Ako vysvetliť bývalej priateľke, aby prestala obťažovať?
Ahojte. EX nám robí peklo zo života. Upresním. Je sobota, mužovi zazvoní mobil a už to ide, volá EXka. Ich spoločné dieťa u nás nie je a vlastne ona vyvoláva aj keď je tu. Predtým to nerobila. Začalo to keď zistila, že spolu bývame. Raz ,,potrebovala,, SÚRNE priniesť ich dieťaťu topánky na vyskúšanie. Nasledujúci deň od nás odcházdal k nej. Nepočkalo to evidentne. O týždeň zase úbor na cvičenie. Potom vraj si dačo zabudol, ale teda vysvitlo, že to VÔBEC nepotreboval, samozrejme len aby zavolala a prišla. Potom už sa muž nasral a nechodil dolu, ale posielal malého. Nepochopila. Samozrejme vždy cez dieťa to riešila.Vygradovalo, keď zistili, že očakávame spoločného potomka. Si dala tú námahu zavolať, že prečo mi pomáha s kúpaním. 😁 no a pokračuje to doteraz a teda uvažujeme ako to stopnúť. Už viac krát jej naznačil, že stačilo. Nepochopila. Ako.hovorím volá za prkotiny, obťažuje nás to už. Nie je týždeň čo nezavolá, kľudne by to mohla riešiť vtedy, keď si menia dieťa, nie je vyslovene nič dôležité, urgentné, podstatné, je to doslova iba prkotina. Ako.boli by sme oboja s mužom radi, keby to už prestane. Samozrejme on zodvihne, veď čo ak by to bolo niečo vážne, ale teda za 8 rokov to nebolo vážne ani raz. Napr. Príde k nám v pondelok po škole a ona volá mužovi, že premeraj mu nohu, že ona ide kupovať topánky a o pár hodín ho berie k nej, veď si môže sama premerať, alebo aj ísť s ním do obchodu skúšať. Áno aj sa zasmejeme že zase volá, ze nie je tyzden co nevola za sprostosti, ale naozaj uz to obtazujr a potrebujeme to stopnut. Ako jej to slušne vysvetliť aby pochopila?
Myslim, vsetko, co si tu teraz napisala, ze si domyslava..
@kikushaa ako ozaj sa musi velmi nudit, lebo teda mna by toto ani nenapadlo. Ze za blbost stale vyvolavam. Ozaj nie je tyzden, co to neurobi. Fakt beriem, ak sa stane este raz za cas. Ale teda aby stale som kazdy tyzden musela zavolat exovi, so sprostou, ja by som sa takto neponizovala. Ak teda uz, radsej by som teda napisala sms, watsup, mess. Cokolvek ine by som vyuzila ako ho bombardovat nepodst.telefonatmi kazdy tyzden. Uz si doma aj robime srandu s muzom, ze naozaj nie je tyzden co to neurobi.
@dadis no veru nie som.
Tak nezdvihat a povedať, že, ak bude niečo urgent tak len písať sms, keď to bude blbosť neodpíše, alebo povie, že to má čas.Kolko ma to dieťa rokov?
No nudí sa nemá partnera dieťa je u vás zmyslí si, že ide kúpiť topánky atď...alebo to naozaj zdvihaj ty a spýtaj sa či to je nutne.
Tu vzdy sa budu ozyvat hlavne matky, ktore nemaju takuto rodinu...a este hlasky, vedela si do coho si sla 🤦♂️akoby my rozvedene zeny s dietatom a novym vztahom uz nemame pravo na sukromie od exov...chapem ta...moj ex sa tiez ozyva s kazdou prkotinou a vadi to mne aj mojmu manzelovi...a velakrat to nebolo uz ani ohladom dietata...treba vela vysvetlovat, urcite sa nehadaat...raz to pochopi..moj ex uz pochopil ..prajem vela stastia
@niqua Preco si to myslis? Precitaj si nazov diskusie. Toto, co pisala je PEKLO? To naozaj moze napisat iba niekto, kto peklo skutocne nezazil. Lebo toto ma od pekla tak daleko, ako sa len da. A riesi to osoba, ktorej do toho nic. Ja by som si nedovolila riesit komunikaciu medzi mojim priatelom a jeho ex. Ved maju spolu deti, je ich vec, aj keby si volali denne. Evidentne to neprekaza ani tomu muzovi, inak by jej nedvihol..
@niqua krasne si to napisala. Dakujem za povzbudive slova.
@dadis nadpis mi zmenil konik. Ja som dala uplne iny.
@niqua ako vám narúša takáto komunikácia ohľadne dieťaťa súkromie? Vždy si nová partnerka musí uvedomiť, že otec nie je len vtedy otcom, keď sa mu to hodí, prípadne keď to určil súd, ale po celý život. Dobrý otec sa k tomu aj tak postaví. Deti z prvých vzťahov sú rovnako hodnotné ako tie z druhých a majú právo na otca a jeho starostlivosť rovnako. Prečo by mali trpieť tým, že rodičom vzťah nevyšiel. Komunikácia ohľadne dieťaťa a starostlivosť o neho nie je žiadne peklo alebo narúšanie súkromia, je to riadna rodičovská starostlivosť a nemá sa kto tretí do toho čo miešať. Riešiť to môžu len rodičia dieťaťa ak im to vadí.
