icon

Ako vysvetliť partnerovi nevhodné správanie k dieťaťu?

3. okt 2026

Ja už neviem ako mu to mám vysvetliť alebo sa mám ja zmeniť a som moc úzkostliva. Dieťa nemá ani rok a v skratke proste mi niekedy vadí ako s dieťaťom manipuluje alebo čo robí pri starostlivosti o ňu. Napríklad sme vonku kde je k dispozícii prebaľovací pult a jemu príde ok nedať na tu verejnú podložku nejakú našu jednorazovú. Alebo niečo raňajkuje a on jej to ide dať pritom je to potravina ktorú ani nemá zavedenú alebo sa v danom veku ani nemá zavadzať. A tých veci je x za deň. Vadí mu bezpečnostný pas v autosedačke a dá to na voľno pritom to má mat vôľu na 3 prsty tuším. Ja už nevladzem neustále mu to vysvetľovať. Za mna sú to základne veci ktoré mne aj keď som ešte nebola rodič boli jasne akonáhle som dostala iné dieťa do rúk. Poraďte čo mám robiť ako mu to vysvetlit aby takéto blbosti proste nerobil.

anonym_8bd153
•
3. okt 2026

Áno, si úzkostliva

minenkaa
•
3. okt 2026

Jedine čo je ako tak zle je ten pas v autosedačke a zvyšok ,uplne zbytocne ti to vadí

anonym_1914bb
•
3. okt 2026

@anonym_autor ja som toto znasala 2 roky
Mala som pocit ze mam doma 2 deti
Prestalo ma to bavit , nebudem matka chlapovi co sa nevie postarat o dieta a ma ma este za svoju osobnu sluzku, dovidenia
Bola som zla, nervozna, casom som ho znenavidela a kazdy den bol pre mna strata casu s nim
Teraz? Zije a dycha sa mi ooovel lahsie

anonym_b85239
•
3. okt 2026

Okrem toho pasu - za mna - blbosti.

beata_k
•
3. okt 2026

@anonym_autor Rocne dieta je vsetko. Co mu chces zavadzat? Ta podlozka je taka, obcas muzom netrkne. Ten pas by som mu pustila video ako figirina leti vzduchom na testoch.

kitycat
•
3. okt 2026

Vlastnu podlozku davam aj ja pod dieta kdekolvek na verejnosti, ale tak aspon ze ju prebaluje.
Potravina, ktoru si este nemala zavedenu uz teda zavieddol partner.

Autosedacka na 2 (dva) prsty... ja len dufam, ze je stale vo vajicku a nie v niecom v smere jazdy

autor
•
3. okt 2026
@beata_k

@anonym_autor Rocne dieta je vsetko. Co mu chces zavadzat? Ta podlozka je taka, obcas muzom netrkne. Ten pas by som mu pustila video ako figirina leti vzduchom na testoch.

@beata_k nemá rok takze nemá všetko zavedené, napísala som ani nie ročne dieťa. A riešim to len preto pretože napríklad mám navareny obed kde jej zavediem niečo nové a on jej dá ďalšiu novú potravinu v jeden deň.

autor
•
3. okt 2026
@kitycat

Vlastnu podlozku davam aj ja pod dieta kdekolvek na verejnosti, ale tak aspon ze ju prebaluje.

Autosedacka na 2 (dva) prsty... ja len dufam, ze je stale vo vajicku a nie v niecom v smere jazdy

@kitycat mne to príde nechutne proste keď si predstavím ze tu podložku mizno dlhšie nikto neumýval a on tam položí našu malú proste neviem si pomôcť
K jedlu som sa vyjadrila vyššie
Jedna sa o vajíčko v protismere našťastie
Ja som tu vymenovala len 3 veci tých veci je x dalších ale nebudem tu všetko písať

anonym_0f99fc
•
3. okt 2026

@anonym_autor vravis ze "neustale vysvetlujes" takze uz si mu povedala ako to chces ikskrat-a on Ta ignoruje, ma ine predstavy o starostlivosti, alebo si nepamata co mu povies?

autor
•
3. okt 2026
@anonym_0f99fc

@anonym_autor vravis ze "neustale vysvetlujes" takze uz si mu povedala ako to chces ikskrat-a on Ta ignoruje, ma ine predstavy o starostlivosti, alebo si nepamata co mu povies?

