icon

Ako vyriešiť problémy so svokrovcami na diaľku?

16. feb 2025

Ahojte,zaujíma ma váš názor čo si o tomto myslíte.S manželom máme výmenu názorov kvôli tejto veci.On mi niekedy tak vytkne že bývame ďaleko od jeho rodičov a nám nepomáhajú ani nikdy nepostrazia deti,podľa neho preto že bývame ďaleko.Byvame od nich 30km to je pol hodina cesty na aute.Svokrovci majú 66 a 68 rokov zdravotne sú fit,nikam nechodia oddychujú doma užívajú si dôchodok.Auto nemajú.Ja s tým nemám problém ja sa viem aj sama zaobstarať sa.Mame 2 deti.Moji rodičia už nežijú.Svokrovcom chodime na sviatky a niekedy aj len tak.Chcela som aby mali s vnucikmi dobré vzťahy no vidím že moc záujem z ich strany nie je.Manzel by bol rád keby občas postrážili,lenže darmo mu hovorím že nemajú záujem.On hneď že preto lebo bývajú ďaleko a busom vlakom dôjsť ku nám to by museli prestupovať a nechce sa im.Ja mu na to hovorím že keby moc chceli tak by došli aj keby bývali 500 km ďaleko len ony nechcú jednoducho.Volala som ich ku nám neraz aby mali s deťmi vzťah,majú kde u nás prespať,navarim im,nachystám všetko nič by nemuseli len venovať sa vnucikom.No nechcú.Raz za čas volajú ony chlapcov k nim,len keďže nemajú vzťah tak ony k nim nechcú ísť,pre nich sú svokrovci skoro ako cudzí ľudia.Aj keď si voláme cez video tak deti nechcú s nimi ani volať.Ako toto vyriešiť aby bol každý spokojný?

Strana
z4
huxy
16. feb 2025

Deti im tam odvezte, keď potrebujete postrážiť. Ja by som nečakala ani od rodičov, aby sa trepali vlakom, busom, v ich veku. To nie je tak ďaleko, aby ste pre nich nemohli raz za čas zájsť.

mateson2004
16. feb 2025

30 km je diaľka?

pribinak
16. feb 2025

30 km? Som myslela že 300 km…

Prestala by som to risiet. Nemajú záujem? Škoda, ale ich vec

paradajkova
16. feb 2025

My ked sme mali svokrovcov 30km od nas, tak muz sa rano zobudil, dieta odviezol k mame, dal si s nou kavu, prisiel domov a o 4-5 hodin isiel zas ponho. Ved ked muz chce, tak nech ich tam zavezie.

sasa1310
16. feb 2025

a aký problém im deti doviezť, keď potrebujete postrážiť. Ja sa im nedivím, že sa im nechce trepať vlakom alebo autobusom a ešte prestupovať

autor
16. feb 2025

Problém je ten že deti tam s nimi nechcú byť a mám ich tam nechať nasilu?

huxy
16. feb 2025

Sama píses, že tam nechcú byť, lebo nie sú zvyknutí. Tak to ste mali už skôr riesit. Ale niekto namiesto včasného riešenia sa tu len sťažuje

miadi
16. feb 2025

Moja mama lieta kazdy rok k nam do Kanady kupim jej letenky a ide. Tvoj muz sa mal starat aby ta vasa strasna dialka nebola problem .
Ale ked tam nie je zaujem z oboch stran ..

elanor
16. feb 2025

dieta si moze rozhodnut aku farbu tricka si na seba oblecie. Ale nerozhoduje o tom, kto sa o neho bude starat. O tom rozhoduju dospeli. Lebo ked nastanu nejake vazne okolnosti, je na mieste rozhodnutie dospeleho, a ak uznate za nutne a potrebne, ze postrazia dedko s babkou, tak budu strazit dedko s babkou. Oznamim detom kam sa ide, kto s nimi bude, a kedy pre nich prideme. Nalozim do auta, vylozim u starych rodicov, zakyvam a odchadzam...
Neposielam jeho vysosti dietatu kolkovanu ziadost ci sa laskavo uraci a uvoli na travenie svojho prevzacneho casu s vlastnymi starymi rodicmi...
Nie su zvyknuti? Noze hadaj preco asi? Ked sa k tomu cely cas takto stavias, ze smiesnych 30km je neprekonatelna dialka. Skoda reci...

janagem
16. feb 2025

A skúšali ste im navrhnúť, že ich priveziete a odveziete? Aj ja bývam cca 40 km od mesta ale cesta mi trvá hodinu a pol lebo musím 2x prestúpiť ak neberiem auto, a to by sa mi fakt nechcelo

brendaa
16. feb 2025

Prečo mám tušenie, že ti to vyhovuje, veď sadni do auta chodte tam ako rodina, navštíviť rodinu... Aj každý druhý víkend...