@anketkarka ja som o.ziadnom pekle nepisala...
@anketkarka samozrejme ze mas pravdu. U nas sa beru vsetky deti rovnako. 🙂 takze zrejme nie sme to co spominas. Ja som aj ex, aj mam ex. Takze mne nepride ok ho otravovat doslova s kazdou prkotinou. Ako ja aj on ma svoj osobny zivot, nebudem mu ho narusat vyvolavanim, pravidelnym. Myslim, ze si vieme dolezite veci povedat ked si menime dieta. Nebudem mu volat v den ked dieta odo mna odide a na dalsi ku mne pride ze mu ma merat nohu, resp.vyzadovat aby nacupital s dietatom pred dom, ze som doniesla akoze vyskusat topanky. Toto su ozaj nie urgentne veci.
mne to nepride ako vela komunikacie. Ja exovi pisem niekedy niekolkokrat do tyzdna, ked si akurat spomeniem ze potrebujeme nieco prebrat. Je toho vela organizacne, kedy ide k nemu, ako si zmanazujeme prazdniny, co jej treba zbalit, kedy ma ake treningy, ake predstavenie, skolu v prirode, atd atd, furt daco. Ak by som nenapisala hned, zabudnem na to. A teda nepisem mu, aby som ich obtazovala, ci nedajboze ho chcela naspat :D Ale jednoducho ked si spomeniem, ze nieco treba riesit, napisem. Ak vas obtazuje ze vola, nezdvihajte, len jej napiste ze nech napise sms.
@tarvika uz jej to manzel prizvukoval, ked uz nech napise. Robi napriek, uz nepise vobec ako sem tam zvykla. Uz len rovno vyvolava. Pred narodenim nasho dietata spolocneho, pisala, volala velmi sporadicky. Zmenilo sa to narodenim nasho dietata. Uz aj sa stalo, ze volala ze pride ochotne pre maleho. Muz ze ok, ze teda za pol hodinu sa dohodli, lebo ze potom ideme prec uz my. Cakame ju ako sibnuti, dieta v aute, veci tiez a jej nikde, meskala 50 minut. Tak jej muz vola, ze vezmeho ho my a hned zvada ze ona pride, mame cakat. Predpokladame naschval toto cele zase bol. A naozaj to k nam ma odveci. Sme na opacnom konci mesta, slepa ulica, nikoho tu nema znameho, takze ozaj nas nema ,,ze cestou ho vezmem,, ako to ona prezentuje. Jej sa paci skor to okolo, ze zavola, caka sa na nu a podobne.....
@dadis necitim sa nijako ohrozena. Citime sa nepohodlne, ze nas akosi uz obtazuje. Raz rano pred skolou 4 x volala, mali sme tu dost prace a ona ho bombardovala, lebo muz vypisal nejake tlacivo do skoly no a bol cirkus, ze ona to lepsie vypisala, ze uz je na ceste a donesie to iste tlacivo len jej pismom vyplnene. Tak jej zdvihol, ze uz to vypisal a ideme do skoly a nemame cas to uz riesit... tak jej nedalo, hucala, tak zlozil. 3x takto. Tak uz mu praskli skoro nervy a vela nechybalo a skoro pred detmi mobil hodil o zem od zlosti. Proste po jej muselo byt. Na parkovisku sme ju cakali teda s jej papierom kym prisla. 🤭
Vravim....uplny srac ten tvoj....
Problem je tvoj muz, ze si to necha. Ja s takymi prkotinami nikoho neotravujem a ani nencham, aby niekto otravoval mna. Cudujem sa, ze dviha, ked uz dopredu vie, ze pojde o "meranie nohy"
@dadis takze naozaj sa to uz tyka aj nas v rodine. Ci uz ze ju cakame a schvalne si dava na cas alebo vytvara akysi stres uz len tym ze zase vola. Aj muz uz pozrie na mobil a hned co zase tato chce , aj sa zasmejeme na tom, ale aj je to uz akosi obtazujuce aj pre neho a ked sa pozeras ako ma chut uz o zem mobil hodit tak aj pre nas.
Tvoj muz sa nesprava v poriadku, tie vybuchy hnevu a nadavanie na ex. To robi aj pred detmi? Robte si co chcete..hlavne ze ex je zla a vy ste uplne ok..
Podľa mňa na teba žiarli ta ex, nemá ťa rada aj si to už spomenula proste otravuje kde sa dá….A isto nemá druhého partnera, tak otravuje tvojho, jej ex
Rad už ti písali veľa, mňa napada ešte jedna dvihni ty jeho telefon keď volá a pošli ju slušne do kelu. Tvoj chlap to nevie. Otvor ty dvere, pochopila som, že ta nemá rada, čiže nabudúce nezavolá, keď pár krát ty zdvihneš telefon a nie muž. Povedz jej napríklad muž nemá čas venuje sa malému, niečo surne. A keď priotina tak jej povedz, však ty už vieš čo jej máš povedať🤣….