@anonym_0f99fc áno nejak tak a skor si zvroho len robí srandu keď mu to poviem. Ale pritom tie veci ktoré robí nie sú úplne ok.

beata_k
•
3. okt 2026
@anonym_autor

@beata_k nemá rok takze nemá všetko zavedené, napísala som ani nie ročne dieťa. A riešim to len preto pretože napríklad mám navareny obed kde jej zavediem niečo nové a on jej dá ďalšiu novú potravinu v jeden deň.

@anonym_autor Nuz, nezmenis ho. Jedine tie pasy v aute. To mu uz nejak len musis vysvetlit. Drzim prst.

anonym_0f99fc
•
3. okt 2026

mozno mu lezie na nervy ze stale a opakovane pocuva co ma robit, ma pocit toho ze je komandovany, neschopny a ze len Ty vies vsetko najlepsie? Na tvojom mieste by som pouvazovala len o par veciach ktore su pre Teba zasadne a na ostatnom netrvaj

veselo_neveselo
•
3. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_0f99fc áno nejak tak a skor si zvroho len robí srandu keď mu to poviem. Ale pritom tie veci ktoré robí nie sú úplne ok.

@anonym_autor
Mozno tie veci co robi nie su idealne, ale zas rucat sa z toho netreba. Pride den, ked ti dieta tu podlozku zacne oblizovat...
Takto vznikaju potom chlapi, co sa boja s dietatom cokolvek robit, lebo ich zena zdrbe za to, ze to zas robia zle (=nie podla jej predstav).

Radim ti, hod sa do pohody, nechaj ho nech robi ako vie, zakroc pri zivote ohrozujucich veciach a inak tomu nechaj volny priebeh, lebo inak ta za chvilu caka rozvod.

autor
•
3. okt 2026
@beata_k

@anonym_autor Nuz, nezmenis ho. Jedine tie pasy v aute. To mu uz nejak len musis vysvetlit. Drzim prst.

@beata_k ja viem.. ja som sa sem asi škôd prišla posťažovať čo mám s ním už robiť. Pretože dnes zas ďalšiu somarinu spravil čo tu radšej ani nejdem písať

autor
•
3. okt 2026
@anonym_0f99fc

mozno mu lezie na nervy ze stale a opakovane pocuva co ma robit, ma pocit toho ze je komandovany, neschopny a ze len Ty vies vsetko najlepsie? Na tvojom mieste by som pouvazovala len o par veciach ktore su pre Teba zasadne a na ostatnom netrvaj

@anonym_0f99fc len vieš nad tým čo dakedy robí sa už pozastavujú aj druhí z rodiny. Niekedy mu už aj vlastná mama povie že nech to už nerobí tak nie som zas úplne jediná

anonym_d94ff5
•
3. okt 2026

@anonym_autor Muži často veci zľahčujú, lebo majú pocit, že ich manželka neustále kontroluje a spochybňuje ich schopnosti.

Skús s ním hovoriť vtedy, keď ste v kľude, nie priamo v situácii. Povedzte mu, že vieš, že chce pre dieťa to najlepšie a nie je to o tom, že by bol neschopný otec.

Jasne však oddeľ veci, ktoré sa dajú tolerovať, od bezpečnosti v aute, kde sú pásy a správna manipulácia nepriestrelná hranica. Povzbudenie pre teba: nie si prehnane úzkostlivá, len chrániš svoje dieťa – a v otázke bezpečnosti rozhodne nepodľahni tlaku.

sissy27
•
3. okt 2026

@anonym_autor kym nejde o zivot, tak ide o 💩 🤷‍♀️
Dieta si do sedacky zapinaj sama, jedlo by som extra neriesila kym sa fakt nejedna o nieco palive alebo vyslovene toxicke, zas kolko toho to dieta zje? Prebalovanie? No hej, vlastna podlozka je fajn, ale zas netreba sa z toho zblaznit, zachvilu ti zacne dieta chodit a to len bude ked zje kolacik z piesku, vyvala sa v blate a podobne 😂 co budes zit na lexaurine alebo nevychadzat z domu?

