icon

Ako vyriešiť tento problém?

hojdacka2
19. mar 2016

Moj manzel si nasiel milenku a ja neviem, co mam robit. Keby nas opustil Ok, nejak by som sa s tym vysporiadala, aj ked ho lubim. Lenze on nas nechce opustit a nechce alebo nedokaze opustit ani milenku. Mame 3 rocneho syna, ktory zaostava vo vyvoji. Prave kvoli nemu sa nevieme vzdat jeden druheho, lebo by ho to posunulo vzad, keby zrazu jeho otec nebol doma. Su silno na seba naviazany. A ja neviem, co mam robit, ci mysliet na seba alebo ublizit dietatu. Nase problemy v podstate nastali, ked nastali aj synove problemy. Ja som sa zamerala na to, aby som mu pomohla a manzel ako hovori on sa odcudzil. Uz sme sa o tom aj bavili, ze by sme isli do manzelskej poradne. Len neviem naco, co tam povieme, ze manzel ma milenku a nechce ju opustit? A este nam stale cez den vypisuje ako nas lubi. S milenkou, ze vraj nespava odkedy som sa to dozvedela. Ale ci sa tomu da verit neviem. Je to jeho kolegyna. Fakt som zufala.
Zalozila som si novy nick.

Strana
z3
katka1981
20. mar 2016

@hojdacka2, prave preto, ze vas syncek mal problemy, malo vas to este spojit. Tvoj muz by si nasiel milenku tak ci tak. My sme mali problemov az az a naopak tym padom sme boli zahlteni problemami a nikomu by ani vo sne nenapadlo hladat si bokovku. Vtedy clovek nema chut zit, nema cht na sex, nieto este milenku si hladat. Neomluvaj ho. Poslala by som ho do riti. Keby bol takym prinosom pre vasho syna, venoval by vsetko volny cas jemu a nie hladanim si milenky.

jeannna
20. mar 2016

Zo vsetkych druhov nevery mi pride prave tento najviac zranujuci. Ked je zena bud tehotna, alebo ma doma male dieta a navyse nie uplne zdrave. V mojich ociach by bol slaboch a citila by som, ze som na vsetko sama. Vzhladom na vasho syna by som situaciu neriesila hystericky, ale neakceptovala by som ziadne "JA NEVIEM". By som mu na rovinu povedala, ze s tymto pristupom ho vo svojom zivote viac nepotrebujem a musi sa rozhodnut.

trubi
20. mar 2016

@katka1981 neviem, či ju hľadal, keďže to je kolegyňa.. Momentálne mám v práci tiež taký prípad, lenže majú oveľa menšie problémy. Kebyže sa to nestalo náhodou v práci, tak si nikoho nehľadá.. Škoda, že to takto dopadá..

sasa1310
20. mar 2016

@adri266 jasné, ty vieš určite lepšie ako to majú doma.
Ak by si mala doma nie celkom zdravé dieťa a chcela mu za každú cenu pomôcť, tak by si pochopila čo je to obetovať sa preto, len aby bol v poriadku. Obetovať svoje šťastie, len aby nemal regres.
Ona sama to tak cíti, že malému by to ublížilo. Sama vie, čo ich syn prežíva. Či hádky alebo pohodovú domácnosť s "tajomstvom". A preto má dilemu.
Rozmýšľajú nad poradňou, tak evidentne chcú obaja vyriešiť tento problém.
Ja jej držím palce

adri266
20. mar 2016

@sasa1310 tak sa skus vzit do jej situacie, ci by si bola kludna, ak by sa Ti nieco take stalo.

katka1981
20. mar 2016

@adri266, nebola by som kludna, ani som nepisala, ze by som bola kludna. Je to strasna situacia, ja som len pisala, ze nemozno za milenku vinit synov zdravotny stav. Ten muz je slaboch, rovnako ako si alkoholik vzdy najde dovod na chlast, tak on si nasiel dovod na milenku. Aj alkohol je unik z reality aj a milenka je unik z reality. Lenze zodpovedny clovek nesmie unikat problemom, ale riesit ich. A nechat v tom zenu samu a este jej dobre nalozit, to dokaze len chrapun a egoista.