@dadis veru vybusny nie je. Je pravy opak velmi pokojny clovek. On ked uz vybuchne to je uz co povedat. Ozaj vtedy to bolo velmi neprijemne ako to vyhrotila s tym volanim. My sme chystali desiatu, riesili deti a ona do toho otravovala doslova a aj jej povedal viackrat ze to nebude riesit a ona isla svoje a stale volala.
@eri28 no veru ma nemusi, aj ked teda nevieme preco, lebo rozviest sa chcela ona, lebo vraj udajne prestala lubit. My sme sa spoznali rok po rozvode a teda ked zistila, ze jej exmuz ma niekoho, tak sa dost navazala do mna a potom to niekedy robila ale uz cez dieta. Ale aj to sme nejajo ukocirovali. Nechcem sa velmi do toho starat ze ja jej zodvihnem. Ostala by prekvapena, urazena a zlizol by si to chlap si myslim, ze na nom by sa vyvrsila. Skor by som bola rada keby to normalne pochopi. Len muz jej aj naznacil, bepkmohlo, aj povedal viac krat nepomohlo. Ze ak ozaj daco surne je, chytim telefon zavolam. Ale nie tu riesit vymysly, len aby som zavolala. Raz volala ze ci nepojde o 17tej na nejake stretnutie, kde rodicia akoze si zahraju nieco. A on ze nie, ze dobre vies ze o 17tej len koncim, tak mu volala opat o dva dni, ci si to nerozmyslel. On ze nie. Ved to nie je rodicko, tam by si vzal volno.
to s tym tlacivom a ze ju cakate, preco to robite? Necakala by som. Povedala ze pride o pol hodinu, preslo 35 minut, idem prec ajs malym. Tlacivo chce ona vypisat? Poviem nie a odovzdam to moje. bodka. nenechajte si skakat po hlave.
bohuzail, toto vie stopnut len on. Ja by som jej povedala, ze su rozideni, a z nejakeho dovodu. Nerozchadzali sa preto, aby v kuse spolu volali a riesili. Rovno by som jej ako muz (na tvojom mieste by som s nou ja v kontaktne nebola vobec, cize ty to neries) povedala, ze je priehladna s vyhladavanim zamienok na volanie, normlane by som jej povedala ze ma volat v surnych pripadoch a nie lebo zabudla nieco, lebo topanky ide kupovat. surne pripady su prirodne katastrofy, nehody, urazy, choroby, ak surne treba riesit nejake uradne veci alebo neviem co... Nech si dieta premeriava ked je s nim, zabudnute veci nech si riesi. Proste odtial potial.
A keby mne volala kvoli kupaniu dietata (ako partnerke), tak jej poviem, no pomaha, sikovny otec to je :D ja si to viem zariadit :DDD
a autorka, tvoj chlap si nema co zlizavat... si uvedom, ze ona je minulost. Je to uz iba matka jeho dietata, ona sa moze urazat, hnevat, byt prekvapena kolko chec. Tak ako ty tolerujes ju, ona bude tolerovat teba a prezije aj to ze jej zdvihnes telefon a zistis co smrtelne dolezite potrebuje riesit, ved ak je to surne, tak hadam to tebe povie a vyriesis (kym je chlap v sprche, pred domom, v aute.. bez mobilu atd :D). Bude vyvadzat? tak to je uz na chlapovi aby ju potom konecne zrusil.S tym tlacivom napr. absolutne nechapem na co ste ju cakali. By som dieta odniesla do skoly aj s tlacivom a nech si ona riesi potom co chec :D
Mnuz ulakomila si sa na zadaneho, tak drz usta a krok.. Jeho dieta Bude vzdy priorita.. Teba moze vymenit hockedy, dieta je jeho krv 😊
Autorka, budete musieť počkať kým si aj ona niekoho nájde, potom bude kludnejšia. Samozrejme, vidí vaše spoločné šťastie, ona stále sama, to ju štve. Muž by sa k tomu mal postaviť ráznejšie, alebo úplne ignorovať tie somariny. Ak niečo súrne, nech píše.
@vikiki29
@tarvika velmi ona to hroti a vtedy jej povedal muz svoje a odvtedy aj on sa dost nahneval lebo ved sme ju cakali vsetci a ona sa naramne bavila, tak jej naozaj vycistil zaludok ze odtial potial. Ale vravim vzdy sa daco najde aby zavolala aspon raz tyzdenne odvtedy. Samozrejme ze to nie su urgentne veci. Muz zdvihne ale teda uz to predom okomentuje, co zase chce a podobne. ale co ak je to ozaj dolezite, ze vycital by si. Takto to berie on. Ale uz to vidno na nom ze ho to obtazuje. Ciste somariny, vzdy a znovu.

A samozrejme interval kedy “nepocuje mobil” predlzovat a predlzovat, az raz neodpisat sms na neprijaty hovor vobec 🥲😉 ona sa casom nauci ze nema otravovat s hlupostami (snad)