Ako začať nový život v zahraničí s rodinou?
Ahojte rozmýšľame nad odchodom zo Slovenska , mám 16 ročnú dceru , môžte mi prosím poradiť kto ste už v zahraničí , ako začať ako je to s bývaním ,s prácou ,nebojíme sa žiadnej práci , ako by to bolo s dcérou so školou ? Jazyk vieme zatiaľ len základy dcéra vie perfektne po anglicky .Dakujem
Mozno Rakusko a dem ako je Korutansko, napr Villach a okolie, job chyznej tu zozenies lahko, bytov je tu dost pomerne a hlavne Villach ma tale skoly, kde ide anglicky program, je tu vela expats vdaka Infineon. Napr tu v okoli je dost hotelov a uz teraz zhanaju personal. Casto robis cely rok a max 2 mes pauza. Tie velke nemaju ani tie pauzy. Cize ja by som skusila najst tu job a ubytko. Urcite tu treba auto, bez. toho sa tu neda. A dcera nebude mat problem podla mna, kopec ludi tu doslo posledne roky s horsou situaciou a su tu. My sme prisli trosku inak, neplanovane z Viedne, ale paci sa nam tu a nechceli sme uz naspat. Hlavne kvoli dietatu, tu mame klud a zaroven vsetko, co treba. Moj muz je Rakusan, jeho rodina pochadza odtialto. Inak jazykovy kurz uplne ze perfektny tu vyjde na 400 eur. Za mna super cenovo a naozaj ze dobra uroven vyucby . Nebojte sa toho, hlavne ked dcera chce. Tiez dievcata mi tu pridu take normalne, vies kopec je ich z Chorvatska, Slovinska, tak si nemaju preco robit zle
Aj ja by som sa pripojila....chcela by som sa tiež presťahovať s deťmi, s priateľom...chcem sa spýtať čo všetko treba riešiť keď chcem odísť zo Slovenska, dcéra už chodí do školy, 1. ročník ZŠ, syn bude mat dva roky

@tilly este ked pises o fyzio,mozno by bol potencial spravit skolu na akupunkturu.Tu vo Švajciarsku hodina 129fr a teda termin, pre noveho pacienta o pol roka.Tiez robi okrem akupunktury aj fyzio.Tento smer ma tiez buducnost.