Ako začať nový vzťah s deťmi?
Možno ste niektoré boli na tom podobne, no ja naozaj neviem ako vyriešiť moju situáciu. S ex sme sa rozišli. Byt je z väčšej časti jeho. Moja čiastka, ktorú som do toho bytu dala, by podľa môjho názoru mohla byť vyplatená zo súčasnej trhovej hodnoty, keďže kúpu bytu vnímam ako investíciu a on bol vtedy rád, že si nemusí brať takú veľkú hypotéku. On s tým nesúhlasí a naveľa súhlasí so sumou, ktorú som do toho dala pred rokmi. Z tej sumy (z trhovej hodnoty) by som mala základ pre kúpu bytu, len preto mi o to ide. Navrhla som mu, aby mi nejaké peniaze požičal, že kľudne byt, ktorý si kúpim, môžeme byť z polovice jeho a ten by raz syn zdedil. S tým nesúhlasí. Máme spoločného syna a tu nastáva naša neriešiteľná situácia. On si myslí, že by sme mali zostať spolu bývať aj naďalej, aby mal syn oboch rodičov stále. Ja už nevládzem. Chcela by som si časom nájsť vzťah. Ale vôbec netuším, či môžem začať vzťah ak bývam s ex, zdá da mi to choré. tak isto si ani neviem predstaviť začať vzťah keď už mám dieťa.. prídem si ako "poškodený tovar", ísť do vzťahu a priniesť si dieťa, ale vlastne o tom nemusím ani uvažovať, kým nemám vyriešené bývanie. Akurát otázka bývania mi príde tak do konca života, kým na to našetrím. ☹ Byt by som si musela kúpiť v Bratislave (kvôli práci, ex, synovi), kde si jednotlivec a navyše slobodná matka, neviem ako môže bývanie dovoliť.
@makova333 jasné, že som na LV, inak by som si nenarokovala trhovú cenu bytu.. nevidím v tom žiadne využitie muža, keďže on byt môže predať a zarobil by v tom prípade na mne on... Zatiaľ sme sa s ex dohodli, že budeme bývať spolu, nakoľko iných partnerov nemáme, dieťa je malé, je pre dieťa lepšie keď nás má oboch kým sa dá. Ja si chcem našetriť a začať ďalšiu prácu.. Ale samozrejme, nie je to ideálne, tak o 2r by som rada bývala vo vlastnom. Uvidíme. Viac menej aj teraz riešime len dieťa.
@anita6666 U nás tá striedavka celkom funguje. On sa synovi naozaj venuje. Nie je to zlý človek, len mne ako partner nevyhovuje. Nový vzťah začať..hmm prišlo by mi to trápne sa nasťahovať k niekomu..skôr chcem byť sebestačná.
Ked si na LV, tak to je ine. Inak vyplaca sa z trhovej hodnoty, nie z nadobudacej. Cena nehnutelnosti stupa, ale kedze v tom byte mas podiel, stupa ja tvoj podiel, tak sa teoreticky nemas kam ponahlat. Ved ty vies ako to mate. Inak aj pre dieta to moze byt matuce. Myslim, ze si lahsie zvykne na odlucenie od rodica mladsie dieta, nez starsie. Teoreticky zacnes s niekym randit, budete sa stretavat niekolko mesiacov az sa rozhodnes dietatu muza predstavit...skor toto by mi bolo voci dietatu divne. Lebo ono tym, ze byvate spolu, ma stale pocit, ze ste spolu a bude si pamatat len to, ze z cista jasna tam bol iny ujo a do tyzdna uz u neho byval (deti inak vnimaju cas) a mamina uz mala v rusku sestricku od toho uja (to uz prehanam, aby som situaciu vysvtelila)...mysli aj na dieta...tiez potrebuje nejaky adapatcny cas na situaciu...a to by bol este dobry pripad, ze tvojmu ex tvoj frajer nebude vadit a nebude ti robit sceny a maleho proti tebe stvat, ze nicis rodinu. Nepoznam tvojho ex, ale teda vela ludi sa pri rozvode/rozchode sprava velmi divoko. Takze vyuzi to, ze dobre spolu vychdzate na rozumny rozchod...nedaj sa odbit, ze mas narok nanajvys na ciastku, co si do bytu inevstovala 🙄
autorka: ja nikde nepisem, ze ides vyuzit muza. Tak nerozumiem tejto tvojej vete: nevidím v tom žiadne využitie muža, keďže on byt môže predať a zarobil by v tom prípade na mne on...
@makova333 To si mysli on, nie ty 🙂 Ze ho chcem ošklbať. Vraj on mi dovolil mať podiel v byte, že on by si kludne bol zobral vacsiu hypoteku.. Aj tak neviem o co vlastne prisiel, o nic...
Mne to teda pride ze on sa nechce s tebou vobec rozchadzat😏. navyse je dobry otec..neviem ake mate dovody..ale neda sa to nejako urovnat ak mate spolu dieta? nemusis mi na to odpovedar, ty vies najlepsie..
Prepac az teraz vidim ze je tema 2 roky stara..tak mozno ste stale spolu.

@anita6666 ja som to par mesiacov skusila a ja neodporucam. Zdaleka v spolocnej domacnosti nefungovala "striedavka"...vacsia cast povinnosti a domacich prac bola na mne a to bol v tom case nezamestany...napr. chcela som sa aspon dohodnut, ze 4 vecery do tyzdna bude mat volno od deti on a 3 vecery ja (on tym ze mal frajerku, bol kazdy vecer mimo, ja som nebola 2 mesiace nikde) - to chcel pre seba aj piatok a sobotu, nedalo sa s nim dohodnut, nech si vyberie len jeden z tychto dni...a to mne este bolo uprimne jedno, ze chodil za frajerkou, ja som chcela len volno pre seba a svoje aktivity - no aj bez urazenych citov tam boli konflikty...nuz najlepsie co som mohla urovit ist mimo, starat sa v mojom tyzdni o deti a nechat mu celu starost v tyzdni, ked mal deti on...nakoniec ale deti striedavku nechcu ☹ Co mi je luto, ale zase chapem, ze striedavka je vyhodna pre rodicov a pre deti vobec.