icon

Ako vyriešiť problémy so svokrovcami na diaľku?

16. feb 2025

Ahojte,zaujíma ma váš názor čo si o tomto myslíte.S manželom máme výmenu názorov kvôli tejto veci.On mi niekedy tak vytkne že bývame ďaleko od jeho rodičov a nám nepomáhajú ani nikdy nepostrazia deti,podľa neho preto že bývame ďaleko.Byvame od nich 30km to je pol hodina cesty na aute.Svokrovci majú 66 a 68 rokov zdravotne sú fit,nikam nechodia oddychujú doma užívajú si dôchodok.Auto nemajú.Ja s tým nemám problém ja sa viem aj sama zaobstarať sa.Mame 2 deti.Moji rodičia už nežijú.Svokrovcom chodime na sviatky a niekedy aj len tak.Chcela som aby mali s vnucikmi dobré vzťahy no vidím že moc záujem z ich strany nie je.Manzel by bol rád keby občas postrážili,lenže darmo mu hovorím že nemajú záujem.On hneď že preto lebo bývajú ďaleko a busom vlakom dôjsť ku nám to by museli prestupovať a nechce sa im.Ja mu na to hovorím že keby moc chceli tak by došli aj keby bývali 500 km ďaleko len ony nechcú jednoducho.Volala som ich ku nám neraz aby mali s deťmi vzťah,majú kde u nás prespať,navarim im,nachystám všetko nič by nemuseli len venovať sa vnucikom.No nechcú.Raz za čas volajú ony chlapcov k nim,len keďže nemajú vzťah tak ony k nim nechcú ísť,pre nich sú svokrovci skoro ako cudzí ľudia.Aj keď si voláme cez video tak deti nechcú s nimi ani volať.Ako toto vyriešiť aby bol každý spokojný?

svetlonos
16. feb 2025

Takže si to zhrnieme. Blba polhodinu autom je hrooozne dlhá cesta. Trávite tam "až" sviatky a obcas len tak - teda minimum času!
A ako sorry ale 66 a 68 nie je 50. Nepíšeš ake su deti, ci skôr neposlednej, ukecane atd. Mozno fakt už nemajú chuť a nervy na stráženie.
Prídete po nich, urobte si výlet vsetcia pólu, spravte čas aj u nich a odhadnúť casom, ci su naozaj taki fit ako si myslíš.
Synovi tiez zrovna maju 8 a 10, kecaju od rána do večera, stale chcú niečo robiť- proste normalka deti.
Muz nech dospeje a pozrie sa pravde do očí. A ked chcete tráviť čas spolu aj samy, nájdite milu staršiu pani - "babku na prenajom". Zaplaťte ju a vybehneme sami niekde.

sasa1310
16. feb 2025

ja sa ti divím, svojich rodičov nemáš a chodievate tam len cez sviatky a raz za čas. Veď ani ty si si nevytvorila vzťah, kde to ešte deti. Prečo k nim nechodievate častejšie?

elanor
16. feb 2025

a comu stale cudujes? Ved ty ani nedas moznost byt spolu dlhsie, ako iba na beznej par minutovej navsteve.
Lebo oni nechcu?
A ty chces?
Ocividne nechces. Ty nemas absolutne zaujem, tebe ocividne vyhovuje tento stav.
Kazda zmena zacina u daneho cloveka sameho, v tvojom pripade u teba, nie u druhych, teda nie u svokrovcov.
Ked chces zmenu, zmen najprv svoj postoj, spoje myslenie.

elin2525
16. feb 2025

U nas to mame podobne, aj ked svokrovci byvaju dalej a neda sa ist len tak naotocku. Manzel mi tiez vycital, ze deti nemaju blizky vztah, lebo ja k nim velmi nechcem chodit (mam rada svoj klud a sukromie), takze chodi manzel sam s detmi. So starsim uz bol niekolkorat, prespali tam v sobotu a v nedelu naspat. Tento nadchadzajuci vikend vezmu prvy krat i mladsieho a ja mam konecne wellness vikend sama pre seba! 🤩 Vazne, su to rodicia tvojho manzela, nemusite tam chodit stale spolu, nech deti zacnu chodit len s nim, po case si na starkych zvyknu. Mozno i svokrovci budu uvolnenejsi ked tam nebudes a ty si aspon uzijes par hodin pre seba.

