icon

Prečo sa mi strýko prestal ozývať?

23. júl 2026

Dobrý večer, rada by som si vypočula váš názor, čo sa mohlo stať. Viem, že teraz budeme fabulovať, len tomu priznám sa nerozumiem. Po smrti mojich rodičov mi ostal jediný môj príbuzný - strýko - (78), žijúci na opačnej strane SVK. Je už starší, hlava mu slúži výborne, ale nohy žiaľ nie, tak nebol ani na pohrebe rodičov. Za to sme si vždy 2x do mesiaca volali, celé dva roky. Volali sme tak na striedačku, raz ja, raz on. Niekedy to neboli dlhé telefonáty, ale niekedy sme sa rozprávali veľa a ja som ho rada počúvala. V apríli som išla služobne do jeho okolia a tak som sa spýtala, či sa môžem zastaviť, že ho rada uvidím (pár krát ma už volal). Prišla som v dohodnutom čase, bola som u neho hodinku a pol. Doniesla som mu darčeky ( bonboniéra, fľaša vína, kvet), sedeli sme v kuchyni, rozprávali sme sa, doniesol album a pozerali sme fotky. Vypila som čaj, umyla som za sebou hrnček, aby nemal starosti. Bolo to veľmi príjemné stretnutie, dal mi jednu domov jednu zaváraninu.

Problém nastal, že sa mi prestal ozývať. Tak ako predtým sa mi ozýval každá dva týždne, teraz mi už nezavolá. Ja som mu volala 2x od apríla, ale bol taký strohý, aspoň mám ten pocit. Každopádne on už nevolá. Nemám vedomosť, že by som sa ho niečím dotkla. Ja mu zavolám, ale on už mne nie, ako keby stratil záujem. Neviem si to vôbec vysvetliť a veľmi ma to mrzí, mám ho rada. Dva roky sme si volali pravidelne, stále a teraz zrazu sek. Čo si myslíte o tom? Sama seba sa pýtam, čo bolo zle...

martinmmartin
23. júl 2026

@anonym_autor toto nemusi byt o tebe (ze si sa ho dotkla a pod) . Jeho svet sa okolo teba netoci.
Mozno ma nieco osobne a nebude sa mu chciet predstierat do telefonu ze sa nic nedeje.

anonym_26b013
23. júl 2026

Ja by som sa ho normalne opytala, ci je vsetko ok, prečo nevolá

anonym_235e08
23. júl 2026

Tiež by som sa narovinu spýtala.

anonym_ff6cfe
23. júl 2026

mozno je v depresii.. ma zdravotne problemy..ostalo mu smutno ... moznosti je vela... sadni na vlak a chod za nim

anonym_9658bb
23. júl 2026

A prečo sa nespýtas jeho???

autor
23. júl 2026
@anonym_ff6cfe

mozno je v depresii.. ma zdravotne problemy..ostalo mu smutno ... moznosti je vela... sadni na vlak a chod za nim

@anonym_ff6cfe nemá depresiu, volala som mu. Má sa fajn, je zdravý, včera bol na nákupoch v Česku. Povedala som mu, že dlho sme sa nepočuli. Že hej, dlho. Na nič sa ma neopýtal, ako sa mám, čo mám nové, ako sa darí.. to čo sa predtým roky vždy pýtal. Komunikovala som iba ja.

anonym_ff6cfe
23. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_ff6cfe nemá depresiu, volala som mu. Má sa fajn, je zdravý, včera bol na nákupoch v Česku. Povedala som mu, že dlho sme sa nepočuli. Že hej, dlho. Na nič sa ma neopýtal, ako sa mám, čo mám nové, ako sa darí.. to čo sa predtým roky vždy pýtal. Komunikovala som iba ja.

@anonym_autor tak na rovinu sa spytat cis a daco deje ked sa zacal odmlcat ze ho mas rada a mrzi ta to..ale ak si povedala nieco co sa ho dotklo tak nie zamerne

anonym_7c2847
23. júl 2026

Mohla nastupit pociatocna demencia , nebrala by som to osobne.

anonym_26b013
23. júl 2026

Neviem aky mate vztah, ale ja by som sa ho spytala "stryko, a ja ta uz nezaujimam? Ani nezavolas, ani nenapises, kasles uz na mna? Skoncili sme?" Ale nie ako vycitku, ale tak zartovne

anonym_0ed725
Včera o 02:45

Neviem, čo si o tom myslieť. Ale určite mu volaj aj naďalej, z tvojej strany je všetko v poriadku.😉

anonym_0f4ab2
Včera o 04:31

Má strýko deti?

anonym_331f84
Včera o 04:42

Pre boha , pises hentaky text na kona, my tu mame s tebou rozoberat preco ti nevola namiesto toho aby si si sa ho to opytala? ?
Zasnem fakt ako ludstvo tupne.

sense
Včera o 05:11

V jeho veku to môže byť už všeličo. A nemusí byť za tým nič. Ale mohol mu aj nieco "sadnút na nos" . Ak ti na ňom záleží tak mu volavaj ty naďalej a zaujímaj sa. Ja volám mojej babke pravidelne aj keď ona nezavolá , a veľakrát ani nezdvihne lebo kým si uvedomí že telefón zvoní, tak aj dozvoni. Ale tak v jej veku a stave jej to nemám za zle

autor
Včera o 05:30
@anonym_0f4ab2

Má strýko deti?

@anonym_0f4ab2 áno má jednu dcéru.

earlgrey
Včera o 09:30

No kebyže mňa niečo také trápi, tak si urobím malý výlet a strýka navštívim.

katkati
Včera o 20:40

Odkiaľ by sme my na MK mohli vedieť, prečo sa ti strýko neozýva. Ale napadlo mi, nemohla do toho zasiahnuť jeho dcéra? S ňou ako vychádzaš?