anonym_8bd153
•
3. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale veď to je v poriadku. Tie cirkusy okolo zavádzania sú len u nás a v okoli. Bola som na výmennom pobyte vo FR. a tam mali v rodine bábätko. To jedlo krížom krážom a nikto nič neriešil. Je zdravé a chuti mu. To bolo najdôležitejšie. Španielsko tam dávajú ovocné džúsy 3-4 mesačným deťom. Tu by niekotre matky dostali infarkt.

anonym_8bd153
•
3. okt 2026
@anonym_autor

@beata_k ja viem.. ja som sa sem asi škôd prišla posťažovať čo mám s ním už robiť. Pretože dnes zas ďalšiu somarinu spravil čo tu radšej ani nejdem písať

@anonym_autor no nápis

anonym_34e171
•
3. okt 2026

Ja ta chapem, aj mne by to velmi vadilo. Ale toto asi bude taky ten typ chlapa, co si robi vsetko ako sa jemu chce, nie je ochotny vypocut si argumenty, nastudovat si informacie a nieco v svojom spravani zmenit, skor sa tomu vysmieva a zlahcuje to. Tiez takeho poznam, ten dokonca deti ani nepriputaval v autosedacke, ze vsak co sa moze stat za tu kratku 5 minutovu jazdu....no co na to povedat. Skoda, ze si ho takto nevnimala pred otehotnenim a nepremyslela si si s kym si robis dieta.

anonym_a95f8a
•
Včera o 03:57
@anonym_autor

@anonym_autor Ani nepis. Zober to tak, ze otec je rovnocenny rodic dietata a ma pravo na spravanie, ktore opisujes vyssie. Ak by ste sa rozviedli (dufam, ze nie) - tak i tak nebudes mat kontrolu nad jeho starostlivostou - je to jeho plne pravo byt otcom po svojom. Takze chill, vyloz si nohy, dietatu sa nic z podlozky ani z jedla nestane. Ja som taka uzkostliva nebola a deti mi vyrastli zdrave a sikovne.. doleziejsir ako cista podlozks je dobre manzelstvo - to je pre zdravy vyvin dietata dolezite - aby sa rodicia vzajomne RESPEKTOVALI a lubili a isli mu prikladom - to je to najviac. Preto nebude 1000% mama ale 1000% manzelka - kedy si muza objala a pochvalila?

andrejkap123
•
Včera o 04:00

Ja s tebou suhlasim vobec si nemyslim ze su tie veci prehnané. Dat podlozku na hnusnu erarnu je zaklad hygieny, moze kadeco chytit na pokozku odtial, potraviny tiez ak zavadzas a on da hocico, to sa nerobi, sedacka to sa nejdem ani vyjadrovat

madla60
•
Včera o 07:37

@anonym_autor ,ešte chvíľu ho "buzeruj" a nebude chlap robiť s dieťaťom nič, koľko myslíš, že ako dlho to chlap vydrží. A budeš si robiť a starať sa o dieťa sama.

anonym_e8303b
•
Včera o 08:09
@kitycat

@kitycat “Autosedacka na 2 (dva) prsty... ja len dufam, ze je stale vo vajicku a nie v niecom v smere jazdy”
Ak by ho aj nevozila v protismere, to je ospravedlnenie toho, ze ho otec poriadne nepriputa?

andrejkap123
•
Včera o 08:24

Inac ja ked tak rozmyslam naco to proste riskovat? Ved staci ze si miesaju ludia sliny s vlastnym partnerom nedokazem si predstavit miesat sliny (a áno!!!!! Ked das pusu na usta dakomu tak proste mikrociastocky slin) s aj rodinnymi prislusnikmi. V slinach sú bakterie ktoré robia zubný kaz! A je nákazlivy! Cez pusu na usta sa mozu preniest rozne herpesy, bakterie, virusy, crevne virozy, covidy, chripky akoze naozaj by som toto so svokrou zdielat nechcela 😅😅😅😅😅 staci mi vlastny muz.