zuzkaa1991
16. feb 2025

Aj moji svokrovci bývajú 30km od nas a vzdy sa snazime aby aspoň cez víkend boli spolu svokra.este pracuje ked.som nastúpila po.RD do prace svokor.zacal byt s malou ked bola chora aby sme nemuseli platit opatrovateľku kedze je na dôchodku. Ale to ja spim u nich kedze mala nechce spat bezo mna

A tiež nežiadam aby chodili k nam väčšinou ideme tam ale zvyknu prist obcas na oslavy k nam.

katica06
16. feb 2025

Za mňa ste divní všetci. Tvoj muž čo robil, spal celé desaťročie? 30km to je smiešne. Veď ľudia chodia do práce denne do práce. A vy ste tam šli iba občas. Takto sa vzťahy so starými rodičmi nebudijú. To bol taký problém kúpiť im lístky do kina na rozprávku?Alebo povedať počuj Janko, maminka potrebuje ísť k lekárovi sám doma ostať nemôžeš, budeš chvíľu u babičky, ok? Poslať tam iba chlapa s deťmi? Neverím že za desať rokov nebola ani jedna akcia/ príležitost/svadba/ výročie/ hocičo iné kde by tvoj chlap mohol opýtať rodičov či by na chvíľu nepostrážili deti.
Je jednoduchšie hľadať výhovorky na obrovskú vzdialenosť a pod ako konať? Prečo očakávaš aby oni cestovali busom či vlakom keď vy to máte autom na skok?

drianaa
16. feb 2025

A skúsiť kompromis, že pojdete tam na víkend aj s prespaním, a pojdete s mužom na rande tam v ich mieste bydliska?

helenbozka
16. feb 2025

Sorry, ale 30 km je ďaleko?!?! Tvoj manžel je dosť mimo! Moja mama býva v KE a my v BA a chodí každý druhý mesiac. Cez prázdniny berie dcéru na týždeň k sebe. A zase manželovi rodičia - to je iba nekonečná sprcha výhovoriek, nič ich nezaujíma a nikam sa im nechce... Vlastne, nechce sa im iba ku nám. A to sme pred pár rokmi bývali 15 km od nich... A tiež sme tam dcéru museli voziť, lebo sú... Neochotní! To je to slovo, ktoré vystihuje aj Tvojich svokrovcov. Najlepšie, dones im deti až rovno pod čumák, a nech sa tie deti správajú podľa ich predstáv a Max iba 2 hodiny, aby im to nenarušilo ich ničnerobiaci program...
30 km bývať od nich vôbec nie je ďaleko, máš pravdu a Tvoj muž ju nechce vidieť.

mabenn
16. feb 2025

ja tam sorry nejake vychodisko nevidim a som na tvojej strane...spolocne travenie casu by vzdy malo byt o vzajomnej ochote a chceni - kde to chyba aj zo strany svokrovcov aj zo strany deti, a ty ako matka vidis, ze davat ich dokopy by bolo nasilu...tvoj muz sa drzi svojej predstavy a zjednodusuje problem na "dialku"...ale toto nie je o 30km, ale o emocnej dialke...pokial to nechape, tak tazko

natalka13
16. feb 2025

@elanor presne tak

Ty mas s tym problem uz roky a teraz co cakas?
To s muzom nechodite do divadla na veceru koncert? Cele roky?

marca12
16. feb 2025

Ak s nimi nemas ty vztah,tak nebudu mat ani deti. Vsak sadni do auta,chod tam s detmi a pokecajte. Pomoz ty detom vybudovat si s nimi vztah. Zoberte ich s vami na vylet,prechadzku. Postupne si vybuduju vztah.

autor
16. feb 2025

@sasa1310 Lebo nemajú záujem aby sme tam chodili,ony chcú mať svoj kľud.