karkulka1
20. mar 2016

Zas sa tu vyrojilo kopec mudrlantiek 😝 , ktoré "zožrali" múdrosť sveta a paušalizujú jedna radosť. Keď riešite jej situáciu prečo dieťa chodí do škôlky a ona nepracuje, tak vám tu niektorým nedošlo, že ide o dieťa, ktoré má zdravotné problémy dlhodobejšieho charakteru ( nie bežný sopeľ ani zvýšená teplota) a tak nemôže chodiť do obyčajnej škôlky 🙄 , ale chodí zrejme do škôlky, kde sa takýmto detičkám môžu venovať a asi nie je jednoduché voziť dieťa do škôlky 60 km od bydliska a popritom aj pracovať, resp. nájsť si takú prácu, kde by mohla robiť len vtedy, keď je dieťa v škôlke a kde by jej tolerovali vysokú absenciu kvôli zdravotným problémom dieťatka.

Kedze sama mam postihnute dieta a pohybujem sa v komunite rodicov s detmi s roznymi postihnutiami a dlhodobymi zdravotnymi problemami, trochu do toho vidim. Vzhladom na to, ze dieta potrebuje dlhodobo zvysenu starostlivost je casto len velmi nizka sanca, aby zarabali obaja rodicia, preto vacsinou pracuje len muz a zena ostane na predlzenej rodicovskej dovolenke alebo neskor na opatrovatelskom prispevku. A je fakt dost pripadov, ked zena ostane s chorym dietatom sama. A tak aj ona - sama s chorym dietatom odkazana len na almuznu od statu a vyzivne od muza, by mala obrovsky problem vyzit aj napriek tomu, ze ma byt.

@hojdacka2 muž zrejme nezvládol psychicky, že mate dietatko, ktoré potrebuje zvysenu starostlivost a ze sa vsetko netoci uz len okolo neho. V tychto pripadoch je to velmi caste. Ak mu na vas skutocne zalezi, skusila by som manzelsku poradnu alebo nejakeho dobreho psychologa, ktorý by vam mohol nejak poradit, resp. sa s vami porozpravat. V pripade, ak by on na toto pristupil, budes potrebovat velku davku sily na to, aby si mu dokazala odpustit. Zelam Ti vela sil a nech sa Tvojmu malemu polepsi.

adri266
20. mar 2016

@katka1981 prepac, ja som reagovala na Tvoj prispevok?

katka1981
20. mar 2016

@trubi, keby bol zahladeny do svojej rodiny a svojich problemov, tak by si ten vztah nezacal. Keby bol chlapec starsi a samostatny a so zenou mu to neklape, mam pochopenie, ale treba sa bavit na rovinu. Ale nie, ked ho jeho vlastna rodina najviac potrebuje. Ale kazdy sme iny. Mna ked trapi rodinny problem, tak nemam chut pozerat po druhych chlapoch, ajkeby sem prisiel nahy krasny stripter alebo neviem kto, so mnou nepohne. A potom je skupina tych, co im je tak dobre az sa nudia, zas dovod najst si bokovku. Je to smutne.

katka1981
20. mar 2016

@adri266, sorry, ja som videla, ze ano, a teraz tam vidim ine meno 🙂 sila no, uz nevidim. No vazne som tam videla svoj nick.

macamac
20. mar 2016

@karkulka1 pracovať sa dá aj na polovičný/skrátený úväzok, resp. práca z domu
je to psychohygiena aj pre matku starajúcu sa o dieťa s ťažkosťami
prípadne, ak príde pán manžel z práce domov, môže pracovať ona (aj po večeroch sa dá). a to by sa dalo aj v prípade napr.dočasného rozchodu na utriedenie myšlienok. len to by pán manžel musel z práce NAOZAJ chodiť HNEĎ domov a nie za milenkou 😝