anonym_e8303b
•
Včera o 08:24

Osoravedlnujme tu neschopneho chlapa. Ci ma to dieta mat vsetko zavedene alebo nie, je irelevantne, ani odbornici si nie su jednotni. Ale ona si o tom nieco nacitala (co sa on neobtazoval) a pre nejaku cestu sa rozhodla. A on ju ignoruje. Lebo je lenivy a lahostajny. Asi sa nebavime o korke z chleba. Ak mu dava napr salamy a sunky, osolene veci, moze maly zacat odmietat nevyrazne chute. O oblickach a alergiach ani nehovorim. Takisto ta podlozka. Kto bude s malym ked bude chory? A o autosedacke ani nezacnem lebo to neviem napisat bez vulgarizmov.

Mna by toto stvalo a riadne. Toto nie je buzeracia, toto je tatkova absolutna neschopnost a nezaujem. Hadala by som sa s nim do krvi, kym by nepochopil.

andrejkap123
•
Včera o 08:25
@andrejkap123

Inac ja ked tak rozmyslam naco to proste riskovat? Ved staci ze si miesaju ludia sliny s vlastnym partnerom nedokazem si predstavit miesat sliny (a áno!!!!! Ked das pusu na usta dakomu tak proste mikrociastocky slin) s aj rodinnymi prislusnikmi. V slinach sú bakterie ktoré robia zubný kaz! A je nákazlivy! Cez pusu na usta sa mozu preniest rozne herpesy, bakterie, virusy, crevne virozy, covidy, chripky akoze naozaj by som toto so svokrou zdielat nechcela 😅😅😅😅😅 staci mi vlastny muz.

@andrejkap123 och toto som chcela do inej skupiny prepacte hahaha

anonym_be8b3e
•
Včera o 10:22

Muž to má na salame. Uvedomuje si vobec ze toto je jeho dieta aký má k nemu vzťah keď mu je jeho zdravie a bezpecnost u riti? Ja mám pocit že in dobre vie co má robiť ale keď vie čo sa tebe nepaci rád a s chuťou to robí aby si dokázal že bude ako on chce a diktovat mu nikto nebude. Tiež ten fajn pocit keď ťa dokáže nasrať. Sprava sa ako malý chlapec alebo pubertak a ty mas takto dve deti.

anonym_030e2c
•
Včera o 22:27

@anonym_autor ja ťa chápem, nie si úzkostná, ani podobné hlúposti, si normálna mama, ktorá premýšľa. Môj manžel bol tiež v starostlivosti o naše dieťa úplne mimo, nemali nikdy v rodine žiadne bábätko o ktoré by sa staral, všetko bolo preňho úplne neznáme a verím tomu že aj ťažké. Ja som si, ako každá uvedomelá matka, veľa vecí o starostlivosti o dieťa naštudovala už počas tehotenstva, množstvo vecí som zistila a učila sa vedome počas starostlivosti o bábätko, nehovoriac o tom, že som sa o maličké deti starala od 15 rokov. Takže som mala vždy väčší prehľad ako manžel, čo je úplne normálne, ale normálne tiež je že to tak aj vnímal a dal sa mňou preto, že aj on miloval naše dieťatko a chcel sa oň postarať čo najlepšie, vždy viesť. Nemusel chápať prečo, nemusela som mu argumentovať, vysvetľovať, vnímal to že jednoducho viem viac ako on a preto rešpektoval to čo som povedala a chcela a pokiaľ prišiel s niečím on tak sme to spolu prebrali a vyhodnotili či je to fajn, alebo nie. Mali sme dieťa so zdravotnými problémami a neviem si predstaviť že by si robil ako by mu napadlo. Preto v prístupe otca tvojho dieťaťa ani tak nevidím problém v tom čo robí, ale skôr v tom prečo to robí. Nerešpektuje ťa? Stavia svoje ego nad názor teba ako matky a nad bezpečnosť vášho dieťaťa? To by som vnímala ako najväčší a vážny problém.