autor
16. feb 2025

@huxy Ja sa nesťažujem ako som písala ja to zvládam aj sama deti domácnosť a všetko okolo toho.Len manžel by chcel raz za čas tráviť čas so mnou aj vo dvojici.

huxy
16. feb 2025

Ani tak dobre, ani tak. Tak o čo ti potom ide? Posťažovať sa na svokrovcov? 🤷🏼‍♀️

mondolina
16. feb 2025

a koľko majú deti rokov?
u nás babka s dedkom nikdy nespali....veď vnúčence majú byť u nich. nie naopak.

autor
16. feb 2025

@elanor Nie sú zvyknutý lebo keď nemajú svokrovci záujem tak čo ich tam mám nosiť nasilu?Keď sme u nich na návšteve chvíľu sa s nimi zahrajú a koniec nezáujem.

colsami
16. feb 2025

Necudujem sa skoro 70tnikom, ze sa im nechce trepat busom vlakom. Aj vacsiu dialku bezne deti dovezieme.
Chodievajte castejsie ako rodina, ostante tam nacas s detmi, nech sa im tam zapaci a vytvoria si vztah. A potom ich tam uz len vozievajte. Vsetko sa da. Len treba chciet. Otazne je, ci chces pre to naozaj urobit, co treba 🙂

autor
16. feb 2025

@janagem Áno nemáme problém ísť pre nich ani zaviezť ale nepomôže to.

barka1
16. feb 2025

A ty by si tiez mala chciet trávit čas sama s manzelom len vo dvojici... Takže deti vysadit u starých, zamávat a hajde na rande.

autor
16. feb 2025

@mondolina 6 a 10 rokov

autor
16. feb 2025

@colsami Ja keď vidím že nemajú záujem tak sa tam nepcham.

autor
16. feb 2025

@barka1 Keby chceli postrážiť.

sense
16. feb 2025

30km nie je diaľka. A z chlap by som sa kvôli tomu nehadala. Vzťahy deti a starú rodičia mal budovať už davno

juliet86
16. feb 2025

6 a 10rokov??? ja ze 2 a 5. akoze 6 a 10 su takmer samostatne jednotky. par hraciek tablet a chill

livia341
16. feb 2025

Vase deti nemaju zaujem lebo ste ako cela rodina od narodenina deti ku nim nechodili alebo vas manzel(syn rodicov) nevybudoval vztah pocas sviatkov, prazdnin, atd a mate auto. A oni nechcu prist lebo nemaju auto a cestovat vlakom sa im nechce. Vyhovaraju sa, atd. Su proste ina povaha.Vy mlady musite chodit za starymi.

diewcatqoo
16. feb 2025

Taketo blbe reci pre 30 km? My mame obe babicky cca 600 km, tak mi je az smiesno, ked vidim, ze taketo problemy sa riesia pre 30 km. 40 km som kedysi denne dochadzala vlakom do prace. Keby babka s dedkom chcu, tak toto pre nich nie je ziadna vzdialenost, ani pre vas.

tykat
16. feb 2025

Byvate 30km od seba a deti ich takmer nepoznaju? Ved zbal deti s muzom vzdy v sobotu k nim, pripadne aj prespat mozu. A ty si zatial uprac, navar, oddychni. A ak chces tak chod aj ty. Alebo nech ich muz v sobotu dovezie aj odvezie. 30km je nic.

autor
16. feb 2025

@juliet86 Nie každé dieťa vydrží celý deň sedieť pri tablete a ja mojím nedávam tablet lebo chcem mať od nich pokoj.

alenka58
16. feb 2025

ak manžel chce tak tam chodievajte, veď to je kúsok aby si zvykli a mali tam aj hračky, to sú už veľké deti, keď si zvyknú a svokrovci budú chcieť tak tam môžu aj prespať

huxy
16. feb 2025

Ked som bola dieťa, chodila som k starým rodičom aj cez prázdniny, lebo rodičia museli pracovať. Žiadne tablety, ani mobily. Dokonca sa so mnou starí rodičia vôbec nehrali. Zahrala som sa buď sama,alebo keď tam bol aj môj brat, tak s ním. Ty chceš, aby boli starí rodičia animátori? Však 10 a 6 už nie sú úplne malé deti.

alenka58
16. feb 2025

ináč my máme vnúčatá v tomto veku a často s nimi chodíme cez víkend na výlety, doma máme kopu hračiek

Strana
z4