sasa1310
20. mar 2016

@adri266 trepeš od veci

sopkape
20. mar 2016

Ja dost pochybujem ze tie co sa tu biju do prs naozaj prezili rozchod s otcom ich deti...mne islo urvat srdce ked som citala o tych jahodach aj moje takto sedavali cele hodiny v okne a cakali na otca a ja ako mama som sa citila vinna ze moje deti trpia...ze som dopustila rozpad rodiny..lebo svojim sposobom su vinne obe strany... ja si myslim, ze neodchadzaj, no muza ako partnera ignoruj iba mu odpovedaj na otazky...idstahuj sa zo spolocnej spalne...daj si cas a najdes silu...bud na boj o manzelstvo alebo na rozchod...drz sa moja vela sily ti prajem a si dobry clovek, ked myslis na blaho svojho dietatka

papricka33
20. mar 2016

@hojdacka2 neviem, ale tu ine riesenie ani neexistuje. Bud sa s milenkou rozide, alebo sa rozides ty s nim. Ci ako si to predstavuje, zit v dvoch domacnostiach, ako mu to bude vyhovovat? S ty? Ty predsa tiez potrebujes partnera, lasku, dovernika... To budete zit v nejakej trojke? ... Chlapec sa musi rozhodnut a nehrat sa na chudacika, ktory vlastne ani nevie, ako sa do toho dostal. Je to obycajny slaboch. Nezvkadol napor ktory prinieslo narodenie babatka, ale ty si inu moznost nemala. Musis fungovat pre maleho a este fukat bobo velkemu decku, ktore sa nevie postavit k problemu ako chlap a chudacik sa citi odcudzeny. ... Inak ta kolegyna, to musi byt tiez jedna "charakterna dama"...

tajomna21
21. mar 2016

@sopkape ignoracia je urcite to "spravne" riesenie ... pise, ze dieta ma nejake problemy, ked bude vidiet rodicov, ako sa obchadzaju a ignoruju, ake je doma napätie - to je lepsie odist .... lebo aspon bude v klude, a nie v tej disharmonii

cecil36
21. mar 2016

@karkulka1 ked sa chce vsetko sa da. Moje dieta tiez chodi do specialnej skolky 20km od miesta kde byvame a skolku ma len do 12.00 hod. A predstav si, ze ja pracujem. Jasne, nie je to jednoduche, ani nemam opatrovatelku, striedame sa s muzom a ked sa inak neda mam home office.

ronny_9
21. mar 2016

@tajomna21 tiez som nazoru, nech radsej odide - pre dieta to v konecnom dosledku bude aj tak najlepsie riesenie.

karkulka1
21. mar 2016

@macamac @cecil36 tak tu vám musím oponovať, nie je to len o tom, či sa chce, ale hlavne to závisí od povahy práce, ktorú máš, či tam musíš fyzicky byť alebo či si niečo z toho môžeš urobiť doma. Napr. taká zdravotná sestra alebo predavačka si to asi ťažko zariadi.
A je dosť veľký rozdiel v dochádzaní 20 km a 60km. Z 20 takto dochádzajúcich detí u nás boli len pri 2 deťoch obaja rodičia zamestnaní (vrátane mňa s MM), inde robil len muž. Samozrejme, tí, čo mali škôlku v mieste bydliska, väčšinou pracovali i keď často len na čiastočný úväzok, ak to aspoň trochu šlo.
Tiež je to úplne o niečom inom, ak niekedy môžu pomôcť starí rodičia, alebo širšia rodina.

Ďalej by som neporovnávala BA, Trnavu a okolie, kde tie podmienky a možnosti sú diametrálne odlišné od ostatných kútov Slovenska (napr. v porovnaní s takou Oravou, Rimavskou Sobotou, Liptovom a pod.). Tu je problém nájsť terapiu, vhodnú škôlku, školu či schopnú opatrovateľku k dieťaťu, ktorá by to s ním zvládala, nie kvôli tomu, že sú kapacitne plné ale hlavne kvôli tomu, že tu fakt žiadne nie sú. A nie každý sa môže len tak presťahovať, mir nichts- dir nichts. Ja by som veľmi rada zaplatila ( a viem, že by to stálo nemálo peňazí), keby bolo človeka, ku ktorému by moje dieťa mohlo chodiť na terapiu alebo ktorý by ho raz za čas mohol na úrovni opatrovať.

