icon

Ako vytvoriť pocit domova v rodine?

anastacia1103
4. jan 2025

Mam velky problem, neviem vyvtorit teplo domova. Neviem, co to je, s mojou mamou sa neznasam a so sestrou doslova nenavidim a neviem to dat ani svojim detom :( muz mi to denne vycita, chce sa rozviest, ale vravi, ze nech odidem ja a on to teplo detom vyrobi...samozrejme bez deti neodidem. Dom mame obrovsku vilu,luxusnu,zavideniahodnu, no necitim sa tam dobre, viac som teplo domova citila v byte,kde sme zili predtym,nemam k nemu absolutne ziadny vztah. Ale nemyslim si, ze to s domom suvisi. Pre nas je dom domom, ale nie domovom. Ja vlastne necitim domov nikde,ani u rodicov a ani doma a neviem to zmenit...deti podla mna tiwz, maju obrovske poruchy spravania a osobnosti aj u nich a to su este malicki...prosim poradte, co s tym. Odbornikom chodime,nepomohli nam este :(som strasne nestastna, nemam chut zit a nic ma nebavi a nenaplna, nevidim svetlo na konci toho tunela. Muz aj rodicia mi cele roky hovoria, ze vsetkym iba nicim a strpcujem zivot a ze najlepsie by tu bolo vsetkym bezo mna. Muz mi dokonca velakrat daval kluce od auta a povedal, nech idem a zaje....sa volakde, ze tak jedine pomozem tejto rodine :(

lavender94
4. jan 2025

Z tvojho písania mám pocit, že najväčší problém a poruchu správania, osobnosti máš ty a ťaháš so sebou deti, muža. Celý tento príspevok je taky zvláštny. Akože kym ste bývali v byte bolo všetko ok a keď ste sa presťahovali do luxusného domu je všetko zle? Všetci ta nemajú radi, z nikoho necítiš ani kúsok lásky, podpory? To mi príde tiež zvláštne. Všeobecne keď niekto povie, že všetci su zlí, nikto ho nemá rad každý mu chce zle, tak nie je chyba v tých “všetkých”. Podľa mňa potrebuješ odbornú pomoc, psychiatra, psychológa. Niekoho kto ťa dokáže vypočuť a zároveň ti pomôcť. A potom sa to časom zacne kryštalizovať a bud sa všetko zlepší alebo nájdeš silu odísť a vytvárať si teplo domova inde.

mikadooo
4. jan 2025

@anastacia1103 preboha. To sa hrozne číta. Prečo muž nemôže vytvárať teplo domova teraz, keď to teda "vie"? Prečo máte obaja pocit, že vo vašej situácii to musí byť žena a až keď odídeš, tak potom tvoj muž "začne" vytvárať teplo domova? Celkovo mi tam nepasuje kopec vecí, fakt toto je minimálne na poradňu...

mareka49
4. jan 2025

Smutne.
Začni od seba.
Psychológ, terpaut, psychiater.
Keď muž robí to čo robí, odporúčam rovno psychiatra pre teba.
Nadpis diskusie znie nevinne a nakoniec..
Dlhodobá terapia može zachrániť teba a následnej aj tvoju rodinu.

