma depky, ze zarobi ako kral a ma len hole pozadie, ale este stale ma mobil a zenu na deptanie, ze je to matka jeho deti a mal by ju opatrovat ako vo vaticke, tisicku posielat... lebo sa stara o to jedine, co tu po nom zostane, to jeho jednoduchy mozocek nepojme... Nasla si kripla, uboziaka a jedine co mas su jeho ubohosti cez mobil, archivuj, ak ti o 20 rokov budu deti vycitat ubohe detstvo, ukaz im tatkov pisatelsky talent... Nemas bratov? Trochu ho v tme zmalovat pastami... 🫵🫵🫵

alickapusinka
8. nov 2024

Toto je nebezpečný psychopat odkladaj si dôkazí dala by som to na média ak by polícia nepomohla treba dať do medii a tam to už riešiť budu.Za posledný čas same vraždy že chlap zavraži ženu a matku deťom a píše TI že ťa zabie ved to je na reportaž polícia asi čaka na to ked sa tak nedajbože stane a potom budu riešiť.Tento človek je nebezpečný aj pre deti ukaž to prosím na súde.Nikdy nevieš či to nenaplní lebo toto je chorý človek súd mu zakaže styk z deťmi ked píše v správach že vás zabije.Toto nie je sranda to je chorý psychický nevyrovnaní človek.

lauruska_sumienka
8. nov 2024

Skus pohladat ci vo vasom meste nie je nejake zdruzenie co pomaha zenam. U nas v meste funguje bezpecny dom pre matky v podobnej situacii ako si ty s detmi. Velmi im pomahaju ci uz docasnym ubytovanim, ochranou, pravnou pomocou dokonca aj pravnym zastupovanim, psychologmi, terapeutmi, krizovymi intervenciami ci krízovym strániacim poradenstvom, socialnou pomocou, a inym.

Ten chlap je posahany magor, nase urady su pomale ale ak sa ti podari najst podobne zdruzenie, oni maju vahu, tak tych uz bude policia, urady skor pocuvat. Oni vas ochrania, a zabezpecia aby ste boli v bezpeci a aby ste boli psychicky na tom lepsie. Netreba sa hanbit ich oslovit, maju skusenosti, pomozu poradia.

Preboha juli dufam ze budete v poriadku. 🙏

evaachesa
9. nov 2024

Preboha len mu nedavaj deti prosím. Bola si s tými správami na polícii? To je fakt hrozné. 😩 Silno držím palce aby sa najlepšie dostal na veľmi dlho do basy.... Drž sa. 🍀❤️

hariet
9. nov 2024

Prosim ta vyhladaj realnu pomoc, konaj teraz, kym ozaj nieco neurobi. S tymi spravami chod na policiu. Je to nebezpecne vyhrazanie, najlepsie keby si sa odstahovala na nezname miesto. Drzim ti palce.

majlo1234
9. nov 2024

A pritom su to castokrat len zakomplexovani mrzaci co si trufnu akurat na zenu o polovicu lahsiu a slabsiu. Zvracat sa mi chce ozaj