@hojdacka2 na internete je film, volá sa "Po Tomášovi" a je o rodine s chlapčekom, ktorý mal oneskorený vývoj a je tam tiež ukázané, akú krízu prežívali manželia v súvislosti s chlapčekovými problémami, pretože to bolo s ním veľmi náročné. Film sa končí dobre, možno by stálo za to, keby ste si ho pozreli s mužom, snáď mu pomôže niečo pochopiť.

A ako som už písala predtým, ja by som o svoj vzťah a hlavne za takejto situácie s chorým dieťatkom bojovala a skúsila pre jeho záchranu (toho vzťahu) urobiť všetko, čo by bolo v mojich silách. viem, že by to bolo ťažké pre teba zmieriť sa s tou neverou, ale skús mu to odpustiť. Vraví sa, že nie je hanba spadnúť, ale príliš dlho ležať.

@katka1981 áno malo by to tak byť a bolo to aj v našom prípade, že sme s MM pevný zohratý tím, ale realita je taká, že žiaľ nie vo všetkých vzťahoch to tak vždy funguje a často x zlyhá muž, lebo to bremeno nezvláda niesť a v tom zlyhaní je mu na nešťastie úplne jedno, že ženu nechá s chorým dieťaťom samu a tým ju ešte viac potopí na dno.

tajomna21
21. mar 2016

@karkulka1 len v tomto tvojom "odpusteni" je jeden maly hacik ... a to, ze on nechce nechat milenku .... chce obe zeny a to sa odpustit neda .... takze najprv musi byt vola z jeho strany ospravedlnit sa manzelke, dietatu a olutovat svoe pocinanie, pustit milenku k vode a potom by mohlo nastupit odpustenie

katka1981
21. mar 2016

@karkulka1, absulutne suhlasim

sardinka335
21. mar 2016

@hojdacka2 podla mna si neni vobec taka zufala....keby si bola taka zufala, tak bališ caky paky a si uz v byte ktory mas...dieta mas v skolke čo robiš ked tam je? Hore fufňou či ako? Do roboty moja do roboty...ale tebe to vlastne tak vyhovuje, muz ta zivi a vyhovaraš sa na dieťa....

jeennyv
21. mar 2016

ja suhasim so @sardinka335 v tom, ze vela zien sa vyhovara na dieta, ze mu vezme otca atd., ale realita je inde a prave ta mamicka sa nechce toho chlapa vzdat a nie je to dieta, co by to nepochopilo...kym je dieta male lahsie situaciu pochopi a zvykne si, plus deti nie su hlupe a vedia, ked to medzi rodicmi nefunguje...a to znasaju ovela horsie ako ked su rodicia od seba...

@hojdacka2 za mna ak mu v takej situacii nebranilo ist za inou u mna by nemal sancu..mne pripada ako ten typ, co caka ako sa zeny dohodnu..keby si ho vzala na milost ide za tebou, ked nie ide za milenkou a prave v tom dosledku to hra na taky neutral, ze s nou nespava atd atd...chlapi po nevere si casto uvedomia, ze mozu stratit isty standard a full servis co maju pre neistu buducnost...ved sa vravi neschadzaj z cesty pre neisty chodnik..u mna by taky clovek nemal sancu...ale je len na tebe ci odpustis a budec volit tzv. "rodinu" alebo ekonomicku stabilitu a veci co plynu z manzelstva...lebo po nevere je to podla mna uz len o tom, lebo nedovera ostane...

iva812
6. feb 2020

@hojdacka2 Máš vlastný byt? Tak nad čím ešte rozmýšľaš a necháš sa ponižovat. Veľa žien má taký problém ako ty a zotrvávaju vo vzťahu iba preto , lebo nemajú kam odísť. Ukáž sebe, svojmu dieťaťu a aj partnerovi, že máš mantinely a on tvoj muž ich prekročil.

clementisa
20. nov 2024

Nenechaj robiť zo seba slúžku využíva ťa

Strana
z3