anastacia1103
autor
4. jan 2025

@ronie338 dakujem
Psychiatrovi chodim a dala mi antidepresiva a bolo mi z nich este horsie, skusala som to brat viackrat a hotova pohroma...ja to mam z vyoperovanej stitnej zlazy - nebola som takato nikdy predtym ani omylom a je to obrat o 180'. Odvtedy mavam depresie, uzkostnu poruchu, tetaniu, liecim sa na vysoky tlak (mavam ho zo stresov), som aj onkologicky pacient a mam od operacie aj hormonalnu nevyvazenost a vrieskavam na deti (preto tu vraj neciti teplo domova) a obcas mi aj jedna ujde. Lenze muz kricieva po nas viac, neraz mu jedna ujde aj na mna pred detmi ma neraz zbil, skrtil, pritlacal o stenu a im rozbija hracky, nabytok, vyhadzuje cez okno. On tiez taky nebol, ale tvrdi, ze to ma zo mna a ze som mu to sposobila ja. Deti chodia tiez psych.a kazda jedna povedala, ze poruchy spravania maju z nas aj adhd aj depresie detskeho veku aj agresivitu. Peniaze mam, som lekarka dom je moj aj vsetko, zarabam viac ako muz ale zostala som doma najprv odkedy mam deti a potom zo zdravotnych dovodov, izolujem sa od ludi, nemam kamaratky, nemam sa s kym porozpravat. Takze doma som uz 10 rokov, lebo financne som zabezpecena takze uz mozem zostat doma. Od muza som neodisla preto lebo ani on takyto nikdy nebyval je to iba reakcia na mna udajne. Zacal aj pit. Nie je to zly clovek deti aj mna lubi ale nezvlada tuto situaciu z ktorej nevidime uniku a nechce prist o deti lebo som mu povedala ze ked odide raz tak uz mu deti nikdy nedam.

anastacia1103
autor
4. jan 2025

@ina2405 vid.moj posledny komentar

enmery
4. jan 2025

@anastacia1103 Tak tento slovenský folklór nepochopím. Žiadny milujúci otec nebude škrtiť pritláčat o stenu matku svojich detí. Žiadny!Tým by to pre mňa haslo. Ani ruka mu nemá čo pravidelne ubiehať. Jediné, kto z toho výjde poznačený, sú tie deti. A mimochodom, ty mu nemáš čo hovoriť, že mu deti dávať nebudeš. Tak ako si ty matka, on je otec. Toto nie je ani láskyplný vzťah, ani dobrý manžel a ani otec. A ťahajte sa dole vy dvaja, ale prečo to musia zažívať aj tie nevinné deti?

colsami
4. jan 2025

Chudata deti teda. Ani v matke ani v otcovi nenajdu trochu bezpecia. Necudo, ze maju poruchy.
Ak si taka zabezpecena, nechapem preco to tolerujes, ak je chyba iba v muzovi. Asi Ti az tak neprekaza, ze v tomto prostredi deti vyrastaju.

0kristina0
4. jan 2025

Pises, ze si lekarka, najlepsie vies, ze potrebujes lieky ktore neberies. Bud zmen psychiatra alebo zmen lieky, ako sa ma tvoj stav stabilizovat ak nebudes uzivat lieky? Ja si tvojho muza nechcem zastavat ale keby mam zit s clovekom ako si ty, s tolkymi diagnozami tak si to asi hodim.

anastacia1103
autor
4. jan 2025

@colsami neni chyba v muzovi, napisala som, ze ho chapem ze je taky kvoli mne (teda to mi hovori) a preto som este s nim.

anastacia1103
autor
4. jan 2025

@0kristina0 ja som skusala viacere lekarky, problem je v tom, ze mi ostatni okrem tej jednej jedinej nikdy nic nedali a povedali ze ja som v poriadku a vinu hodili na moj vztah s matkou a ze preto ani ja nebiwm dat detom pocit domova a bezpecia. Ja s tym ale nesuhlasim,lebo niekto tento generecny "shit" musi prelomit a ja som chcela byt ta, co to zlomi (rovnako zle to mala aj mama s babkou a s jej surodencami) a to neni vyhovorka. Chcela som zacat od seba a byt ina a mojim detom dat detstvo krasne,moznosti mame. Ked sa vsak rozideme s muzom,budem musiet ist do prace a nebude mi mat kto pomahat s detmi,nakolko nikoho ineho v rodine nemam aby mi ich varoval. Zacykleny kruh z ktoreho neviem von a vidim, ze aj tu ma kazdy iba obvinuje a nedokazem najst nikde podporu a pochopenie. Citim sa nelubena,nevypocuta,nepovsimnuta,citim sa menej ako ta rohozka pred nasimi vchodovymi dverami.

lenkakravcova
4. jan 2025

@anastacia1103 nájdi si prácu.
Evidentne ti to doma udiera na mozog, 10r je na teba veľa a deti už teda asi nie sú mini. Vyhorela so. Tvoj muž nech sa začne podieľať na starostlivosti o deti.
Skús začať tam.

