Ako vysvetliť neveru otca 3-ročnému dieťaťu?
Zistila som, ze manzel ma par mesiacov podvadza s inou zenou. Po prevaleni sa rozhodol skusit novy zivot s milenkou. Mame vsak 3 rocnu dcerku :(
Tie, co mate takuto skusenost-ako to dietatu primerane veku vysvetlit? Ako to zvladnut, aby z toho mala co najmensiu traumu? Aky typ starostlivosti bol pre vase deti v tomto veku najvhodnejsi-parkrat do tyzdna po skolke/ kazdy druhy vikend/ striedava starostlivost kazde 2 tyzdne?
Este sa priprav na kecy a klamstva ako velmi exmanzel lubi malicku, no to je klamstvo ako svet, keby ju tak lubil ako bude prisahat, tak nikdy neopusti manzelku, jeho milovanu maminku a nezoberie malickej jej istotu zivota!
@chica007 To sa uz deje :/
Najlepšie čo môžeš urobiť pre svoje dieťa mu žiadnu neveru nespomínať. Však ono takému nerozumie. Dieťa potrebuje vedieť, že ho obaja ľúbite a že už neľúbite jeden druhého, a preto nie ste spolu. Všetko ostatné by mu len viac a viac ubližovalo. Nemôžeš za to ako sa jej otec rozhodol. Ale môžeš ovplyvniť to ako zvládnete spolu rozvod a budete robiť všetko pre to čo najmenej raniť to dieťa. Lebo za nič nemôže a nezaslúži si trpieť.
A ako načo chceš toto vysvetľovať tak malému dieťaťu a starostlivosť musíte vy dvaja vedieť ako kto čo zvláda
@chica007 ako to, ze dvaja dospeli ludia spolu skoncili vobec nema nic spolocne s laskou k vlastnemu dietatu - co to pleties prosim ta. Potom sa netreba cudovat, ze dieta ma tebou spominane problemy. Jasne ked mu matka zacne tlacit do hlavy, ze preto ze otecko uz nemiluje mamicku tak uz nemiluje ani vlastne dieta tak to ani inak nemoze dopadnut🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
@chica007 to co sú za dristy, toto. Predovšetkým muž mal byť verný svojej žene, poznám aj milenky, ktoré nie sú diably v ľudskej kozi.sorry,ale takéto nemám rada, nikdy nehovor nikdy, nikdy nevieš... 3 ročne dieťa nepotrebuje vedieť o nevere rodiča, to potrebuje aby vedelo dieťa len ten rodič, ktorý je podvádzany. Žiaľ stáva sa...
Nadpis bol zmeneny...ja neplanujem dietatu vysvetlovat neveru. Myslela som, ako mu vysvetlit, ze uz s nami nebyva a dieta s nim bude iba obcas, nie kazdy den ako bolo zvyknute.
Vysvetlila by som v tom duchu, že dospeli si obcas prestanú rozumieť a v tom prípade je lepsie žiť oddelene, ale že ju obidvaja ľúbiť a aj budete. Ak máš v okoli niekoho, kto je rozvedený, ukázať na príklade, že aj Jožko/Anička takto žijú…ak ma otec záujem, nech sa s dieťaťom stretáva aj cez tyzden - napr. vyhradiť im nejaké popoludnia, kedy pôjdu spolu von…+ každý druhý vikend. Do striedavky by dom nesla, dieťaťa potrebuje mat istotu domova.
ono je to narocne, dokial budes ty pocitovat bolest, odmietnutie .....lebo to dieta to z teba citit bude. Ako bolo povedane, dieta uz traumu z toho, ze vas ocko opustil ma a naozaj sa moze stat, ze same dieta si to vycitat bude ( keby posluchala, keby .....) , treba sa o tom vela rozpravat, pomoct jej, aby vyjadrila svoje pocity, svoju bolest.
Ale to zvladnes hlavne vtedy ked sa s tym sama vyrovnas. Otec by mal byt s nou co najviac a na zaciatku sam(bez milenky) . Akonahle tam bude "cudzia teta pri ockovi", tak uz dieta pochopi aj same. Od bolesti ju uz neuchranis, ale aspon jej mozes pomoct sa s nou vyrovnat .
Ty nevysvetľuje nič.ty si neodišla od rodiny.nechaj to na ocinka.Ale veľmi to rozpitvavat netreba.
A striedačku môžu riešiť len seneckú rodičia.ktorym vôbec nenápadne ako veľmi dieťaťu ublíži.ak má dva " domovy" a poriadne ani jeden.

Ked si vybral milenku a nie manzelku, tak nech si s nou ide a vam dvom nech da pokoj . Najlepsie je, keby odisiel akokeby neexistoval.To su prakticke skusenosti. Milenky velmi radi zacnu manipulovat s dietatom proti vlastnej matke. Milenka nemala zabrany rozbit rodinu a zobrat dietatku tatinka ci manzelke manzela. Je to taky diabol v ludskej kozi. Manzel je zbabelec a slaboch ked skocil jej na lep. Tak malicka uz ma teraz z toho traumu, ved sa jej zrutila jedinna istota na tomto velkom neistom svete, stabilna rodina kde je mamka a ocko doma pre nu. Kecy ze si dieta zvykne su klamstva pre dospelych, aby sa ospravedlnili ze su taki zbabelci. Vsetko dalsie pre malicku odteraz bude dalsia neskutocna silna trauma. Ona uvidi, ze je tu nejaka cudzia teta, a preco? Deti si zacnu vycitat ze neboli poslusne a preto tatinko musel odist od nich, Deti starsie si zacnu ublizovat, mladsie sa pocikavat, alebo sa to bude hromadit v nej a v dospelosti ci neskorsom detskom veku sa to prejavi na jej zdravi.