mandzula
16. feb 2025

Moja svokra ma 70 a kazdy mesiac sadne do lietadla a leti za vnuckami, lebo chce. Keby mali stari rodicia zaujem travit s vnucatami cas, urobili by vsetko pre to, aby mohli. Mnohi vsak nechcu a je to o.k., akurat niektori to tazko chapu a prijimaju.

autor
16. feb 2025

@elin2525 Problém je že ani manžel k nim moc nechce ísť ani jemu sa veľa nevenovali keď bol dieťa.

autor
16. feb 2025

@katica06 Boli všeliake akcie a manžel x krát sa ich pýtal či postrážia deti lenže ich odpoveď stale bolo nie.

katica06
16. feb 2025

Mohla si to.napísať na začiatku
Keď sa ani jemu nevenovali v detstve a nechceli minulosti postrážiť deti tak čo si myslí, že stihnútim čarovného prútika sa všetko zmení?

tiezjedna
16. feb 2025

Takze jediný nespokojný je tvoj muž?

tiezjedna
16. feb 2025

Ja nechápem, čo riešiš…

kandelabra
16. feb 2025

Problem nie su svokrovci, ale manzel! Ako prepac, ty pises, ze oni o deti nejavia zaujem, deti nemaju zaujem, vztahy nic moc, a teraz dokonca ze ani manzel k nim moc nechce chodit - ale on ma tu drzost toto vsetko vycitat tebe?! A on si mysli co, ze ty si carodejnica, ktora mavnutim prutika vsetkym napravi vztahy? Ved ty si ponukla vsetky moznosti! Nech sa mlady pan laskavo zdvihne a ide k nim s detmi on, ked mu na tom tak zalezi - vsak su to jeho rodicia!

autor
16. feb 2025

@helenbozka Mne sa zdá že muž nechce pripúšťať že nemajú záujem o vnucikov preto sa vyhovára na diaľku.Mas to trochu podobne ako my tiež mozme k nim dôjsť na návštevu pol hodinu hodinu sa nám povenuju potom už chcú mať kľud.Kto to nezažije nepochopí.

autor
16. feb 2025

@mabenn Presne tak.

autor
16. feb 2025

@natalka13 Nie nikam nechodíme s mužom sami lebo nemá nám kto postrážiť deti.

natalka13
16. feb 2025

Tvoj muz sa nema co vyhovarat , ved ty nechces aby tam chodili a ak on chce staci ich odviest. Ved to je 30km, bezna vzdialenost ist do skoly do prace na nakup.

autor
16. feb 2025

@marca12 Keby mali záujem mohli by vybudovať vzťah.

autor
16. feb 2025

@mandzula Aj ja si to tak myslím keby chceli a mali záujem tak by to vyzeralo ináč.

mabenn
16. feb 2025

a este doplnim, co samozrejme ti je jasne, ale pre diskutujucich - vzdy dospely si ma vytvorit vztah k dietatu, nie naopak...ja som u babiek zboznovala ostavat spat a vzdy som sa na to tesila, ale ten vztah tvorili ony smerom ku mne...

autor
16. feb 2025

@kandelabra Muž si myslel že vnucikom sa aspoň budú venovať.Ked bol on malý museli chodiť do práce naháňať sa a nebol čas,lenže teraz sú na dôchodku a tiež nemajú záujem.

januska12323
16. feb 2025

Ja nerozumiem prečo to vyčíta tebe. Nech sa páči môže ich tam zaviesť a kľudne ostať aj celý víkend.

katica06
16. feb 2025

Keď som mala rok, mala šla do práce, pätám si na uzávierkové obdobia keď chodila neskôr domov aj tak by som si nedovolila tvrdiť že sa mi málo venovali, aj ako na pozícii starého rodiča je na 1*.
Niektorí ľudia nemajú vzťah k deťom

juliet86
16. feb 2025

samozrejme ale ak chcete mat ja neviem 4hod rande (kino plus vecera ) tak svokrovci s apovenuju naveceraju a ak uznnebudu vladat daju tablet/rozpravku. to z nikoho neubidne