natalka13
4. jan 2025

@colsami presne tak, netusime po akej scene jej to povedal.
Ona ma vsetko na co si spomenie a nevie vytvorit teplo domova. Vyhorenie sa to vola.
Pred detmi si to vedela?
Kamaratky mas?

beronsche
4. jan 2025

Preboha, to sa nedá čítať..
A ty sa čudujes, že deti majú poruchy správania.. bodaj by nie, keď vyrastajú v takej patologickej rodine, kde otec mláti matku aj deti a matka ch mláti tiež, plus všetci po všetkých vrieskaju..
Tvoje deti si toto ponesú celý život..
Pravdepodobne sa budú nešťastne motať životom presne ako ty..

Myslím si, že by si si mala sadnúť s mužom a dohodnúť podmienky odlúčenia/ rozvodu.
Potom odísť, dať sa dokopy a aj deťom sa uľaví, keď nebudú svetlami bitiek a hádok medzi rodičmi.
Urob to čo najskôr, kým deti majú šancu to (s odbornou pomocou) ešte zvládnuť!!

beronsche
4. jan 2025

Žena a toto si poriadne prečítaj niekoľko krát, čo ti teraz napíšem:
Milujúci muž nikdy ženu nezmlati, nebude ju škrtiť!!!! Nepošle ju zaj*bat sa..
Toto nie je milujúci muž.

Tak pôjdeš do práce. Budeš mať nižší štandard. ALE deťom len a len prospeje ak nebudú vyrastať v takejto nefunkčnej rodine plnej násilia.
Nezi v minulosti (on taký nebol...), never mu, že je to kvôli tebe (to pitie a násilie je o ňom), chcela si dať deťom viac, tak to urob. Daji im pokoj a spokojnu mamu, hoci aj v mini garsónke!!!
A pracuj na zvládaní svojho hnevu, aby si deťom neublizovali. A ver mi, pôjde ti to ľahšie bez muža..

beronsche
4. jan 2025

A počuj, keď predas tu luxusnú a zavidenia hodnú vilu, ktorá je len tvoja a kúpiš si byt, vyjde ti aj na platenú pomoc s deťmi.

enmery
4. jan 2025

Áno, "generačný shit" a zlomila si ho tak, ze deti sú na prášky, ostávaš s ich otcom, ktorý Ťa fyzicky napadol, trepe aj deti. A oni to vidia. Ponesú si traumy. Ver, že momentálne najviac neľúbené, nechcené a nevypočuté sa cítia ony. Peniaze máš, vráť sa do práce. Kopec ľudí pracuje a má aj deti. Vy dvaja hlavne choďte od seba. Tej patológie je u vás na 3 životy. Rodičmi budete stále.

ina2405
4. jan 2025

@anastacia1103 chúďatá deti

mamina7070
4. jan 2025

@anastacia1103 ty vravis ze nemas dobry vztah s matkou (napriek tomu ze ta zjavne rodina podporovala v studiu a financne) a aky vztah budu mat tvoje deti s tebou?
ak by si mala zaujem tak to riesis (beries lieky, hospitalizacia a tak)

beronsche
4. jan 2025

@mamina7070 finančná podpora nie je všetko...
Keď chyba bezpodmienečne prijatie a láska, tak to človeka poznačí na celý život....

lonsdaleka88
4. jan 2025

Toto som nemala citat. Chudatka deti. Dajte sa liecit obaja. Tu vidno, ze peniaze nie su vsetko 😒

mamina7070
4. jan 2025

@beronsche to je v poriadku, jasne ze laska je priorita ale zasa netvarme sa ze sme vsetci vyrastalibna oblacikoch duhy a rodicia nas bezpodmienecne milovali a pomohli nam ako sa len dalo
zivot pose tazke pribehy stradania (kedy nebolo ani na zakladne veci) alebo znasania otca alkoholika atd
a to neznamena ze clovek moze byt preto toxicky voci svojim detom ktore si vedome urobil

ema22270
4. jan 2025

Bozeee tak to mas teda super manzela, asi mas nejaku depresiu a to staci zajst ku psychologovi a vymeniť manzela

luccija
4. jan 2025

@anastacia1103 choď na liečenie kvôli depresii.Aj ty si ľúbiš vypiť?dúfam, že nie.Snad jedna inteligentná žena, mama pochopí, že miesto kde muž vyhadzuje hračky, bije ženu, pije musí zle vplývať na deti aj ženu.Podla mňa si nešťastná z neho tak chodievaj na terapie, lebo to zle dopadne už teraz si vycitas, že nevieš spraviť teplo domova o pár rokov ti deti povedia, že si im zničila život toto nedovol!koľko majú rokov?ešte to vieš zmeniť.
Ak Ti nesadli jedny lieky skús druhé.
Možno ty robíš scény aj on a tak to nemá konca.
Nemá muž takú zlú povahu ako mama a sestra, že ťa potrebuje ničiť?
Nechceš sa vrátiť do práce čo chces robiť cely život?isla by si medzi ľudí iné starosti atď...stúplo by ti sebavedomie.

beronsche
4. jan 2025

@mamina7070 ja som reagovala na tvoj komentár, že nemá dobrý vzťah s matkou NAPRIEK tomu, že o ňu bolo materiálne postarané.
Mňa to, zrejme na rozdiel od teba, vôbec neprekvapuje. To je všetko, čo som tým chcela povedať.

canany
4. jan 2025

Necitala som prispevky ostatnych, len co napisala autorka a ty mas jeden velky problem a to je tvoj muz. V prvom rade sa zbav jeho, tvoja psychika sa spamata a deti doma pocitia teplo a klud domova. A zrazu ziadne ADHD ani ine diagnozy nebudu.
Po prichode deti som bola podrazdena, nervozna, stale som vrieskala, lebo muz nic nepomohol, vsetko bolo na mne, ci domacnost, financie, hadali sme, deti boli nekludne, neposlusne, syn si pamata nase hadky dodnes a az som sa rozviedla a vyhodila chlapa z domu, som sa skludnila, deti sa skludnili a vsetci na okoli mi hovorili ako som opeknela.
Ty toho chlapa doma nepotrebujes. On ta nici, vyciciava, deprimuje a nie, neospravedlnuj ho, ze to ma z teba. Co ak to je naopak? Co ak je to manipulator a stavia sa do ulohy obete, aby ta este viac zdeprimoval, priputal k sebe, psychicky aj fyzicky tyral a skutocnou obetotou si tu ty?

natalka13
4. jan 2025

Lekarka deti velke zarabat vies viac ako muz, neodides lebo ti nik nepomoze s detmi. Ved muzovi styk s detmi ostane, moze ti s nimi pomoct ak by bolo treba.
Ak si lekarka tak tu nevypjsuj ze adhd maju deti kvoli vasmu vztahu🙈

ronie338
4. jan 2025

@anastacia1103 ale hovno je taky kvôli tebe. Nájdi si inú doktorku a musíš vedieť ze účinok liekov nir je okamžitý ale až po čase a mierne zhoršenie je tiež normálne. Teba depta muž a vy obaja deti. Rieš to. Bude to znieť hnusne ale ničíš um život. Nehľadaj ospravedlnenia pre muža. Chod do bytu, rozved sa, chod do prace aspoň na polovičný úväzok lebo aj z toho zr si len doma ti hrabe a staraj sa o seba. Nič nie je neriešiteľné. Len to chce začať a nehladat ospravedlnenia.

cholitko
Autor odpoveď zmazal
cholitko
Autor odpoveď zmazal
katkati
4. jan 2025

On je zlý človek a ty za to nemôžeš. Vieš veľmi dobre, že si chorá musíš brať psychiatrické lieky. Uvedomujete si, že ničite životy svojim deťom? Ak ich ty nebiješ a miluješ ich, ešte to môžeš zvrátiť. Vykašli sa na takého debila, na dom a odíď aj s deťmi čím skôr. Tam si vytvoríš domov, budeš dobrou mamou, budeš brať lieky s potom pochopíš, že si to mala urobiť ovela skôr.